Anne babası boşanmış çocukların ruh halleri nasıldir? Ben bunun çok zor bir karar olduğunu düşünüyorum. Sizce cocuklar için bir arada yaşayan ebeveynlerin psikolojik durumlarından evdeki çocuklar nasıl etkileniyor?
İlişki yürümüyorsa boşanmak mı doğru, yoksa çocuk için evliliği sürdürmek mi?
anlaşamıosan süreklı kavga edıosan çocuk için birlikte olmuş olmuyorsun aksine çocuğa kötülük yapmış oluyorsun. sürekli kavga gürültü içinde büyüyen çocuğun psikolojisi ne kadar iyi olabilir. o yüzden anlaşamıosan boşanacaksın. sende de problemler var sanırım?
Bundan önce ebeveynlerin ruh sağlığı önemli geçimsiz evlilik çocuğa zararlar verecektir. Psikiyatrist olarak şunu net ifade edeyim boşanmış çiftlerin cocuklarında daha güçlü karakter gözlemliyoruz eksileri olsada artılarıda bir okadar fazla. Mutlu kalın
Huzursuz bir evlilikde boşanma bir gereklilk bence. mutsuz ailede buyüyen cocuk olmakdansa, annesi babasi ayri ama huzurlu bir cocuk yetiştirmek daha iyi bence. ama bende ayni durum icindeyim. bazen bazı şeyler insanın elini kolunu bağliyor malesef😞
Hafızayı kaybetmek çözüm olamaz ki bunun mümkünü yok. Yaşananları ayrıntılı bilen siz olduğunuz için, çıkış yolu adına yapılacaklari da siz biliyorsunuz...
Sırf çocuklar için katlanılan bir evlilik, ne çocuğa ne de iki tarafa mutluluk getirir. Her yol denendikten sonra bitirmek en doğru karar olacaktır. Kimsenin hayatını işkenceye çevirmeye hakkı yok... Hayatta hayır demeyi de, vazgeçmeyi de bilmeliyiz...
çok sıkıntılı bir durum bu. mantıklı bakıldığında boşanmak en doğrusu çünkü mutsuz ebeveynler çocuklarını mutlu edemezler. Ama boşanıldığında eğer çocuğa layıkıyla annelik ve babalık hissettiremeyeceklerse boşanmaları çocuk açısından büyük felaket olabilir.
Anne babası ayrı biri olarak şunu söyleyebilirim: eğer siz ilişkinizde mutlu değilseniz devam etmeyin bu çocuğu gerçekten kötü etkiliyor ama kurtarılabilir bir ilişki ise de denemeye değer diye düşünüyorum
şu yaşımda anne babam ayrılacak olsa benim psikolojim bunu kaldıramayacakken küçük çocukların psikolojilerini düşünemiyorum, eğer ki çok ciddi sorunlar yoksa, şiddet yoksa evliliği sürdürme taraftarıyım.
Çocuk için yapıcı olmak lazım. Olmuyorsa da çok zorlamamak lazım. Sadece çocuk için ömür boyu huzursuz bir ortam sürdürmek, çocuğun da geleceği ile oynamak demektir.
Çok kötü bir durum oluyor çocuk için katlanmak da biyere kadar birbirini daha çok yıpratıyorsun çocuk var psikolojisi bozulmasın diye ama iki tarafın gerginliği çocuğu daha çok etkiliyor
En İyi Cevaplar