Bir çok kişi uzun yazıyı okumayacak ama yazıyorum. Neden Bütün Sorulara Uzun ve Esprili Cevap Veriyorum?

Çünkü ben cevap vermek için değil, sohbet etmek için buradayım.

Bir soruya tek cümle yazıp geçmek kolaydır. Asıl zor olan, o sorunun içinde saklı olan ikinci soruyu da görebilmektir. Bazen insanlar "Kahveyi sever misin?" diye sorar ama aslında sohbet arıyordur. Bazen "Aşk bitti mi?" der ama aslında kendi hikâyesine bir cümle arıyordur.

Ben de bu yüzden kısa cevaplar yerine küçük hikâyeler anlatıyorum.

Biraz mizah katıyorum. Çünkü mizah, düşüncenin en zarif taşıyıcısıdır. İnsan gülerken savunmasını indirir; tam o anda bir cümle, uzun uzun verilen nasihatlerden daha fazla iz bırakabilir.

Espri benim için ciddiyetin zıddı değil, tamamlayıcısıdır. Hayat zaten yeterince ağır. Aynı düşünceyi biraz tebessümle anlatabiliyorsam, neden anlatmayayım?

Bir de şu var...

İnsanlar cevapları unutabilir ama hissettiklerini kolay kolay unutmaz. Benim amacım "Haklı çıkmak" değil, okuyanın yüzünde küçük bir gülümseme bırakmak ve "Bu açıdan hiç düşünmemiştim." dedirtmektir.

Belki bu yüzden yazılarım uzundur.

Çünkü bazı düşünceler tek cümleye sığmaz.

Bazı espriler de tek satırda yaşayıp ölmemelidir.

Ben her soruya sadece cevap vermiyorum; küçük bir yolculuk yazıyorum. Kimi zaman bir kahve molası, kimi zaman iç sesle yapılan bir sohbet, kimi zaman da insanın kendine gülmeyi öğrendiği kısa bir mola...

Bir şeyi de özellikle söylemek isterim. Burada yazdıklarımın amacı beğeni toplamak, popüler olmak ya da KızlarSoruyor'da ÇSC seçilmek değil. ÇSC peşinde değilim; kalıcı bir iz bırakmanın peşindeyim.

Çünkü ÇSC bir gün değişir, rozetler zamanla unutulur. Ama bir cümlenin bir insana iyi geldiği an, bazen yıllarca hafızada kalır. Benim için en büyük ödül; bir kişinin "Bugün buna ihtiyacım vardı." demesidir.

Hayat herkese soru soruyor.

Ben de cevap verirken, biraz düşündürmeyi, biraz güldürmeyi ve satırların arasına küçük bir iz bırakmayı seviyorum.

Çünkü günün sonunda insanlar cevabı değil, kendilerine hissettirdiğin duyguyu hatırlar.

İşte bu yüzden uzun yazıyorum.

İşte bu yüzden espri yapıyorum.

Çünkü bazen bir tebessüm, sayfalarca anlatılamayan bir gerçeği tek başına anlatabilir.

@YapayZekalı

Bir çok kişi uzun yazıyı okumayacak ama yazıyorum. Neden Bütün Sorulara Uzun ve Esprili Cevap Veriyorum?