Sosyal medya aracılığıyla haberleşmek ve bilgi edinmek hayat kurtaracak nitelikte yarar sağladı, ancak gün içerisindeki kullanım sıklığımız bizi sanki sanal bir boyutta da hayatta kalmamız gerektiği algısına sürüklüyor. Sizce de sosyal medya bizi ona muhtaç bir hale getirmedi mi? Sizin görüşleriniz nedir?
Çevremsen gözlemlesiğim kadarıyla maalesef durum iç açıcı değil. Reel dostlukları bırakıp, aksatıp Sanal muhabbetlere sürüklenir olduk. Yadırgansam da sosyal medya kullanmadım, kullanmayacağım. O olmadan da çevrem ile iletişimim gayet iyi. En önemlisi de sokakta görsen tanımayacağın insanları arkadaştan saymamak...
Birileri bilinçlenmeye başlamış. Şu sitede amacım insanları bilinçlendirmekti. Ks' nin bana yaptıkları yüzünden hesabımı sileceğim birkaç güne. Halbuki şu sitede iyi insanlar da var biliyorum ama moderatörlerin hepsi çocuk ne yazık ki. -.-
Asosyalik denilen bisi var saatlerce pc basinda zaman gecirenler mesela kimiler kolesi olmus :) ama malesef odev cıktıları gibi arastirma yapmak icin. ideal bir durum bir nevi muhtaciz...
sosyal medyayı rahat bırakmıyoruzki sosyal medyanın kölesi olalım :) köle olmamız için zorlanmamız lazım biz keyfi giriyoruz sosyal medya canlı olsaydı insnaları şeytan olarak görürdü :)
Kölelikten kasıt, insanların sosyal medyaya bağımlı hale gelmesi, ona muhtaçmış gibi davranması, onsuz olmaması, hayati bir ihtiyaç haline getirilmesi. Sosyal medya kullanmadan 1 ay hatta 1 hafta bile geçiremeyecek insanlar ve bu durum onların sosyal medyaya olan köleliğini gösterir..
En İyi Cevaplar