Eşim gerçekten cimri mi, yoksa ben mi abartıyorum ve evlilikte para konusunu nasıl dengeleyebilirim?

5 yıllık evliyim, eşim çok cimri ve asla kabul etmiyor, sürekli sen değer bilmiyorsun diyor, kısaca söylemek gerekirse canım ne çekerse yedirir içirir, dolabım doludur ama ben de sürekli bir şeyler istemem zaten, her eve alınan sebze meyve işte neyse. Ayda yılda bir yere gidip kafe gibi oturduk mesela, sürekli ne ne kadar, çay ne kadar, buranın sahibi ne kadar kazanıyordur şöyle böyle konuştu durdu. Ya da terliğim koptu dedim geçen, 200 liralık terlik mesela, silikonla yapıştır dedi. Hiç tatile gitmedik yıllardır, sürekli başının etini yedim, 5. yılda gidebildik. Derin dondurucu alınacak eve, üçlü marketlere gelenlerden alalım diyor, ben bir mağazadan bakalım diyorum, marketlerden alalım ya da ikinci el alalım diyor. Genel olarak cimri hep ama kabul etmiyor, sen nankörsün diyor. Tüm eşyalarımı da uygun aldım, her şeyi de uygun yaptım ama yaranamadım, hep devam ediyor bu durum, maaşı asgari ücret değil, kiramız da uygun, memur kendisi

Eşim gerçekten cimri mi, yoksa ben mi abartıyorum ve evlilikte para konusunu nasıl dengeleyebilirim?