Çocuklar ne kadar temiz, saf ve sevgi dolu. Yaşadığımız olaylar kısaca hayat bizden çok şey alıyor. Acaba deneyim dediğimiz şeyin karşılığı mıdır masumiyeti kaybetmek?

Uzun bir yazı dahi yazabilirim.
Fotoğraf olayı çok net açıklamış aslında. Kelimelere dökmek gerekirse masumiyet, sevgi, cesaret bu gibi güzel şeyleri yaşımız ilerledikçe geri plana itiyoruz. Katı, öfkeli, menfaatçi, önyargılı, hatta alaycı olabiliyoruz. Sebep herkesin yasadiklari, duygusal boşluklar, geri gelmeyecek kayıplar, kaybedilmiş güven duygusu, hatta çoğu kişi ağlamayı bir zayıflık belirtisi görür oysa yeni farkediyorum bence insan olmanın en büyük özelliğidir ağlamak. Tavsiyemdir içinizdeki çocuğa sarıl sana insanı anlatır diyor sezen abla doğruda söylüyor. Güzel soru. İyi günler
Teşekkürler
Masumuyeti kaybetmenin suçunu büyümenin üzerine atmayın.
Peki sence nedeni nedir?
Küçükken neyin ne oldugunu bilmezsin bunun için masumsundur asıl marifet büyüyüp anladıkca hala masum kalabilmekte.
Demek ki yine büyümek ile alakalı...
İnsanları tanımaya başladıkça masum kalabilmek çok zor masum kalan enayi oluyor çünkü diğer insanların gözünde. Herkes menfaatperest olmuş bu dünyada ilişkiler bile çıkar üzerine kurulu. Uyum sağlamak zorundasın çünkü hayat acımasız.
yaşadıklarımız çevremizdeki acımasızlıklar
bizi aynı şekilde davranmaya itiyor
sevgi dolu bir ailede büyüyen çocuk daha merhametli iken şiddet gören bir cocuk daha acımasızdır
olayın özü nasıl büyüdügümüz sanırım
Cevap
6Cevap
Gerçekleri öğrendikçe kendi savunma mekanizmamizi geliştiriyoruz ve kalbimiz sertlesiyor dilimiz sertlesiyor kırıp döküyoruz..
Kesinlikle, yasadigi hergun biraz daha kirleniyor insan ve pislik icinde yuzdugunu farkettiginde gec kaliyor.. cevre aile cok onemli etkenler..
Ilk önce hayir dicektim sonra bir daha düsündüm ama öyle gibi sanki yani tamda degil aslinda
İçimizde yaşatıyoruz ama küçükken öyle olmuyor bence..
Masumiyet kalptedir. Ben kaybedileceğini zannetmiyorum
Çocukken düşünmen gereken şeyler yok. Büyüdükçe sorumluluğumuz arttıkça masumiyet kayboluyor..
hayat insanı değiştiriyor masumiyetimi değil ama hayata bakışım değişti
Ama ben hala masumum 😞
Oyy kıyamam :) Tamam sen hala masumsun 😇
İnsandan insana değişie bu durum.
Masumiyetin m si kalmiyo..
Evet
oyle oluyor biraz :l
Evet
Evet kaybediyoruz
Tabiki devir o
Olabilir
Bence de kaybediyoruz.
Maalesef
Kesinlikle
2 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar