Evliliği çocuk için sürdürmek mi boşanmak mı doğru?

Evliliği çocuk için sürdürmek mi boşanmak mı doğru?
Eger katlanilamicak kadar kötüyse durum bence ayrılmak en iyisidir
Çünki hem sizin için hemde çocuk için en doğrusu bu olur
Sağlıksız ve geçimsiz bi evlilikte insanın psikolojisi öyle bi bozulur ki eğer ayrılma gerçekleşmezse o insan kesinlikle bu enkaza dönüşür
burada asıl sorun ayrilabilme olayını olaysizca gerçekleştirebilmekte
Yani ayrilmak istiyosunuz ama erkek bırakmıyor zorluk çıkarıyor?
Ha erkek zorluk çıkarmıyor ve medenice ayrılıyor işte o zaman hemmen ayrılmak diyorum
Rabbim bu durumdaki eşlere en hayırlı yolu açsın diliyorum 🤲
Ben sırf çocuk için hayatta sürdürmezdim. çünkü bu çocuğumu daha kötü etkilerdi. yani tabi ki de boşanmak kötü ama bazen gerekiyor. çünkü insanlar birbirine karşı sevgisi bitebiliyor ya da daha kötü olaylar olabiliyor. ama ben boşanırdım her türlü sevgisi kalmadıysa eşimin. Evlilikte sorunlar yaşandığında, çiftlerin ilişkilerini değerlendirmeleri ve çözüm yolları aramaları önemlidir. Terapi, danışmanlık veya evlilik eğitimi gibi kaynaklardan destek almak ilişkinin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesine yardımcı olabilir. Bu süreçte çocukların duygusal ihtiyaçlarına özen göstermek ve onların güvenli bir ortamda büyümelerini sağlamak önemlidir. bazı durumlarda evliliğin sürdürülmesi çocuklar için daha olumsuz sonuçlar doğurabilir. Örneğin, şiddet, sürekli anlaşmazlıklar, düşmanlık veya sağlıksız bir ilişki ortamı çocukların gelişimini olumsuz etkileyebilir. Bu durumlarda, boşanma çocukların daha sağlıklı bir ortamda yetişmelerine ve duygusal iyilik hallerine katkıda bulunabilir. Her durumda, çiftlerin kendi yaşamlarını ve ilişkilerini değerlendirmeleri ve en doğru kararı vermeleri önemlidir.
Karışık durumlar. Çocuklar küçük ise bazii şeylere katlanmak gerekebiliyor. Bekarlar atıp tutarlar şimdi ama... Amalar çok.
Kahve de müthişli.. bel beni höpürtdet diyor. Afiyet olsun
Teşekkür ederim 😊
Rica ederim
Çocuk için evliliği sürdüren çiftlere çağrımdır:
Allah'ınızı severseniz boşanın. Anlaşamıyorsunuz, birlikte olmak istemiyorsunuz ve çocuk da bunu anlıyor. Konuyu tam olarak da anlayamıyor ve mutsuzluğunuzun sebebinin kendisi olduğunu sanıyor.
Anam babam boşanıncaya kadar manyak oldum ben. Valla hepimiz için aldıkları en doğru karar boşanmalarıydı. Çocuklarınıza da, kendinize de bu kötülüğü yapmayın.
Cevap
13Cevap
Anna babanin mutsuz oldugu evlilikte çocukta mutsuz olur psikolojisi bozulur o yuzden boşanmamak onun için iyi degil kötü olur
Boşanmak doğru. Mutlu olmayan çiftin yanında o çocuğun sağlıklı birey olarak yetişmesi imkansız
Çocuk için sürdürmek olabilir ama o zaman yalandan olur
Çocuğun psikolojisi bozulmasın diye sürdürülebilir
Mesela sen mutsuz bir evlisin ama mecbur katlanıyorsun. Aynı evde iki yabancı misali. Çocuk için fedakarlık belli bir yaşa kadar doğru ancak...
Çocuk için evliliği sürdürün de o çocuk büyüdüğünde travmalarıyla başbaşa kalsın.
Kavga dövüş hır gür yoksa çocuk için devam edilebilir.
Eger kurtarma sansi yoksa bisanmali. O ortamda cocuk zaten etkileniyor.
Çocuk için tahammül edenler mecburiyetten ediyor sanırım.. Çok dayanılamayacak raddeye gelinmediyse yapacak bir şey yok..
Git belli evlilikse çocuğun psikolojisini de olumsuz yönde etkiliyor bitirmek bazen en iyisi oluyor
çocuklar için evliliği sürdürmek gerekir mantık çerçevesinde bu böyledir
Zor bir soru cevap veremicem
Net olarak bosanmak daha doğru
Boşanmak
Boşanmak
Bence sürdürmek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?