13 gü

İnsanlara bağlanmaktan, yetersiz ve dışlanmış hissetmekten korkuyorum, bu duyguyla nasıl başa çıkabilirim?

Yani nasıl açıklayacağımı bilmiyorum aslında. Çok garip bir düşünce çünkü. İnsanları seven insanlarla iletişim kurmakta pek de zorlanmayan biriyim ama istemiyorum. Bunun nedeni insan ilişkilerinin samimi gelmemesi. Bir de bazen yetersiz hissetmem. Yani onlar her istediğinde bir yere gidemem çünkü ben gezmeyi seven biri değilim. Bu örnekteki gibi benim kriterlerime uyacak bir insan asla olmayacak diye düşünüyorum içimden. O yüzden insanlardan uzak durmaya çalışıyorum. Bu durumun beni rahatsız etmediğini düşünüyordum ta ki anı yaşayan birlikte mutlu olan insanları görünce içimde bir şeylerin koptuğunu görene kadar siz de böyle misiniz? Ben ne yapmalıyım söyler misiniz? Sanırım ben insanlara bağlanmaktan ve yetersiz olmaktan, beğenilmemekten, dışlanmaktan korkuyorum bu yüzden insanlarla ilişki kurmak istemiyorum..
İnsanlara bağlanmaktan, yetersiz ve dışlanmış hissetmekten korkuyorum, bu duyguyla nasıl başa çıkabilirim?