Sizce bu konuda kim haklı? ?

Ben doğuştan yürüme engelliyim ve raporum yüksek olduğu için çalışamıyorum babam maaş aldığı için benim engelli maaşım yok 17 Temmuz 2019’dan beri İstanbul’a gidemiyorum o zamandan beri annemden defalarca İstanbul’a bir kere olsun gitmeyi istedim ama her seferinde hayır dedi 2020 yılında abim bana borsa hesabı açtı doğum günlerinde ve bayramlarda gelen paraları borsaya yatırıp kazandığım parayla altın almaya başladım yani İstanbul’a gitmek için kendi imkanlarımla birikim de yapıyordum ablam 2021 yılında evlendiği günden itibaren evliliğinde sürekli sorunlar yaşandı karşı tarafın ailesiyle de ciddi problemler vardı ben ablam evlendikten sonra da anneme defalarca İstanbul’a gidelim dedim hatta ablam hamile kalırsa bir daha uzun süre gidemeyiz diye özellikle söyledim annem ise bana “niye boşansınlar” diyerek karşı çıktı ve daha sonra ablamın çocuğu olmadan İstanbul’a gidemeyeceğimizi söyledi sonrasında gerçekten de ablam hamile kaldı ve çocuk olduktan sonra karşı tarafın ailesinin çocuğa ve ablama karşı sorumluluklarını yerine getirmediğini gördük çoğu zaman biz ilgilenmek zorunda kaldık daha sonra ablam Turkcell’de işe girdi ancak karşı tarafın ailesi çalışmasına da karşı çıktı ve işinden ayrılması için baskı yaptı ablam aynı zamanda kendi üzerine Trendyol’da şirket açmıştı ve zamanla ciddi borçları oluştu 30 Aralık 2025’te ise eşi elinde bıçakla evi bastı biz de şikayetçi olduk ve hapse girdi daha sonra ablama haber gönderip şikayetini geri çekerse borçlarını ödeyeceğini söyledi ablam da şikayetini geri çekti fakat birkaç gün sonra 1 trilyonluk boşanma davası açtığını öğrendik üstelik iddia oynadığı ve bunu ablamdan gizlediği gibi ablamın kartını da kullandığı ortaya çıktı

Benim annemle yaşadığım başka bir sorun daha var annem bunu kabul etmiyor ama yeğenim gerçekten çok hareketli bir çocuk benim odamda kıyafetlerimin olduğu çekmeceyi düşürdü en alttaki çekmeceyi defalarca açıp kapattı ve en sonunda normalde hiç düşmeyen bir şey az kalsın çocuğun üzerine düşüyordu sürekli bir yerlere çıkıyor düşüyor ya da bir yerini yaralıyor ve kanıyor daha önce mutfakta tabureye çıkıp düştü ve mutfak dolabının kırık kulpuna kafasını çarptı kafası kesildi ve hastanede dikiş atıldı yani gerçekten çok hareketli ve sürekli başına bir şey gelmesinden korkuyorum

Şimdi asıl mesele şu ben normalde İstanbul’a gitmeyi hatta oraya taşınmayı çok istiyordum ama boşanma gerçekleştiğinde velayet ablamda kalacak ve çocuk da bizimle İstanbul’a gidecek babası ise çocuğu sadece yılda bir kez görebilecek gibi bir durum ortaya çıkıyor ben çocuğun güvenliği konusunda çok endişeleniyorum çünkü gerçekten çok hareketli bir çocuk ve maazallah İstanbul’da araba çarpar başka bir şey olur diye korkuyorum bu yüzden artık eskisi gibi İstanbul’a gitmek istemiyorum yıllardır İstanbul’a gitmek için bekleyen ben şimdi bu noktaya geldim ve gerçekten bana olan oldu gibi hissediyorum sizce bu durumda kim haklı ben mi annem mi?

Sizce bu konuda kim haklı? ?