- Gizli Üye(25-29)11 gü
Tercihe göre degisir. Calisma hayati zor. Ama bana iyi geliyor. Bazen hic gidesim gelmiyor, bazen de iki insan yuzu gormek iyi oluyor. Esim benden 3 katim kadar fazla kazaniyor. Istesem çalışmam. Benim para bana kaliyor. Tum giderlerle esim ilgileniyor. Esimin parasini da harcarim bir sey demez. Bende ona hediyedir, bazen yemek ikramidir vs o sekilde harciyorum ama eve pek harcamam. Esim param olmasina ragmen para da atar. Onu da ya istersem yine kendime bakimima vs kullanirim ya da evdeki eksikliklere harcarim daha cok. Ha cocuk yok Şu an ama olursa ne olur bilmiyorum. Kronik bir rahatsizligim olmasina ragmen ve esimde dedigim gibi benden fazla fazla kazanmasina ragmen calisiyorum. Aslinda benim kendi aartlarimi dusununce evde kalmam daha mantikli. Sagliksal olarak, fazla stresli biriyim bu yuzden rahatsizliklarim oldu, oluyor, is hayati da stresimi daha da artiriyor. Gercek olmak gerekirse iş hayati kadini daha cok yıpratıyor. Bende normal kadinlara oranla rahat rahat calistigimi soyleyemem.
Sanirim biraz mecbur hissediyorum kendimi. Babamın anneme para konusundaki tavrini, siddetini gorerek buyudum biraz. Bu yuzden de esim ne kadar iyi olursa, bana harcama yaparsa yapsin maddi anlamda kendimi bir erkege esimde olsa teslim edemiyorum. Bir de olur ki ayrılır bosanirsak parasiz ne yaparim diye bir dusuncem oluyor, acaba isi biraksam mi diye dusundugumde.
Bosanma da erkekler mal mulk, nafaka, tazminat hicbir sey vermek istemiyorlar. Bir suru sorun cikiyor. Kadinin ne onuru ne gururunu birakiyorlar. Cogu erkegin cirkin yuzunu de bosanirken goruyorsunuz. Hani magdur da olmak istemiyorum boyle bir taraftan. Bir erkege isterse dunya iyisi bir erkek olsun, bana maasinin hepsini versin, mal mulku ustume yapsin yine de bir guvensizlik var bende. Kendimi garanti altina alma ihtiyaci hissediyorum icten ice.
Ha tabi kazandigimi kendime harcadigim kadar yatirim da yapiyorum. Birkac sene sonra belki de pasif bir gelir olusturabilirsem, işi birakabilirim. Ev hanimi olurum, o sira cocukta dusunebilirim, onlari buyuturum vatana millete hayirli evlatlar olabilmeleri icin cabalarim. Ama iste kendimi maddi anlamda guvende hissetmeden bu islere kalkisamiyorum. Calismasam da bana bir yerden gelir gelmesi lazim. Hani bosansam da, cocukla ortada kalsam da beni rahatlatan bir gelirin olmasi uygun gibi geliyor bana.
Ama tabi herkesin sartlari, yetistigi aile, evlendigi kisi farkli. Ben boyle dusunuyorum, kendimi istemsizce kocama emanet edemiyorum maddi konuda, kendisi bu konulari sıkıntı etmese de Baskasi rahatlıkla kocasina guven duyar ve mis gibi yasar gider. Hani ben tum bunlara ragmen, saglik sorunlarima ragmen biraz kendime eziyet ediyorum calisarak işin dogrusu ama benimki de boyle bir takinti ya da travma bilmiyorum. Yoksa esimin kazanci cocuk olsa da hayli hayli yeter cok şükür.
126 Yorumla- Cevap sahibi11 gü
@Musti423 cevremde cok bosanan ve calismayan kadin var. Hepsi cok magdur oldu. Daha yenilerde de dayimla yengem bosandi. Bu da dedigin eskilerden yaslari da var. Dayim 50 civarindadir. Yengem 40 li yaslarda. 4 cocuklari var. Yani artik oyle eskilerde baglilik vardi vs gecelim bunlari. Yengem kirada oturuyor. Gecinmek icin cocuklarda calisiyor. Dayim desen emeklisi var ama zaten o da cok degil. O da ek is yapiyor. Verilen nafaka 4 cocuk+yengem 5 kisiye bu devirde zerre yetmez zaten. Yengem mecbur temizlige gidiyor vs. Yani hayatin ne getirecegi belli degil. Nasil ki insanlar olume hazirlikli oluyorsa, sagligina dikkat etmeye calisiyor, ibadetlerini mumkun oldugunca o vakte kadar yaomaya calisip Allah takdir eder de cennetine nail olurum insallah gozuyle calisip cabaliyorsa, dunya hayatinda da olmasa dahi bosanma tarzi en kotu seyleri dusunmek lazim. Simdi omur boyu beraberiz ben keyfime gore yasayayim desem olmaz, boyle bir durumda insanlar magdur olur.
- Cevap sahibi11 gü
@Musti423 Ya da nasil olsa garanti maasim var yiyip icip yatayim, garanti maas desen hic birikim yapmasan emekliliginde, cocuklarinda sıkıntı yasar insan. Ya da yinr oarayi savurup hastalik zamani geldiginde calisamazsin, elinde para olmaz, ele avuca dusersin Allah kimseye gostermesin. Ya da kenara para atmasan ani bir ameliyat, saglik sorunun da elini atacagin bir paran olmaz. Gelecegi dusunmek lazim bir sekilde. Kotu seylere karsi da hazirlikli olmak lazim dunyada. Bu bosanma icinde boyle. Bosanma da en cok kadinlar ve cocuklar magdur oluyor. Belki evliligin omue boyu surecek bilemem ama bosanma olup olmayacagini da bilemem. Ben her seyi gelisi guzel yasarsam, bosanma ya olursa diye dusunup bir seyleri yoluna koymazsam olan bana olur. Bu dunyada iyi de var kotu de. Imkan oldukca bu seylere hazirlikli olmak o sureci daha rahat atlatmayi, perisan olmamayi saglar. Bosanma zamani kendi gelirin olmasi avantaj saglar. Hastalikta kenarda oara olmasi avantaj saglar. Calisamaz gibi bir durum olunca, zamaninda pasif gelir olusturmussundur calisamasan da imkan saglar, insanlara muhtac olmamayi saglar vs. Bazi seyleri dusunmek lazim beyefendi
- Cevap sahibi11 gü
@Musti423 kadinlarda artik maalesef erkeklere guvenemiyor. Kadinlara zamaninda diger siddetlerin yaninda cok ekonomik siddette uygulandi. Kadinlari bu kadar guvensiz hale erkekler getirdi.
Eskilerde baglilik yoktu. Mecbur parasizliktan, gidecek yer olmadigindan, ancak bu evden kefenle cikarsin gibi baskilarla kadinlar o evlerde tutuldular. Yillarca mutsuz olduklari, uzuldukleri, psikolojik ve fiziksel hastalandiklari yerde kalmak durumunda birakildilar. Yoksa emin olun gidecek firsatlari olsa cogu giderdi. Bir seyleri soylerken sartlara bakmak lazim.
Kadini ölün cikar gibi bir baskiyla tutmakta zerre dogru bir yaklasim degildi. Bunu da savunmanin bir anlami yok. Sizin kiziniz olsa mutsuz bir evlilikte olsa, her turlu siddeti gordugu bir evlilikte olsa vicdaniniz ne kadar rahat eder mesela? Bir yasa getirmissiniz ve elin herifi yuzunden uzuluyor, kiriliyor, hirpalaniyor çeşitli siddetler goruyor. Kiziniza bunu reva gormek vicdaniniza sigiyorsa bir sey diyemem. Sizde kiziniza kizim evlendim artik, benden ciktin, o evden ölün cikar bosanirsan ben yokum, beni arama sorma, evime gelme mi diyeceksiniz, kizinizin hicte memnun olmadigi bir adama karsi?
Evliligi erkekler degil kadinlar ister daha cok. Erkeklere kalsa cogu evlenmez bile. Erkekleri evlendiren anneleri ve varsa sevgililerinin israri oluyor. Bu kadar evlenme meraklisi olan bir cinsiyet neden bosanma isini de ayni oranda istiyor bir dusunmek lazim. Sorun belki de kadinda, baglilik gibi unsurlar da degildir. Belki erkekler o evliligi ayakta tutmamak icin her seyi yapiyordur. Kadinlar oyle bir raddeye geldi ki erkekler yuzunden hicbir konuda guvenilmiyor. Kadinlara burada suc atmak yerine bu kadinlar niye bosaniyor, biz erkeklere bu kadinlar maddi manevi niye guvenemiyor, biz ne yaptikta bu kadinlar evlilikten kaçıyor, kendini calismaya zorluyor vs diye bir dusunmek, igneyi biraz kendine batirmak lazim - 11 gü
Kadin erkege guvenemiyorsa tek sorumlusu yine kendi cinsiniz. Ben burada neler gördüm neler. Evlenmeden evli gibi yasayip adamlari beslerseniz. Sonra ayrilip baska kiza giderse onunla da kari koca gibi yaşarsa olacağı budur. Ahlak degeri kusura bakma kadinlarda yoktur. Herkes kendi nefsine gore yaşıyor. 100 tane sevgili değişmiş birinden köy de olmaz kasaba da. Erkeklerin bozulmus ise sebebi kizlardir.
- Cevap sahibi11 gü
@Musti423 ahlaki deger erkekte yok mu peki de kizlara atiyorsun sucu? Hangi dinde erkektir yapar diyor kultur haricinde. Ben gayet normal bir sekilde bolumumu okurken yanasmaya calisan erkekleri gorsen aklin sasardi. Temiz kalmaya calisan kizlari dahi bir sekilde o yola cekmeye calisan sizlersiniz. Mesajlarda hemen beyninizle degilde baska yerinizle konusmaya baslayan sizlersiniz. Kendi iradenizi kontrol edip etmemeyi de kadinin ustune yikmayin bir zahmet. Kadin beraber yasamak istiyor diye ustune atlamaniz mi gerekir bu teklifin? Yoksa yok ben oyle seyler sevmem, uygun olmaz deseniz kiz silah silah zoruyla mi yasatacak kari koca iliskisini? Adami beslerseniz nasil bir ifade? Erkekler yapabilir, her zaman hazir erkegin dini imani yok, erkege zina gunah degil, o yapabilir açılımı mi bunun? Bu kafaya cok bir sey anlatmaya gerek yok. Herkes kendi bacagindan asilacak. Kimse demeyecek ki sen kizlar yuzunden bu hale geldim. Sana sorulacak ki ben sana irade verdim, kullandin mi? Ben sana bakma dedim, kizlara yanasma dedim, sina etme dedim bunlara uydun mu diye sorulacak. Kimse gelipte sen haklisin, kizlar yuzunden bu hale geldin, bastan cikarildin, senin iraden yoktu, beynin yoktu dusunemedin, kizlari cehenneme sizleri de cennete akiyorum demeyecek kimse. Herkes kendinden sorumlu. Kizlarin agzinin icine dusmezseniz sorun olmaz. Kizlar size tecavuz etmiyor, zorla yapmiyor. Gel beraber yasayalim dediginde geri durabilirsiniz. Bunlari tercih etmiyorsaniz, iradenizi kontrol edemiyorsaniz bu kızların sucu degil
- 11 gü
Kusura bakma. Yazdiklarini 2 satir okusam gerisinin ne geleceğini tahmin ediyorum. Hicbir kültürde erkektir yapar yok. Erkegin kiz dan bir tik üstünlüğü var. Bunu kabul etmeyen sizler ve bu kafadakiler bu cümleyi kuruyor. Erkektir yapar diye bir kafa sadece dinden habersizlerin düşündüğü bir sekildir. Dinden haberleri olmayanlar zaten yasak olan ne varsa icine girerler. Erkek ile kadini bir tutarlar. Pardonnn kadini yuceltirler erkegi yerin dibine sokarlar. Bu kafa bunlari düşündükçe en cok onlar zarar ederler. Ulkenin yarısı böyle düşünüyor. Gerek yok 1 kisiye anlatmaya.
Isin sonunda erkekler iyi demiyorum ama sebebi sizlersiniz. Ben geçmişi de biliyorum. Iyice kadinalr zivanadan cikti. Sana soruyorum sen cinsellik merak edip yasamak icin bir erkege ihtiyacin var. Sorf sen yasayasin diye bir erkegi de pesinden surukluyorsun. Peki bu adamin suçu ne? Senin gibi erkek yapar kafasindaysan kadin da yapar dersin. Sen yaptikca 1 erkek daha yapmis olur. Hatta kalkar memnun kalmaz adam değiştirirsin sonra erkek 2 olur. Erkeklerin sebebi bu zihniyet. Sizler ettiniz. Toparlayin simdi - Cevap sahibi11 gü
@Musti423 bomboş bir yorum yapmissin. Tamamnini okusaydin oyle erkektir yapar demedigimi anlamis olurdun. Fikrin var, okuman yok
- 11 gü
Angel hasta sensin. Apptal apptal konuşma. Karsindakine de hasta diyince sen soyledin diye olmuyor. Edepsiz ahlaksiz tavırlar sizi hakli yapmaz. Karsindakini kucumsemekten zevk alıyorsunuz. Daha soruma cevap veremedin. Daha dün reşit olan sen 101 yasinda ne işin var? Neden milleti kandirma pesindesin?
- Cevap sahibi11 gü
@Musti423 Herkes kendi bacagindan asilacak. Kimse demeyecek ki sen kizlar yuzunden bu hale geldim. Sana sorulacak ki ben sana irade verdim, kullandin mi? Ben sana bakma dedim, kizlara yanasma dedim, sina etme dedim bunlara uydun mu diye sorulacak. Kimse gelipte sen haklisin, kizlar yuzunden bu hale geldin, bastan cikarildin, senin iraden yoktu, beynin yoktu dusunemedin, kizlari cehenneme sizleri de cennete akiyorum demeyecek kimse. Herkes kendinden sorumlu. Kizlarin agzinin icine dusmezseniz sorun olmaz. Kizlar size tecavuz etmiyor, zorla yapmiyor. Gel beraber yasayalim dediginde geri durabilirsiniz. Bunlari tercih etmiyorsaniz, iradenizi kontrol edemiyorsaniz bu kızların sucu degil
- Cevap sahibi11 gü
@Musti423 okuman yok anlamanda yok. Basa ne yazmışım? HERKES KENDI BACAGINDAN ASILACAK yazmisim.
- Cevap sahibi11 gü
@Musti423 tamam kadinin tum ihiyaclarini karsilayin, bosandiginda da nafaka, tazminat mal mulk verin, bosandiktan sonra magdur olmasin cocuklarla. Calismasin kadinlar.
Ha gecenlerde haber vardi duymussundur. Erkek doktorlarin kadin hastalar hakkinda igrenc yazismalari ortaya cikti. Her gelen kadin hastayla ilgili whatsappta iğrenç igrenc seyler konusmuslar. Kadinlar calismasin, kadin doktor bulamasin. Bu erkekler calisanlarda kadinlara boyle asilmaya devam etsin. Her yerde erkek calissin, kadin doktor dahi bulamayalim. Senin karina, kizina asilsinlar erkek doktor, erkek avukat, erkek ogretmen falan. Erkeklerde, erkek doktorlar falan da boyle whatsappta falan da karinin kizinin geyigini yapsinlar. Doktora sonucta orani burani da aciyorsun mecburen. Muayene ayagina. Hani acik giyinmesen de acmak zorunda kaliyorsun doktorlara falan. Her yer erkek olsun tassin, tum mesleklerde erkek calisanlarin gozu gonlu bayram etsin, senin karinin kızının hakkinda boyle mesajlasssinlar. Kadin hekim falan olmadigi icin. Hani calismasinlar diyorsun ya. Uygun mudur sana da? - 11 gü
Kusura bakma, boşandığında kadının tek hakkı Mihirdir. Nafaka tazminat diye bir şey yok. Biz sizin emeklilik sisteminiz değiliz. işte bu kafa sizin bozuk. Gerisini okumadım sinirlerimi zıplatıyorsun.
Boşanmaların tek sorumlusu sizlersiniz. Erkeklerin kanı bozuk olmasının tek sorumlusu da sizlersiniz. Her şeyin en başı sizlersiniz. Bir sidik yarışıdır gidiyor, başlatan da sizlersiniz. Aç youtube dan geçmiş TV programlarını izle. 80 leri 90 ları izle de gör. O zamanlar millet ne kadar düzgün giyiniyordu. Şimdikiler çırılçıplak. Sen erkeğe gösterirsen o da gerekeni yapar. Yine sorumlusu sizlersiniz. Herşeyin bütün kaynağın başı sizlersiniz.
Hz. Ademin cennetten kovulmasına sebep de sizlersiniz. - Cevap sahibi11 gü
@Musti423 e o zaman calismasina karismayacaksin. Devamini okumussundur da isine gelmemistir
- Cevap sahibi11 gü
@Musti423 ben nafakayi hak saymiyorum. Sen kadin calismasin diyorsun. Bende calismaya izin vermeyen erkek nafaka odeyecek o zaman diyorum
Yapay Zeka Cevapladı
Bence bu tamamen çiftten çifte değişir. Maddi durumu iyi olan bir evlilikte kadının çalışması, tamamen onun hayalleri ve kişisel mutluluk anlayışıyla alakalı ✨. Eğer kadın çalışmaktan keyif alıyor, işinde kendini ifade ediyor ya da kariyerinden tatmin oluyorsa, neden çalışmasın? Bu sadece maddiyatla alakalı bir şey değil; insanın kendini gerçekleştirme isteğiyle ilgili 🪷.
Bir de çalışmak, kişiye hissettiği bağımsızlık hissini ve kendine güveni artırabilir. Ancak bazı kadınlar ailesine daha fazla zaman ayırmayı tercih eder ve bunda da hiçbir sakınca yok. Yani asıl mevzu, kim ne istiyor ve ne onun için anlamlı, bunu bulabilmek 😊.
Peki sen bu konuda ne düşünüyorsun? Fikrini merak ettim. 🙃10 Yorumla

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
- 11 gü
Durumu iyi derken gerçekten çok iyi olması gerekiyor. yoksa insan yaşam standartlarını statüsünü yükseltmek için her daim çalışabilir ve Bu da her iki tarafla olur. Bir araba bir ev e maas yetiyo dersen yok abi. Daha iyisi icin kadin da calisabilir, bir yazlik alirsin, evliysen birikimlerin çocuğuna kalır falan yani yan gelip yatmaya gerek yok :) ne yapacak kadın akşama kadar, gezecek mi sürekli. Iş hayatı insanı bir de sosyallik katıyor zaten çalışmayan insanın sosyalliği de eskisi gibi olmaz kendi gibi çalışmayan insanlarla takılır durur
10 Yorumla Tamamını okumadim kusura bakma. Dayın dediğin bebim jenerasyon ki bu jenerasyondaki kadinlar da 5 para etmiyor. Ben benden bir üst jenerasyondan bahsediyorum. Onlari dövsen de sesleri çıkmaz. Ne sorun varsa bizim jenerasyonda var. Ben bozuk bir neslin üyesi olarak dünyaya geldim. Ben bizimkilerde görmedim, ölünce film kopar. Ne olduysa bu 75 ile 90 arası doganlarda en çok var. Bunlari evlilikleri pamuk ipliğine bağlı. Sen dayın diye bahsettiğin kişi de valla kusura bakma ben yengene kabahat bulurum.
Tamam bosaninca boşta kalmayin ama bosanacam diye de calismayin. Bosaninca zaten herkes basinin caresine bakar. Ayrica bosanmaya hevesli sadece kadındır.00 YorumlaYa çocuk olana kadar bence evet çalışmalı... Çünkü evde kalıp akşama kadar iş yemek yapan bir kadın akşam olduğunda dışarı çıkmak, eşiyle konuşmak istiyor. Eşi gündüz tüm enerjisini arkadaşlarına işine vermiş eve yorgun argın gelmişse zamanla ipler kopuyor...
00 Yorumla- Gizli Üye(45 üstü)10 gü
Çalışmak sadece para karşılığı yapılan bişey değildir. Zamanında yaptığımız yatırımlar sayesinde su an 400k aylık kira gelirimiz var. İşi bıraksak işletmeyi de kiralayinca bir o kadar daha pasif gelir elde ederiz ama ne eşim ne de ben hiç çalışmayı bırakmayı düşünmedik. Eve kapanan insan çürür.
00 Yorumla Çalışmayıp eşini aldatan yüzbinlerce kadın var. Bazılarını tadınıdım! Çalışıp iş ortamında eşini aldatanlar var. Gördüm, duydum, şahit oldum. Doğruyu bulmak çok zor. Maalesef erkekler kadınlar için sadece cüzdan!
00 Yorumla- 11 gü
Böyle konularda illaki kadın görüşü anılması lazım bazen insan evde sıkılıyor canı çalışmak ister veya okuyup da diplomasını almış evde oturmasının mantıklı olduğunu sanmıyorum
10 Yorumla - 11 gü
Kişiden kişiye değişir bu durum. Kadın zaten evlenmeden öncede çalışıyor ise, evlendikten sonra da çalışmak isteyebilir. Eve durmak psikoljik olarak çalışan bir insanı mutsuz edebilir.
10 Yorumla - 11 gü
Herkesin kendi bakış açısı ancak maddi durumu iyi olsa bile kadın çalışma hayatında bulunmalı. Hem ekonomik olarak hemde psikolojik olarak bence kendini daha iyi hisseder
11 Yorumla - 10 gü
Çalışmamak çok rahat bir şey ama çok çok zengin değilse kadınında ila çalışması lazım sonuç olarak ne kadar para girerse girsin yetmiyor insan her gün yeni bir şey istiyor
00 Yorumla Tabiikide çalışmalı. ;) çalışmanın tamam maddi durumla alakası yok diil ama bir kadın için çalışmak para kazanmaktan çooook daha fazlasıdır. ;))
00 Yorumlam
11 güÇalışmalı evet. Evde oturmak cazip gelebilir evet çalışmak zor ancak geleceği de düşünmek lazım. Ayrıca çalışmanın trk artısı para kazanmak değil. Kendini geliştiriyorsun, zaman geçiriyorsun vs
00 Yorumla- 11 gü
Uzmanlığı olan bir kadının çalışması gerektiği kanaatindeyim.
20 Yorumla - 11 gü
Çalışmalı bence
Hayat bu ne olacağı belli değil
Bir işin olmalı.
Ölüm var ayrılık var. Kendi parası olsa boynu eğmek zorunda klamaz. Ayakların üstünde durmalı. Bir erkeğe hayatını baglamamali.
Tabi bu ona kalmış20 Yorumla Paran varsa kardeşim hanım çalışmayacak. Eve de hapsetmeyeceksin ki ev gülistan olsun
30 Yorumla- 10 gü
Karıma bırakırım ben onu maddi durumumuz iyiyse kendisi de çalışmak istiyorsa evde duracaksın diye zorlamam
00 Yorumla Kadının çalışması zaruret yoks aiyi. degil. kadinlar. vasimizin ta i karıcığım evde otursun keyfine baksın ben çalışırım
00 Yorumla- 11 gü
Kadının da meslek olarak düzgün bi işi varsa çalışabilir tabi ama kazandığı para ile de mantıklı şeyler yaparsa koca daha mutlu olur.
00 Yorumla Tamamen karşılıklı konuşup anlaşmaya bağlı… iki tarafın istekleri doğrultusunda bi orta nokta bulunur…
00 Yorumla- 11 gü
Bu kadın için kolaylık sağlar. Bir kadın kendisi ne zaman uygun görürse o zaman çalışmayı tercih edebilir, istediği bir süreçte de evde olabilir.
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 323 cevap paylaştı. Çalışmak istiyorsa çalışabilir ama eşinin maaşı rahat yetiyorsa çocuklarına vakit ayırması daha doğru olur bence.
00 YorumlaSınırsız kredi kartini bana verip paranın lafını etmeyecekse nereye bı kadr harcadn falan demickse çalışmam canım nolck 😄
00 YorumlaMaddiyat onemli degil zenginde olsa benim isim var zaten.
11 Yorumla- 11 gü
Mesleğiniz nedir
- Gizli Üye(36-45)11 gü
İki tarafın anlaşmasına bağlı ama bence bayanın güzel bir mesleği varsa en azından çocuk olana kadar çalışabilir...
23 Yorumla- 11 gü
Senin mesleğin nedir 😊
- Cevap sahibi10 gü
İnsan sarrafı
- 10 gü
😊😊
- 9 gü
Bence kadinin calismasindaki asil amac para olmamali
00 Yorumla Evleneceğim kişi ev hanımı olursa sevinirim aç kalarım eşime bakarım yine
00 YorumlaSıkılıyorsa evde evet olabilir amma maddi durum iyiyse gerek yok bence çokda
00 YorumlaGerek yok. Tutar elinden hadi dünyayı gezelim derim
00 YorumlaKadın istiyorum derse nokta orada koyulur. İstemiyorum dersede çalışmasın
00 YorumlaBence hayır yni ben olsam çalışmam evime çocuklarıma bakardım
00 Yorumla- Gizli Üye(36-45)11 gü
Elbette...
Nerden bileceğim param için mi brnim için mi benimle olduğunu?
Kadının da kimseye eyvallah etmeyecek güçte olması lazım...
00 Yorumla - 11 gü
Ben işimi seviyorum ve istediğim zamana kadar da yapmak istiyorum 🤷♀️
00 Yorumla - 11 gü
Çocuk işine girecekseniz zaten çalışamayacak ama bence çalışmalı.
01 Yorumla- 11 gü
Çalışmaz erkek çalışsın yeter
- 11 gü
Çalışmak yaşam tarzı ise çalışır. Kimse kimseye hiçbir sebeple evde otur çalışma dememeli.
00 Yorumla - 11 gü
Kendi tercihi. Ben öyle bir evlilik yapsam yine çalışırım çalışmayınca evde bunalıyorum
00 Yorumla Eğer ciddi emek verdiği bir mesleği ve kariyeri yoksa bence çalışmamalı
00 Yorumla- 11 gü
Kadın isterse çalışmalı istemiyorsa çalışmaz zaten böyle bı durumda
07 Yorumla- 11 gü
Yok bu durumda öyle de şu lafa ayar oluyorum her şeyde kadın isterse yok kadın istesin istemeli saygı şu bu la biz napcaz biz de istiyoruz bazı şeyleri hep kadın niye hep kadın yeter yav😅
- 11 gü
Ortadoğu ulkesnde yaşıyorsun erkekler egolarını kadn üzerinden şişiriyor elinden gelse millet kadnlari evlere kapatacak dışarı cikartmicklar nie erkek adam çalışır kadn çalışmaz kafasndalar çünkü dinde de büyük sorumluluk erkekde oldg icn böyle
- 11 gü
Madem öyle dinimize göre peki soruyorum dinimizin gerektirdiği diğer şeyleri de yapıyormusunuz yoksa sadece işinize gelenleri mi
- 11 gü
Bu arada senle ne zaman böyle karşılaşsam mesaj geldi sanıyorum bu nerenin bildirimi diyorum😅😅😅
- 11 gü
Hemcinslerin gbi işimize geldg kadr
- 11 gü
Sn nie sürekli benim yorumlarıma atlama gereği duyuyorsun soruyu soran dglken
- 11 gü
Tm atlamammmm
Maddi anlamda sıkıntı yoksa bence gereği yok lakin kendi kararı.
00 Yorumla- 11 gü
Bence çalışmalı kimseye güven olmaz kendine birikim yapmalı
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)11 gü
Bence calismali. Paradan ziyade sosyalleşmek için çalışmalı. Dünya hali başımıza ne geleceğini bilmiyoruz.
19 Yorumla- 11 gü
Ne iş yapıyorsun peki sen?
- Cevap sahibi11 gü
@Zamanın_izinde Evden müşteri ilişkileri alanında çalışıyorum
- 11 gü
😊😊👍🏻👍🏻 aday var mı?
- Cevap sahibi11 gü
@Zamanın_izinde Yok maalesef 😂
- 11 gü
😄😄😄 iş var eş yok 😄😄
- Cevap sahibi11 gü
@Zamanın_izinde Aynen o da olur ya
- 11 gü
Nerelisin 😊
- Cevap sahibi11 gü
@Zamanın_izinde Ankara
- 11 gü
😊😊😎😎👍🏻👍🏻
- Gizli Üye(30-35)10 gü
Şahsen erkek olsam eşimin evle çocukla ve benimle daha çok ilgilenmesi için çalışmasını istemezdim maddi durum yeterlise
00 Yorumla - 11 gü
Evde boş zamanınız çoksa çalışmanızı öneririm bu hem kafanızı dağıtmanızı hem evde eşinizle iletişiminizi hem desosyal etkileşiminizi artırır ama eşiniz ve çocuklarınız ihmal edilecekse önermem
15 Yorumla- 11 gü
Sen ne iş yapıyorsun?
- 11 gü
Hemşirelik mezunuyum atama bekliyorum
- 11 gü
Hakkında hayırlısı 😊👍🏻
- 11 gü
Sağolun
- 11 gü
Ayrıca geçmiş olsun 😊👍🏻 diğer sorunu gördüm de 😊
- Gizli Üye(18-24)11 gü
Hayır kadının çalışması kadını yıpratıyor maddi durum iyiyse ne gerek var buna başka uğraşlar bulabilir veya basit bir işte çalışabilir evde birşeyler üretip satabilir birinin emri altında çalışması çok saçma
22 Yorumla- Cevap sahibi11 gü
Ha çalışmak istiyorsa çalışmalı tabiki ben evlenince çalışmak istemiyorum çocuklarıma bakmak istiyorum çocuklar büyüyünce çalışırım tekrar
- 11 gü
Senin zihniyetinde birini arıyorum benimle evlensene ya 🤣🤣
- Gizli Üye(36-45)10 gü
Erkek izin verirse çalışabilir. Tamamen ona bagli
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)10 gü
Kadının çalışması sadece kendisinin isteğine bağlıdır…
00 Yorumla - 10 gü
zengin biriyle evlensem çalışmak zorunda değilim. ancak ev hanımlığını sevmiyorum en azından uğraşacak birşeyler bulurum. ah nerde o iş adamları holding sahipleri
00 Yorumla Bence maddi nedenlerden kaynaklı bir zorunluluk durumu yoksa seçimi kadına bırakılmalı çünkü kadının mutlu olmadığı bir denklemde kadın evde otursa da çalışsa da seni mutlu etmeyecektir.
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)11 gü
Asıl o zman calismali bütün aldıklarını kendine harcar 😂
07 Yorumla- 11 gü
Ne alacan ki kız 😂
- Cevap sahibi10 gü
Alacak seymi tukeniyo bakım yapar gezerim hicbisi yapmasam 😂
- 10 gü
Bak ya şu deliye 😄
- Cevap sahibi10 gü
Teskkurler efenim 🙏🙂
- 10 gü
Okuyor musun?
- Cevap sahibi10 gü
Hayır
- 10 gü
Çalışıyor musun?
- 9 gü
Benim düşüncem kadın istiyorsa çalışmalı ve tercihen çalışmasını isterim ama çalışmak istemiyorsa zorlamam kendi bileceği şey
00 Yorumla kadın her anlamda çalışmalı kendini güçlü hissettiği bi evlilikle daha mutlu olur çalışmak insana özgüven özgürlük saygınlık hissi verir
02 Yorumla- 10 gü
Ne iş yapıyorsun peki sen?
- 10 gü
Eğer maddi durumumuz iyiyse sadece maddi kaygı gütmeden daha çok keyif alacağım hatta haftada 3-4 çalışacağım part-time bir iş bile olabilir
00 Yorumla Madde açısından iyi ise bence kadın kendisi için çalışmak istiyorsa çalışabilir ama maddi durumu iyiyken evinin hanımı olmak bence daha iyi
00 Yorumla- 11 gü
Bu kadının isteğine bağlı bir şey bence. Çalışmak istemiyorsa elbette çalışmaz. Veya tam tersi istiyorsa çalışır.
00 Yorumla - 11 gü
kadına bağlı bu
bazı kadınlar vardır evde durmak istemez
ama gidipte asgari ücrette çalışması mantıksız00 Yorumla Eğer maddi durum yerindeyse, bence kadın çalışmamalı, test edildi onaylandı
00 Yorumla- 10 gü
erkeğe de ev işi yapmamak için bahane çıksın sonra dimi
00 Yorumla - 10 gü
3 tane daha alırsın onları da çalıştırırsın 😯🤫🧏🏻♂️🥶😎
00 Yorumla - 11 gü
Kesinlikle evet dünyanın bin bir türlü halı var hem çalışmak ozguvende getirir
01 Yorumla- 11 gü
Sen ne iş yapıyorsun?
- 11 gü
Kadın istiyosa çalışır tabi ama istemiyosa yesin içsin yatsın
00 Yorumla - 11 gü
Bence çalışmak yerine sportif, kültürel işlerle ilgilenmeli.
00 Yorumla - 10 gü
Kadın kendi parasını kazanmalı
20 Yorumla - Devamını Gör (75)
Detaylı bilgi