1 ayHayır, hiçbir düşmanlık yok. 3-5 olaya bakma tam tersi onlara hep daha fazla saygı duyuluyor ve tolerans tanınıyor. açık birinin camiye girerken ortama uymak için başını açması gerekiyorsa kapalı birinin de üniversiteye, devlet dairesine, törene girerken ortama uymak için başını açması gerekir. o ortama uyum sağlamak ve kurallara saygı duymak için başörtüyle girilmemeli. eskiden yasaktı, çok saygısızlık yapıp başörtüyle girmeye çalışırlardı, çingene gibi kavga çıkarırlardı. uzun eteği çingeneler giyer ve başlarını örterler; hiçbir çingene mini etek giyip frikik vermez. kapalılar da çingeneye benzetiyorlar kendilerini. başörtüsü dini bir kıyafet olduğu için sadece dini ortamlarda ve ibadet esnasında kullanılmalı. üniversitede başörtüsü olmaz; üniversiteler dinsiz kurumlar, orada allah kanunları yok, orada ibadet edilmiyor. dinsiz yerde din kıyafetinin işi ne? önemli birinin yanına giderken pijama giymemek gerekiyorsa, spor sütyeni spor salonu için uygunsa, saygıdan dolayı ve yerine göre giyinmek gerektiğinden dolayı dinsiz yerlerde dini kıyafet giymemek gerekir. önemli birinin yanına pijamayla gitmek saygısızlıksa, başörtüyle dinsiz bir yere gitmek, başörtüsünün yasak olduğu bir yere gitmek saygısızlıktır; kendini zorla kabullendirmeye çalışmak tahakküm kurmak ve diktatörlüktür.
nereye gidersen git kıyafet kuralları var; askeriyedeki kıyafet kuralları insan hak ve özgürlüğünü ihlal değilse okulda, devlet kurumunda, sokakta dinsiz olan herhangi bir yerde dini kıyafetin yasak olması insan hak ve özgürlüklerinin ihlali olmamalı. kapalı birisinin dinsiz yere girerken başını açmayıp açıkların dini yere girerken kapanmaları insan hak ve özgürlüklerine saldırı, diktatörlük, islamcılığın hükümranlığıdır; laikliğe aykırıdır. Laiklikte herkes eşittir. Dindarlara imtiyaz sağlanmaz. Laiklik demek dinsizlik demek zaten. Allah açıkları cennete almıyor, cehennemde yakıyor. Bu dine neden karşı değilsiniz de başörtüsü yasağına karşısınız? Allah açıkları cennete almıyor diye bazı kadınlar kapanıyorlar e o zaman devlet de başörtülüleri üniversiteye almıyor diye başlarını açsalardı. Allah’ın cennete almaması sorun olmuyor devletin okula, törene, kamusal alana vs. almaması neden sorun oluyor? Yerine göre giyinmeyi bilmiyorsunuz. Özgürlüğü savunan tesettürü savunamaz çünkü Allah tesettürü farz kılarak ve cehennemle tehdit ederek tesettüre zorluyor dolayısıyla tesettüre giren zorlamaya boyun eğdiği için özgür değil. Tesettür kadının saçına yasak koymak, giyimini kısıtlamak ve giyimine saldırmaktır. Tesettür kadınların hür tercihleri değil; Allah’ın zorlamasıdır.01 Yorumla- 1 ay
Allah’ın neden açıklara düşmanlığı var? Allah’ın açık kadınlara düşmanlığı var diye kapanıyorsunuz o zaman toplumun da kapalılara olmayan düşmanlığından dolayı açılın. Kapandığınıza göre Allah’ın açıklara düşmanlık yapması size göre normal.
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. İnsanların içinde nefret var çünkü... Yani maalesef tesettürlü çarşaflı kadınlarda da açıklara beslenen bir nefret var. Üzülüyorum inançlarının bir şartını yerine getirirken en önemli kısmı atlıyorlar islam hoşgörü dinidir... İletişim kurmayı tercih etmeyebilirler kalpleri ısınmayabilir belki ama Allahın yarattığı hiç bir varlığın ölmesini dileyemezler herhangi olumsuz bişeyi de dileyemezler. Sadece dinsel değil ama bu nefret her şeyden çıkabilir... Şu tarz şeyleri pek gündemde tutmamak lazım. İyilik de kötülükte bulaşıcıdır yaygınlaşmaya müsaittir iyi bişey yapıp konuşursan başkaları da yapar ama görüp hoşuna gittiği için yapar ama iyi gözükmek için yapar ama inancından yapar farketmez vesile olursun.. kötülüğü konuşursan kötülüğe güç vermiş yayılmasına vesile olmuş olursun gerek yok...
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 691 cevap paylaştı.
1 aySürekli mağduru oynadığınız için olabilir mi? Siz bir dönem mağdurdunuz şimdi mağdur edensiniz. Sadece başörtülü kadınlaramı düşmanlık var sence kısa giyinen dekolteli giyinen kadınlara düşmanlık yok mu ülkede? Birinin ya da birilerinin toplumun küçük bir zümresine düşmanlık beslemesi tüm tesettürlü kadınlara düşmanlık beslendiği anlamınamı geliyor?
42 Yorumla- 1 ay
👏👏👏👏
- 1 ay
Bir dönem yüz binlerce kadın mağdur edildi çünkü kimse mağduru oynamıyor gerçekten mağdur oldular ve etkisinde kaldılar biz şanslı nesiliz... inancı yüzünden okullarına işlerine gidemediler... Elbette bişeyleri abartmamak lazım nefret her kesime var nerdeyse. Fakat küçümsenmicek kadar büyük bir nefret de var 😄
Düşmanlık yapanlar bağnaz ve İslâm düşmani olduğu için. Not AKP den nefret ederim onlar da ayrı bağnaz ayrı 👈😑👉 kemalist lerde başka bağnaz. Mezhepçilik de, erdoğancılıkta, kemalistlikte, faşistlikte Herhangi bir dinî inanca düşmanlıkta bana göre bağnazlık ve aymazlık
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, bu düşmanlık hissi çoğu zaman ön yargılardan ve tanımadığımız şeylere karşı duyduğumuz korkulardan besleniyor. 😔 İnsanların birbirini dış görünüşle değil de kalpleriyle tanıması çok önemli aslında. Herkesin inancına, yaşam tarzına saygı duymak bizi daha güçlü kılar. Ayrımcılığa karşı sevgi ve hoşgörüyle durmalıyız hep. ❤️🕊️ Unutma, farklılıklar bizi zenginleştirir.🌈
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
Gizli Üye(36-45)1 ayBizim tepkimiz :
Başörtülüler mini etek giyebilir mi?
bu sorudaki gibi tiplere... ,
Yoksa Kur'anın emrettiği gibi örtünen kadınlar görünce ben çok rahat ediyorum sıkıntıya girmiyorum.
Öteki türlü düşünsene..
Yürüyen merdivende tavanda ayna var. Önündeki Kızı görmiyim diye tavana baksan sorun.
yere bakayım desen baldır bacak meydanda...
Önüme bakayım desen Önümde kocaman bir döt var. :D
Napalım?
Allah razı olsun örtünen kadınlardan
01 Yorumla- 1 ay
🤣🤣🤣🤣
- Aile & Toplum konusunda 635 cevap paylaştı.
1 ayDüşmanlık falan yok. Sizler hala 90lardaki olayları referans alıp olmayan bir düşmanlık ortaya çıkarıp tüm ilgiyi kendinize çekme derdindesiniz. Bu siyasi konjöktür size gereğinden fazla alan açtı.
234 Yorumla- 1 ay
- 1 ay
@KorTen olabilir falan yok direkt öyle. Bu akplilerden her şey beklenir. Suda kavga eden 2 balık görsem derim ki kesin buradan bi akpli geçti gitti. Kendi işlerine yarıyorsa, toplumu ayrıştırmak ve bölmek için yapmayacakları şey yok hiçbirinin. Şimdi de eskiden olmuş bitmiş olayları tekrar açıp kızları başörtülü/başörtüsüz diye ayrıştırmaya çalışıyorlar.
- 1 ay
@KorTen ben 2000liyim moruk. 28 Şubat olduğunda ben yoktum, benim jenerasyonum da yoktu. 30 senedir bitmedi hesaplaşmanız mq kafa s2p duruyorsunuz. Ergenliğe yeni giriş yapmış elemanlar İsmail Hakkı Karadayı, Güven Erkaya tarzı isimleri övüp darbe övdüğü zaman ağlamıcaksınız. Hem geçmiş travmalarla milletin kafasını s2n, hem de düşman gösterdiklerinize karşı antipati beslesinler. Yok öyle mq hem ayranım dökülmesin hem g0tüm s2lmesin
- 1 ay
@KorTen ben sana bilmem veya tarafsızım demedim ki. Sizi ve mağduriyetlerinizi (!) s2me takmıyorum. Tıpkı pek çok insan gibi. Ne dindar nesil yetiştirme projeniz tuttu, ne de mağduriyetlerinizi s2ne takan oldu. Yeni nesil gençlikte karşılık da bulmuyorsunuz artık. erdoğanın siyasi ömrü kadar ömrünüz kaldı. O ne zaman herhangi bir sebepten dolayı siyaseti bırakır, sizin toplumdaki karşılığınız da o zaman ortaya çıkar.
- 1 ay
Şimdi ilk yazdığını oku ve içindeki nefretin yavaş yavaş nasıl ortaya çıktığına tekrar bak. Dindar nesil düşmanı olan biri tesettürü kabullenebilir mi?
İşte tam bu ikiyüzlülüğü anlatıyordum sana. İçinizdeki kin, nefret sadece uyuyor. İntikamı nasıl alacaksınız? Kadınların baş örtüsünden mi? - 1 ay
- 1 ay
- 1 ay
- 1 ay
- 1 ay
Cahillik. Zır cahillik.
İsrail ile yapılan ticareti, sadece giden gemi ve gümrük üzerinden gösteriyorlar. Hem Türkiye hem de İsrail. ikili ticaretin sıfıra indiğini açıklıyor. İsrail istese kasıtlı olarak ticaret yapıyoruz, diyerek toplumu kışkırtırdı. Dahası tüm uluslararası ticari kuruluşlar bunu onaylıyor.
Peki cahilliğiniz nerede?
Türkiye'den Filistin ve Ürdün'e giden tüm mal İsrail limanlarına boşaltılır ve oradan transit olarak Ürdün ve Filistin e gider. İsrail limanları Ürdün'ün ana boğazıdır. Filistine giden ürünler ise doğrudan İsrail'e teslim edilir. Kontrol edildikten sonra Filistin e gönderilir.
Muhalefetin yalanı ve cehaleti. İşte bu kadar cahilsiniz - 1 ay
- 1 ay
@KorTen moruk sen şimdi bana ne gösterirsen göster, ne yazarsan yaz, beni hiçbir şekilde bu 💩u yemediğinize ikna edemezsin. Çünkü bunu yaptınız ve herkes tarafından da biliniyor. O yüzden hiç böyle inkar etme martavallarına girme yani. Bi 💩 yediyseniz bari arkasında durun da, millet gerçekten ne tarafta olduğunuzu bilsin. f*listini mi destekliyorsunuz, İsraili mi destekliyorsunuz, bi karar verin
- 1 ay
Aslında sana bilgi vermek değil amacım. Zira bir yobaza asla bilgi veremem ama yobaz olduğunu fark etmesini sağlayabilirim.
Öte yandan İsrail'e ambargoyu hiç desteklemiyorum. Tam aksine ticaret devam etmeli diyorum. Çünkü müşteri kaçarsa tekrar gelmez. Bizim İsrail'den kazancımız bire, on du. Yani 1 TL lik ithalata karşılık 10 TL lik ihracat yapıyorduk. Tabi senin bundan da haberin yok. Sosyal medyanın mahalle karıları ne söylerse inanıp, kabulleniyor, doğru mu diye araştırmaya gerek bile duymuyordun. Günün modasına uygun olarak eleştirince, akıllı adam zannediyorlardı. - 1 ay
- 1 ay
- 1 ay
- 1 ay
- 1 ay
- 1 ay
@Pᴇᴍʙᴇᴘᴀɴᴛᴇʀ heh geldi bi tane daha numune
- 1 ay
@Alper083408 doğruya doğru ama, sen he he, aynen aynen, küfür, kaba sözden başka ne gibi yanıtlar vermişsin elle tutulur 😄
- 1 ay
@Pᴇᴍʙᴇᴘᴀɴᴛᴇʀ onlar normal laftan anlamıyor da ondan böyle yaptım. Hayvan çünkü hepsi
- 1 ay
@Alper083408 dönüp bir bak bakalım kimmiş o dediğin 🙂 neyse gerçekten tartışmaya gerek duyulmayacak biriymişsin, bir noktadan sonra saldırıyorsun insanlara
- 1 ay
@Pᴇᴍʙᴇᴘᴀɴᴛᴇʀ bunların gerçekten ne tür bir hayvan olduğunu bilseydin az bile demişsin derdin. Neyse, umarım sen bunların hayvanlık hallerine maruz kalmazsın da bana hak vermek zorunda kalmazsın
Gizli Üye(36-45)1 ayEvet var. Inkar edenler bu düşmanlığı yaparken yapıyor ama yaptıkları ortaya çıkınca inkar ediyor. Ama bu terbiyesizliğe maruz kalıp susanlar buna fırsat veriyor, haddini aşana iki tane çarpsalar herkes yerini bilecek. Ayrıca öyle değil ama varsayalım ki ülkedeki tüm tesettürlüler AKP' ye yeriyor, bundan kime ne? Demokrasiyi, özgürlüğü tek kendisine isteyenler tek partili dönemden uzun yıllar önce çıktığımızın farkında değil galiba!
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 ayAslında öyle bir düşmanlık yok fakat lanet olası siyasal islamın patlamasıyla insanlar fazlasıyla ön yargı oldu ha bide başörtülü bacılarımız hep mağdurlar, hem ama.
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 387 cevap paylaştı.
1 ayOnlara kimse dudman değil onlar herkesin onlara dusman oldugunu sanup mağduriyet ve din naraları edebşyatlrı bitmiyor
30 Yorumla Aile & Toplum konusunda 751 cevap paylaştı. Tam tersi başörtülüler açıklara düşmanlık ediyor aksine. Kendilerini Allah sanıp milleti eleştirmeye , yargılamaya falan kalkıyorlar hadsizce.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 597 cevap paylaştı. Antalya'da ki olay, adam camiiye gidiyorum elhamdülillah müslümanım diyor başörtüye tarikat diyor.
Laiklerin imanı boşa en büyük kanıtı, hem laik hem Müslüman olunmaz.
11 Yorumla- 1 ay
laiklik islamin ruhbanliga karsi garantisidir.. vicdan ozgurlugu olmayan yerde islam ozgurce yasanmaz musluman olabilmen icin seni islama zorlayan biri olmamalidir..
- Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
1 ayBence genel olarak kapalıların daha çok düşmanlığı var açıklara karşı
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 509 cevap paylaştı.
1 aytürbanı siyasi bir sembol olarak görmekten geliyor olabilir
21 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 ayİnsanın her modeline düşmanlık var bu ülkede. Kadın, erkek, çoluk, yaşlı, genç fark etmez. Herkese düşman bir kitle var...
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 ayÖyle bir düşmanlık falan yok, üç beş tane kendini bilmez malın yaptıklarını tüm topluma mal etmeyin. Ona bakarsan başörtülü bazı kadınlar da bize düşmanlık yapıyor, biz her yerde böyle anira anira bağırıyor muyuz? Bu bireysel bir mallık
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Öyle bir şey görmedim eskiden olsa tamam ama şu an yok bence.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
s 1 ayGenel bir kadın düşmanlığı var, kişisel algılamamak lazım. Açığa da düşmanlar kapalıya da.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 ayŞeytanın askerleri dünya var oldukça kıyamete kadar sürecek imtihan dünyası mahşerde herkes hesabını verecek bu ne ilk nede son önemli olan onlara bir daha fırsat verdirmemek anladın sen 😂
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 407 cevap paylaştı.
1 ayÖyle bi düşmanlık yok ama sen bireysel olarak bişey mi yaşadın acaba noldu ki
00 Yorumla
1 ayÇok az var öyle. Tek tük. Ki onlar da zaten tutuklanıyor
00 YorumlaDüşman düşmandır, kılıf uydurmaya gerek yoktur.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 ayMal millet neye düşman olacaklarını şaşırdılar
40 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 ayGerçekten ya...
Ya da fantezilerine dahil ediyorlar27 Yorumla- 1 ay
Şey demem lazım
Cevap sahibi1 ay@Kalkyerimeyattt ne
- 1 ay
Ya kapalı kadınlar iç giyim olarak da sınırlı şekilde mi giyiniyor içine
Cevap sahibi1 ay@Kalkyerimeyattt ne isterse
- 1 ay
Her kadın mı
Cevap sahibi1 ay@Kalkyerimeyattt bilemem
- 1 ay
Mesela tanga
Onlar azınlık sonradan türemiş otlardir. Onları sen düşman olarak görme. Asıl düşman kâfir batidir. Onlar Batı'nın fikirleri ile konuşan onların fikirlerini almış atasını bilmeyen dinini bilmeyen gerçeği göremeyenler
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 ayöyle bisi yok senin gibi bölücüler öyle göstermeye calisiyor tioki akp nin fetöcü taktigi gibi
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 939 cevap paylaştı. Ben olduğunu düşünmüyorum siz nasıl bir düşmanlık gördünüz
00 Yorumla
1 ayValla ben bişey yapmadım. Bi de kim düşman ki? Napıyolar
10 YorumlaGeneli akpli olduğu için genelleme yapıyorlar da yapılmaması gereken bir şey
01 Yorumla- 1 ay
@rabbittku Sen ne tarafı düşünüyorsun? ve neden o taraf?
- Aile & Toplum konusunda 312 cevap paylaştı.
1 aysağ sol farketmez bu ülke yobaz
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 ayYok oyle bısey
10 Yorumla
1 ayArap kadınlara respect
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 ayHala mağdursunuz mk 24 senedir ülkenin başında akp var
00 Yorumla
1 ayAciklara yönelikde var takılma
00 YorumlaAksine benim ilgim var
00 Yorumla
1 ayBen dostum aksine
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 ayay evet herkes bize düşma hep maduruz.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 ayNerenizden uyduruyorsunuz böyle şeyleri
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 aySenin eteğini giyerim öyle deme
00 YorumlaCunku islama dusmanlik var
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 326 cevap paylaştı.
1 ayGotunuzden magdurıyet uydurmayın🙄🙄
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 ayBenim bir düşmanlıgım yok
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Bu yüzyılda pek yok
10 YorumlaÖyle bir düşmanlık yok
10 Yorumla
1 aykim demiş düşmanlık, bence özel sevgi var
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 745 cevap paylaştı.
1 ayKim düşman
10 Yorumla
1 ayEn son düşmanlık yapan karı hapsi boyladi zksmsms
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 530 cevap paylaştı.
1 ayCHP'li lere sor
00 Yorumla
1 ayLaiklik ten dolayı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 ayNerde var
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 965 cevap paylaştı. Ben düşman değilim
00 YorumlaKabul etmiyorum
00 YorumlaAnalarını sikmişler de o yüzden
00 Yorumla
1 ayBüyük bi terbiyesizlik
00 Yorumla
1 ayBoş algı yaratıyorsunuz
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Düşman değilim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. war warr..((
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 ayKarşılıklı