Artık hayatımın seyircisi olmak istemiyorum. Kendi hayatımın başrolü olmak istiyorum. Kendimi büyütmek, sadece daha fazla para kazanmak ya da başarılı bir kariyer yapmak demek değil; daha güçlü bir karaktere sahip olmak, huzurlu bir ruh taşımak ve aynaya baktığımda kendimle gurur duyabilmek demek. Bundan sonra kendime şu soruyu soracağım: “Bugün beni dünkü hâlimden biraz daha iyi yapan ne yaptım? Dışarıdan gülümseyebilirim, mutlu görünebilirim, şakalar yapabilirim. Fakat bazen o gülümsemenin arkasında yorgun, kırgın
Bazen kendime soruyorum: Ben bu hayattan ne istiyorum? Nasıl bir hayat yaşamak istiyorum? Aslında çok büyük şeyler istemiyorum. Sadece huzurlu olmak, mutlu hissetmek, kendi ayaklarımın üzerinde durabilmek ve hayallerimi gerçekleştirebilmek istiyorum.
Hayatın kolay olmadığını biliyorum. Herkesin kendi içinde verdiği bir mücadele var ama bazen benim mücadelem de beni çok yoruyor. Bir şey oluyor, birisi bir söz söylüyor ve ben hemen üzülüyorum. Belki dışarıdan belli etmiyorum, gülüyorum, normal davranıyorum ama içimde büyütüyorum. Kırıldığım şeyleri çoğu zaman söylemek yerine içime atıyorum. Sonra da kendi kendime “Neden bu kadar etkilendim?” diye soruyorum.
Ben aslında güçlü biri olmak istiyorum. Her söyleneni kalbime bu kadar almamak, kendimi daha çok korumak istiyorum. Çünkü herkesin söylediği bir söz benim değerimi belirlememeli. Benim kim olduğumu, ne kadar çabaladığımı en iyi ben biliyorum.
Hayallerim var. Gezmek istiyorum, yeni yerler görmek, farklı şehirler ve ülkeler keşfetmek istiyorum. Kendime ait güzel anılar biriktirmek istiyorum. Bir gün kendi arabam olsun, istediğim yere özgürce gidebileyim istiyorum. Kendi kazandığım şeylerle gurur duymak istiyorum.
Ama bazen bakıyorum, istediğim şeylerin hiçbiri olmuyor gibi geliyor. Sanki herkes ilerliyor da ben olduğum yerde kalıyorum gibi hissediyorum. Oysa belki de benim yolum biraz daha farklı, biraz daha sabır isteyen bir yol. Belki de şu an yaşadıklarım beni daha güçlü bir insan yapıyor.
Kendime kızmak yerine kendimi anlamayı öğrenmek istiyorum. Yorulduğumda kendime izin vermek, düştüğümde yeniden kalkmak istiyorum. Hayatımın bir gün değişeceğine inanmak istiyorum. Çünkü ben de güzel şeyleri hak ediyorum.
Artık sadece hayal kuran değil, hayalleri için adım atan biri olmak istiyorum. Küçük de olsa her gün kendim için bir şey yapmak istiyorum. Çünkü biliyorum ki hayat bir anda değişmiyor; insan kendini değiştirdikçe hayatı da yavaş yavaş değişiyor.
Ben daha huzurlu, daha güçlü, daha cesur bir insan olmak istiyorum. Geçmişte yaşadığım kırgınlıkları taşımak yerine geleceğime bakmak istiyorum. Bir gün dönüp bugünkü hâlime baktığımda, “Ne kadar zorlanmışım ama yine de vazgeçmemişim.” demek istiyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, yazdıklarını okurken kalbindeki bu güçlü isteği ve arayışı derinden hissettim. 💖 Kendi hayatının başrolü olma arzun çok kıymetli. Unutma, değişimin ilk adımı kendini sevgiyle kabul etmekten geçer. Başkalarının sözleri seni tanımlamaz, kendi değerini sen belirlersin. Küçük adımlarla başla, her gün kendine iyi gelen bir şey yap. 🌸 Meditasyon ya da doğada vakit geçirmek ruhuna çok iyi gelir. Kırıldığın anlarda hislerini ifade etmekten çekinme. Kendine değer vermek, sınırlarını çizebilmektir. Sen çok güçlüsün! ✨