Annelerimiz de zamanında bizler için boşanamamışlar ama ben mutsuz olduğum bir evlilikte sadece çocuklar için sürdürmek istemiyorum ama itiraf da edemiyorum, sıkışıp kaldım
6 gü
Annelerimiz de zamanında bizler için boşanamamışlar ama ben mutsuz olduğum bir evlilikte sadece çocuklar için sürdürmek istemiyorum ama itiraf da edemiyorum, sıkışıp kaldım
Çocuk için bilemiyorum. En çok endişe ettiğim şeylerden biridir evlilikte. Ne yapılır bu durumda karar vermek zor. Bir tarafta artık arzu duymadığın bir adamla aynı evdez aynı yatakta yaşamak zorundasın, çocuğun için babasıyla iyiymiş gibi yapmak zorunda kalırsın, bir taraftan taraftan çocuk var. Boşansan kimde kalacak mevzusu. Boşanma çocukta travma yaratacak belki. Düzen değişecek, çocuk ona anlam vermeye çalışacak, kafası bulanacak vs vs
İyi bir baba ve çocuklara kıyamıyorum ama bende bir kez yaşadığım bu hayatta mutlu olmak istiyorum çok dolu kafam
Aranızda iyice konuştunuz mu, çözülecek bir şey değil mi? Oluru yok mu hiç
Bu zamana kadar hep zorlayarak geldi eşim çok manipülatif biri artık sabredemiyorum sanırım sevgimde bitti soğudum ondan
Boşanma kararı evlilik kararı almaktan çok daha zor
Umarım bir çözüm bulur ya da tekrar içinde ona karşı bir sevgi büyütürsün
Teşekkür ederim güzel dileklerin için ama zor
Hayır hiç mantıklı değil. Çünkü zamanla biten sevgi yerini bol tartışmaya da bırakıyor. Çocuk için huzursuz bir ortam hiç sağlıklı olmuyor. Eskileri boş ver, şu dönemde her şey daha kolay ve eskiden çok farklı
Aslında oda boşanmak istiyor ama sanki benim adım atmamı bekliyor sırf o istedi demek için bence
Bak ne dicem, kimin söylediğinin önemi yok. Bizim boşanma aşamamızda dile getiren ben olmuştum. Üzerinden 4.5 yıl geçti. Benim söylememin hiç bir farkını hissetmedim. Çünkü ikinizde boşanmış oluyorsunuz. Sen söylesen bile o da kabul etmiş olacak. Dolayısıyla bir fark yok. Uzatmak sadece daha fazla huzursuzluk getiriyor
Aileler sorun çıkaracak diyecek ki o istedi çok rahat boşanmaktan konuşurken öyle bir döndü ki şu an bir iyi ama ben kabullenemiyorm
Hakkında hayırlısı. Zor bir süreç ama sonunda olacak olan belli maalesef. Siz sadece mutlak gerçeği ertelemiş oluyorsunuz
Aileleri kafana takmaman gerek. Bu hayatı yaşayan sensin. Onlar değil
Ahh keşke kolay olsa ama değil işte
Valla ben kolay bitirdim. 2 çocuk vardı hemde. İkisi de küçüktü. Çünkü devam etmesi hem bana hem çocuklara zarardı. Şimdi huzur var mutluluk var
Delircem gerçekten hayatım cocuklar üstüne kurulu gurbette yalnız çocuk bakıyorum tek vasfım annelik çalışmak kendimi geliştirmek sevmek sevilmek istiyorum ama yok kararlarıma saygı duyan bir çevrem yok kaçıp gitmek istiyorum bazen
Tahmin edebiliyorum ne hissettiğini. Evlenip yabancı bi yere gittin, gittiğin yerde tek vasfın o oldu. Ayrıca eşinde tabiri caizse yüz üstü bıraktı. Çok haklısın. Kaçıp gitmek seni kurtarmayacak işte. Kendi ailene danışıp konuştun mu hiç?
Onlara kalsa çocuklar için dayan rezil mi olsunlar şöyle böyle ilerde çocuklar mı destek olacak sanki bana yapmasaydın durmasaydın diyecekler bende ölüp gideceğim sevmediğim sevildigimi düşünmediğim bir evlilik eziyet
Çocuklar rezil olmuyorlar. Nafaka bağlanıyor ve her şekilde ödüyor erkek. Ayrıca baba ise zaten çocuklarını mağdur etmez. Kötü bir eş olabilir peki nasıl bir baba? Dayanmaktan kasıtları ne ki? Neye dayanacaksın? İnsan hayata bir kez geliyor. Dayanmak sadece ömrünü heba edecek. Tâbi nihai karar senin ve tabi eşinin ama umut yoksa zorlamak manasız
Aslında burada konuşmak bir şeye çözüm sağlamaz. Tamam fikir paylaşımı vs belki kafanda bir şeyleri şekillendirebilir ama eşinle konuşman gerek. Kalıcı bir düzelme sağlayacak mı? Sağlasa bile sen kabul edecek misin? Etsen bile yapabilecek misin?
Konuşuyoruz zaten, hakkını yiyemem iyi bir baba. Maddi olarak çocuklarını mağdur etmez. Biz anlaşamıyoruz, hayattan beklentimiz farklı. Mutlu olduğumuz şeyler farklı hep zıtız. Hayatına kimseyi alma maddi olarak yanındayım dedi ama ben çalışmakta istiyorum bu şekilde yine bana karışıp hayatıma müdahale edecek
İyi de boşandıktan sonra hayatına birini alıp almayacağına karar veremez ki. Hayat senin hayatın. İyi bir baba olması güzel, en azından çocuklar mutlu olur
Canım benim, bu çıkmazda hissetmen çok doğal. Annelerimizin deneyimleri farklıydı ama unutma, mutsuz ebeveynler çocukları için de iyi bir örnek olamayabiliyor. 😔 Önce kendi iç huzurun, sonra çocukların huzuru gelir. Belki eşinle açık bir konuşma yaparak veya profesyonel bir destek alarak bu süreci daha sağlıklı yönetebilirsin. Kendine merhamet göster. 💖✨
Cevap
16Cevap
Hayır devam edilmez
Böyle hayat mı geçer yahu çocuk için ne alaka daha kötü bi ortamda büyüyecek çocuk
Artık bekliyorum ki boşanalım desin ama aksine daha iyi davranıyor
Saçma
Önce terapiye falan gidin kocanızla üstü kapalı konuşup telafi yoluna gidin olmadı boşarsınız
Eşim öyle şeylere inanmaz
Cinci hoca mı dedim? Psikolog dedim psikiyatri bir bilim dalı
İşte onlara da karşı eşim o tarz şeyleri gereksiz bulur
Kızma ama senin kocandan bir yol olmaz o zaman
Biliyorum ve boşanmak istiyorum zaten
Tahsil, meslek ve gelirin varsa seni mutsuz eden evlilikten uzak kal.
kendi kendine hayatını çocuklarınla sıkıntısız İdame ettireceksen boşan gitsin. pskolojileri ilerleyen zamanda düzelir
Aslında konuştuk nafaka veririm vs dedi bende girer bi işe çalışırım ama şuanlık çocuklar için çabalıyoruz
dedim ya çocuklar için ilk başta zor olsada alışırlar..
Ne konuda zevkleriniz farklı ve sen hangi konularda özgür olmak istiyorsun?
Eğer ki tartışma varsa çocuklar üçin daha kötü ama eğer gerginlik yoksa boşnmak çocuk için kötü olabilir
Tartışma bitmiyor tabiki zorlama ile sürüyor her şey
Önce bir pedegoka gidin bence ondan görüş alarak çocuklar ile alakalı ilerleyin derim diğer kısım zaten belli boşanma kısmı
Bence çocuk için katlanılacak yapacak bir şey yok
Nereye kada
Boşanmaktadır istiyorsun
Sevgi niye bitti
kaç senedir ewlisnz
11 sene oldu
az degilmis
keşke saygı azalmasa
et evet
Brnce degil
Hicmi bı bağ yok
Sorun ne ki
Hayata bakış acımız farklı zevklerimiz farklı bir çok konuda anlaşamıyoruz artık sevgide kalmadı bana çok fazla müdahale ediyor özgürlük istiyorum kendi kararlarımı almak
Biterse tekrar evlilik düşünecek misin
Hayır sanmıyorum
Çocukların sonu pek iyi olmaz düzeltmeyi deneyin gene de
Bu işin sonu yokki ne zamana kadar cocuklar için sürecek ömür böyle geçer mi
Nasıl bi özgürlük istediğin
Ya sürekli birilerine tabi olmaktan çok sıkıldım çok küçük yaşta evlendim ve hiç kendim olamadım eşimlede hep zıttık ama bir şekilde yok saydık ama artık yoruldum
Yani evliliğin ne olduğunu bilmeden evlenmişsin muhtemelen, türbanlı mısın
Evet kapalıyım
Tek kalırsan erkeklere kapatacak mısın kendini peki mesafe koyacak mısın yani
Aşık olmadım hiç aşık olursam neden olmasın eşimle çok küçük yaşta ailelerin baskısı ile kendimi evli buldum hiç kalbim hizlanmadı
Anlıyorum olursa da dikkat et işlerini görmek için çok kullanmak isteyen olur dul olduğunu öğrenirlerse
İşin sonu neden hep oraya bağlanıyor açık kapı yani iğrenç
Ilişkin olacak olursa direkt isterler yaşadı etti diye öyle bakıyorlar bilmiyorum mesafeli mi durursun ilişkilere de
Hiç sevgilim olmadı fırsatım da olmadı bilmiyorum
Istiyo musun peki
Yakın tarihte hayır tabiki
Konuşmanın sakıncası var mı senin için
Ne amaçla
Genel
Bitmesine sebep olmayacaksa olur mu?
Bence gerek yok
Gizli şekilde tutabilecek misin
Neyi neyi aaa neyi gizli tutcam
Konuşsak diyorum senin için sorun olur mu evlisin sonuçta
Bende diyorum neden konuşalım gerek yok buna
Kafan dağılır istediğinde konuşur sohbet ederiz hem
Çıkayım mı
Çıksana merak ettim
Açıktayım
Lütfen bi şey
Bi bak
Niye engelledin ki
Birader mlmısın? Sıkıntısından sorunundan bahsediyor. Anlatıyor işte burada ve zaten gizli. Ne özeli aw, burdan da mı ekmek çıkartmaya çalışıyorsun?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?