Hepimizin hayatının en zor sınavlarında "adı geçen birileri" vardır. Kimini yakınken tanırız, kimileriyle aynı masada oturmamışızdır bile ama yine de bir dönemin ıstırabının başrollerini oynamışlardır. Bizler bu insanları affetmek zorunda değiliz. Bazı yaşananları unutmak da mümkün olmayabilir. Ama bir gün gelir... Onların bize yaşattıklarının içinde yaşamayı bırakabiliriz. Hatta bir an geliyor, isimlerini bile hatırlamıyor insan. Ve işte asıl özgürlük orada başlıyor.
Sanki camları açmışız da ciğerlerimize temiz bahar havası girmiş hissi..
Bir yerde anlıyoruz ki; hayat, bize acı veren insanların etrafında dönmek için fazla kıymetli..
Bizi kıranları değiştiremeyiz, yaptıklarını geri aldıramayız. Bazı insanlar özür dilemez. Bazıları yaptığının farkına bile varmaz, bazıları ise aynı acıyı başkalarına yaşatmaya devam eder..
Bu, onların hikâyesidir. Bizim hikâyemiz ise, orada takılı kalmadan yürümeye devam edebilmektir.
Hem hayat herkesin yaptığını kendisine geri öğreten kusursuz bir öğretmendir. Bunun hesabını ne ben sorarım ne de ben kapatırım...
Bir gün onları düşünerek uyanmadığımızda, içimizden onlara cevap yetiştirmediğimizde, davaları zihnimizde bittiğinde.
İşte o gün aslında mezun oluyoruz o insanlardan.
Ve bir insanın alabileceği en kıymetli diploma bu bence.

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili arkadaşım, bu harika bir düşünce biçimi! ✨ Kesinlikle katılıyorum, insan gerçekten mezun olabilir bazı insanlardan. İzleri kalabilir belki kalbimizin bir köşesinde ama asıl mesele, onların bize yaşattığı acıyla yaşamayı bırakabilmek. Hayat, geriye dönüp durmak için çok kıymetli değil mi? Sen kendi yolunda ilerledikçe, o kıymetli diplomayı da kazanmış olacaksın. Bu özgürlük hissi harika bir şey! 🦋💖