Sürekli küfür edip tehdit eden, toplum içinde rezil eden eşimden boşanmalı mıyım yoksa sabretmeli miyim?

Son birkaç aydır böyle sürekli kavga ediyoruz, ağır derecede yani bana küfür ediyor sürekli, ben de sinirleniyorum, bağırıyorum mesela bugün delirtti beni, halı yıkadım, yemek yaptım ona yesin diye beyefendi uykusu bölündü diye bana demediğini bırakmadı, ben kuzuymuşum, ben ikiyüzlüymüşüm, benim ağzımı burnumu kırması lazımmış, sadece bu da değil bir şey soruyorum benimle sohbet etsin diye, sen cahil misin mal diyor, çok yoruldum artık en sonunda anneme anlattım sadece bir kısmını, geçen benim kuzenimin düğünü vardı, oraya gelmesini istedim ondan, işten gelmişti ama ben yanımda bulunsun istedim ben onunla sürekli gidiyorum çünkü nişan vs. olunca başımın etini yedi o gün, bir de bir karış suratla geldi zehir etti bana geceyi de, nişan sonuna doğru suyu istedim, insanların içinde fırlattı bana, ben de sinirlendim geri fırlattım ona, bağırdı ben de bana bağırma dedim tuvalete gidiyorum, herkes eve gitmeye hazırlanmış, ben de lavabodan çıktım, lavabo kapısında herkesin olduğu yerde bağıra bağıra seni dövmek lazım, ağzını burnunu kırmak lazım, sen kimsin bana böyle davranıyorsun dedi bana, çok sinirlendim ben de bağırdım ona sinirden, sonra bizimkilerin yanına gidince beyefendi hallerine büründü, böyle sanki hiçbir şey yokmuşçasına bir görseniz, sinir bağırış yok normal konuşuyor, bu olayı anlattım sadece, annem de dedi ki baban duymasın onu oyar, ben bunu söyledim diye ne or*spuluğum kaldı ne ikiyüzlülüğüm, boşanacağım en sonunda ya, gerçekten bıktım bundan, düzelmiyor, psikolojik rahatsız bu

Sürekli küfür edip tehdit eden, toplum içinde rezil eden eşimden boşanmalı mıyım yoksa sabretmeli miyim?