Sosyal medya ve özellikle TikTok bizi ne ara bu kadar şekilci, egolu ve boş bir nesle çevirdi?

Sosyal medya uygulamalarına giriyorum, özellikle TikTok. Bu arada TikTok kullanıcısının zeka seviyesi ortalamasını biliyorum, o ayrı. Gözüme şu çarpıyor: İnsanlar aşırı şekilci olmuş! Yok burun şöyle, kaş böyle, saç şöyle, kıyafet böyle, boy şu kadar bilmem ne... O kadar saçma gönderiler ve paylaşımlar var ki!
Özellikle kadın tarafında var bu; topluma hakaret eden var, 'Neden çirkinsiniz?' diye söven var. Ve aynı kadının tipi de o kadar normal bir tip ki, podyum mankeni değil yani! Ne ararsan var ya: Kendini beğenmişlik, kibir, ego... Ne ara bu kadar şekilci, garip bir millet olduk biz? Erkekler de garip! Hepsi ilişki koçu olmuş; "Yok kadın böyledir, şunları yapacaksın, alfa ol bilmem ne... Kaşın gözün böyle olsun" şekil şukul muhabbetleri! Abi siz ciddi misiniz, yoksa aklı başında insanlar tarafından linçlenip etkileşim almak için mi böylesiniz? Bazen inanamıyorum ne saçma bir nesil.
Sosyal medya ve özellikle TikTok bizi ne ara bu kadar şekilci, egolu ve boş bir nesle çevirdi?