Kuranı okusak da anlamaya aklımız yetmez diyen hocalar İslama büyük zarar vermiyorlar mı hayat hikayem hakkında ne düşünüyorsunuz?

Çok dindar bir ailede doğdum ve ailem beni dinim daha iyi öğrenebilmem için bir tarikata yönlendirdi bu tarikatta Düşünmek kesinlikle yasaktı sorgulamak yasaktı sorguladığımız zaman dinden çıkmakla korkutuluyorduk Hoca ne diyorsa doğru oydu mantık ve akıl kesinlikle ortada yoktu Daha sonra İslam'dan soğumaya başladım uzaklaştım Hatta bir dönem inancımı sorguladım ama o süreçte hiç Kuran'ı Türkçe mealini açıp okumadım sonra kendim İslam'ı öğrenmek istedim Aslında Kur'an'ın gayet açık ve net olduğunu tarikatta öğrendiğim çoğu bilgilerin yalan yanlış ve İslam'a ters olduğunu öğrendim bu yüzden de tekrar İslam'a dönüş yaptım şu anda ise bir Diyanet hocasından Yani bu işin okulunu okumuş eğitimli bir hocayla tefsir üzerine çalışıyoruz ama bu süreçte sorgulamam istediğim soruyu sormam kesinlikle yasak değil Hoca her şekilde beni anlayışla karşılıyor ve ikimiz de yorum yapıyoruz anladığımız konular hakkında Gerçekten bu sefer İslam'ın ne kadar güzel bir din olduğunu gördüm Aslında Kur'an bize yeter lütfen siz de hocalara Hacılara inanıp da yanlış İslamı yaşamayın Çünkü çoğu tarikatın anlattığı İslam'la Kur'an'la alakası yok
Kuranı okusak da anlamaya aklımız yetmez diyen hocalar İslama büyük zarar vermiyorlar mı hayat hikayem hakkında ne düşünüyorsunuz?