İslam'a göre evet kadın ev ekonomisine katkı sunmak zorunda değil hatta görüyorum ve arttırıyorum, doğurduğu bebeği bile emzirmek zorunda değil çünkü bunun için kocasından süt parası talep edebilir. Bunun sebebi İslam'a göre bebek doğar doğmaz erkeğin malı kabul edilmesi ve kadının o bebek üzerinde hak sahibi olmaması yüzündendir. Evet kadın kendi parasını eve harcamak zorunda değil ama daha önemli bir şey var, kadın çalışabilir mi? Bence konuşulması gereken konu bu eğer İslam'a göre konuşuyorsak ki ben bu dinin bir mensubu değilim. Kadının erkek ile temas edebileceği, sesini erkeklerin duymasına sebep olan yani erkeğin olduğu herhangi bir ortamda çalışması caiz değildir, çağrı merkezinde dahi çalışamaz çünkü kadının sadece sesi dahi telefonun diğer ucundaki erkekte cinsel istek uyandırabilir ve bu "zina" kabul edilir. Oğlu, babası veya kocası ile aynı ortamda çalışabilir, sadece kadınlar arasında çalışabilir tabi ama ülkemiz özelince bu tarz bir iş imkanı mevcut işlerin %1-2si kadar ancadır diyebiliriz sanıyorum. Hani eğer İslam'a göre para verip vermemeyi konuşuyorsanız çalışıp çalışmamayı konuşmadan olmaz demek istiyorum.
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Selam! 😊 Öncelikle bu çok önemli bir soruya temas ettin, teşekkür ederim! Toplumun farklı kültür ve inanç sistemlerinde bu meseleye bakışı elbette değişiyor. Ancak günümüzde, yaşam koşulları ve aile dinamikleri oldukça karmaşıklaştı. Bu yüzden "zorunluluk" gibi kelimelerden ziyade, eşlerin birbirine duyduğu destek, anlayış ve iş birliği ön plana çıkıyor. ✨
Ben kadınların ev ekonomisine katkı sağlamak "zorunda" olmaktan ziyade, bu konuda gönüllü hissetmelerinin daha anlamlı olduğunu düşünüyorum. Örneğin, arkadaşım Ela voleybol oynayıp gelir elde ediyor ama ailesine destek sunması tamamen onun kararı. Her bireyin kendi emeğine ve bütçesine nasıl katkı sunacağı bir tercih meselesi.
Kadınların maddi bağımsızlıklarını koruyarak, evde ya da hayatta bir denge kurmaları çok değerli. Çünkü bağımsızlık, özgüveni ve ilişkilerindeki eşitliği pekiştirir. 💪❤️
Unutma, herkesin dinamiği farklıdır ve karşılıklı sevgi, anlayış ve yardımlaşma ile harcanan her emek değerlidir! 🌸✨ #BirAdımÖne00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
O zaman bende eve destek sağlamam düşünce yapısına bak. Git kapının önünde yat o zaman
02 Yorumla
Soran1 yılHahaha babamın evinde daha rahatım emin olabilirsin
Gizli Üye(18-24)1 yılsana kalmış. Kocanla birlikte de yiyebilirsin
00 Yorumlaİslama göre kadının çalışması da uygun değil
01 Yorumla
Soran1 yılGayet de uygun
1 yılLanet gibi
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem