Çünkü her türlü ilişki duygu basitleştirildi. Bugün belli başlı bir cinsiyet bile yok, aşk dediğimiz şey i diziler sayesinde para şan şöhret Sanıyoruz. Sayacak çok şey var ama üşendim. Bak biride bu üşengeçlik...
Hayat şartları, yaşam koşulları zaten artık her şey dijital ortama dönüşmüş en basitinden artık mağazaya bile gitmiyoruz. Dosya medyanın verdikleri bizi mutlu ediyor oturduğumuz yerde gülüyor, ağlıyor kavga ediyoruz kilometrelerce uzaktaki yakınlarımıza tek tuşla ulaşıyoruz. İnsanlar hiç yorulmadan sosyal medya butikleriyle zengin oluyor, fenomen oluyor biz de onları takip edip zaman geçirip mutlu oluyoruz o gün huysuzsak yorumlardan saldırıyoruz kimse de demiyor hey napıyorsun. E böyle olunca normal değil mi?
Engel olamayız.. eger geri kalirsak dişlaniriz.. ilgi alaka görmeyiz.. şuanki düzende insanlarda ençok ilgi görme isteği var.. daha iyi görünmek daha iyi yaşamak.. buda yeni çağın meyveleridir.. Sadece tercih yapabiliriz.. ya çağa ayak uydur.. ya da dışlan hor görül..
Gülüyoruz falan ama ben sadece bu siteyi kullanıyorum. Haricinde kullandığım hiçbir sosyal medyam yok. Birkaç aydır telefonumu bile değiştirdim tuşlu telefon kullanıyorum. Bağımlı olmamak için bunu yaptım. Diğer insanların böyle olmasını da beğenilme arzusu olarak adlandırabilirim. Gerçek hayatta yapamadıklarını sanal alemde yapıp içlerindeki beğenilme arzusunu bastırıyorlar. Bir fotoğraf çekilip üzerine 20 tane filtre yapıp sonra ben güzel miyim dercesine fotoğraf paylaşımları yapıyorlar. Güzel olan sen değilsin kardeşim filtreler. :D
Sosyal medya aslında dışarıdan bakıldığında çok yararlı, kamuoyu oluşturma ve güncel olaylardan haberdar olma gibi yararlar sağlıyor fakat aşırıya kaçıldığında zararlı olabiliyor.