15 gü

10 yıllık dostlukta hep emek veren ben miyim, mesafe koyup beklemeli miyim?

10 yıllık çok yakın bir dostum var. Son dönemde aramızda birkaç tartışma yaşandı ve bazı şeyleri sorgulamaya başladım. Genel olarak buluşmaları organize eden, onun yanına giden, arabayla alıp bırakan taraf çoğunlukla benim. Kendisi çalışıyor ve arabası yok, ben ise şu an çalışmıyorum ve arabam var. Bu yüzden yıllardır çoğu zaman ben onun bulunduğu tarafa gittim. Bunu yaparken de hiçbir zaman sorun etmedim. Ancak son tartışmamızda çok masum olduğunu düşündüğüm bir sorudan dolayı niyetimin sorgulandığını hissettim. Kendimi açıklamaya çalıştım ama söylediklerimden çok benim neyi kastetmiş olabileceğim konuşuldu. Bu da beni kırdı. Tartışma sonrasında iletişim tamamen kesilmedi. Hâlâ yazışıyoruz, günlük konular konuşuluyor. Fakat ben artık arkadaşlığın yükünü büyük ölçüde benim taşıdığımı hissetmeye başladım. Beni düşündüren şey şu: Ben aramazsam, yazmazsam, buluşma teklif etmezsem veya onun yanına gitmezsem arkadaşlık neredeyse ilerlemiyor gibi geliyor. Bu durum son zamanlarda beni yormaya başladı. Bir yandan 10 yıllık bir dostluğu kaybetmek istemiyorum. Diğer yandan da sürekli emek veren taraf olmak istemiyorum. Siz olsanız bu durumda ne yapardınız? Mesafe koyup karşı tarafın da çaba göstermesini mi beklerdiniz, yoksa ben mi fazla alıngan davranıyorum
10 yıllık dostlukta hep emek veren ben miyim, mesafe koyup beklemeli miyim?