Yani diyelim ki hacca gitmek farz ama aslında herkes yanlış biliyor böyle bir şey yok ya da bu farz değil sünnet yani bu bir örnek sadece
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılİttifaklı konularda mevcut fetvaya inanmak gerekir. Keza Hacca gitmek ittifakla farzdır. Ancak itilaflı meselelerde farklı görüşler olduğu başka görüşle amel edilebilir. Örneğin Hanefi mezhebinde balık hariç deniz ürünleri mekruhtur. Ancak Hanbeli, Şafii ve Maliki mezheplerinde helaldir. Bu sebeple midye, ıstakoz, karides v. b ürünleri seven bir Hanefi diğer 3 mezhep imamını taklit ederek bu ürünleri tüketebilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
İslam’da hac farzdır. Bakara 158, Bakara 196-197, Ali İmran 96-97 ve Hac 26-29 ayetlerine bakabilirsin.
Hem meale hem de tefsire bakmanı öneririm. Bu meal ve tefsirlere bakabilirsin:
Hangi Mealler ve Tefsirler Okunmalı?
1 - Elmalılı Hamdi Yazır
2 - Kur’an Yolu (Diyanet İşleri)
3 - Ömer Nasuhi Bilmen
4 - Niyazi Kahveci
5 - Hasan Tahsin Feyizli
6 - Muhammed Ali Es-Sabuni
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
4Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılO kadar fazla ki sıralasam yüzlerce çıkar belki.
1- Namaz diye bir şey yok
2- Hac tartışmak demektir. Günümüzdeki Hacla ilgisi bile yok
3- Kabe puttur
4- Oruç sadece bir cezadır ve kendini bazı konularda dizginlemek isteyenlere tavsiye edilmiştir
5- Zekat konusunda oran yoktur. %2,5 yani 40'ta bir oranı tamamen uydurmadır.
6- Zina eşini/partnerini/sevgilini aldatmak demektir
7- Eşcinsel diye helak edildi sanılan Lut kavmi aslında tecavüzcü ve tacizci oldukları için helak olmuştur. Eşcinsellik haram falan değildir
8- Başörtüsü diye bir şey yoktur.
9- Cariye diye bir şey yoktur
10- Huriler sanıldığı gibi seks köleleri değildir.
11- 4 kadınla evlenebilirsiniz anlamı verilen ayetin konuyla alakası bile yoktur
12- Tüm hadisler uydurmadır
13- Tüm mezhepler uydurmadır
vs...
245 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim bilgiler için aynı görüste olmamıza sevindim
- +1 yıl
Ama nasıl namaz yok kılanlar boşuna mı kılıyor şimdi
- +1 yıl
103. De ki: "Size, yaptıklarından dolayı en çok kayba uğrayanları haber verelim mi?"
104. "Onlar, dünya hayatında iyi işler yaptıklarını sanırlarken, yaptıkları boşa gitmiş olan kimselerdir."
Kehf Suresi
Evet boşa kılıyorlar. - +1 yıl
Tek bir soru daha soracağım;sonsuz cehennem kavramı diye bir durum var mı ölünce ne olacak? - +1 yıl
Ebedi cehennem konusunda bende emin değilim. Böyle çevrilen bir ayet var ama ebedilik Tanrıya has bir durum bence. Başka hiçbir şey ebedi olmamalı. Ölünce reenkarnasyon olacağımızı düşünüyorum. Belki cennet veya cehennem dediğimiz yer ilerde reenkarne olacağımız zaman ya da yerlerdir
- +1 yıl
@Dance_with_Devotion
Bunları nereden öğrendin,
Yani herhangi bir kitap ya da YouTube kanalından mı?
bende bakmak istiyorum da - +1 yıl
@eyesneverliechicoo Tek bir yerden öğrendim diyemem ama en çok Gürkan Engin diye bir youtube kanalı var oradan öğrendim. Özellikle "Cariyelik Kuran'a nasıl eklendi? Nisa suresi 24. ayetteki anlam tahrifatı" isimli videosunda, baya detaylı bir şekilde günümüz meallerinin ne kadar rezil bir şekilde çevrildiğini gösteriyor, tavsiye ederim.
- +1 yıl
Bakacağım, teşekkürler
- +1 yıl
Aynen hiçkimse bilmiyor, hatta haşa bu dini getiren Hz. Muhammed (s. a. v.) bile bilmiyor, namaz kılarak falan hata etmiş ama siz biliyorsunuz her şeyi zaten. Zekanıza hayran kaldım gerçekten. Gelistirmeniz değiyle...
- +1 yıl
Bunların hepsi bu dini getiren ve dolayısıyla en iyi bilen peygamber uygulamalarıdır. Ondan daha iyi bildiğini iddia edip zırvalayanlar zekasını sorgulasın çünkü IQ düşüklüğü olabilir
- +1 yıl
@Nightwalk35 Dini bozmaya çalışanlar Kur'an'ı değiştiremediği için hadisler yoluyla dini bozmuşlar. Onlar Peygamber namaz kılıyordu demişler sizde o denilenleri gerçekten Peygamber yaptı sanıyorsunuz. Hadis dediğin dedikodudan ibarettir. Allah dinini dedikodulara emanet etmeyecek kadar sağlam inşa etmiştir.
Allah'ın Kur'an'da günde 5 kez nasıl yapılacağını anlatmadığı bir ibadet olabilir mi? Başkasının evine girip çıkarken neler yapılması gerektiğini bile detaylıca anlatan Kur'an namazı eklememiş öyle mi? - +1 yıl
Evet çünkü aynı Kuran diyor ki:
İçinizden Allah’ın lutfuna ve âhiret gününe umut bağlayanlar, Allah’ı çokça ananlar için hiç şüphe yok ki, Resûlullah’ta güzel bir örneklik vardır. (Azhap 21)
Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, peygambere itaat edin, sizden olan ülü’l-emre de. Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz -Allah’a ve âhirete gerçekten inanıyorsanız- onu, Allah’a ve peygambere götürün. Bu, elde edilecek sonuç bakımından hem hayırlıdır hem de en güzelidir. (Nisa 59)
Resul size ne verirse artık onu alın, sizi neden sakınırlarsa artık ondan sakının ve Allah'tan korkun. (Haşr 7)
Kim Resullullah'a itaat ederse, gerçekte Allah'a itaat etmiş olur. (Nisa 80)
Aralarındaki anlaşmazlıkları çözüme bağlasın diye Allah’a ve resulüne çağrıldıklarında müminlerin sözü, "Dinledik ve boyun eğdik" demekten ibarettir. İşte kurtuluşa erenler de bunlardır! (Nur 51)
Kim de Allah’a ve peygamberine itaatsizlik eder ve sınırlarını aşarsa Allah onu, devamlı kalacağı bir ateşe sokar, onun için alçaltıcı bir azap vardır. (Nisa 14)
- +1 yıl
De ki: "Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir." (Âl-i İmran 31)
Hayır, rabbine andolsun ki, aralarında çıkan anlaşmazlık hususunda seni hakem kılıp sonra da verdiğin hükümden içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın onu kabullenmedikçe ve boyun eğip teslim olmadıkça iman etmiş olmazlar. (Nisa 65)
Bir mümin erkek veya bir mümin kadının, Allah ve resulü bir emir ve hüküm verdiklerinde artık işlerinde bundan başkasını seçme hakları olamaz. Allah’ın ve resulünün emrine itaat etmeyenler doğru yoldan açıkça sapmışlardır.
(Ahzâp 36)
Ey iman edenler! Sizi hayat verecek şeylere çağırdıklarında Allah ve resulünün çağrısına uyun ve şüphesiz bilin ki, Allah kişi ile kalbinin arasına girer. Unutmayın ki, O’nun huzuruna götürüleceksiniz.
(Enfal 24)
Kuran evrenseldir ve dolayısıyla hükümleri her dönem geçerlidir. Şu an Hz. Muhammed hayatta değil o yüzden anlaşmazlık durumunda meseleyi ona götüremeyiz deme lüksün yok. Ayetler gayet açık. Dolayısıyla hadislere uymak ve bunu kabul etmek zorundasın. Aksi taktirde ayetleri yalanlamak gerekçesiyle Müslüman olamazsın :) Yeterince açık :) - +1 yıl
@Dance_with_Devotion az önce o dediğin adamın bir videosunu izledim, gerçekten hoşuma gitti ve akla yatıyor mantıklı
- +1 yıl
@Nightwalk35 Öncelikle Bu ayetlerin hiçbiri hadislere veya sünnete dair tek atıf bile içermiyor. Kur'an'da sünnet ve hadis kelimelerini arat istersen. Allah dışında bu kavramları işaret eden tüm ayetler olumsuz anlamdadır.
İkincisi Allah ve Rasul dendiği zaman Allah ayrı Rasul ayrı bahsediliyor sanılıyor. Arapçada virgül olmadığı için "ve" ile ifade ediliyor. Allah ve Rasul tek bir kavramdır. Yani ayete bakıp "Allah ayetleri gönderdiyse Rasulde bir şey yollamalıydı. Bak burada hadisleri işaret ediyor" diyemez. Bunu da bir ayetle kanıtlayayım hemen.
"Sana savaş ganimetlerini soruyorlar. De ki: "Ganimetler Allah ve Peygamberi'ne aittir. O halde Allah'tan sakınınız, aranızda barış ve esenliği sağlayınız. Eğer müminler iseniz, Allah ve Rasulü'ne itaat ediniz." ( Enfal - 1 )
burada Allah ve Peygamberi diyince iki farklı şey anlarsak "Allah'la Peygamberi ile hazineyi mi bölüşüyor" deriz? Yoksa "Hayır Allah ve Rasul demek ikisi farklı şeyi kastetmez" demek mi daha mantıklı olur?
Üçüncüsü Kur'an'ın diğer ayetlerine bakarsak Rasul defalarca kez "Ben yalnızca bir uyarıyıcıyım, elçiyim, beşerim, kulum vs.." dediğini görürüz. Elçi zaten kelime anlamı olarak kendisinin olayın aslıyla ilgili bir yetkisi yoktur sadece mesajı iletir. Yani Allah Elçiye gidin dediğinde Elçi napıyor? Gidip ana mesaja bakarak karar veriyor. Ekstra bir şey yapmıyor.
Ayrıca biz hadisleri reddedince Rasulü reddetmiş olmuyoruz. Hadisler zaten rasulden gelmiyor ki. Asıl siz hadisleri kabul ederek Rasulü reddediyorsunuz. Onun söylemediği lafları ona yakıştırıyorsunuz. - +1 yıl
Hadisler peygamber sözleridir zaten. İster kabul et ister etme. O kadar siyer boşuna yazılmadı. Herkes de bu konuda ittifak. Konu tartışmaya açık değil o yüzden.
- +1 yıl
@eyesneverliechicoo @Nightwalk35
Diğer videoları da tavsiye ederim. Özellikle Bu kısa videoyu tavsiye ederim. Hadisleri kabul eden arkadaşta bakarsa eminim hadisler konusunda yeni bir bakış açısı kazanacaktır. - +1 yıl
Andolsun ki Allah'ın Resulünde, sizin için uyulacak en güzel bir örnek var, o, size en güzel bir numune ve Allah'tan mükafat umana ve ahiret gününde mükafat umana ve Allah'ı çok çok anana da en güzel bir örnektir o. (Ahzâp 21)
Allah ve Resulünde örneklik vardır diyen Kuran ayeti varken peygambere sadece postacı muamelesi yapan kişiler kendilerini Müslüman zannetmesinler. Başka söze gerek yok bence. - +1 yıl
@Nightwalk35 Sana ne kadar yanlış bir mantıkta olduğunu ayetlerle açıklayayım.
"Yeryüzündekilerin çoğuna uyarsan seni ALLAH'ın yolundan saptırırlar. Onlar ancak zanna uyuyorlar ve onlar sadece tahminde bulunup saçmalıyorlar." ( Enâm - 116 )
"Onlara, "Allah'ın indirdiğine uyun." denildiği zaman, onlar: "Hayır! Biz, atalarımızdan gördüğümüz şeylere uyarız." derler. Ya ataları akıllarını kullanmayan ve doğru yolu bulamamış kimselerse?" ( Bakara - 170 )
"23. Tıpkı bunun gibi, senden önce de ne zaman bir beldeye uyarıcı gönderdiysek, oranın refah içinde olanları: "Biz, atalarımızı bir ümmet üzerinde bulduk. Biz de kesinlikle onların izinden gidiyoruz." dediler.
24. Size, "Atalarınızı üzerinde bulduğunuz yoldan daha doğrusunu getirmiş olsam da mı?" deyince, onlar: "Biz, sizinle gönderilene Kafirlik ediyoruz." dediler." ( Zuhruf Suresi ) - +1 yıl
:) Allah'ın indirdiğine uydugum için zaten Allah emrediyor Peygamberde örneklik var, ona uyun, itaat edin diye Kuran'da yazdığı için ben hadisleri kabul etmek zorundayım. Atadan gelme inanışla alakası yok yani boşuna alakasız ayetler atma :)
- +1 yıl
Ben Peygamberi Kuran'da "insanlara örnek" diye tanımlayan bir Allah'ın dinine inanıyorum. Sen haşa buna itiraz edip Peygambere postacı diyosun. Allah örnek alın diyor, sen o postacı, sadece bize iletti bu kadar diyosun. Senin söylemlerin Allah'ın ayetine ters zaten. O yüzden bu konu tartışmaya açık değil. Allah'ın tek sözüne dahi muhalif olan Müslüman olmuyor zaten
- +1 yıl
@Nightwalk35 Hayallerin yıkılacak ama evet tam da böyle ayetler var.
"ALLAH'a uyunuz, elçisine uyunuz. Yüz çevirirseniz, elçimizin görevi açıkça bildirmekten (tebliğ) ibarettir." ( Tegabun - 12 )
"Bana düşen sadece Allah'tan aldığım vahyi size duyurmak ve gönderileni iletmektir. Kim Allah'a ve O'nun Resulüne karşı gelirse, bilsin ki onun için kesintisiz olarak sürekli içinde kalacağı Cehennem ateşi vardır." ( Cin - 23 )
""Eğer yalanlarsanız, şunu bilin ki, sizden öncekiler de yalanlamışlardı. Resule düşen de açıkça çağrı yapmaktan başka bir şey değildir." ( Ankebut - 18 )
Tebliğ yani duyurmaktan ibarettir. Mesajı iletmek bitti. Siz elçiye gereğinden fazla şey atfetmişsiniz. Yani onu putlaştırmışsınız. Tıpkı öncekilerin yaptığı gibi - +1 yıl
@Dance_with_Devotion
İzleyeceğim evet bana çok şey katacağından eminim, dün de hubeyb öndeş in hadis hakkındaki videosunu izlemiştim o da çok güzeldi. - +1 yıl
Peygamberde örneklik vardır, bir anlaşmazlığa düştüğünüzde onu Allah ve Resülüne götürün diyen ayetler ne anlama geliyor o zaman onu da açıklasana :)
- +1 yıl
Peygamberde örneklik vardır ne demek :) tebliğ ile örneklik arasındaki farklı hepimiz biliyoruz. Ayetlerin hepsini değil de bir kısmını cımbızla çekip ele alırsan tabiki böyle hataya düşersin :)
- +1 yıl
@Nightwalk35 Çok basit Kur'an'da anlatılan ayetlere bakıp Resul'ü örnek alıcaz. Mesela o yumuşak kalpli davrandığı için insanları etrafına toplamış.
"Allah'tan gelen rahmet sayesinde onlara yumuşak davrandın. Eğer kaba ve katı kalpli biri olsaydın etrafından dağılıp giderlerdi. Artık onları affet. Onlar için bağışlanma dile. Yapacağın işlerde onlara danış. Karar verdikten sonra da artık Allah'a tevekkül et. Kuşkusuz Allah, kendisine tevekkül edenleri sever." ( Âl-i İmran 159 )
ALLAH isteseydi ortak koşamazlardı. Seni onların üzerine bekçi yapmadık. Onların avukatı da değilsin. ( Enâm - 107 )
İşte dini anlatırken milletin başına bekçi olarak dikilme. Onlar anlamamazlık yapıyorlarsa üstlerine gitme vs... - +1 yıl
@Nightwalk35 Allah ve Rasulü dediğim gibi tek bir kavram yani Kur'an, bitti. Senin mantığınla gidelim. Allah Hz Muhammedi örnek veriyorsa ve bunun anlamı onun hadisleridir diyorsan:
"Mümtehine Suresi, 4. ayet: İbrahim ve onunla birlikte olanlarda size güzel bir örnek vardır..."
Hz İbrahimde de örnek varmış. Bana Hz İbrahimi nasıl örnek aldığını açıkla. Yoksa Hz İbrahimden gelen hadisleriniz de mi var? - +1 yıl
Hz. İbrahim'in dini bozuldugu için Hz. Muhammed (s. a. v.) geldi zaten. Dolayısıyla oradan gelen hadis olsa bile hatalı olabileceği için itibar edilmez. Bunu da dusunebilirdin bence
- +1 yıl
Bu arada ayetleri gösterirken araya kendin eklemeler yapıp yorum karıştırınca haklı olmuyorsun :) dediğim gibi ayetler açık. Bu konu da tartışmaya kapalı. Sen zinayı bile kendince aldatma diyip kılıf bulmuşsun ben sana ne anlatabilirim ki? Senin dinin sana, benim dinim bana.
- +1 yıl
@eyesneverliechicoo Gürkan abi de en son videosunda Hubeyb'in videosunu destekledi. Hadislerden sıyrılıp Kur'an'ı saf ve temiz bir şekilde okuyup anlayınca her şey yerine oturacak umarım. Küçükken 7 yıl cemaat yurdunda kaldım. Zihnim orada çok kirlendi. Abdest diye anlatılan konu bence tam da bunu anlatıyor. Başını mesh et yani zihnindeki duvarları yık.
- +1 yıl
@Nightwalk35 Bide atalarının dinini anlatan ayetleri atma diyorsun. Zina'nın bu anlama geldiğini kimden öğrendin ki benimkine yanlış diyorsun? Atalarından öğrendin. Tüm diğer öğrendiklerin gibi. Sen atalarının dinine inanmaya devam et. Biz Kur'an'a uyacağız.
Sadece son bir sorum var. Neden Hz Muhammed gibi Hz İbrahim dedikten sonra da (s. a. v.) diye yazmadın? - +1 yıl
Atalarımdan değil. Peygamberim Hz. Muhammed'den (s. a. v.) öğrendim. Açık ve net
- +1 yıl
Hz. İbrahim (a. s.) çünkü
- +1 yıl
Yazıp yazmamak bir kural degil ayrıca ne alaka?
- +1 yıl
Canim öyle istiyor öyle yaziyorum
- +1 yıl
@Nightwalk35 Siz resulleri birbirinden ayırt ediyorsunuz. Hz Muhammed'i tüm resullerden üstün ilan etmişsiniz. Bu ayette ne kadar sapkınlık içinde olduğunuzun kanıtı.
"Resul, Rabb'inden kendisine indirilene iman etti, Mü'minler de. Hepsi; Allah'a, meleklerine, kitaplarına ve resullerine iman ettiler: "Biz, O'nun resullerinden hiçbirini diğerinden ayırt etmeyiz. İşittik ve itaat ettik. Rabb'imiz! Bizi bağışla, dönüşümüz ancak Sana'dır." dediler." ( Bakara - 285 ) - +1 yıl
Hayır ayırt etmiyorum ne alaka :) komik olma :)
- +1 yıl
Hz. İbrahim'in (a. s.) getirdiği dinin bozulmuş olduğunu söylemek ayırt etmek olmuyor. Zaten ayetleri de aynen böyle işine geldiği gibi algıladığın için objektif bakamiyorsun ne yazık ki. Seninle bu konuyu konuşmak sadece zaman kaybı o yüzden :)
- +1 yıl
Söylediğim şeyleri doğru algılayamadığın gibi bir de çarpıtıyorsun. Ayetlere de yaptığın bu.
- +1 yıl
Şu an seninle konuşmak sadece zaman israfı. E benim dinimde de israf haram olduğu için bu konuşmaya burada son veriyorum. İstiyorsan kendi kendine konuşmaya devam edebilirsin :)
- +1 yıl
@Nightwalk35 Ben burada zihniyete işaret ediyorum. Camilere gidin, Duvarda sadece Muhammed ve Allah yazar. Yusuf, İbrahim vs.. yazdığını gören var mı? Sadece Hz Muhammed'in doğum günü vs.. kutlanır. Hadislere baksan Allah güya evreni bile Hz Muhammed için yaratmış. Hz Muhammed Ay'ı ikiye bölmüş diye hadisler var.
Şimdi sen mezheplere de inanıyorsundur. Söyle bakalım mezhebini de ne kadar şirkte olduğunu ölçelim. - +1 yıl
Dediğim gibi zaman israfına giremem. Seninle daha fazla muhatap olmicam. Zaman kaybı çünkü günah :)
- +1 yıl
@Nightwalk35 Dininin ne kadar yozlaştığını sana bizzat Hz Muhammed'in sözleriyle anlatayım.
"De ki: "Bana vahyolunanda; leş, akıtılmış kan, pis olan domuz eti veya bir sapkınlık olarak Allah'tan başkası adına kesilmiş olanlar hariç, yiyecek kimse için haram kılınmış bir şey bulamıyorum. Kim mecbur kalırsa haddi aşmadan, zaruri ihtiyacı kadar bunlardan yiyebilir." Kuşkusuz Rabb'in Çok Bağışlayıcı'dır, Rahmeti Kesintisiz'dir."
Bana vahyolunan diyor bak. Tüm vahiyi kastediyor.
Bide Sizin hacı hocalara bak. Hepsi aynı Aynı Allah'a, aynı Peygambere, Aynı hadislere bakıyor. Bizzat bu ayeti yalanladıkları yetmiyormuş gibi birbirleriyle çelişecek kadar sapıtmışlar.![İslam'da hocaların anlattığı ve çoğu kişinin doğru kabul ettiği şeyler yanlış olabilir mi?]()
Bundan sonra bende sana yazmayacağım. Sadece Ahirette sorduklarında ben elimden geleni yaptım diyebilmek için uğraşıyorum. Bundan sonra dileyen inkar etsin dileyen iman etsin - +1 yıl
Ben iman üzereyim de sen bu kafayla kurtuluşa erenlerden olacakmışsin gibi durmuyor 👋🏻
- +1 yıl
Hadi uzatmayalım daha fazla
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılHacca gitmek Farz. Başka?
013 Yorumla- +1 yıl
Hayır yani o bir örnek
- +1 yıl
Öyle gibi olanlar olur mu ya i
- +1 yıl
Ben sana soru sorayım? Allah kendisine inanmayan insanı neden yaratmış olabilir?
- +1 yıl
Ben soru sordum ve demek istediğim kuranı yanlış anlayıp yorumlamış olabilir miyiz dedim
- +1 yıl
öncelikle sana yanlış geleni söylemen lazım.
- +1 yıl
Mesela bazıları başörtüsü var İslam'da diyor bazılarıda kaynak gösterip yok diyor ama çoğunlukta var diyo
- +1 yıl
Yani şunu demek istiyorum şimdiye kadar alimlerin bildikleri şeyler yanlış olabilir mi
- +1 yıl
"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. Allah, Gafûrdur, Rahîmdir." (Ahzab, 33/59)." Buradaki Cilbabı araştır.
- +1 yıl
Arastırdım geçici korunmak için tedbir niteliğinde deniliyor
- +1 yıl
Kanıt bulman lazım. Alimler, Kuran hakkında bir şey yapmamış. aslını iletmişler. tercüme etmişler. Kuranın sayısız tercümesi var. hepsini oku. aralarında çok ufak yorum farkı görürsün.
- +1 yıl
O dönem başını örten kıyafet. Ama şimdi hocalar yorumlasa, burada başını örtün demiyor ki derler. :)
- +1 yıl
Diyanetin bildiği ya da hocaların farz ya da var olarak kabul ettiği yanlış olabilir mi yani?
- +1 yıl
acaba sen teri. zekalı olabilir misin?
+1 yılEvet yanlış.
00 Yorumla
+1 yılDinler hikaye
03 Yorumla- +1 yıl
Sorduğum soru şu şimdiye kadar alimlerin bildiği doğrular aslında yanlış olabilir mi
- +1 yıl
Sizin fikriniz tabiki
- +1 yıl
Bi sikkimiğ bilmiyorlar
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > İslam'da hocaların anlattığı ve çoğu kişinin doğru kabul ettiği şeyler yanlış olabilir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler