Cok uzulduk cidden. :(
Arkadaslar,, ne anlatmak istedigimi anlayan Anladi !
“Allah, evlâtlıklarınızı oğullarınız gibi tutmanızı meşru kılmadı. Bunlar, sizin dillerinize doladığınız boş sözlerdir. Allah ise gerçeği söyler ve doğru yola O eriştirir. Onları (evlât edindiklerinizi) babalarına nisbet ederek çağırın. Allah yanında en doğrusu budur. Eğer babalarının kim olduğunu bilmiyorsanız, bu takdirde onları din kardeşleriniz ve görüp gözettiğiniz kimseler olarak kabul edin. Yanılarak yaptıklarınızda size vebal yoktur.” (Ahzab Sûresi, 4-5)
Çocuğa sahip çıkmak, ona kardeşlik yapmak, sıkıntılarını gidermek büyük sevaptır ama onu kendi nüfusuna almak, kendini ona babası olarak tanıtmak , neslini değiştirmek caiz değildir.
Detaylı bilgi için
www.sorularlaislamiyet.com/.../...rir-misiniz.html
günah mı bilmem ama caiz olmadıgını biliyorum çünkü evlatlık ergenlik yasına geldiğinde anne ve babasıyla nikah düşebilir şimdş bana sübyancı vs diyenler olucak ama dinen ergen olmuş herkesin nikahı düşer
Aynen ben de bunu diyorum, ama anlamiyorlar. Cunku Akil yok !
www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
baksın millet yaa ne kdar cahil insanlar var burada hemen ayet hadis
vlamdimir denen pkklıya linki at görsün
Siz benim tarafimda misiniz cidden? :)
Tesekkurler, siz olmasaydiniz saldiriyorlardi..
sizin bahsettiğiniz ayet evlatlık almayı haram kılmaz bahsedilen mevzu evlatlık alınanların belirli bir yaşa geldikten sonra ayrı tutulması ile ilgili bunun çzöümü olarakta evlatlık olarak kan bagınız olan birini alın diyor islamda haramlar helaller bellidir bu ayete bakıpta haram demek yanlış
tşkler
@IIaxII haram gibi bişey demedim ben yazdıysan siz daha iyisini araştırın dediğin gibi ergen olunca olmaz ama o yaşa kadar büyüt besle sonra bagı kesersen evlatlık ne yapar bu durumda
Araya atlayan arkadas.
Madem haram degildi o zaman niye peygamberimiz zeyd bin ' evlatliktan cikardi?
herkes işine geldiği gibi yorum yapıyo
Bosverin, akli sira İslami kotulemeye calisiyorlar.
Ne demek istedigimi anlayan anladi... :)
anladım tabiki
Bir ateistim ama böyle bir şeyin doğru olmadığını biliyorum nerede ayet nerede kanıt o kutsal saydığınız kitapta nerede bahsediliyor dindar sayıyorlar kendilerini sonra orada burada duyduklarınıza inanıyorsunuz sizin dininizi sizden iyi biliyorum şimdi kesin çıplak duş almayın cinler izliyor diyenlere de inanıyorsunuzdur çok yazık cidden
Sen orda yazdiklari mi anladin mi cidden? :DBu gun din hocam anlatti..
Aynen. Bunlar kimsesiz çocuklara sahip çıkan böylelerini öven bir dinin mensubu olduğunun bile farkında değil. %80i araştırmadan bik bik konuşuyor.
Anneniz de olsa diz üstü tahrik eder diyen de kendini dinci sanan insanımsı bir varlıktı cinler izliyor diyen de çocuklarla evlenmek de caiz değil mi yemin ediyorum son zamanlarda en çok kullandığım replik yeminle iğrençsiniz i*neler
ateistsen neden yorum yapıyosunki her türlü inanmıyosun zaten
Bunu diyen İslamiyet degil i*nr.
İslamiyet insanlari gerceklerden koruyan. Once bir b. k bil ondan sonra gel.
@bırakbi ben size buna inanın buna inanmayın mı dedim bir şeye inanacaksan adam gibi öğrenin ona göre inanın diyorum biraz bilgilendirmek istiyorsanız yanlış bilgilendirmeyin diyorum bu din diye size gösterilen her şeye körü körüne inanmayın biraz kaynak sorun soruşturun diyorum ve böyle konuşma hakkın da yok yeni sorular arasında yanlış bilgilendirme gördüm inanmıyorum diye sesimi çıkarmayayım mı insan inanmadığı şey hakkında bilgi sahibi olamaz mı hoş siz inandığınız halde bir şeyden haberiniz yok ya neyse
Sordugum soruda her hangi bir yanlis yok.
İnandığı dini bilmeyen insan gelmiş bana önce bir b*k bil ondan sonra gel dedi inanamıyorum cidden şimdi de inanmıyorsan git diyenler var siz de inanıyprsanız koyu gibi inanmayın neyse cidden muhattabım olamayacak kadar koyun gibi ve körü körüne inanıyorsunuz ve inanmayanların söz hakkı olmadığını iddia ediyorsunuz
Uza.^^
@Fetişfetişi kutsal kitabın neresinde var diyorsun, bilmeden yorum ve eleştiride bulunuyorsun.
Merak ediyorsan buyur.
“Allah, evlâtlıklarınızı oğullarınız gibi tutmanızı meşru kılmadı. Bunlar, sizin dillerinize doladığınız boş sözlerdir. Allah ise gerçeği söyler ve doğru yola O eriştirir. Onları (evlât edindiklerinizi) babalarına nisbet ederek çağırın. Allah yanında en doğrusu budur. Eğer babalarının kim olduğunu bilmiyorsanız, bu takdirde onları din kardeşleriniz ve görüp gözettiğiniz kimseler olarak kabul edin. Yanılarak yaptıklarınızda size vebal yoktur.” (Ahzab Sûresi, 4-5)
Oradaki ayetin başında bile evlatlıklarınız diye başlıyor ve siz burada evlatlık haram diyorsunuz evlat edindiğiniz çocuğa dikkat etmeniz gereken bazı davranışlar var o kadar tamamiyle haram mı demiş çocuklara bakmayın mı demiş şimdi uza ya da kendi çöplüğüne git gibi ergen ve sinirlenmiş çocuk gibi seviyesiz kovma cümleleri kurmayın ve yorum yapmayı kesin lütfen yoksa hepinizi engelleyeceğm dinci propagandacılardan bıktım artık @bırakbi @fuocoturco
Cevap
18Cevap
aldığınız erkek bebek, kız kardeşlerinizden birini veya erkek kardeşlerinizden birinin hanımını emerse, sizin yeğeniniz olacağı için yabancı olmaz.
Kız bebek alınca da, beyinizin kız kardeşlerinden biri veya kardeşlerinin hanımlarından biri emzirirse, beyinizin yeğeni olacağı için ona yabancı olmaz dolayısıyla sorun ortadan kalkar.
Evlatlık almak ise meşrudur, " Ahzap 4 " de evlatlık geçer, sadece öz statüsünde olmadığından bahseder, evlatlık almaya bir engel koymaz
Evlatlık almak evet günahtır kuranda Allah yasaklamıştır. ama dikkat edin evlatlık olarak yasak. obur turlu bakıcı aile olarak çocuğu yurttan alıp büyütmek sevap tir. ergenliğe geldiği zaman herşeyi açıklamak gerekiyor.
Aynen bende bunu diyorum ama yanlis anlayanlar var. :(
Günah değil ya saçma sapan şeyler duyup buraya gelmeyin sadece erkek evlatlık blu çağına geldiğinde üvey annesine haramdır kız evlat da blu çağına geldiğinde üvey babasına haramdır. (sağır duymaz uydurur.)
İste o yuzden caiz degil iste.
Caiz olmayan sey gunah degil misir? Neyin kafasi bu? :D
Hocamda kesin kafasindan uydurmustur.^^
Durumlara dikkat edildiği sürece sorun yok.
buyur bunu oku www.sorularlaislamiyet.com/.../...rir-misiniz.html
Eğer günah olsaydı peygamber efendimiz Zeyd bin Harise'yi evlat edinirmidi?
Peki sonra niye onu evlatliktan cikarip eski esiyle evlendi Yahu dini kotulemiyoru, amacim insanlari bilgilendirmek !
ayet indikten sonra cıkarıldı evlattlıktan
Evlatlıktan çıkarttığından emin misin? Bende yanlış bilgilendirme yapmaman için yaptım bu durumu. Evlatlığının eşiyle evlenmesi Allah'ın emriydi. Ahzab suresine bakarsan sebebini göreceksin.
ayet kesin değilmidir şimdi tam bilmiyorum yalan değil ama bişekilde zeyd cıkarıldı diyue biliyiroum cunku ayete göre evlatlık caiz değil
Hem hatırla o vakti ki, o kendisine Allah'ın nimet verdiği ve senin de ikramda bulunduğun kimseye: "Hanımını kendine sıkı tut ve Allah'tan kork" diyordun da nefsinde Allah'ın açacağı şeyi gizliyordun. İnsanlardan çekiniyordun. Halbuki Allah kendisini saymana daha lâyıktı. Sonra Zeyd o kadından ilişiğini kestiği zaman, biz onu sana eş yaptık ki, oğulluklarının ilişkilerini kestikleri hanımlarını nikâhlamada müminlere bir darlık olmasın. Allah'ın emri de yerine getirilmiştir.''
Evlatlıktan çıkarılmadı diye biliyorum ben.
Hayir cikarildi.
sonuc olarak şu evlatlıkla kadına nikah düşer bu demekki ikisi namahrem oluyor ve aynı ortamlarda bulunması caiz değil göz zinası vs vs olur mahrem kişiler bellidir zaten dinde uzaktan bir cocuga bakarsın ayrı o hayır olur
namahremlik, neseb ve miras gibi nedenlerle uygun degildir.
simdi bunlara karsi duranlar olur, ben evladim gibi sevecegim n'olacak diyenler olabilir ama atladiklari nokta herkesin kendileri gibi dusunmedigi.
o bir ailenin çocuğunu başkasına evlatlık vermesi üzerine
kimsesi olmayan birini evlat edinebilirsin su arabçayı googleden çeviren hocalara inanmayın yaaa
Evlat edinemezsin !
Ancak sahip cikarsin, ama o asla senin evladin degil.
dediğinin ikiside aynı
Hayir degil, eger evlat edinirsen miras verirsin ve hak paylastirirsin. kendi cocugun gibidir o senin. ama sadece sahip cikarsan iste o zaman ihtiyacini karsilarsin ve sahip cikarsin hepsi bu. ayrica senin dediginin ikisi ayni.
googleden çevirmeye devam. noluyomuş çocuğa miras vermek zorunda kalıyosan vereceksin tabi kendi evladın gibi bakacaksın zaten bu şerefsiz sahte hocalara inat çocuk yapmayım eşimle evlat edinecem
Ihtiyaci olan bir cocuga bakmak nesil kariscak diye haram sayilmis ha vay be...
Bakmayin demiyor, tam tersi hatta.
Sadece kendi cocugunuz olmuyor diyor.
Niye lafi tersten anliyorsunuz ve kotuleme cabasina giriyorsunuz hep?
Sordugun soruda sahipsiz bir cocuga sahip cikmanin, bakmanin haram kilindigi yaziyor dogru okuduguma eminim.
Sahipsiz bir cocugu evlat edinmenin gunah oldugu yaziyor.
Sahipsiz bir cocuga sahip ciksan bile o senin cocugun asla olamaz.
Sunu dusun ; evlet edindigin bir kizsa eger kotu dusunme olasiligin yulseliyor.
Sen dusun muyor musun?
Ama herkes sen degil.
İste bu dusunceyle yola cikiyor İslamiyet, yani bu da bir tur koruma.
Hayir tabi ki neden boyle bir sey dusuneyim? Sirf bu dusunce nedeniyle guya kkoruma adi altinda 9-10 yaslarinda kizlar evlendiriliyor bana kalirsa basit bir arap gelenegi baska bir sey degil.
Aynen dedigin gibi o araplarin cahilligi yani dinimizle bir ilgisi yok.
Yorum icin tesekkurler. :)
Din adı altında bir sürü arap geleneği empoze edildi zamanında.. bunlar hep o yüzden ne yazık ki..
Küçük yastaki cocuk evlat alinmaz ama imam nikahiyla koynuna alınır. Vallahi pes iyi yere dükkân açmışlar :D
Bide tek agizdan bilmeden konusuyorsun diyorlar bana.
İlerizekalilar.^^
@bırakbi bu tedbiri kim alacak hacı, hoca, hakim, molla, seyhulislam... Bir kadın 18 yasindan küçükse henüz reşit degildir. Bir cocuk 10-12 veya 14 hadi 16 da olsun yasindaysa ve rızasıyla evlenmek istiyorsa ben onun ardinda bıyık büken hafifte kabarmış bir soysuz ararim önce. Zira cocuk! Be hala :/ Bunun adı ozgurlukse eger islamin bize sağladığı bu özgürlüğe minnettarim gercekten ://
Tedbiri devlet alacak, kimsenin şahsi kanaatine göre değil. 👍
Haklısınız fakat sanki İslam çocuk evliliğini serbest bırakıyor gibi bir algı var ortada. Kur'an'ın neresinde var bu, tam tersine dinde zorla nikah engellenmiş. Peygamber efendimiz sav zorla kıydırılan nikahı feshetmiş. Rızadan söz etmiş, bunlara rağmen nedense böyle aykırı bir algı var
Garip olan durum şu ki henüz küçük bir çocuğa evlenmek ister misin gibi bir sorunun yoneltilebilmesi bence. Bugun bilincli hangi anne baba kızı ya da oglu istiyor diye henuz fiziksel, duygusal, cinsel olgunluga yetismemis yavrusunu madem rızası var dinen uygun diye gönül rahatligiyla evlendirir ki :/ iste bu rızanın sorulmasi demek islamin henuz kucucuk bir sabiyi evlenebilecek konumda algilayabilmesi demek. Ne demek rıza sormak ya
@bırakbi
Arkadaşım illa beni konuşturacaksın bak, ben polis memuruyum. Polis merkezine gelen konular arasında sevgiliye kaçan kız konular çok fazla. Kızım kayıp diye geliyorlar bir araştırıyoruz falan memlekette çıkıyor, ailesine ben gelmiyorum aşkımı buldum, yeni hayatıma başlıyorum diyor daha 18 olmamış kızlar.
Şimdi anne baba rıza sormuyor, kızı büyümeden de engelliyor evlenmesini ve kız kaçıyor. Bunda sorun 'aşkına" kaçan kızda mı, devlette mi, ana bbabasında mı, dinde mi? Sorun neyde anlatır mısın?
Biz o durumu yaşadık :)) kuzen gitmiş istanbula. Bir evin bir kızı. Anne baba gitti aldi. Cocukla oturdular konustular bir daha kizimizin cevresinde dolasmazsan daha rahat çözer iz diye. Serserinin tekiydi cunku. Psikiyatrist den yardim alındı. Kuzen piyano ve keman calar. Psikolojik destekle hobilere yonlendirildi. Uniyi kazandi simdi baska bir delikanliyla nişanlı. Geriye dönüp baktiginda ben ne yapmisim ya diyor. Suç kız evden kaçtı diye madem öyle evlensin diyen herkeste.
@bırakbi.
@bırakbi sana göre evlenecek. Bana göre sahip çıkılacak. Ta ki reşit olana kadar. Hoş ben reşit oldugunda da karşı dururdum bir müddet ya neyse. Ergenlik insan yaşamının en fırtınalı yıllarıdır. Ve bir cocuk aile desteğini en çok, ona en az hakkettigi zaman ihtiyaç duyar. Bu soylediklerim biraz konumuzdan çıktı verdiğin örnekle bayağı bir saptik ama neyse.
Hayır ben evlenecek demiyorum, soruyorum ne yapılacak diye. Evden kaçıyor, bu kendi isteğim diyor, psikolojik destek de kabul etmiyor, bu benim kararım saygı duyun diyor. Örneği çok bu tip insanların. O vakit eve tıkamak gerekiyor o zaman, demek istediğim her 18 yaş altı evliliğin zorla olmadığıdır. Neyse konu uzadı epeyi :-)
@bırakbi biliyorum kadını eve baglasinlar da ne olursa olsun. Yakinda 14e indirirler merak etme. Sana da iyi akşamlar
Biliyorum, fakat umurumda değil. Dini dört dörtlük yaşadıkta bu kaldı. İslamda bu tür ortamlarda takılmakta yanlış.
Din tüccarlarının uydurduğu bir haram daha. Böyle birşey yoktur olmasınada imkanda yoktur. Önüne gelen Allah adına saçma sapan haramlar uyduruyor sonrada din dalga konusu yapılıyor.
Adi ustunde uvey oglu oz degil evlenmesinde sorun yok. Ilk defa duydum bunu bence gercek degil
İslamiyetten evlatlık almak günah çocuklarla evlenmek sevap :D
Malesef bazi insanlar okudugunu anlayamiyor. :(
Sen hz peygamberin evlatlığı olduğunu biliyormuydun? sağdan soldan bir iki sapkının lafıyla gelip burada islamiyeti kötülemeye çalışmayın
Peki sen peygamberimizin Allah'tan inen ayet sonucunda evlatligini evlatliktan cikardigini biliyor muydun?
Peki sonra onun eski esiyle evlendigini?
Ben elhamdulillah Muslumanim. Amacim insanlari bilgilendirmek.
arkadaşım sanada yazayım evlatlıgı ayet indikten sonra cıkarıldı bence siz düzgün araştırın
"Allah evlatlıklarınızı da öz oğullarınız gibi saymanızı meşru kılmamıştır. Bunlar sizin dillerinize doladığınız boş sözlerdir. Allah gerçeği söyler ve O, doğru yola iletir."
"Evlatlıkları, babalara nisbet ederek çağırın; bu Allah yanında daha adaletlidir. Şayet babalarını bilmiyorsanız, onlar sizin din kardeşleriniz ve dostlarınızdır. Yanılarak yaptığınızda size bir günah yok, fakat kalplerinizin bile bile yaptığında günah vardır. Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir."
bahsettiğin ayet azhap sur 4. ayet orada evlatlık kaldırılmamıştır
fakat kalplerinizin bile bile yaptığında günah vardır ne demek bu?
tamam işte nabıcaksın 15 yasına akdar bakıp sokağa mı atcaksın ailem beni neden dışlıyor demezmi
Peki evlenmezse?
bir kere benim sordugum soruda herhangi bir yanlislik yok.
evlendirin diyo evet ama günümüzde kim yapabilir yapanlarda gerici çağdışı sayılıyo neden ergen olunca evlendiri diyolar cunku zinadan kaçması için günümüzde zor
Orasida benim yanlisim, uzgunum..
Tesekkurler. :)
işte böyle saçma şeyler yüzünden müslüman değilim
:)) Anliyorum, sen orda yazilan seyleri anlamicak kadar sacma bir insansin sadece.^^
:))
İslam çocuklara sahip çıkmayın demiyor @sedefomer. Onlara sahip çıkın, sıkıntılarını giderin , babalık yapın ama babanım demeyin, babası değilsiniz, kendi nüfusunuza almayın diyor.
9 yaşında evliliği caiz kılma diye bir şey söz konusu değildir, evlilik kızın rızasına bağlıdır. Kuzen evlililiği de aynı ana babadan olmadığı için caizdir.
@bırakbi islam benim düşünce yapıma ters tartışmaya gerek yok 9 hatta 15 yaşın da bir kız ın kendi rızası ile bile olsa ki o yaşta bir çocugun rızası diye bir durum olamaz caiz değil bu kuzen de akraba evliliği zararları kanıtlanmış bir durumdur Allah ın bunu bilmediğini hiç sanmıyorum! gerçekten bırak bir yani :)
İyi tamam senin dusuncen saygi duyuyorum.
Ama benim dinimi kotuleme cabasina girme.
Bide bana gelmissin ve cahilsin diyorsun.
Milyonlarca insanin inandigina inanmayan sensin.
Cahil olanda srnsin.
İslam akraba evliliğini teşvik etmiyor, ddileyen nikah kıyabilir diyor. Çocuğun sakat doğma ihtimali bunu haram kılmaz.
Çocuk evliliğinde de bunu teşvik yoktur. Çocuk istiyorsa ve diretiyorsa ona bağlı olan bir durum bu. 15 yaş altında kendi isteğiyle erkeklerle ilişkiye giren, evi terk eden kız sayısı çok. Yani direten bir çocuk istiyorsa yanlış şeyler yapacağına İSTİYORSA evlenmesi caiz kılınmıştır İSTİYORSA diyorum
Kur'an'ın neresinde insanları zorla evlendirmekten söz ediyor ayet verir misin?
Çok eşlilik tavsiye edilmeyen, adaletsizlik olduğunda haram kılınan bir durumdur. İslam tek evliliği tavsiye etmektedir, ayrıca Kur'an nüzul edildiği zaman erkekler sınırsız evliliğe sahipti, onlarca eşi vardı. İslam dörde çıkarmadı, dörtte sınır koydu
Mesela yatalak hale gelmiş bir kadından söz edelim. Bu kadın hiçbir evlilik görevini yerine getiremiyor, erkek de dışarıya bakıyor diyelim. Bu kişi eşini aldatmalı mı, boşamalı mı yoksa onun tüm sıkıntılarında yanında olup rızasıyla da başkasıyla da mı evlenmeli. Hangi seçenek daha mantıklı?
Çarpitma zorla evlendirin dediğini söylemedim ama caiz kılıyor. Bu konu da benim kanaat getirdiğim Rab daha katı olurdu.
ayrıca söylediğin gibi hiç bir kız çocuğu rızası ile değil zorla evlendiriyor din bu konu da kullanilmaya açık olmamalıydı..
çok eslilik de bu açıdan bakınca haklısın ama yine de 4 eş de sınırlama da doğru ve adil değil.
söylediğim gibi mantaliteme ters Olduğu için müslüman değilim ama islam ın kötü bir din olduğunu da asla savunmuyorum.
tercihlerimi daha fazla tartismayacagim
iyi akşamlar @bırakbi
9 yaşına gelmiş kız çocuklarının evlenmesi caiz kılınır isterse ISTERSE evlenebilir denir ise kullanıma açık bırakılmış oluyor malesef..
Neyse soru zaten evlatlık sorunuydu.
ben evlatlık edineceğim günah değil iyiliktir bu doğuran değil bakan annedir o çocuk bana namahrem sayılmaz.
hiç gidip de dönen yok
Hangimiz ne taraf da olacağız gidince göreceğiz
Müslüman değilim diyorsan İslami bir tabir olan "namahrem" kelimesini neden kullanıyorsun ki? Bir çocuğu himayeye almak, onu besleyip büyütmek haram demiyor Kur'an; onu nüfusa almak, kendini ona anne baba gibi nispet etmek, soyu değiştirmek haram, o kardeşinizdir evladınız değildir diyor.
Delilleriyle gel bana.. neye göre haram?
Git bir hocaya sir bence sen.
Bu gun bizzat din hocamdan duydum.
buyur bakalım hatta bir olayda vardı bunla ilgili
@fuocoturco o olay farklı yalnız.
@soran evlatlıktan kasıt şu:
Ayette diyorki:(Allah) evlâtlık edindiklerinizi (öz) oğullarınız (gibi) kılmadı. Bu (evlât edinme), sizin ağızlarınızdan çıkan boş (geçersiz) sözlerdir.
Yani bir çocuğa evladım çocuğum demeniz kan bağı olmadığı için öz evladınızla eşit değildir.
misal: evlatlığınızın yanında eşiniz (üvey annesi) mahrem yerleri açık bulunamaz. miras hakkı yoktur.
bu sebeple evladın gibi sevebilirsin ama öz evladın gibi bir tutamazsın. yasak olan bu islami kuralları (çizgileri) aşmaktır.
yanında mahrem yerlerini acamaz ama elinede dokunamaz gözgözede gelemez o zaman
@fuocoturco aynen.. sevme de sıkıntı yok da sınırı var tabii.
bilmiyordum hiçte şaşırmadım açıkçası :)
Almayın aldırmayın :)
Din hocana söyle yasak olsa muhammed edinmezdi de
Su sayfadaki yorumlara bir bakin.
Peygamberimiz daha sonra evlatliktan cikardi.
Uza bence.
evet koruyu ailelik var ;)
ayet hadis?
Din hocam soyledi.. Amacim insanlari bilgilendirmek, dini kotulemek degil.
hocalara değil kurana inan
Hocalarim zaten g. tunden uydurdu.
kardeş onun bunun dediğinden medet ummak yerine açıp kendiniz okuyun muhtaç mısınız
Müslüman mısın?
Yahu amacim dini kotulemek degil ! Bilgilendirmek..
İstersen git bir hocaya sor.
Bilgilendireceksen doğru bilgilendir tatlım. Hacı hocadan bir cümle alıp buralarda satışa çıkarmayın ben bile biliyorum bu konunun detaylarını istisnalarını. Yanlış bilgilendirme yapıyorsun oku biraz.
Sordugum soruda herhangi bir yanlislik yok tatlim.
Saçmalık
Sen de oylesin.^^
bilmiyordum.
Ogrendin iste..
Oha bilmiyordum
Yanlis anlasilmasin, evlat edinmek derken nufusuna gecirmek kastediliyor. Yani sahip cikkmak sevaptir ama nufusa filan alinmamali..
Sanmıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar