Öncelikle şunu belirteyim: ne zaman bir yerde kadın haklarını savunsam kadınlardan linç yiyen yine ben oldum. Kendi kendinizi objeleştirmeyi ve hakkınızı savunanlara karşı çıkmayı bıraksanız mı artık? Genelleme yapmıyorum ama siz kadınları yerden yere vuran yine hemcinsleriniz. Çoğunuzun erkeğe köle olmaktan, bazılarınızın kendinizi para ile satmaktan ve show amaçlı orada burada kadın hakkını savunup alttan alttan hem kendinizi hemde birbirinizi ezmekten başka bir şey yaptığınız yok. Ataerkil toplumin tek sorumlusu erkekler değil.
Kadının düşmanı yine kadındır diye boşa demiyorlar.
Kadının düşmanı yine kadındır diye boşa demiyorlar.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Kadin erkek diye ayırmışsin ama insanların çoğu bu şekilde bu devirde zaten. Kimse kimsenin iyi olmasını istemiyor karınları ağrıyor. Erkekler arasında da aynı şekilde. Bu bizim toplumun sorunu
Kadın erkek diye ayıranların dilinden konuşmayı denedim işte...
Ufakta olsa bir farkındalık yaratmaya çalıştım aterkil toplumun tek sorumlusunu erkekler olarak görüyorlar ve kadın düşmanlığını sadece erkeklere iteliyorlar ya hani.
Alakası yok bence. O erkekler hangi evde ortamda toplumda yetiştiyse tavırları o yönde oluyor. Bizim toplum araplari kendilerine örnek alıp kültürel olarak yozlastigi için böyle oldu birazda ama dediğim gibi şu an kadını erkeği kalmadı kimse kimsenin iyiliğini mutluluğunu istemiyor çekememezlik var toplumda
Çekmemezlik durumu ayrı konu. Sadece kadın haklarını savunduğumda neden beni linç eden tarafın kadınlar olduğunu anlamıyorum en basitinden.
Aslında düşününce sana katılamamaktayim senin bahsettiğin şey ayrı. Ben cinsiyet ile ilgili olan muhabbetlerden bahsediyorum. kadının düşmanı yine kadındır işte, açık ve net
Karşı kadını kıskanıyordur içten içe eğer savunduğun konuda haklıysan tabi.
Ya kıskanmak ayrı konu, demek istediğim şeyi biraz daha açmak için daha yeni sormuş olduğum örnek bir soru atayim mi?
Kadınlar tarafından gelen cevapları görmen için
Olur bakayım?
Lanet olsun xperim yetmiyor soruyu paylaşmak için :/
Ben seni takip edim ordan davet edim seni soruma olur mu?
Tüh :) ya dediğim gibi bizim toplum bi değişik. Kimse kimseyi sevmiyor
Soruyu gördükten sonra dönüş yapar mısın bir kaç şey ekleyeceğim çünkü.
Davetde edemiyorum, gerçi davet etmeme gerek yok takip attım zaten ordan görürsüncl jdjcjdjxddj random nickli pp'siz olan benim, hesabım gizliyse açim dur
Buldum. Şu eskort vs diye paylaştığın soru mu?
Aynen
seni ilgilendirmez yazıp sonra eğğ fakirsin kesin ondan öyle diyorsun falan diyip saçma sapam, alakasız çıkarımlar yaparak konuyu bana çekmişler ve o bana hak veren 1 kadında şimdi görüş atmış yeni gördüm. Tamam hadi diyelim ki ben fakirim ve kıskandığımdan soruyorum. Daha öncesinde benzer bir soru sormuştum ama daha sade bir şekilde sormuştum "bazı kadınlar neden erkeğe adeta köle olur?" Diye sormuştum, başka hiçbir ekleme çıkarma yapmadım. Ama yinede kadın üyelerden seni ilgilendirmez tarzı görüşler geldi. E ilgilenmeyincede umursanıyor oluyoruz suçlu oluyoruz ilgilensek, kendi iyiliklerini düşünerek yardımcı olmaya çalışsak yine suçlu oluyoruz. Ne bunların dertleri?
Ve tabiki sadece bu sorudaki üyelerin görüşleri üzerinden genellemede bulunmuyorum tabiki. Gerçi hala genellemede bulunmuyorum ama bu duruma daha okadar çik kdkezenk geldim ki... bu soru sadece bir örnekti.
Okadar çok denk geldim ki*
Ya insanlar dengesiz. burada yorum yapan insanların kac tanesinin akli başında sormak lazım önce. Nadir. Ben önce o sorunla ilgili yorumumu yapayim. Erkekler ne istiyor? Güzel kadın. Kadında zengin erkek istiyor. Eğer kadın duygularıyla değil de mantığıyla davranacak olursa güzelliğini kullanarak zengin adamla evleniyor. Adam da parasını kullanarak güzel kadına sahip oluyor yani al gülüm ver gülüm. Dünyanın düzeni bu zaten o yüzden birsey diyemeyiz. Ama son dönemde bizim toplumumuzda güzel olmayan hiçbir meziyeti olmayan kadınlarda zengin erkek istiyor. Bunun sebebini yokluğa bağlıyorum ben. İnsanlar rahat yaşamak istiyor ama çalışarak maaşla artık mümkün değil bu. Baba evinde rahatsa zengin bi ailedense bu geçerli değil ama öyle insanda çok az. Durum böyle olunca evleneyim de rahat edeyim mantığı çalışıyorlar hatta bir çoğu işi çok abartiyorlar. Senin ne özelliğin var diye sorarlar o noktada adama. Sırf kızlar değil erkeklerde aynı kafada şu an. Yurtdisindan birini bulup evleneyim yaşı büyük olsada çocuğu olsa da fark etmez yeterki yurtdisina çıkayım diyen çok Türk genci var maalesef..
Tamam işe bu kendileri sattıkları gerçeğini değiştirmiyor, sen bir ürün alırken hangisini seçersin? Tabiki güzel ve ucuz olanı. Şimdi o kadın o adam ile evlendikten sonra o kadına istediğini yapabilir nasıl olsa onu parası ile satın aldı, istediğini yapmazsa adam onu çok rahat boşar kadında beş parasız kalır kimsede bir şey diyemez. Yani demem o ki kadınlar bunlar gibiler yüzünden obieleştiriliyor. Eğer bir erkek ile kadın kendisi güzel diye parası için evlenmesi mantıklıysa kimse kusura bakmasın ama kimsenin orada burada kadınlar objeleştiriliyor diye ağlama hakkı yoktur. Kadınlar olarak buna okey diyorsanız bende okeyim.
Olaya farklı bakıyorsun. Kadını erkeği yok bunun herkes maddi olarak iyi koşullarda olmak istiyor. Mesela seda sayana bak genç bi adamla evleniyor. Adamın parası yok kendi yüzüğünü bile kendi alıp takmış adama. Parasıyla kadın genç ve yakışıklı adamla birlikte olabiliyor. Adam da para için 5yillik nisanlisindan ayrılmış seda ile evleniyor. Şimdi kadını erkeği var mı bu olayın sence? Olayın mantığına inmen lazım
Bu durumda ben erkekler objelestiriliyor diyebilir miyim? Tüm erkeklere başlayabilir miyim konuyu? Ayrıca toplum da para kazanan taraf evi gecindiren taraf kadın olsaydı aynı şekilde erkekler parası olan kadınları diğerlerine tercih etmeyecekmiydi? Dünyada örnekleri var bu durumun. Filipinler de böyle diye biliyorum ben. Ayrıca evlilik karşı tarafa sahip olmak değildir. Para dis görünüş vs bu kriterler evlilik öncesi tercih sebebidir. Parası olanı tercih ettin diye mal gibi kullanılacak yakışıklı olanı tercih ettin diye aldatilacak değildir kimse. Bu mantığı değiştirmen lazim
Tabiki erkeklerdende var pek cinsiyete bakan bir durum değil bu ama dürüst olalım erkekler bunu kadınlar kadar yapmıyor. Mesela tam tersi olsa kadınlar çoğunluk olarak kendi parasını kazanıp kendi aykaları üzerinde dursa ve çoğunluk olarak erkekler kadınlar ile parası için evlenip onların cebinden geçinmeye çalışsa genel olarak kadınlar erkeğe istediğini yaptırır, kadınların sözü geçer ve erkekler objeleştirilirdi. Yani kısaca benim değinmek istediğim asıl konu birinin biri ile parası için evlenmesi değil, bunun sonuçları.
Ve bu noktadan sonra konu cinsiyet meselesine giriyor ister istemez
Ben cinsiyetle alakalı birsey olduğunu düşünmüyorum. İmkanı olan yapıyor. Fakirliğin ekonomik ayristirmanin sonuçları bunlar. Hep fakir ülkelerde görülüyor zengin toplumlarda böyle şeyler çok az. Bunları çözmek istiyorsan önce para dağılımını esinlenen lazım o da imkansız
Konu git gide derinleşiyor. Konuyu tam çözüme ulaştırabilmek için tarihin taa en başına dönmek lazım aslında.
Aynen kapitalizm e doğru gidiyor konu :)
Neyse ya uyuşmadığımız noktalar olsada (ki olabilir her konuda aynı düşünmek zorunda değiliz) temelde hemfikiriz sanırım :)