10 gü

Gelin olarak kayınvalide ve eş arasına sıkıştım, bu evlilikte ne yapmalıyım?

Merhaba. Bir senelik evliyim, eşimin annesi daha önce eşimi düşünmez, hatta umursamazdı bile, bütün hayatının acısını, sinirini eşimden çıkarırdı, önüne bir tabak yemek bile koymazdı gezmekten. Sonra biz evlendik, kaynanam da kocasını evden kovdu, geceleri "gel oğlum, beni al oğlum, kargocuya git" yani her işi eşim yapmasını bekledi. Gecenin saat 2-3'lerinde kapıma gelip aramadan gelmesi, arkadaşını da getirmesi, oğluna onu çok seven bir anne gibi yapıp bana oğlunu kötülemesi... Kına gecemde testi kırarken "seni anan benim için doğurmuş" şarkısı çaldı, sinsice yanıma geldi, "ben oğlumu senin için doğurmadım, çekip alırım" dedi. Eşime dediğimde "şaka yapmıştır" dedi ama ardı arkası bitmedi. Eşimle aynı koltukta uyuduğunu anlatıyor ki bir annenin evladıyla uyuması kadar normal bir davranış yoktur, eşime sürekli "annen seni kocası gibi görüyor" diyordum, anlamıyordu ve beklenen oldu. Bir gün bir ortamda ben "yakışır benim kocama" dedim, kayınvalidem de "ohh benim kocama her şey yakışır" dedi, bunu kimse duymadı diye ikinciye söyledi ve sonra da "ayy, kocam dedim yanlışlıkla" dedi. Yani bu kadın oğlunun yüzüne çok iyi davranıp bana oğlunu kötüleyen bir insan. Evliliğimin her yerinde var. Eşim annesinin gerçek yüzünü gördü, çok konuşmaya da gitti ama kadın durmuyor. Hatları, evin kira sözleşmesi, her şeyi bile eşimin üstüne, bana kredi kartı çıkartamıyordu, annesine dedi ki "anne, seninkinin limitini düşüreceğim, eşime çıkarayım". Kaynanam "nereden bulursanız bulun, benimkine dokunamazsın" dedi. Yani ben yokmuşum gibiyim, eşimin sorumluluğu annesi. Ama kendi kocası annesine bir şey yapmaya kalktığında kıyameti koparıyor. En son yine bu muhabbetlerden kavga çıktı ve iki gündür eşimle görüşmüyorum. Her yolu denedim, bana yardım edin, adam akıllı yardım edecekler yazsın lütfen. Kendi emeğimizle araba aldık, arkasına "annem sağ olsun" yazdır dedi, arabayla onu gezdirmiyor diye beddua ediyor, oğlunun arkasından küfürler ediyor ama eşime çok iyi davranıyor.

Güncellemeler
10 gü
Bu kadın yüzünden antidepresana başladım bu sefer de ben antidepresan içen gelin istemiyorum dedi mesela
Gelin olarak kayınvalide ve eş arasına sıkıştım, bu evlilikte ne yapmalıyım?