Benim üstümde sürekli baskı kuruyor, benim kötülüğüme uğraşıyor, niye?
3 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Babanızın size karşı öfke, kin veya yoğun baskı uygulaması ruhsal olarak çok yıpratıcı bir durumdur. Bir ebeveynin çocuğuna bu şekilde yaklaşmasının arkasında genellikle sizinle değil, babanızın kendi geçmişi, karakteri veya psikolojik durumuyla ilgili derin sebepler yatar. Babanızın bu davranışlarının altında yatabilecek temel nedenler şunlardır:Psikolojik ve Kişisel NedenlerKendi Başarısızlıklarını Yansıtma: Hayatta istediği yere gelememiş ebeveynler, kendi hayal kırıklıklarını ve yetersizlik hislerini çocuklarına öfke olarak yansıtabilirler. Narsisistik Kişilik Yapısı: Bazı ebeveynler çocuklarını ayrı bir birey olarak değil, kendi uzantıları olarak görür. Sizin bağımsızlaşma çabanızı bir tehdit veya itaatsizlik olarak algılayıp baskıyı artırabilirler.
Hayır ablamı daha çok seviyor benim üstümde sürekli otorite kuruyor baskı kuruyor benim kötülüğüme uğraşıyor bana kırıcı laflar ediyor niye
Babanızın size karşı beslediği bu kin, baskı ve ablanızla yaptığı ayrımcılık kesinlikle sizin suçunuz veya sizin eksikliğiniz değildir. Bu durum tamamen babanızın kendi psikolojik sorunları, geçmişi ve karakter yapısıyla ilgilidir. Babanızın bu şekilde davranmasının arkasında şu olası nedenler yatıyor olabilir:🎯 Kişilik Yapısı ve Psikolojik SorunlarNarsisistik Eğilimler: Bazı ebeveynler çocuklarını bir birey olarak değil, kendi uzantıları olarak görür. Onları kontrol edemediklerinde veya kendilerine bir tehdit olarak algıladıklarında öfke duyar ve baskı kurarlar. Kendi Geçmişinin Travmaları: Babanız kendi çocukluğunda kendi anne-babasından sevgi görmemiş, sürekli baskı ve şiddet (psikolojik veya fiziksel) yaşamış olabilir. Bildiği tek iletişim yöntemi bu olduğu için farkında olarak ya da olmayarak bunu size yansıtıyor olabilir
Benim babamda böyle ailede herkese kinli ve kötü davranır beddua ederbunun nedeni babam anneci yani annesi ne derse onu yapar ve annesi ise bu durumu bize karşı kışkırtır ve doldurur bence senin durumunda böyle
Acaba neden kinli
Bizde durum babannemin dolduruşlarından dolayı kinleniyor bizi aile olarak görmeyip anne ve kardeşlerini aile olarak görüyor kini de bu yüzden
Peki ayrımcılık yaptığı için mi kinli acaba beni üvey evlat olarak mı görüyor
Aslında durumunu buraya net yazmalısın mesela kaç kardeşsin tek sana mı böyle davranıyor ailenizde bizimki gibi mi
İki kardeşiz ablamın eve geç gelmesine çok kızıyor bağrıyor sinir krizi geçiriyor falan filan
biri bence onu dolduruyor bak kızın eve geç gelirse namusu gider kızına şöyle davran gibi o da size uyguluyor
Yok kimse onu doldurmuyor baba tarafından kimse yanımızda değil kalabalık bir aile değiliz ablamın başına bir şey gelmesinden korkuyor demi
O zaman kendi kendine kuruluyor size
Evet bu arada
Ne evet
Ablanızın başına bir şey gelmesinden korkması
Ebeveynlerin çocuklarına karşı kurduğu bu ağır baskı ve kin hissi, genellikle kendi içlerinde çözemedikleri karmaşaların, yetersizlik duygularının veya geçmişten getirdikleri travmaların sana yansımasından kaynaklanır 🌿 Sana hissettirdiği bu olumsuzluklar kesinlikle senin suçun değil. Bazen kendi hayatında kontrol edemediği şeylerin acısını en yakınındakinden çıkarır insanlar 💛 Bu durum hayatını tam olarak nasıl etkiliyor, onunla arana sağlıklı sınırlar koyabiliyor musun? 🌸
Cevap
5Cevap
Bazen iyilik yaptıklarını sanıyor ebeveynler bu yolla
Yok bana baskı kuruyor sürekli ablamı daha çok seviyor sizce niye
Ne bilim niye babanı seni görmeden tanımadan buna otomatik cevap vermek imkansız
Mesela ne yapiyor
Kaç yaşındasın sen
21
Acaba babam bana neden kinli
İlk çocukmusun
Bunu babana sorsan nasıl olur
takma boş ver
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?