Karar veremiyorum. Hiç veremiyorum. Benim için eş değil o. Ama oğlum var. Gitsem oğlumu harcayacagim. Vizdanim kiyma su cocuga diyor. Senin lanet kararlarinin bedelini o çekmesin diyor. Bugün esim: bana neden öyle pisliğe bakar gibi bakıyorsun dedi. Cevap vermedim.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 455 cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi, bunu yaşamamış birinden akıl almamanı öneririm.
Çünkü bu dışardan bakılarak anlaşılabilecek bir ikilemden çok daha fazlası.
Eğer evliliğinizde şiddetin herhangi bir türü varsa, “çocuk için” dayanmak, sizi sadece yıpratıcaktır. Türk aile yapısında, çocuk hep aileyi bir arada tutan varlık olarak gösterilir, bundan dolayı çocuksuz çiftler bazen kendilerini “eksik” hisseder, yarım aileymiş gibi, ama öyle bir şey yok.
Her çocuğun sevgi dolu bir yuva da büyümeye hakkı var. Her çocuğun sevilmeye, görülmeye ve dinlenmeye hakkı var.
Eşinizden nefret edebilirsiniz. Ama bir çocuğun bir annesi birde babası vardır. Eğer sağ ise ebeveynler çocuk onlarla birarada büyümek isteyecektir. Oğlumuz kaç yaşında bilmiyorum ama ilerde tek taraflı çok zorlanabilirsiniz. Fakat altını tekrar çiziyorum: Eğer şiddetin herhangi bir türü yok ise, bu söylediklerimi düşünün.
Eşinizi sevmek zorunda değilsiniz. Ama sevmediğiniz bir adamla nekadar yürüyebilir diye bir düşünün, belki nefret ettiğiniz, size zulüm eden bir adamla nereye kadar gidebilir? Çocuğunuz yarın öbür gün evdeki bu gergin havayı solumayacak mı? Bir ünlü vardı, bir röpörtajında şey demişti “Annemle babam bizleri çok sevdiler, ama birbirlerini hiç sevemediler…”. Bu çok acı bir cümle aslında.
Çocuğunuz için evliliğinizi onarmayı göze alamıyorsanız, alamayacaksanız, gücünüz her geçen gün tükenecektir. Sevgisiz bir yuvada kimse yaşamak istemez. Eşinizi her gördüğünüzde enerjiniz sömürülecek düşünsenize, tahammül edemeyeceksiniz git gide. Bence bu hiç sağlıklı değil.
Çok zor bir karar olduğunu tekrar belirtmek isterim. Ama sizin vermeniz gereken bir karar.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılSimdi iki acidan cevap verecegim. Bir evlat olarak ve eş olsam bu durumda ne yapardim diye. Annem babam oldu olasi hic anlasamadilar. Annem kac defa alip beni anneannemlere gitti sayisini bilmem. Annemin parasi olsa eminim zerre durmazdi ama bir cocuk olarak anne babakin ayrilacagi korkusu yasardim. Bir cocuk icin bu kolay degil. Ve ayrilsalar kendi evimizde olmayacakti, sığıntı gibi anneannemlerde kalacaktik. Odam, tv, bircok sey evimde kalacakti. Bosanirlar diye cocukken endiselendigimi hatirliyorum. Ve aralarinda hep bir elci oldum. Pek konusmazlar ayni evin icinde.
Her konuda elci oldum. Piknige gideceğiz ben ikna ettim, hastalaniyorum beni hastaneye kim goturecek gece vakti. Babama gidiyorum pek orali olmuyor, simdi gece gece seni yorarlar, ezerler hastane de vs diyor, goturesi de yok. Anneme gidiyorum ben kadin basima bu saatte seni nasil gotureyim diyor. Hayatim aralarinda kalmakla gecti ve kendi inatlari yuzunden kardesimle beraber kac tane planimizin alt ust oldugunu biliriz. 40 yilin basi piknige gidecegiz bir tartisma cikar. Gidilmez. Bir lokanta da ailecek yemek yedigimizi hatirlamam. Ev alisverislerinde markete ailecek. gitrigimizi bilmem. Artik son 5-6 yildir evde ayni sofrada dahi yemek yemiyoruz. Bazen bosansalar miydi diyorum ama bunu soyledigimde yasim buyuktu. O 20 yasindayken evliliklerinde kriz buyuktu. Dedim bu sefer bitti ama cokta umursamadim. Artik zaten cocuk olarak bu beklentiniz yillardir var olmus oluyor. Anne babana baktığında bir yerde kopacak diye bekliyorsunuz. Annemin parasi olsa, anneannem eve kabul etse gitmisti coktan. Anneannem o buyuk krizde bilmiyorum ama yapma etme, cocuklarin var, hadi birkizin buyuk ama diger daha kucuk vs gibi seyler dedigini tahmin ediyorum. Evlat icinde boyle anne babayla yasamak, buyumekte zor. Bosanan anne babaya sahip olmakta zor. Eger kadin ve erkek anlaşamjyorsa her ikisi de zor.
Bekarim ama bu durumda kalsam sanieim giderdim. Benim hayatimin buyuk cogunlugu zaten mutsuz bir ailede gecti. Kendi kurdugum aile de buna ne kadar tahammul gösterebilirim sahsen bilmiyorum. Ustelik kadin icin evlilik daha da sorumluluk gerektiren bir sey. Yanimda igrendigim bir adam varsa ona nasil yemek hazirlayacagim, nasil camasirlarini yikayacagim vs vs. Ozellikle calisan kadinsam duracagimi sanmiyorum. Ben mutluysam evladim da mutludur diye dusunuyorum. Her sey ilk basta zordur ama alisilir. Babadan mahrum kalmak evet kotu ve zor, kucukken bunun endisesini cok cektim ama buyumus akli basinda bir genc hanim olarak bu dunyada bir kere omrum var. Onu da sevmedigim biriyle evli kalarak, onun zorunlu hizmetlerini yaparak, calisiyorsam bir de ustune parami yedirerek bir omur harcamak istemezdim. Su hayatta turk kadinlarinin bencil olmaya ihtiyavi var artik. Yillardan beri surekli verici ve fedekar olunmasi beklenen bir cinsiyet. Bir bakmissin kendi hayatin bitmis gitmis. Evlat icin deger mi her seye deger, belki se anne olmadigim icin bu konu zihnimde eksik kaliyor, buyuk konusmakta istemiyorum ama boyle dusunuyorum. Turk kadini icin bu ulke cok zor. Sevmedigin, tiksinfigin bir adamla evli kalmakta zor. Bosanmak, dul ve cocuklu bir kadin olmakta zor. Ama boşanan ilk cift olmayacaginiz gibi oglunda anne babasi ayri ilk cocuk olmayacak. Ama tabi bunlar benim dusuncem. Sizin aile dinamiklerinizi, cocugunuzun psikolojisini hassasligini vs ben bilemem uzaktan. Kendiniz icinde, cocuk icinde en dogru karari siz vereceksiniz
61 Yorumla
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 684 cevap paylaştı.
+1 yılEvet çok yanlış karar, bu hayat öncelikle senin ayrıca çocuk böyle bir ortamda da huzurlu değil olmayacak, ikinizde çocuk sorumluluğunu ayrıykende her durumda yerine getirmeyi başarabilirseniz ayrılık herkes için en iyi çözüm olur ama bir taraf çocuğu kullanır ya da amaçlarına alet ederse işte o zaman sıkıntı, çocuğa her durumda yazık...
00 Yorumla
+1 yılBoşanma kararı kişisel, duygusal ve karmaşık bir dağılımdır. Herkesin durumu farklı ve genel bir kural olmadığı için onun durumu değerlendirilmelidir. Ancak çocuklarda olumsuz etkiler olabilir bir ilişkide kalmak da başka bir sorun olabilir.
genellikle çocukların parçalarını aralarında birleştirirler. Olumsuz bir gerilme büyümesi, çocuğun duygusal ve sosyal gelişimi devam eder. Ancak bu durum için geçerli değildir ve bazı çiftler, çocukların sağlıklı bir aile ortamında sunabilmek adına sorunlarına çözüm bulabilirler.
Eğer ilişkilerinizde ciddi sorunlar varsa ve çözüme ulaşmak mümkün değilse, çocukların iyiliği için ayrılma almak da önemli olabilir. Uzlaşma, iletişim ve çift terapi gibi çözümün çözümü da bir seçenek olabilir.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
93
Cevap
105Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvet sizin aranızdaki o olmayan bağ çocuğu da yıpratacak devam ederseniz
00 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 11,9b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet yanlış.. çocuk bile olsa senin değerin bilmeyenden ayrıl hemen
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbenim 1 oğlum var velayeti bende ama anne sevgisi alsın diye annesine verdim nafaka dahil hiçbir şey vermedim çünkü mesajını yakaladım biriyle konuştuğunu anlaştığını ve sonradan onu karşı taraf Red ettiğini ve sonradan eve tekrar döndüğünü aşklı meşkli sözcükler iltifatlar resimler belki de yatmışlar bilemiyorum sırf bana sevgi vermedin ilgi vermedin ve bacısının sürekli olarak eşimi doldurması eniştem seni sevmiyor kesin aldatıyor diyerek beynine işlemesi ve inanması olarak 6 yıllık evliliği evde evlilik birliği içinde başka birini aramasını mesajlarını görerek buz gibi oldum ya dedim bunları herkese yayarım ya da istediğim gibi boşanırsın dedim kabul etti nafaka tazminat mehir VS dahil hiçbir şey vermedim. Şimdi bana nikah yap döneyim diyor imkansız güven bitti tamamen şimdi kendisi perişan anlaştık ları da almadı dönmek istiyor evimde tek yaşıyorum hafta sonu oğlumla vakit geçiriyoruz kaliteli bir hayatımız var. Düşünsene en güvendiğin birisi şimdi en güvensiz biri oluyor.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl10-11 sene önce annemle babam boşandı. Şu anda 21 yaşındayım. Kendi tecrübemden bahsetmek istiyorum. Ailemin boşanması iyi oldu çünkü ev huzursuzdu, şiddet vs yoktu ama hiç iyi bir ortam değildi. Ama boşanmaları da sıkıntı oldu. Sürekli ara kedisi gibi oradan oraya savruldum ve hala daha savruluyorum. Velayetim annemdeydi ama annem mahkeme kararı dışında istediğim zaman istediğim kadar babamda kalmama izin veriyordu, beni rahat bıraktılar. Aralarında bi kira meselesi vardı tarla tapan işleri. Kendileri konuşmazdı sürekli beni aracı olarak kullanırlardı. Annem sürekli baban şöyle şöyle diyordu, babam da annen şöyle şöyle derdi. Ama bana sorsanız boşanmaları daha iyi oldu. Birbirlerine karşı el kaldırmışlıkları yoktu ama sürekli kavga gürültü ortamı vardı. Büyüdüm ve travmalarım var, anksiyetem var. Aşırı gürültülü ortamlarda ve iki kişinin arasında ufak bir gerginlik olsa biraz sesli tartışsalar kendimi çok kötü ve daralmış hissediyorum. Bana bıraktıkları travmalar ve anksiyeteler keşke hiç olmasaydı, yaşamımı çok zorlaştırıyor. Kendimi tehlikedeymiş gibi hissediyorum. Size fikir vermek istemiyorum veya düşüncelerinizi değiştirmeye çalışıyorum fakat mutsuz bi ortamda büyüdüğüm için tüm yaşantım boyunca zor şeyler yaşayacağım.
10 YorumlaBoşanma gerekçesi asıl önemli olan bu.
Evliliğiniz birbirinizi yıpratıyor, Ruhsal sağlığınızı bozuyorsa ya da ihanet gibi bir durum varsa Boşanmak kaçınılmazdır.
Ben beş sene olacak boşanalı. Kızım ve oğlumu yanıma aldım ve hiç kimseye güvenerek yapmadım. Madem ben bir Baba' yım o vakit sağlıklı kararlar alıp ayakta durmam ve hayata tereddüt etmeden yeni bir sayfadan başlamak gerekti. Nitekim de öyle yaptım.
Şükürler olsun ki Rabb'im her daim yâr ve yardımcım oldu. Ne yaparım ne ederim diye hiç bir endişeye mahâl vermeden sadece önüme baktım.
Mesele kararlı olmakta. İnsan bir karar aldığında onu sonuna kadar devam ettirmesi gerekir.
Şuna da bilmelisin ki bu yola baş koyarsan eğer hayatını onlara adayacaksın. Tüm zamanın, nefesin, gecen ve gündüzünü onlara fedâ edeceksin
Evlat bu, başkaca bir şeye benzemez.
30 Yorumla
+1 yılBence çocuk çok önemli herkes tatava yapıyor cocuk mutsuz evde büyuyecegine mutlu büyüsün falan diye boşanmayı normallestirmeye çalışıyorlar ama aslında o çocuk harcanmış oluyor. Bence çocuklar için çok kötü bı durum.. aşırı derecede kavga yoksa şiddet yoksa ve baba çocuğa karşı ilgiliyse bence ayrılmayın. Herşeyden önce çocuk okula giderken çoğu zmana babasini çok görmediği için arkadaşları sorunca babam yok diyor bence bu çok ciddi bı durum aranızı toparlamaya çalışın lütfen konuşmak tan anliyorsa alın karsiniza konusun
10 YorumlaÇocuğunu etkilemiyorsun bunu güzel şekilde ifade edip ayılabilirsin ve çocukta bundan kötü etkilenmez. Ve oğlunu görmeye de devam edebilirsin bu bir sorun değil ki
12 Yorumla
Soran+1 yılGidersem onu da alıp gideceğim. Babasından mahrum kalacak, her gece uyuturken Anne babam nerd diye soruyor. Hergün babam ise gitti gelecek akşam diyor. Babası için ağlıyor sürekli. Benim ruhsal olarak bunları kaldıracak bünyem yok. Bu yüzden kararsizim
+1 yılÇocuk etkilenecek evet ama evlenirken de çocuktan izin almadın boşanırken de pnu düşünmemelisin. Ha ben eşimin eline bakıyorum pna muhtaç yaşıyorum onsuz heçmi sıkıntısı yaşarım çocuğuma çalışıp bakamam diye düşünüyorsan bu tamamen kendinle ilgili bi durum çocukla değil.
20 Yorumla
+1 yılŞöyle bir durum var. Esinizin cocugq karsi tavri ne yonde? Yani babaligini yerine getiren, cocuguyla ilgilenen, oynayan bir babaysa en azindan birkac yil beklenilebilir. Sana karsi tavti nssil bilmiyorum ama. Aile olunmayan bir ortamsa evli kalmanin anlami yok ama cocuga karsi tam bir aile modeli cizilebiliyorsa bekle derim.
10 YorumlaBence yanlış karar. Çünkü çocuk var diye boşanmamak bence bencillik çocuğu düşünmek değil. Huzursuz bir ortamda büyüyecek bu emin ol ilerki yaşlarında çok çok etkiler oğlunu. Sende bir anne olarak bunu istemezsin, olabilir anlaşamayabilirsiniz bir süreden sonra zorlamanın anlamı da yok çocuk için yalandan huzurlu bir ortam olması daha kötü.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuğu olmayan bunu anlayamaz ortada çocuk varsa biraz daha fazla düşünmek lazım çocuk var diye bazı şeyler göz ardı edilebilir biraz daha fazla tolere edilebilir ama alkol kumar dayak gibi büyük meseleler olursa Çocuğu da o ortamdan kurtarmak gerekir
00 Yorumla
+1 yılBende oğlum için yürüttüm evliliğimi ama bir gün düşündüm sırf çocuk için 30 40 yıl daha ömrümüz olsa 30 40 yıl daha böyle yaşanmaz dedim yine oğlum için üzülüyordum ama kötü bir ortamda buyucegıne ayrılmak en mantıklısıydı ayrıldık çocuğun üstüne daha fazla düşüyoruz aşırı Yine üzülüyorum olan çocuğa oluyor ama boylesı daha hayrlı anlaşmalı olarak boşandık ıstedgm zamanda çocuğumu görüyorum. Çocuk önemli en önemlisi ama insanın kendi hayatıda önemli ıster ıstemez ayrılmasan aıle ıcındekı huzursuzlukla büyüyecek çocuk ve kendi hayatında kötü olcak
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 665 cevap paylaştı. Cehalet çatıştırır, zeka uzlaştırır.
Dağılan ilişkilerde kişilerin uzlaşma yeteneklerinin az olduğunu düşünüyorum.
Zaten aranız kötü, neden bir de adama kötü bakışlar atıyorsun?
İki insanın, aynı çatı altında ömür boyu huzurla bir arada kalabilmesi için sorunlarını çözebilmeleri gerekir. O esneklik ve sorun çözme yeteneği ikisinde de olmazsa kırılıp dağılırlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSeni çok iyi anliyorum gerçekten bak. Ben tam 3 yil düşündüm😔 3 yil agladim gece gündüz agladim. benim 3 çocuğum herşeyim şahidi oldu maalesef😔 ben onu kapinin önüne koydum çok güzelde koydum. Kapinin önüne koydum çok mutlu oldum gerçekten bak. 3 çocuğumda tek başima bakiyorum benim yanimdalar. Ondan yardim almiyorum almiycamda. Yapabiliyorsan evinde cikma onu kapinin ønune koy.
Önce kafanda bir plan yap ondan sonra uygulamaya geç😉 akıllıca davran. Ben çok agladim çok üzüldüm çok yiprandim ama başardim 🙏 her kadin boşanmayi başaramaz. Her kadin kendini taburcu etmeyi başaramaz. Allah yardimcin olsun bacim.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSevgisiz saygısız bir yürüyen evlilikden ne hayır gördük? Bu devirde gerçek aşk diye bir şey kalmadı her şey eskidendi önceden iki aşık bile kavuşmak için kaç yol yürürlerdi bir emek vardı neden boşanmalar artıyor ben söyleyeyim ya sevgi diye zannedip hanım kardeşlerimiz kendilerini kullandırıp namus korkusundan evleniyorlar ha öyle kullanılmış kabul eden de var o ayrı karakter meselesi ya ailesi zorla evlendiriyor yokluktan gelmiştir ya da varlıkta büyümüştür parası için evlenen var sevgiyi saygıyı bu kavramlara değişen insanlar var at gôzlüklerimizide çıkarmamız lazım toplum olarak yani basitleştiriyoruz artık halbuki bu boşanma sorunlarının altına insek bir inansak kişilere verilen bu özgür ve hür irade akıllı ve mantık çerçevsinde kullanılırsa ne boşanmalar artacaktır ne de evlilikde kan davaları artacaktır genelde olan o hiçbirşeyden haberi olmayan masum meleklere çocuklarımıza oluyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMerhaba, bebegin var bence boşanmamalısın eşini sevmesen bile o adamdan çocugun var sen iyi bir annesin. Çocuğunu baba sevgisinden mahrum bırakmak doğru değildir. İlla aynı yatakta yatmak zorunda değilsin , kendini degil çocugunu ve onun pskolojisini' de düşünmelisin bencil olmamalısın. Hayvanlar bile yavrusuna sahip çıkarken sizin böyle yapmanız dogru degildir
10 YorumlaEskiden çocuk için devam. etmeli derdim şimdi farklı bakıyorum. Eger çok olumsuz bir ortam varsa sevgi saygı bittiyse sadece babası diye mutsuz evlilik sürdürmek mantıklı değil sadece ötelenis olursun sorunları..
21 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet yanliş bir karar boşanin çocuk için daha sağlikli olucaktir. Ben sürekli kavga eden birbirlerine hiç sevgi göstermeyen bir ailede büyüdüm onların sorunlari banada yansiyodu ama sorsan beni çok severler sevmesinler bana mi sormuşlar evlenirken beni yaparken sürekli şiddet olan bir ortamda yetiştim. Şimdi ise onlarla hiç bir bağım yok istemiyorum hiç birini ailem gibide görmüyorum zaten. Size tavsiyem o çocuğu doğurduysaniz ona sakin bi hayat sunmalisiniz eğer evde huzursuzluk varsa emin olun çocuk sizden nefret edicek hemde ikinizdende çocukluğunu mahfetmeyin ve olmuyosa boşanin sizin yanliş kararinizi o çekmek zorunda sizin ona sesiz sakin sevgi dolu bir ortam sunmaniz gerek emin olun evde bagirip cagiran annesini sevmeyen babasi olucagini hiç olmasin daha iyi.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBen 7 senedir aynı durumdayım. Eşimin gidecek yeri yok ama biz resmiyet dışında eş de değiliz ama ortada üç tane çocuk da var. Ne olacak, nasıl olacak belli değildi. En son oturup bizden bir bok olmaz ama çocuklara iyi anne baba olabiliriz diye karar verdik, öyle de devam ediyor.
09 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHayat bu elbet bir gün kopacaktır ama bu nasıl bir kopma olur orasını bilmiyorum
- +1 yıl
Cinsellik yok mu garip
Cevap sahibi+1 yılBenim çok aktif cinsel hayatım var ama hep dışarda
- +1 yıl
Eşin napıyor peki
Cevap sahibi+1 yılO kendi dünyasında
Cevap sahibi+1 yılBilmiyorum ne yapıyor ama bir şey yapmadığına eminim
- +1 yıl
Aferin kadını bırak kendi başına mastla yaşasın
Cevap sahibi+1 yılHayatta herkesin bir beklentisi vardır beklentiyi karşılama gerekir
+1 yılDoğruyu da yanlışı da sen bilebilirsin. Tutunduğun bir değerin var senin için önemli olan. Bu değerinin sendeki önemi altında hissettiğin duygular ve yeni bir hayata başlamak için vereceğin kararlarda çok etkili olacak.
10 Yorumla
+1 yılEğer eşin Yukarıdaki cümleyi söyledi ise ve sen cevap vermediysen Muhtemelen kendini kibirine yem ediyorsun. O cümle çok yaralayıcı çok can Yakıcı Neden öyle bakıyorsun eşine gerçekten sebebi nedir bunun?
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 447 cevap paylaştı. Çocuk yapmak için o yüzden hemen karar verilmemeli, çiftler birbirini tanıyana kadar zaman tanınmalı. Her çocuk anne ve babasının yanında büyümeyi hak eder. Anlık zevk değildir, bir insan yetiştiriyorsunuz. Aldığın karar doğru bence.
00 Yorumla
+1 yılBen boşandım herkes daha mutlu sağlıklı sadece özlemi oluyo ora gidince özlüyosun yüreğin yanıyo
30 Yorumla
+1 yılDoğru bir karar çocuk var boşanmak olmaz boşanacaksanız çocuk yapmayın evlilik macera deyil evlen çocuk yap sıkıldı macera biri boşanalım yok böyle bir dünya her kes aklını başına alsın
12 Yorumla- +1 yıl
Sıkıldığı için boşanmak istediğini nerden biliyorsun belki eşi aldattı belki evine bakmıyor kimse durduk yerde yuvasını dağıtmak istemez
- +1 yıl
Yen ben yuva yıkan olmak istemem ama doğru karar verin sonuçta kadınların geliri genelde olmuyor çoçuklar kötü etkileniyor zararlı çıkan kadınlar oluyor eyer madi durumun varsa boşan eyer eş görevini yapmıyorsa evine bakamıyorsa boşanma sebebidir birde aldatıyorsa hiç af etme çünkü bu zinadır hemen boşan burada çok mağdur kadınlar üstüne almasın elişterileri şiddet ve aldatma evine bakamıyorsa ve en önemli durum erkek eşini ihmal etmeyecek görevini yapacak mesala ben eşimin üstüne titriyorum nasıl eşimi rahat ettirebilirim hayat iki kişilik mücadele beraber gühüsler
+1 yıl18 yaşında olup anne baba problemi yaşayan (aile içi şiddette dahil) birisi olarak söylüyorum ki eğer çok kavga ediyorsanız kesinlikle ve kesinlikle boşanın o çocukta ileride daha büyük travmalar bırakmayın çocuğa biriniz baksın ve sevgiyle büyütsün iş çözülür 🙏🏼
11 Yorumla- 9 ay
şu an bu senin yorumunu ağlayarak okuyorum bende 18 yaşına girecek bir kız çocuğum aynı sorunları bende yaşıyorum boşanması gereken ama boşanmayan bir aılede yaşıyorum annem yıllarca ben sızın ıcın dayandım der ama bu durumun çocukları olarak kendı acımdan hiçbir olumlu tarafı yok üstüne daha fazla travma bırakıyo yani 17 yıllık yaşamımda 1 gün o aile mutluysa 10 ay mutsuz bır aıleyız ve arada bırbırınden kopuk baba olan çocuklarının hıcbır sorununu bilmez dışarıya sosyal olan ama eve geldığında ağzı bıçak açmayan baba daha çocuklarının kaçıncı sınıfa gıttığını bılmeyen baba profılı var anneye gelırsek elınde maddi gücü olmadığı ıcın maddi gücünü karşı tarafın iş yerınde karsıladığı ıcın aksi durumda maddı zorluk yasayacak bır anne var bde bu sorunlarıyla baş etmeye calışan ordan oraya dağılmış kendı yolunu bulmaya calısan çocuk var
+1 yılyanlış karar evet. sonra çocuk mutsuz bi evlilik ve anne baba görerek büyüyecek ve bu da bi travma olacak. en azından her ikinizi ayrı ve güçlü huzurlu görüp bunu düzeltebilirsiniz.
10 Yorumla
+1 yılEvet, çok yanlış bir karar. Mutsuz bir yuvada büyümek çocuk için yıpratıcı ve üzücüdür. Keşke annemle babam boşansaydı da ben o kadar üzüntü görmeseydim derim hep.
10 Yorumla
+1 yılEğer çocuk yaş olarak çok küçükse bir süre katlanmak gerekebilir. Ama çok çok vahim bir durumdaysa katlanmak zorsa dayanılamaz acılar yaşanıyorsa boşanmak en dogru karar olacaktır.
10 Yorumla
+1 yılKendi fikrim sağlıksız bir ortamda büyüyüp hem travmalar kalacağına çocuğun aklında. En azından babası ve annesi nerede ne şekilde olduğunu bilip ve ne sebepten olduğunu bildikten sonra daha fazla ilgi gösterilirse normal bir ilişkiden daha sağlıklı büyüye bilir
10 Yorumla
+1 yılevet çünkü zaten birbirinizden sonra da sizi bu evliliğe mahkum eden çocuklarınızdan nefret edeceksiniz zamanla
21 Yorumla- +1 yıl
Ağır bir cevap ama haklı
Çocuk belirli bir yaşa geldikten sonra boşanılmalı bence. Neden gitmem gerekiyor dediniz? Çocuk sizde kalamaz mı?
20 Yorumla
+1 yılSürekli kavga eden anlaşamayan çiftler çocuklara daha çok zarar veriyor. Ebeveynleri ayrı yaşayan çocuklar nispeten daha sağlıklı oluyor.
20 Yorumla
+1 yılAyrilma bence ya arada cocuk perisan oluyor tekardan denemeye calisin esinizle Allah yardimciniz olsn
20 YorumlaYani sebebinize bağlı aslında eğer destek alarak düzeltilebilecek bir konuysa her zaman yapıcı olmak en iyisidir.
20 Yorumla
+1 yılZamanında keşke annem boşansaydı da kardeşimle ben bunları çekmeseydin diyorum. Keşke imkanı olsaydı, arkasında duran olsaydı da ben şimdi bu kadar karamsar yaşama küsen birili olmasaydım diyorum. Çocuk elbet, üzülecek ama büyüdükçe anlayacak iyi ki yapmışsın diyecek. Çocukların hayatını mutsuz evliliklerle sürdürmeyin. İleride çok ağır sonuçları oluyor
00 Yorumla
+1 yılMerhaba, eşinizle çocuğunuzun bağı ne durumda ve eşinizle nasıl bu hâle geldiniz, daha doğrusu nasıl oldu da , "benim için eş değil o " dedirtecek duruma getirdi sizi?
00 Yorumla
+1 yılDoğru bir karar. babasız büyüyen çocuk ilerde hırsız, major depresyon hastası, bipolar, şiddete ve ölüdrmeye meyil... diye giden bir çok etkisi var. Hangisi yavrucağa denk gelirse artık 🥵
01 Yorumla- +1 yıl
Oğluna babalık yapıyorsa boşanma. Yapmıyor ise boşan.
+1 yılBak güzel kardeşim.
Senin amacın küçük yeğenimize güzel bir gelecek sağlaman ama anladığım kadarıyla bunu evli olduğunuz kişi ile sağlamak oldukça güç bir durum.00 Yorumlasırf eşiyle anlaşamadığını , uyuşamadıklarını söyleyen, bu nedenle ayrılan bir sevgilim olmuştu. boşanma sonrası birinden diğerine sürüklenen saçma ilişkiler. bu ilişkileri gizlemeler. eski eşine ve çocuğa karşı duyulan vicdan azabı.
herkesin kendi hayatı. kar zarar dengesini yapmak gerekli.
00 YorumlaMuslumansaniz kitabi dinleyin. Kadin, kocasina itaatle yukumlu.
31 YorumlaÇocuğu kavga ve huzursuz bir ortamda birbirini sevmeyen bir anne babayla büyütmekten daha doğru bir karardır boşanmak
10 Yorumla
+1 yılHayır, bence değil kocanızla aranızı düzeltin derim. Çünkü barışmazsanız bence daha kötü şeyler olacak. Ve bu durum boşanmaya çıkacak.
10 YorumlaBende çocuklarım için istemediğim bir evlilik sürdürüyorum ve çok zor bir durum seni çok iyi anlıyorum
10 Yorumla
+1 yılben açıkça şunu söylemek istiyorum. ben ayrılan çiftlerin ve çoçuklarını hiç bir zaman mutlu görmedim. içlerinde hep bir şeyler eksik kalıyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer sorunları çözmek istediniz, adım attınız ve çözemediyseniz ayrılmak daha mantıklı çünkü o ortamın çocuğa hiç bir yararı yok ve iyi bir babayla zaten boşandıktan sonrada çocuğuna aynı davranır sonuçta çocuktan değil sizden ayrılmış olacak
10 Yorumlaçocuklar olumsuz giden evlilikten daha çok kötü etklenir. o nedenle boşanmak daha doğru karar olur.
bu uzmanların önerisidir
00 Yorumla
+1 yılÇocuk için hayatını mahvetmeye değer mi? Bir ömür nefret ettiğin insanla olmak mı istiyorsun. Öyle ortamda çocuk mutlu olamaz zaten
00 YorumlaSağlıksız bir ortamda büyüyeceğine boşan daha iyi. Zamanında bende ailemle aynı sorunları yaşadım. Emin ol böylesi daha iyi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOğluna babalığını senden ayrıyken de yapabilir o. Mutsuz bir ailede büyümesin çocuğun. Ben de mutsuz anne babayla büyüdüm ve bir sürü travma psikolojik rahatsızlık kaldı geriye. Anılarımda hiç mutlu bir anne baba yok. Yapma bunu çocuğuna
00 YorumlaBunu yazmanız bile boşanmanız gerektiğini gösteriyor. Ne pahasına olursa olsun boşanın çocuğunuzun hayatı böyle daha kötü olacak.
01 Yorumla- +1 yıl
Çocuğun hayatı için kendi hayatını hiçe saymamalı herkes bi kere geliyo bu dünyaya
Mutsuz bir evlilikte çocuk mu büyüsün medeni şekilde bitirin bunun için psikolojik yardım alın ama mutsuz olduğun yerde kızında mutlu olamaz.
00 Yorumla
+1 yılNefret ettiğin biri ile yaşamak zor. Bedenine dokunmadı zor. Gittiğinde çocuğa kıymış mı yoksa çocuğunda aynı yetişmemesi içün kurtarmış mı olursun?
00 Yorumla
+1 yılKuzum burası çoluk çocuk dolu idi gücü s.. e... x yani burada ailevi meselekere çözüm bulmayı deniyorsan daha büyük bir hata yaparsın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOğlun kaç yaşında? Bizde aynı durumdayız 4 yaşında kızımız var ikimizede çok düşkün ayrılırsak çocuk için kötü olacak ama böyle daha çok psikolojisi bozuluyor sürekli onun yanında tartışıyoruz tam ipler koptu diyoruz çocuk engel oluyor
00 Yorumla
+1 yılTabiki de yanlış bir karar nereye kadar istenmeyen bir hayatı sürükleyeceksiniz ki bir yerde artık dur demek gerekiyor
00 Yorumla
+1 yılSorun çok büyük bir şey değilse çözüm tarafınj arayın aksi halde olan seninde bahsettiğin gibi oğluna olucak
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılErkeğin iyisi yok iyi düşün çocukla yalnız kalınca mutlu olurum diye düşünme. Şiddet varsa evine bakmıyorsa o zaman boşan
30 Yorumla
+1 yılYani çocuğun günahı ne onun babaya anneye ihtiyacı var psikoloji önemli
10 YorumlaEninde sonunda olacak şeyi cocug bahane ederek uzatmak bu başka hcbir sey değil
10 YorumlaMüge Anlı'nın da dediği gibi. Sen artık bir annesin sadece kendini düşünemezsin
10 Yorumla- Devamını Gör (138)
Devamını Gör(183)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem