Sizce bu durumda kim haklı?

Eşimle yeni evlendik, maddi sıkıntılardan dolayı ayrı eve çıkamadık. Eşimin babası vefat etmiş, bir tane ablası var, o da gurbette, başka kardeşi yok. Biz, eşimin baba evinde, eşimin annesiyle beraber yaşıyoruz. Eşim köyde yaşıyor, yılın 6 ayı gemide aşçılık yapıyor, geri kalan 6 ayda ise çobanlık yapıyor. 3 tane ineğimiz ve birkaç tane tavuğumuz var, tarlamız var, onlarla ilgileniyoruz. Eşim şu anda gemide çalışmaya gitti. Ben, kayınvalidemle beraber kaldım. Bana çok iyi davranıyor, birbirimizle anne kız gibi anlaşıyoruz, beni kızı gibi sevdiğini söylüyor. Ama bu akşam inek sağmak istemediğim için gizlice evden çıktım, köydeki arkadaşlarımla buluştum, akşam 8'e kadar beraber gezdik. Bu arada kayınvalidem beni aradı tabii ama ona cevap vermedim. Annem aradı, beni bulamayınca telaşlanıp annemi aramış, annem de telaşlanmış. Hemen aceleyle eve gittim. Eve gidince kayınvalidem bana kızdı. "Neden haber vermiyorsun, neden telefonunu açmıyorsun" diye bana hesap sordu. Bana hesap sorduğu için ona sinirlendim. "Sana ne, istediğim yere giderim" dedim. O da bana dedi ki "Bundan sonra akşam vakti dışarı çıkmanı yasaklıyorum" dedi. Ben de dedim ki "Senden izin isteyen kim, istediğimi yaparım, sen bana karışamazsın, sanki benim öz annem misin, sana anne diye hitap ediyorum diye benim öz annem olmuyorsun" dedim. Sonra kayınvalidem beni kolumdan tutup mutfağa götürdü. Bir tepside mercimekle pirinci karıştırdı. "Bunları ayıklamadan bu odadan çıkmak yok" dedi ve kapıyı üzerime kilitledi. Ben mercimekle pirinci ayrı kaplara ayırdım, sonra kayınvalideme haber verdim, beni odadan çıkardı. Yaptığımdan ve söylediklerimden pişman olup ondan özür diledim, barıştık ama yine de beni bu şekilde cezalandırmaya hakkının olmadığını düşünüyorum. Sizce bu durumda kim haklı?

Sizce bu durumda kim haklı?