Tam tersi sorun görülmüyorken bu neden sorun olarak görülüyor?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkekler perdenin ön tarafında çabuk kızan kolayca öldürebilen tehlikeli işlere girişebilen kötü şeyler yapma potansiyeli en yüksek cins olarak görülüyor. Hatta iç güdüsel olarak ne olursa olsun ilk suçlanan ve ilk yargılanıp hakkında karar verilen cinstir.
Kadın da bundan farklı değil! Aynı şeyleri yapıp masum ayağına suçsuz ve günahsız bir melek rolüne yani mağdur rolüne bürünmekte usta bir sanatçıdır. Bu işe yaramadığında shame taktiklerine başlar... O da bittiğinde ağlama taktiği başlar... O da işlemiyorsa bunu yapan kadında beceriksizlik had safadadır.
Kadın gelir olarak düşük bir erkeği ev ortamında ezmeye başlar... yavaşşş... yavaşşş... tek seferde... tek adım atar... tek seferde tek yumruk atar... Bir süre sonra digest'in son safasında ise sosyal ortamlarda sindirme politikası uygular... Bu seviyeye geldiğinde erkeğin ezik biri olduğunu resmen ferman etmiş afişe etmiş olur.
İyi erkek bu hareketleri ilk adımda görür 3. seferde evden çıkar. İlişkisini bitirir. İsterse 10 çocuğu olsun isterse 1 çocuğu. Kadından ayrıldığında bir erkek artık bir eş değil kadın. Kadın elinde hançerle bekleyen biri. Ölse de bir an önce bu kara leke hayatımdan temizlenip yeni bir erkeğe temiz bir sayfaymışım gibi sunabiliyim kendimi diye... yok edici bir kafa yapısıyla bakar eşine kadın. Boşandıktan sonra işiniz, bedeniniz, aşk hayatınız kötüye gider ise kadın her gün göbek atar... Fakat tam tersine bu konularda daha iyi olursanız gelişirseniz. Acaba geri döner mi diye yoklamalara başlar... geri dönmüyor iseniz ve gelişiyor işiniz aşkınız mutluluğunuz artıyorsa kadın için cehennemdir. hayatınızı mahvetmek için kanlı hançer yalar.
Boşanan erkeklere önerim: Artık eski eşiniz o güleç ve iyi niyetli birinden , sonuna kadar yok olmanızı ve mümkün olduğunca çabuk ve leke bırakmadan dünyadan silinmeniz için her gece yatağında hançer ve minimum kesici delici aletlerle ayinler düzenleyen zihni kan ve irinle dolup taşan bir pagana dönüşür. Boşanmış ya da evli insanların öldürülme girişimi genel de "gizli aşk" yaşanan erkeklere yaptırılır.
49 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKANIT:
Karşi komşuma aşık oldum kocamdan boşanmayı düşünüyorum ama ev onun adamı da bu şekilde etkileyemem napicam? ↗
Kadınlar der ki: Exten next olmaz derler... Bu kadın için bir problem olmaz asla. Fakat boşanan eşine-sevgilisine eğer geri dönüyor ise daha da kötüsü ilişkisi bittiği halde iletişim kuruyor ve yardım ediyorsa maddi manevi... 630 kalite çeliği kalbine ve beynine yemeyi sonuna kadar hak etmiştir çünkü kadınlar onlara geri dönen eşlerini-sevgililerini yanlızca ve yanlızca ruhen ve fiziken ve de maddiyen tamamen yok etmek tamamen sindirmek için geri döner. Bunu yapan bir erkeğe acımak gerçekten mide bulandırıcıdır. Bu sindirilmiş adam bu durumu başka kadına anlatsa güler yüzüne ama zihninde " bir aptal var karşımda , hemen tüymek şart" brodcast'i gümbür gümbür yayınlar zihninde.
Cevap sahibi+1 yılKANIT.02:
Kocam beni hiç kahvaltıya götürmüyor parasi yetmiyormuş ek iş yapsın yetmiyorsa doğru değil mi? ↗
Aklını başına almayan erkek , her türlü muameleye... katliamı sonuna kadar hak etmiş erkektir.- +1 yıl
Seninle konuşmak istiyorum. Anlatacaklarım var.
Cevap sahibi+1 yıl@lılılull Sana ne desem boş. Bana katılmaman gayet normal. Bu kadar kanıta karşı çıkana ne dersen de zaten kabul etmicektir. 💁♀️
- +1 yıl
Bu yorumu okumak için daha sonra geleceğim şimdi uykum var
Cevap sahibi+1 yıl@Saturnwomen Elini çabuk tut. Modaratörler süper yorum seçerse işin havası kaçar.
Cevap sahibi+1 yıl@Saturnwomen dedik işte sana elini çabuk tut. Seçilmişim işte 😎
- +1 yıl
Ben bunu okumuştum ya ama o zaman ne düşündüm unuttum
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılElbette sorun. Aradaki fark cok fazla degilse hani kadin 10, erkek 8 aliyorsa pek sorun olmaz. Ama kadin 25-30 alip erkek 8-10 aliyorsa buyuk sorun bence.
Yani bizim ulkede erkeklerin para kazanmak ve işe gitmekten baska yaptigi bir sey var mi? Dogru duzgun ve kadindan fazla para kazanamayacaklarsa ne anladim.
Yani bizim erkekler ev işlerinden anliyor mu, cocuk bakimindan anliyor mu, cocuk dilinden anliyor mu, yemek yapmaktan anliyor mu? Cogu bu gibi sorumluluklari bilmeden buyuyor ve hatta ölüyor. Anne evinde her işi yapiliyor, hanim evinde her işi yapiliyor. Cogunlukla yaptigi seyler işe gidip gelmek ve para kazanmak zaten. Baska da pek ortalikta yoklar zaten.
Erkeklerin elinden bunu da alirsaniz kadinlar olarak, ne kalacak geriye? Beni ben oldugum icin, bu dunyada var oldugum icin kabullen mi diyecekler? Kadin erkekten fazla kazansin, kadin cocuk baksin, kadin ev islerini yapsin, kadin yemek hazirlasin. Erkekler ne yapsin? Bir de kadinlar fazla para kazanip erkege gore evi ekonomik olarakta cekip ceviren kadin olsun. O zaman bu kadinlar niye evlensin, niye bir erkekle beraber olsunlar? Erkek ne verecek?
Avrupada falan bu boyle degil biliyorum ama avrupa erkekleri de bizim erkekler gibi degil. Oturur ev islerini yaparlar cocuga bakiyor onlar. Almanya da ev erkegi diye bir sey. Turkiyede var mi? Turkiyede yasamsal mecburi faaliyetlerini kendi kendine hallebilen kac erkek var ki? Bu ulkede cogu erkek annesi ve erkek zaten bir duzenim olsun, yemegim yapilsin, arkam toplasin diye evleniyor. Bir de üstüne kadin fazla kazansin, bu topraklarda bunu da sorun etmeyelim. Erkek para kazanmasin, askere de gitmesin peki ne yapacaklar baska? Ne diyecegiz kenara gecip varliklari yeter mi diyeceğiz. Ya eskiden evet kadin calismazdi ama evi cekip cevirir, cocuklara bakar, gelen faturalari nasil kisabilirim, market alisverisinin fiyatini nasil azaltirim bunu dusunup, hununla ilgileniyorlardi. Erkek calisip para kazanirken kadin boş durmuyordu ki. Simdi kadinlarda calisiyor eve para getiriyor erkek nerede? Cogu isten sonra tv nin karsisinda, ben yoruldum çalıştım diyorlar. Baska sorumlulul bilmiyor ve almiyorlar ki zaten. Erkek calisirken kadin bos durmuyordu ama kadin calisirken erkekler boş boş duruyor evde. Kadinla ayni maasi aliyorlar, eve ayni anda giriyorlar. Erkek iceriye dinlenmeye geciyor kadin bir sey yapayimda karnimiz doysun derdine düşüyor. Daha gunumuzde bile hal boyleyken, erkegin ekonomik yukunu hafifletmisken bir de biz fazla kazanalim. Ev ekonomisi bizim sayemizde dönsün. O zaman kadin demez mi ben evli olmasamda bu sekilde yaşardım zaten. Her seyi ben yapiyorum, ekonomik olarak gecindiren de benim demez mi? Sahsen ben derim. Kadin calisirken erkek evdeki boslugu, ev isleri, cocuk, yemek gibi bosluklari da doldurmuyor. Baska ne yapacak bu erkekler o zaman? Kadin surekli calisabilen bir varlikta degil. Hamilelik, lohusalik, cocuk bakimi, cocugun anneye ihtiyaci var falan derken. Erkek az kazanıyor. Kadin 30-erkek 10. Kadin birakti calismayi mecburen nasil gecinecekler? Eve toplamda 40 bin kazanc giriyordu. Kadin birakti calismayi 10 bin kazanc girmeye basladi eve. Peki tam tersi olsa? Erkek 30 kazansa ve kadinin mecburi olarak işi birakma durumunda evdeki ekonomi ilk bahsettigim durumdaki kadar sarsılır mi mesela? Sarsılmaz. O yuzden aradaki makas cok olmamalı. Bu iliskilerde de sorun olusturur, ileride ki gelecek hedefleri icinde sıkıntı olur. Kadin erkek gibi surekli calisabilecek bir konumda olamıyor dogurganligi geregi. Bunlari da düşünmek lazım. Kadin lohusaliktan sonra kendini toparlayamayip ya da riskli bir gebelik ve digum geçirip hemen işe donemeyebilir. Bu durumda ne olacak? Erkegin kazanci devreye girecek. Bunlari da dusunmek lazim. Bizim ulkede bu dedigin iş erkekler evde ve cocuklarda sorumluluk almadigi surece olmaz. Bugun bile asagi yukari esit kazanc saglayan bircok tanidigim kadin bosandi. Ogretmen-ogretmen, hemsire-saglik teknikeri, dis hekimi-dis hekimi. Bunlar boşandı. Neden? Hemsire olan dedi ki ayni kazanci sagliyoruz ve eve geldigimizde o rahatca dinleniyor ben iki çocukla, karnimizi doyurmakla vs ugrasip cift mesai yapiyorum, ben nobetteyken yine cocuklara bakamayip annesine baktırıyor. Bunlari ben bekarkende yaparim diyerek bosanmis ve bosandiginda da hayatimda pek bir degisiklik olmadi. Ayni tempo, ayni yorgunluk, ayni çöküş tek fark cocuklara ben yokken annem bakiyor ve ortaligi dagitan işimi zorlastiran buyuk koca bebek artik yok diyerek anlatti durumu. Daha bunlari bile cozememisken ve bu durumlardan dolayi yuvalar dagilirken kadinin kazancinin fazla olmasi bizim ulkede yuva bırakmaz.
10 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 597 cevap paylaştı.
+1 yılİki nedeni var: Birincisi, erkek bu durumu gururuna yediremiyor, ikincisi ise kadın bunu erkeği ezmek, eziklemek için, kendisini yetersiz hissetsin diye kullanıyor. Batı ülkelerinde böyle değilse de, Türk kızı için bu durum erkeği ezmek için bir fırsattır, çünkü Türk kızı güce tapar, gücün ölçüsü de paradır. Evli bir Türk erkeği eşinin kişisel giderlerini karşılamayı kocalık görevi olarak görürken, eşinden fazla para kazanan Türk kadını bu durumu maalesef eşine parasını yedirmek olarak görür. Türk Medeni Kanununda erkeğin eşinden fazla kazanması gerektiği gibi bir şart yoktur. Kanun, eşlerin, gelirleri oranında aile bütçesine katkıda bulunmasını öngörür. Asgari ücretle çalışan erkek, kazancını aile bütçesine katmasına, eşinden esirgememesine rağmen kadın tarafından ezikleniyorsa erkek için haklı boşanma nedenidir. Gelir durumu nedeniyle eziklenen ve kötü muamele gören bir koca, boşanırken tazminat bile alabilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEn nefret ettiğim konuların başında geliyor. Erkek egemen toplumlarda ve o kafaya sahip insanlar için evet bu büyük bir sorun.
Kadının erkekten daha fazla kazanması, cinsiyet eşitliği açısından bakıldığında, sorun değildir. Çünkü kadınların iş dünyasında ve toplumda daha fazla değer kazanmasını sağlar. Ancak, bazı insanlar kadının erkekten daha fazla kazanmasının erkeklerin kendilerini güçsüz hissetmelerine neden olabileceği düşüncesindeler. Bence bu düşünceler yanlıştır ve cinsiyet eşitliği için kadının erkekten daha fazla kazanması önemlidir.
Kadının erkekten daha fazla kazanması, kadın ve erkeğin birbirini sevmelerine engel de değildir. Cinsiyet, para kazanma kapasitesi ile ilgili değil, kişinin karakteri, duyguları, düşünceleri ve değerleri ile ilgilidir. Ayrıca, para kazanma kapasitesi ilişki içinde önemli değil, çünkü ilişki içinde karşılıklı saygı, sevgi, anlayış ve destek önemlidir.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
57
Cevap
103Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılSorun değildir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO kafa yapısıyla büyüyenler (yani dünyanın %99'u) sorun eder bunu sadece. Annem babamdan çok kazandığı zamanlarda bu ailemizde bir sorun yaratmamıştı. Babam akıllı ve mantıklı biridir ve annem de gerekli durumlarda gayet hassas davranır.
Aynı şekilde ben de ileride partnerimden daha fazla kazanıyor olsam bunun şakasını dahi yapmazdım çünkü herkesin benim gibi büyütülmediğini biliyorum. Ailem bana iyi bir rol model olmuş olsa da ben herkesi kendim gibi sananlardan değilim, gayet realist biriyim.
Yani bunun partnerimi üzüp kırma ihtimali olacağı için konusunu açmazdım. Bu çabama rağmen bundan rahatsız olup üstünlük kompleksine girecek biriyle zaten olamazdım. Seçimleri özenli yapmak önemli bu noktada ama ne çıkacağı da belli olmuyor tabi. Takılmıyor gibi yapıp sonradan pasif agresif davranan da çok var.
Sonuç olarak bu bir ataerkil toplum sorunsalı. Bizim bunu sormamızla ve kızmamızla bir şey değişmiyor. Erkekler yerimize kendini koymadıkça da değişmeyecek. Sonuçta her gün karşına 'Acaba kadınlardan daha çok kazandığım için ölene kadar yalnız kalır mıyım?' diye düşünecek kadar empatik erkekler çıkmıyor yani bizim gerçekliğimizi anlamaları pek olağan değil. Bu yüzden de birilerinin anlayışını beklemeden düzeni biz değiştiriyoruz.16 Yorumla- +1 yıl
Kadın illa ki kendinden çok kazanan bir erkeği bulabilir... bunun için dert etmesine gerek yok
Cevap sahibi+1 yılYazdığım şeyle dediğinin alakası yok.
- +1 yıl
Tatlım erkeğin güçlü konumda olması esastır... bu doğanın kanunu, erkeğin sadece en güçlü olanları dişilerle olmayı hak eder. Erkeğin evdeki güçlü konumundan şüphe duymak zannedilenin aksine kadınlar için de iyi değildir
Cevap sahibi+1 yılAtaerkillik ya da patriyarki, erkek otoritesine dayanan bir tür toplumsal örgütlenme düzenidir. Bu düzenin temelini erkeğin üstünlüğü fikri oluşturur; soy erkekler tarafından belirlenir, hakimiyet erkeklerindir. Bu toplumlarda erkeklere kadınlardan daha çok saygı gösterilir.
Bu tanım sana uyuyor olabilir ve herkesi kendin gibi de sanıyor olabilirsin ama öyle değil. Bana uymuyor bu bakış açısı ve kabullenme. Tabi en azından bu sefer yazdığım şeyle alakalı bir yorum yazmışsın.- +1 yıl
Doğanın kanunu bu canım... mevzu saygı mevzusu değil erkeğin aadece güçlü olanına genlerini sonraki nesillere iletme şansı tanır doğa... bunu ilkeli filan gibi aterkillik yaftasıyla küçümsemeye çalışmak malum küresel saldırının en birincil taktiği
Cevap sahibi+1 yılKüresel ısınma gibi bu da, ya ben ne yapacağım ki zaten ne fark eder diyenlerden olmaktansa zararlı gördüğüm şeyleri benimsemekten kaçınan, göz yummamayı tercih eden biriyim.
Ne düşündüğümüz de fark etmez zaten, herkes kendi tercihlerinin sonucunu kendisi yaşar. Seninkilerde iyi şanslar.
Çünkü erkekten daha fazla kazanan kadınlar bir müddet sonra şımarıyor ve erkeği yavaş yavaş ezmeye başlıyor. Kendine özgüven gelen ve finansal özgürlüğe ulaşan bir kadın bir süre sonra özerklik ilan ediyor, erkeğine danışmadan onun haberi olmadan işler yapıyor, harcamalar yapıyor ve yaptığı şeyleri erkeğin gözüne sokuyor. Bu da hoş bir durum oluşturmuyor. Erkekler böyle yapmaz, zengin erkek kadıni ezmez çünkü hem biyolojik olarak hem de duygusal olarak kadına muhtaçtır. Hatta varını yoğunu onunla paylaşmak ailesini mutlu ettirmek onlara rahat bir hayat sürdürmek ister. Hiçbir erkek kadın tarafından ezilmek güçsüz hissettirilmek istemez ve kadınlar da güçsüz erkek sevmez. Bu yüzden erkek daime güçlü olmalıdır. Çünkü erkek evin direği, kadın ise evin güneşidir. İkisi de birbirine muhtaçtır ama güneş olmayınca hayat olmaz o ev karanlıkta kalır. 🙏
62 Yorumla- +1 yıl
Şiir gibi yazmışsın helal
Geri kalmış toplumlarda, erkeklerin katlanamadığı durum. Refah düzeyi yüksek kesimlerde, artık önemli olan erkeğin çok para getirmesi değil, hayatı paylaşabilmesi, çocuk bakımına, ev işlerine yardımcı olabilmesi, birlikte hobiler icra etmesi daha mühim oluyor. Kazansın hatta benden daha kariyerli olsun iyi yerlere gelsin. Eşimle gurur duyarım ne var bunda? Mesele şu ki alçakgönüllü ve paylaşımcı olsun. Bir elin nesi var iki elin sesi var diyebilesin o zaman evlilik oluyor işte. Benim param senin paran dendiği vakit biter o iş. Nasip olsa da benim için karı parası yiyor deseler :)
10 YorumlaErkek güce aşık olan bir canlıdır yani bir erkeği "sen çok güçlüsün" "sen olmadan hiçbir işimi halledemiyorum iyi ki vrsın" tarzında överseniz o erkek sizden asla vazgeçemez. Eğer güçlü bir kadın gibi, erkeğine ihtiyaç duymayan kadın gibi durursanız erkek orada durmak istemez çünkü erkek kendini işe yaramaz biri olarak görür. Para konusu da bu şekilde bir kadın çok para kazanıp ayaklarının üzerinde duruyorsa hayatındaki erkege ihtiyacı olmadığını gösteriyorsa erkek ilişkiyi uzatmak istemez unutmayın erkekler güce aşık ona ihtiyacınız oldugunu hissettirin 😊
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCınım benim bu doğal bir şey. Bir tek erkekler değil mesela bir kadın kızını evlendirecek olsa çok yakın akrabası değilse ilk soracağı şey işi ve maddi durumudur. Ve eğer kızından daha az kazanıyorsa muhtemelen kızını vermek istemeyecektir. Yani para kazanmak veya eşinden daha fazla kazanmak erkeğe biçilmiş bir rol gibi. Keza kadınlar da yaşları ilerledikçe, yakınlarını kaybettikçe v. s kocalarının daha da baskın ve güçlü olmasını ve kendilerini sahiplenmesi istiyorlar. İstisnalar kaideyi bozmaz. Zaten Türkiye'de bu dediğim kafada olmayan istisna sayılmayacak kadar çok insan da var bu arada. Görüyoruz duyuyoruz.
20 Yorumla
+1 yılKadın erkeğe hükmeden değil râm olan, varlıktır bunun aksi olursa o ilişki yürümez. Erkek güçlü olmazsa kadın yöneten olur, erkeğe saygı duymaz ve o ilişkinin hiçbir anlamı değeri olmaz. Kadın, erkeğinin kendisinden birkaç basamak üstte olduğunu görmeli.
21 Yorumla
+1 yılMerhaba,
Yazılanların hepsini unuttun, görmeyin. Kadın hipergamik bir canlıdır. Gücü sever, güçten hoşlanır, eşinin güçlü olmasını arzu eder.
Erkek ve kadının birbirini sevme şekli farklı. Kadın saygı duyduğunu sever ve bu saygı duymanın da kendine ait kuralları vardır. Korkak, kendinden emin olmayan, güçsüz, bilgisiz, tecrübesiz, fakir olursan bunların hepsi gücün olmamasına işarettir.
Kadın erkeğinde güç arar demiştik cümlelerimizin başında. Bütün bu saydığımız özellikler güçsüzlüğe işarettir ve KADIN GÜÇSÜZ OLANA SAYGI VE HAYRANLIK DUYMAZ. Saygı ve hayranlık duymadığı bir kimseyi de sevemez.
Özet; erkek kadından her zaman güç olmalıdır.12 Yorumla- +1 yıl
Merhaba size bişey sorabilir miyim
- +1 yıl
Posta kutum açık sorabilirsiniz.
Erkek doğası düşüncesi evini geçindirir bunu kendini adam hissetirmesini sağlar ki öyledir zaten erkek evine bakar geçindirir kadın çocuklarına ev işlerine bakar ne mutlu karısına herşeyde yardımcı olan adamlara şahsen ben illerde evlendiğim zaman hanımın çalışmasını bile istemem :)
10 Yorumla
+1 yılErkeğin gururu, toplumsal dayatmalar, yargılar vs. Şahsen kadın bununla beni ezmeye, bana karşı kullanmaya veya kendimi bundan dolayı kötü hissetmeme neden olacak bir şeyler söylemeyip veya yapmadığı sürece hiç sorun edeceğim bir şey değil aksine biraz hoşuma bile giderdi galiba.
00 Yorumla
+1 yılKim demiş. Bu arada sağlıklı modern ilişkide kadının erkeğe saygı duyması gerektiği gibi erkeğin de kadına saygı duyması lazım. Daha çok kazanan kadın bunu kısmen buradan elde edebilir. Başka yerlerden fire vermemek kaydıyla tabi. Çok itici oluyor yoksa. Neyse. Karşılıklı saygı yoksa lovebombing gas lighting olayına döner olay.
00 Yorumlaİki ihtimal, ya erkek hazımsız olgunlaşmamış aile kavramından bihaber bir rezil ya da kadın aile kavramından bihaber, kazancıyla karşı tarafa hava atmaya hatta ezmeye çalışan bir rezil. ya da en kötü örnek, oğlunu dolduran, başarılı kadın görmeye tahammül edemeyen anne-baba.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılKadın erkekten fazla para kazanması hiç sorun olacak bir şey değil. Bunu kimse sorun etmez!
Sadece kadının hareketleri, davranışları ve tutumu değişmiştir, ondan sorun olur. Saygısını yitirmemeli kadın.
Aynı şekilde erkek te saygısını yitirmemeli.
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 889 cevap paylaştı. Arada uçurum yoksa sorun olmaz biri 8 diğeri 10 kazanır evlilik de sıkıntı olmaz ama eşlerden biri kadın erkek fark etmez 10 kazanırsa diğeri 30 kazanırsa işte o zaman sıkıntı herkes dengiyle olmalı aksi halde sorunlar olur fazla alan az alanı ezer. Erkeğin fazla kazanması da sıkıntı sadece kadının değil erkeğin parası çoksa o da ezer evde iş yapmaz sürekli hizmet bekler parasına güvenir
00 Yorumla
+1 yılÇünkü biz gelişmemiş, büyük ölçüde gerici ve erkek egemen yapıyı benimsemiş bir toplumuz bu yüzden kadının konum olarak erkekten daha üstün olması veya maddi olarak daha fazla kazanması çoğu kişi ya da erkek için kabul edilemez ve utanç verici olarak algılanıyor.
02 Yorumla- +1 yıl
Doğa kanunu bu... erkeğin daha güçlü olması... doğa güçlü olmayan erkeğe dişiye yaklaşma hakkı tanımaz. Milyar yıllık kural bu
- +1 yıl
@senveben82 hayvanlar aleminde yaşamıyoruz insanız biz. Bilek ve kas gücüyle bir şeyleri halletme devri geride kaldı artık kafası çalışan ve parası olan güçlü
+1 yılToplum ve büyütme şeklinden kaynaklanıyor bence. Çünkü erkek burada işte kendisini yetersiz görmeye başlıyor. Erkek evine bakar erkek baskın olur gibi büyütme şekli olduğundan ister istemez bu tarz düşünen toplum ve erkekler kendisini yetersiz olduğunu düşünür ve kafasına takar bunu.
00 Yorumla
+1 yılAslında bir sorun değil. Kimi kadın erkekten çok kazanınca simariyor. Kıçı başı ayrı oynuyor. Kalitesiz olduğu için. Bunu gören erkek de sorun ediyor. Kaliteli kadın ise istediği kadar kazansın.. hiç bir yeri oynamaz, sevdiği adamı da ezmez. Aradaki fark bu aslında.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 500 cevap paylaştı.
+1 yılHer şey para değil tabii ki fakat ileride sorun çıkabilir eğer paraya ve maddi kazanca büyük önem veriliyorsa. Hazmetme olayı yani bu. Paran kadar konuş şeklinde ufacık bir imalı söz dahi yeterli bir erkek için. Düşünsenize erkek 8 - 9 bin alıyor, kadın da 30 - 40 bin maaş alıyor. Para tehlikeli bişeydir unutmayın bunu. Uykularını kaçırır insanın. Evin geçimi erkekte olmalı. Evet zor bir olay bu..
00 Yorumla Eskiden gelen kültür ve erkeklerin saçma sapan gururu. Birlikte bir hayat kuracak insanların biri diğerinden çok kazansa ne olur ki? Evlilik ortak bir şey değil mi. Ama erkekler bunu eziklik olarak gördükleri için hep kendileri çok kazanmak istiyor. Ama kusura bakmasınlar devir değişti 😌
02 Yorumla- +1 yıl
Erkeğin işlevi bu... güçlü olmak, yoksa bir penisten ibaret kalır ve bu durumu küçültücü bulması doğal
Aslında sorun değil de kadın çok para kazanınca kendini fasulye gibi nimetten zannedip erkeği ezikliyor. Erkek zalaq değil, bunu hissediyor. Bir kere sabret iki kere sabret... Ne zamana kadar sabredecek zavallı adam. Huzur vermeyen bir kadın, parasını alsın münasip yerine monte etsin.
00 YorumlaBirincisi alılışagelmişlik ikincisi de bazı kadınlar üstünlük olarak gösterdiği için yani tabiri caizse göze soka soka yapar çoğu şeyi bu rahatsız etmeli bence de. Bunun dışında sorun olmamalı çünkü meslek başarıya bağlıysa başaranın cinsiyeti fark etmiyorsa daha çok kazananın kadın olması da olasıdır.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu zaman da böyle bir şeyin çok fazla sorun edileceğini düşünmüyorum malum ekonomik şartlar vs ki böyle düşünen birileri varsa çok mantıksız bir düşünce evlendikten sonra bir oluyorsunuz zaten aynı hayatı paylaşıyorsunuz ben 10.000 TL kazanıyorum sen niye 20.000 kazanıyorsun diye bir baskı olmamalı zaten o evin geçimini ikisi sağlayacak.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSorun olarak gören biz değiliz. Kadın daaha fazla kazanırsa erkekden soğuyor. Bunun yanında başa kakıyor. Meseleyi ego savaşı haline getiriyor. Kendinden az kazanan erkeği aşağılamaya başlıyor ezikliyor. Erkekde bunu bildiğinden tepki veriyor. Yani sorunu oluşturan bizaati sizsiniz
10 YorumlaNe kadar fazla kazandığına bağlı. Mesela adam 10 kadın 15 kazanıyorsa sorun olmaz ama adam 10 kadın 100 kazanıyorsa sorun olur evet. Günümüzde güç = para maalesef. Erkekler güçsüz kalmayı sevmez kadınlarda güçsüz erkeği sevmez.
13 Yorumla
Soran+1 yılBu derece bir fark cinsiyetler değişse de sorun yaratır zaten
- +1 yıl
Bir çoğunun eşi çalışmıyor ama erkekler de zaten bu durumda eslerine değer verip saygı göstermiyor. Erkekler zaten bu yüzden kendisinden yüksek mertebede olan kadınlarla bir araya gelmek istemez aksi halde ezecekleri bir eş karşılarında olmaz cunku
+1 yılİletişim bozukluğu olabilir kadının bu durumu sürekli dile getirmesi ilişkiyi yıpratabilir. Aslında sorun olacak durum değil erkeğin işini hakkıyla yapması çalışkan olması daha önemli bence kazandığı paranın bereketini arttırır.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAslında doğru olabilir
ben şunu fark etmiştim, mantıklı mı bilmem hissetmiştim.
bir sevgilimle onun evindeyken ve onun himayesinde ve bana para harcarken daha sevecen cinsel isteğim yüksekti,
benim evimdeyken bir şeylerimi paylaşırken sevecen hissetmedim onu etkilemek istemedim, benim de hoşuma gitmedi bu durum
bence güçlü erkek görmek istiyoruz içgüdüsel
00 Yorumla
+1 yılSon derece normal karşılanması gereken durumdur. kapitalizmin hakim olduğu -ki bundan şikayetçi değilim- bu dünyada ekmek neredeyse kişi de orada olmalıdır. sorun yapılmamalıdır. tersi durumda ilkellik söz konusudur.
00 Yorumla
+1 yılBenim için sorun yok.
Kadın kendini bildikten sonra isterse dünyayı yönetsin.
Gönlünde ben var mıyım? Diye bakarım.
İnsan ne olursa olsun kendini bilmeli.
Kendini bilenlere selam olsun.🤗👋00 Yorumla
+1 yılEsas sorun evlendikten sonra kadının parası ve erkeğin parası şeklinde ayrım yapılması. Evlilik bir bütünleşmedir her anlamda. Para ortak havuza konur ve harcamalar buradan yapılır. Benim senin yoktur.
00 Yorumla
+1 yılErkeğin işlevi bu da ondan... erkek kadından az para kazandığı zaman kadın tarafından hor görülür çevresi jigolo filan bile der... bu evrimsel bir miras erkek güçlü olmak zorunda, iyi kazanacak ki güçlü olsun sözünü geçirsin.
00 Yorumla
+1 yılBunu sorun yapmayan, yanında başarılı bir kadın bulunduğu için gurur duyan ALFA ERKEKLERİni seçerseniz mutsuz olmazsınız.
26 Yorumla- +1 yıl
@03Berk09 Kendini yanındaki kadından üstün gören bir erkek Alfa olamaz asıl.
- +1 yıl
Bacım bı SG surdan akşama kadar bu sitede sürtüyosun alfa erkeğin pokundaki domatesin çekirdeği bile olamayacak insansın burada hikaye anlatıyorsun 🤣
- +1 yıl
@Kazımtaberr Saygısız ve seviyesiz bir insansın. Asıl senin ne olduğun ortada.
- +1 yıl
@03Berk09 Ben kendine ve kadınına güvenen kültürlü ve medeni bir beyefendi arıyorum... Erkekliği racon kesen, kadına karışan ve desteklemekten aciz, kör cahil erkekleri aramıyorum.
+1 yılErkek evin maddi manevi yükünü taşıyan Birey olarak büyütülür maalesef kadının yüksek kazancını hazmedemiyen arkadaşlar var hayatın müşterek olduğu hatırlamalarını isteriz.
00 Yorumlabenim de eşim benden daha fazla kazanıyor ama zerre kadar sorun olmadı, fakat bunun goygoyunu yaparlar diye kimse ile paylaşmıyoruz. Söylediğin şeyin sebebi hipergami: yani tüm dünyada kadınların kendilerinin bir adım önündeki erkeklere ilgi duyması bunun evrimsel izahları da var ama eşiniz olgun bir insansa hiç sorun olmuyor, para kazanmanın nasip, şans ne derseniz diyin öyle bir boyutu da var tamamen gayretle izah edilemez.
01 Yorumla
+1 yılKadin fazla kazanirsa gtu kalkar bu kez erkekten kendini ustun gorur evin reisiyim ben havasina girer bide yuzune vurur ben daha fazla kazaniyorum diye
00 Yorumla
+1 yılAtaerkil bir toplum yapısı olduğundan son sözü erkek söyler anlayışı var. Maddi anlamda kadın fazla kazandığı için erkekte yetersizlik hissi oluşur. Haliyle huzursuzluk olabilir
00 YorumlaAtaerkil bi toplum da o şekilde olur neden erkekleri padişah gibi yetiştiren Annelerde ve sonrasında güçlü bi kadına düşünce kendini ezik gören erkeklerde
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSözde kadın fazla kazandığında bunu davranışlarına yansıtıp erkeği rencide ediyormuş. Erkekler yüzyıllardır para kazandıkları için kadınları ezerken ses çıkaran yok ama xd
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSorun degil, bazı erkekler gururlarına yediremiyor ozguvensiz oldukları icin + kızlar uzerinde hakimiyet kuramayacak olmaları kendilerini deliye döndürüyor zavallı seyler
30 Yorumla
+1 yılBir evde 2 kişi çalıştığı zaman. Gelir eşitsizliği oluyor başka bir ailenin erkek bireyi iş bulamıyor mesela.
12 Yorumla- +1 yıl
Daha fenası bir ailede 4 çocuk var dördü de memur. 3 kız 1 erkek. Tek olan erkek evli, kız kardeşleri hiçbir erkekle dikiş tuttaramamış bekar ama bakire oldukları şüpheli.
Halbuki toplumunda bir sürü genç erkek, işsiz olduğu için evlenemiyor. Bir ev, bir yuva kuramıyor. Vallahi yazık günah... - +1 yıl
@Müdrik aynen öyle abi
+1 yılBirazda kadına bağlı benden fazla kazanıyorum duygu ve düşünce konuşursa ya da ifade ederse erkek için sıkıntı tamamen kadına bağlı
10 Yorumla
+1 yılÇünkü kadınlar genel olarak kendinden aşağıda gördüğü erkeği kendine eş olarak yakıştırmaz.
21 Yorumla
+1 yılKeşke böyle sorunum olsa nerde sefil var beni bulur mk
02 Yorumla
Soran+1 yılBelki sen çok kazanıyorsundur😂
- +1 yıl
Ondan zaten böyle oluyor 🙂
+1 yılAtaerkil bir toplum olduğumuz için. Erkekler kendilerini küçük görür o zaman. Çevredekiler dalga geçer.
00 YorumlaErkekler açısından bir problem olduğunu düşünmüyorum. Asıl bunu kadınlar problem edebilir; erkek mutlaka benden fazla kazansın diyerek..
00 YorumlaGeri kafalılık
Sonuçta para ortak kullanılıyor
Evlilik birliği içindeki her şey ortak.
Neyi sıkıntı ediyorlar anlamıyorum00 Yorumla
+1 yılKadınların kendisi bunu sorun olarak görüyor zaten. Erkek öyle görmese bile kadınlar alttan alttan rahatsız oluyor.
00 YorumlaErkekten çok para kazanan kadın dominant olur ve laf söz dinlemez. Kontrol onun eline geçer ve bunu hiçbir erkek istemez.
00 Yorumla
+1 yılbirincisi yetemeceğini düşünmesi.. ikincisi bunun altında ezikme ihtimali.. nasıl yansıttığın davrandığınla da iligli bu..
bence soun olmamalı00 YorumlaErkek doğası gereği alfalığını gösteremiyordur içten içe üzülüyor çöküyordur kötü bir durum :/
10 Yorumla
+1 yılKendine güvensiz hisseden bir erkek için yetersizlik hissettire bilir
10 YorumlaKarı koca arsinda böyle seylerin hesabı olmaz, eğer evlilik müessesesin anlamına inanıyorlar ise
00 YorumlaGörülmez artık laftan ibaret o herkes para derdinde merak etme
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 389 cevap paylaştı. Ataerkil toplum alışkanlığı. Erkeğin baskın karakter, sözü geçen, evin reisi olması...
00 YorumlaBence sorun değil. Ama aşağılık kompleksi olanlarda büyük bir sorun
00 YorumlaErkek olgun, kadın da edepli ise eğer... Bir sıkıntı olmaz bence
00 Yorumla
+1 yılbir yanda zengin koca arayan kadınlar varken bence bu kadınların sorunu
00 Yorumla
+1 yılBende bunu anlamıyorum ama sorun etmeyen insanlarda var
00 Yorumla
+1 yılSorun kazanmada değil sorun kişilerde kadının veya adamın içinde fesatlık varsa durum belli
00 YorumlaBence bi sorun yok. Keşke dünyayı kadınlar yönetse erkekler sıçtı batırdı 😕
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 402 cevap paylaştı. Ayni maasi aldigimiz icin sorun edip evlenemeyiz diyen kiz tanidim erkek daha fazla kazanmaliymis😀
00 Yorumla- Devamını Gör (100)
Devamını Gör(145)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Kadının erkekten daha fazla kazanması neden sorun olarak görülüyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler