Bazı zamanlar herşeyi çok takıyorum sinirleniyorum, canım sıkılıyor.

13 Kasım, 2023 Pazartesi 15.56
Bazı zamanlar herşeyi çok takıyorum sinirleniyorum, canım sıkılıyor.

13 Kasım, 2023 Pazartesi 15.56
Saygıya, sevgiye ve iyiliğe layık olduğuna inandığın da kendine değer verirsin, benlik değeri, bencillik veya kendini beğenmişlikten farklı, kendine değer verdiğinde, kendine olan saygını geliştirir ve kendine ve hayatındaki başkaları için sağlıklı sınırlar oluşturursun👍🏻
Haklısın
Kendinize değer vermenin birçok yolu vardır. İşte bazı öneriler:
Kendinizi Tanıyın: Kendinizi daha iyi anlamak için zaman ayırın. Kendi güçlü ve zayıf yönlerinizi, ilgi alanlarınızı ve değerlerinizi belirleyin.
Kendinize Saygı Gösterin: Kendinize saygı göstermek, kendinize değer vermenin önemli bir parçasıdır. Kendi duygularınızı ve ihtiyaçlarınızı önemseyin ve başkalarının da sizin duygularınıza ve ihtiyaçlarınıza saygı göstermesini bekleyin.
Kendinize İyi Bakın: Fiziksel sağlığınıza dikkat edin. Düzenli egzersiz yapın, sağlıklı beslenin ve yeterli uyku alın.
Pozitif Kendi Kendine Konuşma: Kendinize karşı nazik olun ve kendinizi olumlu bir şekilde motive edin. Kendi kendine konuşma, kendimize değer verme biçimimizi büyük ölçüde etkiler.
Kişisel Gelişim: Kendinizi geliştirmek için çaba gösterin. Yeni beceriler öğrenin, yeni deneyimler yaşayın ve kişisel hedefler belirleyin.
Kendinizi Affedin: Hatalar yapmak insana özgüdür. Kendinizi hatalarınız için affedin ve onlardan ders çıkarın.
Bu adımlar, kendinize değer vermenin ve kendinizi daha fazla sevmenin yollarından sadece birkaçıdır. Kendinize değer vermek, kendinize olan güveninizi artırabilir ve genel yaşam kalitenizi iyileştirebilir. Kendinize değer vermek bir süreçtir, bu yüzden sabırlı olun ve kendinize karşı nazik olun.
Güzel tavsiyelerin için teşekkür
Rica ederim
"Kendime nasıl değer veririm?" Aslında yanıltıcı bir sorudur. Şunu biliyoruz ki insanlar değer biçer ve eğer değerli değilsek kendimize değer veremeyiz. Bu durumda kendimize değer katalım ki değerli olalım
Oncelikle herhangi bir sey oldugunda kendinize sormaniz gereken soru ben bunu yapmak istiyor muyum? Neden yapiyorum? Bu yaptığım şey sonunda beni mutlu edecek mi? vs. tarzi sorular olmalı.. düşünmeniz gereken şey önce sizin ne beklediğiniz hayattan ve insanlardan başkalarının sizden beklediği şeyler değil.
Haklısınız ama işte bazen öfkemi yenik düşebiliyorum
Uzun zaman tolere ettiğiniz için olabilir
Belki de haklısınız bilmiyorum
Bence hoşunuza gitmeyen, sizi rahatsiz eden bir şey olduğunda biriktirmek yerine o an uygun bir dille ifade etmek anı patlamaları en aza indirgebilir.
İşte karşında ifade edeceğini insanlar olmayınca o kadar kolay
Cevap
4Cevap
Olan oldu diyorum ben artık
Düşünsem ne değişecek diyorum
Yapmam gereken şeylere odaklaniyorum
Kendine zaman ayırarak farklı aktiviteler edinerek spor yaparak dil öğrenerek kısacası kendini geliştirerek
Takma kimse senden değerli değil bu hayatta, fazla ciddiye alıyorsun, surda yaşayıp ölüp gidicez netice de.
Önce bencil olmak gerekiyor. Sen kendini mutlu etmelisin.
her şey kafada bitiyor...
Teşekkür ederim kardeşim
Bende öyleyim
Anladım
Türkiye'nin Başkenti Ankara Hakkında Bilgiler ↗ süper bence beklerim
O güzelmiş beğendim bende ankaradayım
Teşekkür ederim
Reca ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?