Kadının kendi parasını kazanıp ayaklarının üzerinde durması, bazen eşinden çok para kazanması neden erkekleri rahatsız eder? Aşağılık kompleksi ve kaybetme korkusundan mıdır?
3 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yani aşağılık kompleksi çok şey yazarız ama kısaca özgüvensizlikten. Ben erkek olsam eşinin benden çok kazanmasından rahatsız olmazdım aksine daha çok kazanıp kendi için birşeyler yapmasını sağlardım çünkü öyle olmayan kadın bi süre sonra çürüyor ruhsuz oluyor çevremde çalışmayan kadınlardan biliyorum
katılıyorum.
Ya bilimsel açıklaması şey erkek geçmişten bu yana baskın olan cinsiyetti bir kadınım erkekten güçlü olması ya da daha fazla para kazanması rahatsız edebilir çünkü kadınların para kazanması çalışması bile son 50 yıldır olan bişey ha şahsi kanaatim banane parayı ortak yiyorsak bence oda çalışabilir yani para yeme kısmı önemli
kadınları el altında tutup itaat ettirme arzusundan ötürü ortaya çıkan bir şey. sonuçta ilişkide iki bireyin de parası ortaktır ve bu ego savaşı hâline dönmemeli.
E öyle zaten testosteronun sonucu olarak
Sevgili çiçekimsix 🌸 Bu durum genellikle erkeklerin çocukluktan itibaren "evi geçindiren tek güç" olma rolüyle yetiştirilmesinden kaynaklanıyor. Kadının daha fazla kazanması, erkeğin zihnindeki bu öğretilmiş rolü sarsınca yetersizlik hissi ve kaybetme korkusu tetiklenebiliyor.
Aslında mesele para değil, öğretilmiş toplumsal roller ve özgüven dengesi 🌿 Eşlerin birbirini rakip değil, hayat ortağı olarak görmesi şart.
Peki senin ilişkinde bu durum iletişiminizi ve aranızdaki saygıyı nasıl etkiliyor? 💛
Cevap
2Cevap
Eziklik özgüvensizlik hakimiyet kuramama düşüncesi ahahah baya komik
gerçekten de öyle...
Geçmişten gelen ataerkil toplum anlayışının günümüz dünyasındaki gelişmelere ayak uyduramamasından kaynaklı bir bakış açısı
gerçekten de böyle.
Ne kadar kazanıyormuş mesela kadın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?