El insaf yahu, bunlar daha çocuk! Uyarı ve ya disiplin cezasıyla pek tabi birşeyler yapılabilirdi. Şimdi onlardan dine saygı duymayı mı bekleyecekler? Dini kurumlarda yüzlerce öğrenciye tecavüz edilirken saygıdan elbette anlamazlar. 2 gencin sırf bu yüzden eğitimlerini bitirmek onları dine bağlamaz, güzellikle saygı duymayı öğretmek gerekirdi. Daha da karanlığa gömmek değil!
Kur'an'a tekme atan bu çocukların tüm eğitim hayatlarını almak doğru mu?
Bir çocuk Kur'an'ı bulup tekme atmayı akıl edebilecek zekâya sahip ise bu çocuğun ilk suçlusu ailesidir. Cezaların caydırıcı olduğu ise bir gerçektir fakat bu okuldan alma ceza değil. Tüm Türkiye önünde taşlanarak öldürülselerdi böyle bir yasa çıksaydı eğer hangi insan bir daha Kur'an'a böyle bir saygısızlık yapabilirdi insan psikolojisi olarak bir düşünün bakalım. O yüzden ceza türleri de önemlidir. Ha ben demiyorum ki bu çocuklara böyle yapılsın. Ben cezaların şiddetinin suçu azalttığı bir gerçeğinin görmezden gelindiğini düşüncesine karşıyım. Çocuk eğitimi 6 yaşında başlar. Balık baştan kokar çünkü. Sen Küçükken neye saygı duyması gerektiği eğitimini vermezsen çocuk önce ailesinden sonra çevresinden ne görürse onu yapar. Bu çocuklara pedegoloji eğitimi verilecekse de mutlaka yaptıkları yüzünden bir ceza almaları ve bu ceza verildikten sonra pedegoloji eğitimi verilmeli.. Cezasız eğitim eğitim değildir. 2 yaşındaki çocuklar her şeyi ağlayarak elde etmek ister. Sen her ağladığın da istediğini verirsen çocuk şımarık büyür. Sürekli her istediği olsun ister. O yüzden ağlasa da ceza olarak istediği şeyi vermeyerek gerçek eğitim verilir çocuklara. Cezasız ve ödülsüz eğitim olmaz.
Akifin dediği gibi insan kutsal değerleri için yaşar ve ölür. Kutsala saygısızlık en ağır şekilde cezalandırılmalı bence de. Bazen de umuma örnek olsun diye ağır bir ceza verilir ki gören duyan kim varsa artık böyle bir fiile kalkışmasın. İdam cezaları bu yüzden herkesin önünde yapılırdı. Bu veletler de gidip yaygın eğitimden faydalansın artık
Yaptığı anlış evet ama dediğinize katılıyorum normalde verilecek karar kınama cezasıdır. Ancak dinci guruhun baskısıyla cocuga alınan karardır. ölüm tehditleri bile geliyor cocuga. verilen ceza da eğitim hayatını bitirmek değil ama eş değer şöyle artık açık öğretimden devam edebilecek.
Yaptıkları tabi ki doğru bir hareket değil. Fakat onlar çocuk daha. Toplumdan uzaklaştırıp ötekileştirirseniz yarın öbür dağa çıkıp anarşist olurlar. O yüzden adam akıllı bir eğitim verip yanlış olduğunu öğretmek gerekiyor.
Çorum Hakimiyet Gazetesi zamanında Osmanlıyı kuran Osman Gazi'nin kurana sonsuz saygısı ve de kurana tekme atan çocuklar bu neslin devamı pöh nesle bak abdyi rusyayı bitirir
Bence yerinde bir ceza olmuş. Ben kendimi koyuyorum onların yerine daha birkaç yıl önce liseye gidiyordum. Hiçte çocuk gibi değil. İnsan neyin yanlış neyin doğru olduğunu az çok biliyor. Orta okul ilk okul olsa neyse dicem. Çocuğun özür videosunu da izledim özür dilediği videoda onun kuran olduğunu bilmiyordum falan demiş. Tamam diyelim ki gerçekten bilmiyor ama sonra niye bunu internette paylaşırsın. Bunlar hep iki üç fazla beğeni almak için. Daha geçende bir öğrenci hocasının kafasına poşet mi ne geçirmişti. O da sırf beğeni için. Biz ne kadar cesuruz, en olmayacak şeyleri yapıyoruz demeye çalışıyorlar. Çarpıcı cezalar verilmese bu ilerde daha çığrından çıkar. Ama keşke her yapılan yanlısa böyle caydırıcı cezalar verilse. Tek sorun bu.
twitter meb in yayın organımı, seni doldurmak için biri yazmış sende yemişsin. Okumak anayasal haktır elinden alınamaz...
İlimiz Serik Atatürk Anadolu Lisesi'nde öğrencilerin Kuran-ı Kerim'e tekme atmaları sonucu başlatılan çok yönlü soruşturma neticesinde öğrencilerin kimlikleri tespit edilmiş, Cumhuriyet Savcılığınca işlemlere başlanmış ve adli süreç devam etmektedir. İdari olarak ise; öğrencilerle ilgili disiplin işlemleri başlatılmış, konuyla ilgili inceleme/soruşturma yapmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce Eğitim Müfettişi görevlendirilmiştir" Okursan daha henüz müfettiş konuyu araştırıyor, ceza alacaklar
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hak ettiler. Doğruyu yanlışı bilmeyecek yaşta değiller. Ne bu ateist sevicilik? Başta çocuk diyorsun sonra genç. Bunları savunanları hiç anlamıyorum. Dini kurumlardaki Dini kullanarak yapılan şeyler tabii ki iğrenç zaten onlari da savunmuyoruz onlara da hak ettikleri ceza verilmeli. Bu size yanlış ve saygisızca yapilan şeyi savunma hakkı ve hafife alma hakkı vermez. Aynı şey başka bir değere yapılsa başlardınız saygı da saygı diye. İçimin yağları eridi. Zaten gerçek eğitimden paylarını alamamıslar bu yaşa kadar. Matematik Türkçe görseler ne olacak?
Yaptıklarının bi affı yok evet ama eğitimlerine son vermek de doğru bir çözüm değil. Farklı bi yöntemle saygı duymayı, başkalarının dinine ve kutsal kitabına zarar vermemeyi öğretebilirlerdi. Lise öğrencilerine çocuk diyemeyiz ama yetişkin de değiller. Yaptıkları çoğu şey anlamsız ve yaş geçtikçe zaten bunu kabul ediyorlar, *ergenken şunları yapmıştım, ne kafayla yapmışım* diyebiliyorlar. Eğitimlerine son vermek resmen hayatlarını değiştirmek demek. Ve bu çocuklar ilerde islama nefretle bakacaklar sırf bu yüzden..
Egitim hayatlari ellerinden alinmamis sadece orgun devam etmicekler yorumlara bakiyorum da bir kac kisi verilen cezanin yanlis oldugunu dusunuyo bence cok dogru yapilmis bu cocuklar okula devam etseler okuyup bi yere gelseler degismicekler bu yaptiklari sadece aileden aldiklari terbiyeyi gosterir ilk egitim evde baslar umarim aldiklari cezadan ders cikarirlar benim ulkemde musluman bir ulkede dinime bu sekilde saygisizlik yapilamaz
Ailesinin zamanında veremediği eğitimi şimdi evinde verirler işte 😂 hem böyle insan okusa ne olcak bunlar madde falan da kullanır. Nasıl aileyse çocuk büyütmekten haberleri yok. Benim çocuğum Allah korusun böyle şeyi duysam evde yaşatmazdım. Aile saygılı olsa çocuk da saygılı olur
Neresi çocuk Allah aşkına. Böyle çocuk mu olur. Bizde liseye gittik zamanında. Top oynamak ve ders dışında başka bir derdimiz yoktu. Sorun tamamen yeni kuşakta. Bunların komple iyi bir eğitimden geçirilip resetlenmesi gerekiyor. İnternetdende uzak tutulmaları lazım. Bu olay sadece bir video uğruna yaşandı çünkü.
Çocuk mu? Bizde cocuk olduk ama böyle bir terbiyesizliği yapmadık. Bunun cocuk olmakla alakası yok ki. Bunlarin kendi dininden hatta ülkesinin dininden bile haberi yoktur bence. Bu akıl almaz bir şey o yüzden bu ceza tam yerinde olmuş. Başka dinlere mensup kişiler bile başkalarının dinine o kadar saygı duyuyor kiii.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
inanmamak ayrı bir şey , saygı duymak ayrı bir şey. git vatikanda incile bir tekme at , nasıl seni yeryüzünden nasıl silliyorlar. iyilik meleği gibi gözükmek için başkalarının inancının ayaklar altına alındığını görmemezlikten gelmeyin. Biz müslümanlar bütün dini kitaplara aynı saygı ile yaklaşmalıyız. sen gördünmü bir müslümanın incil ya da tevratı tekmelediğini, yaktığını. neden sadece düşmanlık kuran ve islama.
Ya yaptiklari gercekten yanlis ama egitim hakki temel hak anayasa tarafindan korunan bir hak... boyle bir ceza vermek yerine bu gibi cocuklari egitimle bunun yanlis oldugunu ogretmek gerekir... hani bu haber gercek mi onu da bilmiyorum nasil. boyle bir karar cikar pek anlamadim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
tabi doğru olan Kurana tekme atmalarıydı. doğru çok normal onca şey dururken nedense hedef Kuran. nasıl da normalleştiriliyor. yok küçükmüş yok lise öğrencisiymiş. duyan da cezanın ömür boyu hapis cezası olduğunu sanır. biraz beyninizle düşünün bu tür konularda. devir bilmem kaç olmuş kafalar nerde kalmış
Ağızlarını yakacak bir ceza verilmeseydi bu çocuklar tekrar aynı şeyi yapardı eminim. Sonra da böbürlenirler ya bizde Kuranı kerime tekme attık sadece uyarı verdiler derlerdi. Ve tiktok vs izlenme için daha çok şeyler yaparlardı. Bu ceza hem sosyal hayatlarını hemde kendilerini sorgulamaları için çok iyi olmuş. Gençleri anlamaya çalışıyoruz ama bu olmaz.
Dini değerlere ciddi bir saygısızlık yapıldı ve verilen ceza bu mu yani? Çocuk dediklerinizin aklının basmadığı yer yok, ne çocuğu! Yaptıklarının nereye vardığını gayet iyi bilecek yaştalar, bu verilen de bir ceza değil böyleleri için ancak ödüldür.
Bugün Kurana tekme atan yarın neler yapmaz böyle birinden sağlıklı bir birey zaten çıkmaz sadece etrafındakilere zarar verir... inançlı biri olmayabilirsiniz ama inançlı olmamak ayrı şey inançlara saygılı olmak ayrı şey...
Belliki aileden çok güzel eğitim almış görmüşler bu yüzden öğrenme yetisi düşük çocuk olarak yetişiyorlar ne okusa nafile böylelerine saygı, sevgi bilmeyen çocuk ilerde zalim birine dönüşür ne kendisine nede bir başkasına faydası olur.
yapılması gereken tam tersiydi eğitimden mahrum brakmak yerine cahil kaldıklarını düşünüp daha sıkı eğitm verilmeliydi. hadi bunlar çocuk yapmışlar bi cahillik. cezayı verenlerde cahil bence.
Evet çok doğru millarca insanının inandığı kitaba saygızlık yapmak kimsenin haddi değildir! Onlara saygılı olmalıyı bilselerdi bilseydi her şeyin daha fazlasını hakkediyorlar az bile
yapılan tabiki doğru değil ama ergenlik çağıda hepimizin saçma sapan şeyler yaptığı olmuştur, onları savunmuyorum ama bence onca şey yapan insana susulurken bu genç çocukların eğitim hayatını bitirip geleceğini karartmak doğru olmamış herkesin dini kendine.
Onların okuyacağı dersin ya okuyacak olan kitap ne kitabı olursa olsun tekme atmaz başının üstünde tutar neyi savunuyorsun bunun dinle falan alakası yok zina eseri çocuklar işte
Çok bilinirli bir denklem bu aslında. Yapılanı kısmen desteklemekle birlikte ne kadar öngörü yoksunu insanlar tarafından yönetilen bir toplum olduğumuzda ortaya çıkmış oluyor...
bunu yapanların yaşı kaç ki bu kadar ağır ceza veriliyor. tamam yaptıkları çok çok kötü ama bilemiyorum bu şekilde daha da kötüsüne itilmiş oluyorlar sanki
Tamda bu çocuklar. Çocuklar okul dışında daha tehlikeli hale gelicekler belkide. Okulda tutulup rehabilite edilmelilerdi. Kimseyi dışlayarak ona doğruyu anlatamazsınız.
Kur'an'ı kerim yerine aynı haraketler İncil için yapılsaydı, yine tavrım bu konuda net olurdu. Herhangi bir inancın olmayabilir, ama Allah'ın kitabına böyle saygısızlık yapamazsın.
Git bunu yabancı ülkede yap, dini değerlerine nasıl saygı duyup cezalandırılıyor.. Bizimkiler de kapitlasit sisteme uyup, ne gerek var, çocuk, olabilir... Az onurlu şerefli olsalar keşke..
Konu siyasete gelince çocuk demiyorlar Zaman kuşağı gümbür gümbür geliyor diyorlar İslam'a gelince onlar daha çocuk felan ulan varya idam verilse az değil
Hayır değil. Yaptıkları doğru demiyorum. Ama yanlış olduğu eğitimleri engellenerek yapılamaz. hepsi bir kenara burada amaçları sexting yapmak olan insanların bu tarz konularda, ahlak, din, iman bekçiliğine soyunmaları da çok ironik