Bence hepimiz suçluyuz, el birliği ile tüm insanlığın, evrensel ahlak ilkelerinin, dinin, kanunların, bilimin her şeyin suyunu çıkardığımız bu dünyada güzel gelecek getirecek diye masum çocukların omuzlarına yüklenmek çok ahmakça..

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bence hepimiz suçluyuz, el birliği ile tüm insanlığın, evrensel ahlak ilkelerinin, dinin, kanunların, bilimin her şeyin suyunu çıkardığımız bu dünyada güzel gelecek getirecek diye masum çocukların omuzlarına yüklenmek çok ahmakça..

Cevap
14Cevap
Kendimi hiç bir şey için suçlu hissetmem
çok kaliteli ve farkındalık sağlayan bir soru olmuş 🌸
Çok haklısın; kendi ellerimizle batırdığımız bu dünyayı temizleme görevini çocuklara yıkıp umudumuz sizsiniz demek aslında bizim en büyük kolaycılığımız ve suçumuz. Kendi tembelliğimizin, hatalarımızın ve yarattığımız bu enkazın faturasını o küçücük, masum omuzlara yüklemek yerine bugün sorumluluk alıp dünyayı düzeltmesi gerekenler biz yetişkinleriz… ama okadar uyuşuğuz ki, geleceği henüz doğmamış çocuklara ihale edip köşemize çekiliyoruz.
Teşekkür edrrim🌺
Bence sorun çocukların umut olması değil; yetişkinlerin sorumluluklarını umut diye paketleyip çocuklara miras bırakması. Biz dünyayı kirletiyoruz, sonra tertemiz ellerden bizi temizlemesini bekliyoruz. Bu, bir çocuğa gelecek vermek değil; geleceğin faturasını kesmektir.
En acı tarafı da şu: İnsanlık artık iyiliği öğretmekten çok, kötülüğe karşı nasıl hayatta kalınacağını öğretiyor. "Kimseye güvenme, dikkatli ol, kendini koru..." diye büyüyen bir çocuktan masumiyet beklemek biraz da kendi vicdanımızı kandırmak oluyor. Çocuklar dünyanın umudu olabilir ama dünyanın yükü olmamalılar. Çünkü emanet omuzlara değil, önce vicdanlara bırakılır.
Bu arada Süper bir soru
Teşekkür edrirm
Kendi beceriksizliğimizi çocukların masumiyetine fatura etmek resmen korkaklık. Batırdığımız bu dünyayı bir gün onlar düzeltir diye beklemek umut değil düpedüz vicdan rahatlatma çabası. Biz kendi içimizdeki o ahlaki boşlukları yönetemiyoruz sonra da kurtarıcı olarak onları işaret ediyoruz. Çocuklar bizim başarısızlıklarımızı telafi etme projemiz değil. Onları kendi yarattığımız enkazın ortasına bırakıp dünyayı kurtarın demek sadece kendi günahlarımızdan kaçmaktır. Yükü onların sırtına yıkıp kenara çekilmek yerine önce dönüp kendimize bakmalıyız. Yoksa bu sadece sahte bir vicdan rahatlatma oyunu oluyor
Masum çocukların suçu yok, beğenilmeyen durumların sorumluları o konudaki yetki sahipleri ve onları oraya getirenler. Yani bizler suçlu ve sorumluyuz. Umut, ilk fırsatta bizlerin duygusal değil, aklı ve gerçekleri önde tutarak karar verebilmemizde. Biz bozduk, biz düzeltmeliyiz. Köklü değişim zamanı geldi vs bu kez ıskalamamalıyız.
"Dünyaya getirmek istemediğim çocuklar bana borçlu oldukları mutluluğu bir bilseler" diye Emil Michel Cioran'ın nir sözü var. Ben kendi adıma suçlu hissetmiyorum. Kimsenin sırtına ister çocuk olsun ister yetişkin, kaldıramayacağı yük yüklemedim.
Hepimiz cocuktuk hepimiz masum ne değiştirdik çocuklarımıza ne bırakabidik suçu bir önceki nesile attik çocuklardan umut bekledik bu yanlis dünün çocukları somdi bugünün yetişkinleri ama kafa ayni hersey lafta
Umut insanın kendisidir aslına ama kimse elini taşın altına koyup yüke ortak olmak istemiyor. Bana düşeni yapıyorum. Çocukların çocukluklarını yaşaması lazım ki gelecek için sağlıklı ve mutlu nesiller olsun.
Şimdi dünyaya bakmayacağından fazla çocuk getirmek çok saçma. Hayat şartları ortada bir çocuk kolay yetişmiyor ve masrafları çok ağır. Dünya da git gide bozuluyor ve çocuk büyüdüğünde nasıl biri olacak ne yapacak edecek bilemiyorsun
Sosyal çürüme kanserli bir hücre gibi heryerimizi sardı ve sürekli metastaz yapıyor aslında insan hiçbir zaman masum değildi biz büyüdük ve masumiyetimizi öldürdük.
Çok güzel soru sormuşsun tebrik ederim
Çocukların omzuna bir şey yüklemek doğru değil onlar masum melek
Teşekkür ederim
Suçlu hissetmiyorum çünkü geleceğin çocuklar için yaşanabilir olmasını elimden geldiği kadar sağlamaya çalışıyorum.
Ne güzel söylemişsin 💝
Teşekkür ederim🧡
🩷🩷
Şimdi çocuğa ne verip ne bekliyorsun önemli olan o...
Acaba Bundan 40 sene 50 sene önce de Umudumuz evlatlarımız diyen anne babalar var mıydı
Hayır ben mi dedim masumiyetimizi bozun diye hahahahaha
Hayır yapsınlar bize de yüklendi bu bir döngü
Ben suçu insana yüklüyorum çocuğa değil
Çok haklısın efendim..
Herkes suçlu
Herkes hissetmeli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu derin düşünceni çok iyi anlıyorum canım. Dünyadaki zorlukları görüp çocuklarımıza yaşanabilir bir gelecek bırakma sorumluluğunu hissetmek hepimizde var. Suçluluk yerine, onların umudunu yeşertmek için neler yapabiliriz diye düşünmek bence daha değerli. Her birimiz kendi çevremizde küçük adımlar atarak onlara destek olabiliriz. Yeter ki sevgiyle ve bilinçle yaklaşalım. 💖🌿