Maddi durum, sağlık, eğitim, düşünce yapısı, ırk, din... Birçok nedenden dolayı insanları dışlamak çok basit bir şeydir. Peki ya dışlanmak? Siz hiç bazı nedenlerden dolayı sosyal dışlanma yaşadınız mı? Bu durumun üstesinden nasıl gelinir?
Lisede 4 yılım dışlanmakla geçti. Bu damga üstüne bi yapıştı mı bir daha çıkmıyor ortamı değiştirene kadar. Yani lisede parapisikolojiye olan ilgimden dolay ve güya çirkinliğimden dolayı dışlamıştım. Sınıf wp gruplarına bile zor giriyordum, sürekli alay ediyorlardı falan filan. Liseden sonra ise yeni insanlar yeni imaj diyerek sanki bunlar hiç olmamış gibi çok güzel çevreler edindim. Benimle alay eden insanlar doğru düzgün okul bile okuyamazken üni de güzel bölümüm ve güzel imajımla onları şaşırttım. Şimdi onlar yanımdan bile geçemez :))
Dışlayan kişilerle muhattap olmam. İster beni dislasinlar ister başkasını bunu farkettigim anda aramıza duvarlar sererim. Hiç kimsenin bir başkasını dışlama hakkı yoktur bunu yapan kişiler kendi ezikliklerini kapatmak için yaparlar. Dışlanmış hissine girip kendi canimi sıkmaz , dışlanan birini asla dışlamam.
Yaşantıma ve benliğime ait her bir detay, sadece beni ilgilendirir. Ben bu detaylardan memnunsam, mutlu olmama sebebiyet veriyorsa, vicdanım rahatsa, aynaya baktığımda da yüzüm kızarmıyorsa ve kendime yetebiliyorsam tüm bunlarla; kimseye de laf söylemek düşmez.. Kimseye bu imkanı da vermem.. Dışlamak gibi bir lüksleri de yok, kafa yapıma uymayan insanları zaten etrafımdan uzaklaştırırım.. Kendi bildiklerine inanmaya ve o yolda ilerlemeye devam ederler, yargıladıkları olgularla mutluyum ben..
Kişilik & Karakter konusunda 203,6b cevap paylaştı.
Ben her gün yaşıyorum sanki dışlanmak ya da anlaşılmamak ikisi de aynı şey benim için. yalnız kalarak baş edilir ama mutsuzluk sürekli oluyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bu durumun ustesinden gelemezsin. Sadece kabullenirsin. İki secenegin vardir ya suruye katiliverirsin arada kaynar gidersin ya da kendi yolunu cizersin
Sen kendi yolunu cizdikce suruye katilan koyunlar kiskanir seni Sen me kadar ozgun olursan o kadar dislanmissindir
Dislanmanin sebepleri çoktur ama her dislanan hatali degildir hayatta Galillei " Dunya yuvarlaktir" dedigi icin dislanmisti ( aforoz edildi)
Dunyaca unlu ticari markalarin foyalarini aciga cikaran nice bilim adamlari dislandi F16 savas ucaklarinin yazilimini millilestiren muhendisimiz olduruldu.
Ohoo girdiğim her ortamda dışlandım neredeyse ama insan kendi kendine yatebiliyor ve onlara ağzını açıp iki laf edebiliyorsa sorun yok böyleleri her yerde kökleri de kurumaz hepsi beyni çöplüğe dönmüş bir başka ailenin çocukları olarak karşımıza gelecek.
O kadar çok yaşadım ki. Maddi durum, manevi yaşam, geçmiş, eğitim hayatında yargılanma vs vs... Başa çıktım mı hayır, çıkabildim mi pek sayılmaz. Başa çıkmayı da öğrenebildim mi o da muamma. Umursamaz olmak, umursamamak en güzeli derler ama bu nasıl yapılır desek çoğu kişi cevap veremez sanırım
Kendimizi ön plana çıkararak baş edebiliriz bence, bize bu hissi yaşatan herhangi bir olay, kişi ya da vb. Şeyleri ortadan kaldırarark baş edebileceğimizi düşünüyorum ben, bunu başarmanın kilit noktası özgüven, kararlılık ve istikrar.
Küçükken benle çok uğraşırlardı aşırı safrım ama artık yine saf olsam bile kendimi koruyabiliyorum biri sataşmaya kalktığında onun gözünü korkutabiliyorum ve rahatça karşılık verebiliyorum
Genelde başa çıkamıyorum. Başa çıkamadığım için kendime kızıyorum sonra kendime kızdığım için üzülüyorum ama arkadaşlar kimse genlerini seçemez ve genlerin yarattığı farklılıklar insan olduğumuz gerçeğini değiştirmez.
Dışlanmak insana hayatı boyunca üzerinde taşıyacağı büyük bir keder verir. Hele ki çocukluk dönemlerinde dışlanmışsa vay haline. Psikolog psikolog gezmeye başlar büyüyünce.