#tutku 🖤

Şayet kazanacağı paraya ihtiyacımızın olmadığı bir ekonomik gücüm olsaydı şu an bulunduğum şehirde herhangi bir ortamda asla çalıştırmazdım. Daha 2 gün önce işyerime ziyarete gelirken sözlü tacizde bulunan iki arkadaşı kameradan tespit edip hak ettikleri dersi verdik. Açıkçası bunun endişesi bile yeterli bi sebep benim için.
Üzücü durumlar.
2 soysuz da suriye uyrukluydu. Ülkenin ekonomik, demografik ve sosyolojik yapısı iyice bozuldu ve uzun bir süre de düzelecek gibi durmuyor. Esas üzücü olan durum bu
Kesinlikle
Evlenmeden önce bi hayatı varsa aynen onu devam ettirmeli. Ve bunun kararını kendisi vermeli. Sonuçta ona belli bi yaşa gelmesi kendi ayakları üstünde durması için emek veren ailesini düşünmeli
Doğru bir düşünce.
Mehmet Aslantuğ'un kadının ekonomik özgürlüğü vurgusuna şapka çıkarılır: “Hiçbir kadın geleceğini bir adamın vicdanına, aşkına, günün sonunda bir gün aklının karışmasına bırakmamalı”
Noktasına virgülüne kadar katılıyorum 👏
20 yaşımdan beri çalışıyorum evliyken de çalıştım. karun kadar bile zengin olsa işimi seviyorum vazgeçmem
evde oturup koca parası yiyecek kadın değilim karakter olarak
Koca parası yemek demeyelim de ekonomik özgürlüğü olmalı diyelim bence 😊
Yooo neden demeyelim? Bu dnemde bir çok genç kız kariyer okul yerine KOCA peşinde. Neden? maddi açıdan rahat olup çalışmamak için. yumuşatmak gereksiz.
Çalışmka sadece EKONOMİK ÖZGÜRLÜK için değil ki. Kadının çalışması demek kendine güvenmesi, kendini iyi hissetmesi, ülkesine katkıda bulunması demek. Manevi olarak da besler. Beni besliyor en azından
Bu amacı güdenler için evet durum bu.
Cevap
38Cevap
Bence çalışmalı
Ben eline her ay tomarla para saydıktan sonra o kadın çalışmaz. Range Rover aracına binip çocuğunu koleje bıraktıktan sonra lüks mekanlarda arkadaşlarıyla eğlenip story atar anca.
Parayı kısmak mı lazım yani bu durumda?
Yapamazsın o rahatlığa alıştı bi kere
Parazit yaşantısına devam o zaman
😂😂 gerçekten bu onun için komik bir durum olur.
Kimse senin çalışma isteğine mani olamaz ayrıca çalışmak illaki maddi anlamda yorumlanamaz eleştirilemez.
Varsaydık doktorsun napacan evde kös kös oturcakmısın ev insanı bunaltır
Meslek sahibi ise daha zor evet
Maddi sıkıntı yaşansa bile bunu çözmek erkeğin görevidir. Bunu çözmüyorsa evlenmesin. Kadın her durumda çalışmamalı evde erkeğini beklemeli. Ve erkeği eve varmak için can atmalı.
len bi yürü git cebinde kaç lira varda konusuyor sen eve can atacanda senı bekleyecek mı o?
@burakistan35 sana hak ettiğin dilde bi cevap verirdim ama senin seviyene inmek istemiyorum. O yüzden cevap verip zorlama beni.
Katılmıyorum görüşüne
Taş devrinden 1000 yıl öncesine alalım sizi. ya da beyin denen organınızı test edelim çünkü pek çalışmıyor gibi
@mayneymiss teşekkür ederim iltifat buyurdunuz.
Önemli değil 😄
çalışmak sadece para kazanmak olmamalı kadın için sosyal hayat kendini değerli hissetme ayakları üzerinde durma kendi ihtiyaçları için özgürce para harcama
Mutlaka, sosyal kadın mutlu kadındır.
aynen
Çalışmak sadece maddi sıkıntılar için değildir, en büyük etkeni o gözükse de boş boş evde oturan insandan hayır gelmez
Başta kendine
Çalışmanın sadece maddi sıkıntıya bağlı bir şey olduğunu düşünmüyorum. O yüzden kadın çalışmak istiyorsa çalışmalı bence.
Evet bence de
Çalışmak sadece para kazanmak değildir. En basitinden özgür ve özgüven sahibi olmaktır. Tabii ki çalışılmalıdır.
Aynen öyle, kendi özel hayatı ve psikolojisi için de çalışmalı.
Üreten kadın her zaman iyidir. Zenginlikle çalışmanın alakası yok.öyle olsa koç sabancı gibi holding sahiplerinin esleri kizlari gelinleri calismazdi
Doğru tespit 😊
Üretmekten kastım illa kariyer mevki sahibi olsun demiyorum tabi evde recel kaynatip satan kadında üreticidir ✌️
Kesinlikle 😊
👏🏻👏🏻👏🏻
Evet çalışmalıdır.
Zamanın ne getireceği belli olmaz. Hiçbir şeyin garantisi yok. Ve maddi bağımsızlık için kadın çalışmalı.
Kesinlikle hayat bu
napacak camış gibi yiyip içip otursun mu?
evı gectım kendıne faydası ne olacak?
onunla ne konusabılecegız?
Eline 5 k limit kart ver keyfine baksın 😄
un kurabiyesi olarak devam diyorsun.
Peki😄
Evini ailesini ihmal etmeyecek, kendisini aşırı derece yormayacak bir işi varsa ve kendi de istiyorsa çalışmalı.
İllaki ihmal olabilir, hoş görmesi gerekir karşı tarafın.
Aşırısı suistimale girer.
Kimse de suistimal edilmek istemez.
Kadın çalıştığını bahane ederek haddinden fazla hoşgörü bekler.
Her kadın bir değildir ama.
Elbette bir değildir.
Bu şekilde bir maddiyata sahipse kendini zorlamadan sadece sosyalleşmek için çalışmalı.
Çalışmak güzel ya maddi tarafı bir yana bir uğraşın olması güzel kendi paranı harcamak da özgüven sağlıyor
Kesinlikle öyle. Ve toplumda saygı görüyorsun.
Yiyici bir kadın olmaktansa son nefesime kadar üretken bir kadın olurum.
Çok doğru
👏🏻👏🏻👏🏻 Sakın birkaç erkeğe hipnoz olup çalışmıyım diye düşünme ve bu düşünce ile devam et helal!!!
Çalışmalıdır. Bu bir ihtiyaç manevi bir ihtiyaç. "İşe yarama hissi"
Kesinlikle doğru dedin maddi ihtiyaç değilse bile manevî ihtiyaç.
Avcılık toplayıcılık çağını çoktan geride bıraktık. Evet çalışmalıdır.
Para avcılığı dönemi?
Para avcısı bir insan benim gözümde topluma hiç bir faydası olmayan insan modülüdür. Kendisini asalak olarak görüyorsa, şahsen seve seve paramı yediririm..
Bu düşünceye sahip biri ile evlenmek istemezsin diye düşünüyorum o halde
Bazı iş kolları dışında kadınların çalışmasına karşıyım
Taş devrine gönderelim seni o zaman 😄
Neden
@mayneymiss sana şöyle söyleyeyim bakalım ben mi? Taş devri insanıyım
Yoksa sen mi? Lut kavmi insanısın.
Her işte çalışırız diyorsunuz. Çalıştığınız yerde, işe giderken, gelirken erkeklere meze oluyorsunuz. Taciz ediliyor rahatsız ediliyorsunuz. Sayamadığım daha bir çok şey geliyor başınıza haaa buna gönüllü olanlarda var aranızda.
Bayan bekar ise onun rızkını evde çalışan erkeğin kazancının içine koyuyor Allah.
Eğer evli ise kocasının kazancına.
Kadının çalışması hayatı önem taşımıyorsa çalışması son derece gereksiz.
Bı üstteki eleştiriye bıraktım yorumu
Daha geçen gün sosyal medyada taciz edilen erkek gördüm. Sadece kızlar edilmiyor yani sizde dikkat edin havalara girmeyin. Sizin gibi bazı erkeklere laf anlatamayız çünkü çok eskide kalmışsınız. Diğer ülkeler gelişirken biz sizin gibiler yüzünden bu noktada kalıyoruz YAZIK!! Cinsiyet ayrımı yapanlar ile konuşmak bile istemiyorum IQ seviyem düşmesin :)
@mayneymiss ne anlatsamda boş.
Sen göz ve sözle taciz mübtelasi olmuşsun. Hoşuna gidiyor demek ki
Evet çalışıp kendi ayaklarının üzerinde durmalıdır.
Ekonomik özgürlüğü olmalı kadının...
Aynen öyle, zaman ne getirir bilinmez.
Maddi sıkıntı yaşanmayacaksa çalışmanın bir anlamı yok kendi sevdiği için çalışabilir.
Burada önemli olan zaten insanın kendine birşeyler katması üretken faydalı bir birey olmak saygı görmek bence.
Tabikide… sen öyle bir insan olarak görüyor musun kendini?
Evet
O zaman hiç sorun yok ☺️
Gerek yok abi ne çalışacak. Hobi edinecek bir sürü şey var. Ne gerek var milleti tatmin edicen falan
Tercih meselesi.
Amaç milleti tatmin etmek değildir bence çalışırken.
Anladım, görüşüne saygı duyuyorum
Tabi benim eşim ablam annem kızım kim olursa olsun ben imkanım oldugu sürece yanlarında olurum ama herkesin kendi gelirinin olup özgürce birine bağlı olmadan yaşaması cok güzel
Evlenince maddi sıkıntı yaşamayacak kadın yine çalışmak isterse çalışır. Çocuk olursa çalışmasına gerek kalmayabilir çocukla ilgilenir. Çocuk yoksa ve istiyorsa çalışır
bence kadın para için çalışmamalı..
kariyer hedefi varsa tamam..
Her ikisi de önemli bence
kesinlikle önemli..
ama günümüz dünyasında kadınlar iş yerlerinde taciz ediliyor, mobbing uygulanıyor, birçok saçmalıkla uğraşmak zorunda kalıyorlar..
Bunlar yetmiyormuş gibi birde üzerine erkek ne kadar yardım ederse etsin evdeki işler sorumluluklar var..
Bu kadar şeyi bir arada yaşayan / yapan kadın hangi arada hangi zaman da mutlu olacak? yaşadığını hissedecek..
Cümleme başlarken de dediğim gibi çalışmak isterse çalışır ama para için bu kadar gereksiz insanın yaptıklarıyla stress yaşamasını istemem eşim olacak hanımefendiden..
Haklı yanları var düşüncenin 😊
Hiç bir kadın koca eline bakmamalı gün gelir yüzüne vurulur kendi ayaklarının üstünde durulmalı kesinlikle
Bence bu o kadına kalmış. Ama bir erkek olarak kadın olsam ve elimde öyle bir imkan olsa ben çalışmazdım.
Ben çalışırım o da evle ilgilensin karımı asla çalıştırmam çok kıskancım çok bu arada bekarım sadece evli olsaydım asla calıştırmazdım
Eğer çocuk olana kadar daha iyi yatırım yaparız diye düşünüyorsa ve çalıştığı zaman eşine vakit kalıyorsa çalışırsa daha iyi olur.
Çalışmak isteyen çalışmalı, istemeyen de çalışmamalı.
😊
Orası öyle tabi.
😊🌺
Maddi durumum iyi olursa eşimin çalışmasını istemem, ama yine kendi isteği.
Evinde eşi ve çocukları için manevi bir zenginlik olmalıdır
KS'de tehlikeli sorular sormak varken neden çalışsın 😜
Istiyorsa tab ki, bir isle mesgul olmak, sürekli evde monoton bir hayat yasamak kolay degil.
Çalışır biraz borçlarımız olursa eğer hallettikten sonra gerisi bende sorun değil
hobi olarak bişiler yapabilir eğer evde sıkılmak istemiyorsa
Aslında 1/2 sene çocuğa karışmadan çalışıp eşine yardım edebilir
Çalışmak zorunda değil. Türkiyede çalışmak stres ve yıpranmadan başka birşeye yaramıyor
Çalışmak zorunda. Bal gibide çalışcak 😄
@mayneymiss kadın zenginse niye çalışsın
Boşanırsa kusura bakma ama m*l gibi kalacak mı ya da boşanmak isterse
ve kendi parasını kazanmak zorunda başkasına muhtaç olursa komik olur
Çalışmayı sadece maddiyat olarak düşünmemeli, bence çalışmalı.
Evet, öz güven öz saygı kişisel gelişim ve psikoloji de oldukça önemli
Ben çalışıyordum bıraktım kocamın kazancı yetiyor çalışmayı düşünmüyorum o da istemiyor
Daha genceciksin kıymışsın kendine. Yazık
30 olacağım. 7 yıla yakın çalıştım yeter. kocamın evrak işlerine yardım ediyorum maillerine bakıyorum yatmıyorum. Spor yapıp geziyorum bütün gün. kocam çok iyidir sorun yok yani
Peki, eğer sadece ev işi yapmıyorsan iyi :)) Hayatında mutluluklar
@mayneymiss hayır canım ben size sakin bir zamanda mesaj atarım görürsünüz. hizmetcimiz var eşimin yaşı biraz var ama inan çok rahatım
Kötü birsey demedim mutluluk diledim sadece 😄😄 şu an olduğunuz gibi yani
yok yok ben seni tanıyorum rahat olun. Tek birsey söyleyeceğim yeni ev aldık 3.6 milyon TL ben ömrümce çalışsam alamam onun için duygular filan geçici gerçekler öyle değil
Bence herk3s kendi parasını kazanmalı. d
Evlilikte gelir gider ortak noktada birleşmeli bence
İkisini de yapabilecek iken neden kolaya kaçsın ki
Değil mi😊
Aynen, şu evlilik işleri saçma. Zaten çoğu evlenen kişi kızın çalışmasına gerek yok gibi bir saçma düşüncedeler 😂😂 Komik...
Çalışması doğru olmaz
Neden?
Bu kendini yeterli hissetmesine yetecek mi?
Anladım, saygı duyuyorum görüşüne.
Meli malı yok
Canı nasıl istiyorsa
Yani, zorla bir şey yaptıramaz kimse tabi.
Mental sağlığı için evet
Evet maddiyat dışında psikoloji de önemli.
Bence evet ya her kadın iş hayatına atılmalı
Ekonomik özgürlüğü olmalı mutlaka
Kesinliklee😬
Bence çalışmalı yine de, evde oturup ne yapacak. Üretken bir kadın olması daha iyi olur.
Kadının da çalışması güzel kendi tercihi de
Çalışmayan kadınla evlenmem
Helal !! Böyle devam et :)
Mükemmel işler çıkarmalı
Çalışmak isterse çalışır
İsterse kendi gelişimi için yapabilir.
Çalışmalıdır bana göre.
Evinde esi icin…… pek hos bir cume degil bence
Evde oturmalıdır
Neden evde oturmalı?
Sende otur o zaman birlikte oturursunuz
Çalışmak iyidir