Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılİşte bunun için hemen çocuk sahibi olmamak gerekiyor. Çocukla boşanmak var, çocuksuz boşanmak var. Çocuk sahibi olup boşanmak daha zor olsa gerek. Evli olan insanlar 1,5 ila 2 yıl çocuk düşünmemeli. Bitmiş bir evlilik çocuk için sürdürülmeli mi? Aslında bu sorunun cevabı öyle zor ki. Aslında insanların ekonomik koşullarına, hayat şartlarına göre değişkenlik gösteriyor bu sorunun cevabı. Genel olarak şunu söyleyebilirim ki;her çocuk annesini, babasını bir arada görmek ister. Çocuklar için bir travmadır anne, babanın boşanması. Ortada çocuk varsa anne ve baba evliliğini kurtarmak için elinden geleni yapmalı bence. Evlilik terapistine giderek, destek alarak bitmek üzere olan evliliklerini kurtarmak için çareler aramalı anne ve babalar. Sorun varsa çözüm de vardır. Çocuğu olan çiftler boşansalar bile gerçek anlamda boşanmış olmuyorlar ki. Ayrıca hangi anne, baba ister çocuğunun başka bir kadından, adamdan kardeşi olmasını. Her çocuğun aynı anneden, babadan kardeşi olmalı bence. Çocuk varsa boşanma konusu uzun uzun düşünülmeli artısı ve eksisiyle. Çocuk olmadığı zaman boşanmak daha kolay. 🌺
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBirbirinden vazgeçmiş eşlerin çocuk için evliliği olmayan duyguları varmışcasına göstermeleri ve bunun yanında çocuk için çoğu şeyden feragat etmeleri Aslına bakarsak okuduğumuz zaman ne kadar da düzgün görünüyor ve eşlerin ne denli özveri sahibi olduğu hissini yaşatıyor gibi görünse de bana kalırsa o gerginliği ve suni dayanışmayı çocuk bir şekilde hissediyor.
Diğer yandan eşler bu öfke, kızgınlık, ilgisizliği her ne kadar birbirinden vazgeçmiş olsa da birbirine hissederler. Muhakkak bunlardan birini bastırıyor ve içlerinde depremler oluyor. Diyelim ki gergin bir an'da çıkan tartışmada buna şahit olan çocuk var ve her şeye tanık oluyor. Çocuğun gözünden bakınca sağlıksız bir ortam, kavga, bağırış, hayatının ileri günlerinde sorunlar çıkaracak onca nedeni barındırıyor.
Benim için önemli olan çiftlerin ruh ve bedenen sağlığı ki eğer sözde eşler ruh sağlığı bozulursa müşterek olan çocuklarına sağlıklı zemin, ilgi ve şefkati asla göstermezler. Bana kalırsa en mühim olan şey çocuğun menfaati ve ileri yaşamıdır. Yani sağlıklı düşünemeyen bir ebeveyn sağlıklı çocuk yetiştiremez kanısındayım.
Böyle olacağına çiftler boşanma kararı almalı ve kendilerini mümkün olduğunca sağlıksız ortamdan uzaklaştırmalarıdır. (ciddi ciddi gergin ortamlar için) Güzel soru, emeğine sağlık.10 Yorumla
+1 yılBence sürdürülmemeli sağlıklı olmuyor şahsen bir çocuk açısından deneyimlediğim için bunu iyi biliyorum.
50 Yorumla
Bu durumu yakınımda gördüm, 2 erkek çocuğu var ve hayatlarını tamamen onlara adamış her iki tarafta. Olamaz diye bir şey yok olur sürdürülür ama çok zor. Bana kalırsa da bir yere kadar gitmeli ayrılıktan sonra da görüşüp en azından haftada bir kere çocukların sağlığı için etkinlik yapılmalı. Düşünün yani bunun daha okul toplantıları, mezuniyetleri var. Sürdürülmese bile görüşmeye devam edilmeli 👏
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
123
Cevap
50Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yıl- Cocuk deyip gecmeyin cocuk için çekilmeyecek cile yok yeterki cocuklaar iyinolsun diye canını verirsin
20 Yorumla Merhaba,
Herkesin bu konuda bakış açısı farklı anladığım kadarıyla. Her görüşe saygı duyarak şunları söylemek istiyorum:
Eğer ki çocuk için bitmiş bir evlilik sürdürülecek ise kesinlikle bu her iki tarafın kafa kafaya verip iyice planlaması gereken bir durum. Ki amaç çocuk ise o zaman rollere iyi bürünmek ve çocuğun bu durumu hissettmemesini sağlamak en temel görev.
Bir diğer tarafta da kesinlikle bitmiş bir evlilik sürdürülmelidir diyenler var. Ve ben kesinlikle bu taraftayım. Çünkü bitmiş bir şeyi sürdürmeye çalışmak hem iki tarafa büyük zararlar verir hem de çocuk hisseder ve çok etkilenir. Boşanıp akıllıca hareket ederek ayrı da olunsa çocuğa en azından anne baba sıcaklığı ve kesin sağlam varlığı hissettirilebilir. Yani boşan ama çocuğun ile en harika şekilde ilgilen. Sonuç olarak kimse büyük yaralar almamış olur.50 YorumlaTabii ki çocuklar için en sağlıklı olan anne-babası ile bir arada olduğu bir aile ortamıdır ama sadece fiziksel olarak bir arada olmak yetmez, bu ortamın huzurlu da olması gerekir. Eğer eşler arasında bozuk bir ilişki varsa, iletişim yoksa aile hayatı sağlıklı yürüyemez. İnsan yaşamı çok dinamik bir süreç. Günlük yaşam pek çok konuda karar almayı, birlikte harekete geçmeyi ve bu da sıkı bir iletişimi gerektirir. Bu iletişim kurulamadığında gündelik basit sorunlar bile çözümsüz kalır. Sorunların çözümsüz kalması ve ihtiyaçların karşılanmaması bir yana, aile ortamı huzursuz ve gergin hale gelir, evlilik ve aile işlevselliğini kaybeder. Böyle bir ortam çocuğun ruhsal gelişimi açısından faydadan çok zarar verici olabiliyor.

BİR ARADA OLMAK YETMEZ, HUZUR DA ŞART! 10 Yorumla
+1 yılHayır asla devam edilmemeli.. Aynı ortamda çocuğa rol yapmak doğru değil. Ayrıca sağlıksız bir ortamın çocuğa / çocuklara hiç bir olumlu etkisi olacağını düşünmüyorum.. Genelde olumduz ortamda büyümelerindense de ayrı şekilde büyümeleri daha sağlıklı..
Bu durumda olanlar "bekara koca boşamak kolay" diyorlar ama bence evliye de kolay olmamlı. Evlenmek kadar boşabmakta en doğal haklardan birisii. Anlaşamiyoorsan aranda hic bir bağ duygu his kalmadıysa boşanacaksınn hem boşanıncaa karı kocalıktan boşanılıyor anne-baba olmaktan boşanılmıyor..
Şahseen hislerim bitmiş birisine yemek hazırlamak ütüsünü yapmak çamasirlarını yıkamak banaa zulum gibi gelir hizmetci gbiii gorürüm kendimi..
Bir de çıkar iliskisi var tabii ki bu durumda cocugu bahane edip boşanmıyorlar çünkü boşansalar tekrar düzen kurmaları yeni hayata adapte olmaları gerekecek vs vs bu yöndende işlerine geliyor..20 Yorumlabir insanın kendisine yapabileceği en büyük kötülüklerden biridir.
huzursuz evliliğinizi uğruna sürdürdüğünüz çocuk da bundan zarar görür. küçük de olsa, bunu dile getirmese de, siz hiç farkında değil sansanız da evin içindeki negatif elektriğin ona yansımaması mümkün değil. sürdürülmesi mümkün olmayan evlilikler çocuk uğruna devam etmemeli. çocuğunuzu da sizden talep etmediği bir borcun altına sokmayın. yıllar sonra yıpranmış sinirlerinizle, taşmış sabrınızla çocuğunuza ben senin için nelere katlandım derseniz katlanmasaydın der.20 Yorumla
+1 yılevliliği bitiren faktörleri göz önünde bulundurarak karar verilmeli bu duruma. örneğin, şiddet varsa her türlü bitmesi daha iyidir. şiddetten kastım yalnızca fiziksel değil sözlü, ekonomik..çünkü bu çocukların gelişimde de çok olumsuz etki yaratır. çocuklara karşı ihmal doğuran durumlar varsa sürekli kavga bağırıp çağırmalar varsa.. o ortamda çocuk büyütülmemeli. ama karşılıklı aşk bitmiş ve eşler birbirini duygusal olarak doyuramamaktan başka bir geçimsizlik yaratacak durum yoksa (tabiki mutsuz ilerleyecektir) çocukların "yaşam konforunu" bozmamak adına sürdürülebilir. çünkü neresinden bakarsanız bakın ayrılık ekonomik olarak sarsıntı yaratacaktır duygusal olarak yaşatacaklarından bahsetmiyorum bile...
10 YorumlaEvde sürekli anlaşmazlık yaşayıp tartışmalar oluyorsa ve huzurunuz yoksa sürdürmemek daha doğru. Ama çocuğun anne babasıyla birlikte büyümesi, ortak aktiviteler yapılması önemli. Yani çok sık bir araya gelmek gerekir. Ayrıca sadece duygu bitmesi sorunu varsa ve evdeki huzurlu ortam bozulmamışsa çocuk için belli bir yaşa gelene kadar devam ettirilebilir. Günümüzde duygu olmadan mantık evliliği yapanlar olduğuna göre çocuk için de duygu olmadan evlilik devam edebilir. Önemli olan duygu olmasada saygının bulunması.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 455 cevap paylaştı.
+1 yılBuna herkes kendi karar vermeli çünkü her evlilik farklıdır. Sürdürenleride biliyorum, sürdüremeyenleride biliyorum. Kişiye kalmış.
Getireceği sorunlar şunlar: Çocuk her nekadar gözümüze küçük görünsede aslında herşeyin farkında olur. Duymasa hisseder. Ve çocuklar sevgisiz bir ortamı anında hisseder. Ve birbirini sevmeyen bir ailede tam büyür ama muhtemelen eksiklik hisseder.
Bir diğer problem ise şu, birbirlerine karşı birşey hissetmeyen çiftler bir süre sonra sevgi arayışına girer ve illaki karşılarına biri çıkar. Ya sonra? diye düşünürüm ben.20 Yorumla
+1 yılÇocuklar anne babayı model alıyor yani anne babanın arasındaki uyum, sağlıklı bir iletişim yoksa evde hep gergin bir hava varsa böyle bir ortamda çocuğun iyiliğini düşünerek evliliğe devam etmek çocuk açısından çok sakıncalı
Tabiki her çocuk anne ve babasının yanında büyümek onları beraber görmek ister ama bazı şeyler olmuyorsa çocuğun psikolojisi için ayrılmak daha doğru bir karar olacaktır bence..
Boşanma kararı alan çiftlerin yeni bir hayata kısa sürede adapte olacak, sağlam bir ruh haline sahipse evli kalmaktan daha iyi bile gelebilir bu çocuk için çocuklarda bazı şeyleri anlıyor yeterki doğru şekilde anlatılsın belki biraz zor bir süreç olabilir ama çocuğun ruhsal gelişimi için en sağlıklı ortam hangisiyse onu seçmek lazım diye düşünüyorum.10 Yorumla
+1 yılEn güzel çözüm tabiki evliliğin ilk günkü gibi devam etmesi. Fakat böyle bir dünya yok, çiftler mutlu değil. Çocuk yüzünden aynı evde mutsuz bir şekilde yaşayan çiftler, gerçekten çocuklarına yansıtmadıklarını düşündükleri tüm tepkileri çocuklarına yansıtıyorlar.
Mutsuz bir evde çocuk büyütmektense, iki ayrı evde mutlu ve ayrı ebeveynler olarak çocuğunuzu büyütün. Bir çocuğun aile içi kavgaya maruz kalmasındansa, annesini ve babasını farklı evlerde görmesi çok daha sağlıklı.
Biz her konuyu fazla duygusal düşünüyoruz, sonrası daha acı oluyor.20 Yorumla
+1 yılMümkün değildir. O çocuk o evde kavga gürültü ile sevgisiz, psikoloji bozuk şekilde büyüyeceğine ayrılmış anne-babanın çocuğu olmak daha iyidir.
Zaten aileler çocukları için bu hayata sabrediyorlarsa bu sefer kendi psikolojileri de bozuk oluyor ve çocuğuna yeterli ilgiyi gösteremiyor..
Kimse boşanmak için evlenmez ama olmuyorsa da zorlamamak lazım..20 Yorumla
+1 yılhayır çocuk sevgisiz bir ailede daha olumsuz yetişir. Çocuk çevresinden örnek alır, izler, duyar.. Anne ve baba da bu örneklerden biridir. Anne ve baba birbirini seviyorsa çocuk sevgiyi, saygıyı anne ve baba olmayı örnekleri ile öğrenir. Aksi halde sürekli tartışmalı, birbirlerini zerre sevmeyen, hissiz bir anne ve babayla yaşarsa kapanık, çekingen, utangaç, kendini ifade edemeyen bir çocuk olarak devam eder hayatına.
20 YorumlaEğer ki karı koca ilişkisini sürdüremeyip ebeveyn rollerine devam edip aynı evde huzursuzluk çıkarmadan yaşayabiliyorlarsa devam edebilirler ama genelde bu şekilde medeni kalınmıyor ve çirkin kavgalar tartışmalar çocuk önünde yaşanıyor böyle bir evliliği çocuk için sürdürmeye çalışmak faydadan çok zarar getirir diye düşünüyorum
10 Yorumlabir zamanlar aşık olduğun ama artık hissizleştiğin biriyle sırf çocuk için takım arkadaşı gibi hayata devam ederseniz birbirinizden nefret etmeye başlarsınız. En azından çocuk için birbirinize değer vermekten vazgeçmeyin ve boşanın. Boşansanız bile aranızda sağlıklı bir ebeveyn ilişkisi olduğunu çocuğunuz bilsin.
10 YorumlaBence dogru değildir. Oyle bir tanıdığım var biryerden sonra patlak verir buda hoş olmaz cocgun psikolojik olarak kotu etkiler efendi gibi ayrilsinlar cocuguda birbirlerinden esirgemesinler cocukta yasini basini alinca guzelce anlatilir kimse bosanmayacak diye birsey yok
10 Yorumla
+1 yılO çocuk o evde ki kavgaları gürültüleri her gün hergun havada tabak bıçak çatal kasik uçtuğunu görecek her gün kendinden nefret edecek o yaşta bir çocuğun psikolojisi çok çabuk daha bozulur bir ebeveynin çocuğunun sağlığı için her attığı adıma dikkat etmesi gerekir eğer bunu yapmıyorsa kavgalar devam ediyorsa bence hemen daha fazla vakit kaybetmeden gidip resmiyette ne varsa bitirsinler kendilerini düşünmüyorlarsa ortadaki o bebeği dusunsunler inansınlar ki çocuk zaten şu an anlamaya başlamış ama daha çok ilerlemeden bosansinlarki ilerleyen zamanlarda o çocuk aile içerisinde ne görüyorsa çevresinde uygulamaya başlar ilerledikce de kavgaya yatkın burj olack şimdi bitirseler eğer o çocuk için her şey daha iyi olur en azinan büyüdükçe dicek ki annem babam ayrılar zaten ben küçükken ayrılmışlar ve fazla desmicekte ayrılma sebeplerini
Bir çocuk kapanmış bir defteri asla açmaz kabuk bağlayan yaralarını kendi kanatmaz10 Yorumla
+1 yılTek sorun duygusal hissizlikse eğer çocuğa yansıtıldığı kadar kötü etki yapar. Çok vahim sorunlar doğurmaz çocuk için bu hissizlik durumu ama kavga, gürültü, tahammülsüzlük girmişse işin içine çocuklarda psişik sorunlar yaratır. Tahammül kalmadıysa boşanmak daha hayırlı olur. Çocuk var diye zincir de bağlı değil neticede.
10 Yorumla
+1 yılBu bir süre mümkün , fakat daha sonra duygular iki yabancı gibi olmayı taşıyamaz hale gelir ve arafta olan bir ilişki en yakın olan sona doğru hızlıca iter kişileri..
Saygının da varlığını kaybettiği bir ilişki , çocuklar için sürdürülemez hale gelir ve en doğru olan da zaten bitmesi..10 Yorumla
+1 yılEvet sürdürülür ve sürdürülmeli annesi babası ayrılmış çok tanıdığım oldu genelde sıkıntılı oluyorlar. çocuğun psikolojisi bozuluyor travma bile yaratabiliyor onda eski ailesini düzenini araştırmalara göre annesi ve babası boşanmış bireylerde psikojik rahatsızlıklar daha sık görülüyor ve ileri yaşlarda alkol sigara uyuşturucuya bağımlı olabiliyor.
11 Yorumla- +1 yıl
Boşanmak isteyenlerin çocuğun büyümesini beklemesi gerektiğini 18 yaşından sonra boşanmalarının daha doğru olacağını düşünüyorum
+1 yılSorsan herkes hayir diyor
Ama bir cogu ayni durum icinde. cocuklar kucukse maddi manevi birsekilde devam ediyor.
Zaten bir sure sonra balkonsuz bir eve benziyorsun.
Kavgalar azaliyor , belki hic olmuyor.
Cunku artik kabullenmissin konusarak , tartisarak bir yere varamayacagina.
Ne kadar denediysem , irdelediysem olmadi.
Belki ustumuzden bir kus gecer.10 YorumlaBu çok hassas bir konu yani duygunun ne derece kalmaması ile alakalı
Sevgi saygı varsa devam edilir ama şiddet varsa ve cinsellik yaşanmıyorsa bitmiştir
Bu çocuk içinde sağlıklı bir aile ortamı olmaz diye düşünüyorum30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılValla siz ayrıldıktan sonra olan çocuga oluyor. Evet evlilil çocuk için sürdürülmeli. Yaparken ayrı büyütcem mantığıyla yapılmadı sonuçta. Cocuk gerçekten yetim , öKSüz büyüyor ayrıyken. Benimde annem babam ayrı. Babamla görüşsem bile bir kere babacım demedim. Anneme de annecim demedim o yakınlığı bulamıyorum. Çocuk özgüvensiz, tecrübesiz ve garip yetişiyor bu şekilde. Net.
10 YorumlaBence sürdürülmeli ve tek cözüm olarak bosanma görülmemeli cünkü eger her iki tarafta istese ve cabalasa yeniden sevebilirsiniz ne evli ciftler gördük yillar icinde yillarca bosalmak isteyip sonra cifte kumrular gibi olan.. hersey kafada bitiyor duygu bitti diyip bosanmak isteyen kolaya kacmis olur ki bu aslinda hicte kolay degil sonrsinda yeniden birini sevip güvenip evlenmek cok zor bu zamanda bekalara bile zor.
40 YorumlaÇocukların bu gibi şeyleri küçük yaşlarda daha çabuk atlatacaklarını düşünüyorum. İlla ki etkileneceklerdir fakat zamanla bu duruma alışılacaktır. Mutsuz bir evliliği devam ettirmenin anlamı yok, bu çocukları daha kötü etkileyebilir.
20 Yorumla
+1 yılAnne babaya bağlı kendi aranızdakileri çocuğa yansıtmazsanız çocuk aile ortamımda büyür ama eğer yansıtmamak size zor geliyorsa, o kadar kötüyse aranız boşanın gitsin. İleride çocuk en azından kötü ailede büyüdüm demez ben küçükken boşandılar der.
20 YorumlaBence kişiler çok zıt sa ve cidden sonu bitmeyen kavgalar varsa bunların çözülebileceğine dair umutlar az ise bence çocuk kurtaramaz. Hatta çocuğun ilerideki psikolojisi tehlike altındadır o yüzden çocuğu da düşünmek lazım çocuk kurtaramaz.
10 Yorumla
+1 yılASLA!!! En buyuk haksizlik bir cocuk icin ve o cocugun ya da cocuklarin psikolojisi yerle bir oluyor bunu bizzat yasamis ve hala yasayan biri olarak soyluyorum. Keske diyorum ayrilsaydiniz bunu kendilerinede soyledim hemde defalarca.
10 Yorumla
+1 yılBitmiş bir evlilik çocukları bahane ederek sürdürülmemeli, aksine çocukları psikolojik olarak bitik evlilik kötü yonde etkiliyor. Yani evlilik bitmis ise herşey yapilmış ise olmuyorsa ayrılmak en dogrusu olur.
10 YorumlaBence doğru değil. İnsanlar çocukları için bir arada da olsa arada sevgi ve tahammül kalmadığı için yine kendileri mutsuz olup bunu çocuğa da yansıtacaklardır. Boşanıp çocuklarına da şefkat ve ilgi göstermeleri daha iyi olacaktır.
10 Yorumla
+1 yılCıks biten evliliği sayılı günü kalsa ölecek olsa dahi bir gün bile devam ettirmek sadece ömür törpüsü cidden toksit şeyler. Hayır diyorum çocuğun ailesinin ayrı kalarak daha sağlıklı büyüdüğü kanaatindeyim
10 Yorumla
+1 yılBirsey bitmisse cocuk icin devam etmek iki tarafada zarardir. Zsten aradaki tartismalarda olan cocuga oluyor onun psikolojisi dusunulmeli medeni bir sekilde ayrilmalidir bazen cocuk icin bir araya gelinmelidir.
10 Yorumlahayır böyle evlilikler biliyorum çocuklar artık boşansınlar diye yalvarıyordu bence çocukların daha çok psikolojileri bozuluyor bitmişse bitmiştir her gün kavga etmektense dostça ayrılmaları daha iyidir
10 YorumlaÇocuğun mutsuz bir ortamda buyumesindense ayrı mutlu bir ortamda büyütülmesi daha doğru diye düşünüyorum.
40 Yorumla
+1 yılevlilik kötüyse bitirilmeli çocuk varsa anne ya da baba da kalcak ve görüştürülmesi lazım anne baba birbirlerini çocuğa karşı kötülemicek biticekse anlaşmalı bitmeli
20 Yorumla
+1 yılşu an öyle bir ailenin içindeyim. Anne ve babam birbirini sevmiyorlar ve bunu birbirine en açık biçimde belli ediyolar. Aslında onlar bu sevgisiz hallerini sadece birbirine gösterdiklerini düşünüyolar ama öyle olmuyor. Çocuk için o evliliği sürdürdüklerini düşünüyolar ama en çok çocuk yara alıyor haberleri olmuyor.
20 YorumlaBu bence çok yanlış çocuk anlar tabi ki de babasının ve annesinin birbirlerine sevgi beslemediklerinden sevgisiz bir ailede büyümek ne kötü çocuğu da çok etkiler
20 Yorumla
+1 yılBitmiş bir evlilik sadece çocuklar küçükse sürdürülmeli. Çevremde buna dair bazı örnekler var. Kuzenim eşinden ayrıldı. 3 tane küçük çocuğu var ve annesi baba tarafına, babası da anne tarafına gönderip duruyor. Çocukların psikolojisi bozulması an meselesi. Ha eğer çocuklar büyükse ayrılma daha kolay gerçekleşir.
20 Yorumla
+1 yılElbette hayır bu şekilde kendi mutsuzluklari ile ekstra bir çocuk büyütmeye çalışıp mutsuz bir birey daha oluşmasına neden olurlar. İlerlemeyen evlilik çocuk olsa da ilerlemiyor.
20 Yorumla
+1 yılçocuklar anlıyor ve tartışmalara şahit oluyorlar bu çocuğun psikolojisi için daha kötü çocuk için evlilik sürdürülmemeli.
32 Yorumla- +1 yıl
Hayır sürdürülmesi doğru değil
- +1 yıl
Ben farklı bişey mi söyledim
+1 yılİnsan bazen öyle oluyor ki ne çoluk görüyor ne çocuk. Aklî selime başvurmak gerek; eğer hiç bir şekilde kurtarırı kalmadı ise, her gün bir ızdırapsa, kavgaların ardı arkası gelmiyorsa, zorlamanın manası da yoktur. Sonuçta birisi birisine zarar verebilir.
Amma ve lakin öyle büyük kavgalar içerisinden çıkan, kurtulan ilişkiler de gördüm ki hakikaten çoluk çocuk mutlular (en azından dışarıdan öyle görüyoruz)10 Yorumla
+1 yılBitmiş bir evliliği çocuk için yürütürsen daha çok sana zarar verır çocuğu duşuneyım derken kendını düşünür hayatını mahvedersin ama saygı çerçevesinde ayrı bir şekılde o çocuğu büyütebilirsiniz
10 Yorumla
+1 yılHayır. Bu durum çocuğun daha cok yipranmasıni sağlar. Evlilik bitirilmeli ve mahkeme karari ile anne veya babaya devredilmelidir. Zorla guzellim olmaz hele de evkilik konusunda..
10 YorumlaHatayı hatayla kapatmaktan başka bir şey değil bu bence. Çocuk olunca insanların hal hareketleri karakterleri değişiyor yine aynı şekilde hayatlarına aynı sorunlarla devam ediyorlar.
10 Yorumla
+1 yılDevam etmeli bence, tanıdığım bir çift vardı boşanmamışlardı ama ayrı yaşıyorlardı, sonra çocuk için bir araya geldiler sonra birde kızları oldu ve şimdi çokta mutlular
10 Yorumla
+1 yılO kişiyle evlenip çocuk yaptıysan. Iliskini bir sekilde sürdüreceksin😒ne o anlaşamadik bilmem ne? Yatakta anlaşıyordunuz ama😠sonra noldu da anlaşamiyorsunuz diyorum ayrılacaklara
10 Yorumla
+1 yılÇocuklar önemli. Kavga gürültü olmayacak ve çocuklar kendini idare edemeyecek kadar küçük ise devam edilebilir. Ama herkes kendi yoluna bakabilmeli. Resmen zulüm haline getirenler var.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 306 cevap paylaştı.
+1 yılHayır yurutulmemeli. Sagliksiz huzursuz bir aile ortamında buyumesindense ayri evlerde ama mutlu anne baba ile buyumesi cocugun kisisel gelisimi için daha saglikli olacaktır
10 Yorumla
+1 yılHayırrr aslaaa. Evlilik bitmişse çocuk için sürdürülmez. Zaten öyle bir evliliğin çocuğa da bir faydası olmaz.
20 Yorumla
+1 yılHayır çocuğun psikolojisi daha önemli, hergun kavga olan bir evde büyümek daha çok zarar verir.
30 YorumlaAşırı çekilmez bir hal aldıysa boşanmalı yoksa boşanınca da ne sizi ne çocukları iyi hayat bekliyor gerçi bu devrin çocukları hep ana baba ayrı
10 YorumlaEvliligi çocuk için sürdürmek Balkonsuz ve penceresiz ev gibidir her zaman bunaltıcı olur 🖤En iyisi bitirmek.
10 Yorumla
+1 yılBirbirini sevmeyen anne babaya sahip çocuk zaten mutlu olamaz ki. Boşuna çocuk için birbirlerini sevmeyen iki insan birbirlerine katlanmamalı.
10 Yorumla
+1 yılHayır, çünkü aile içindeki gerginlik çocuğa ister istemez yansır. Yani iyi olsun diye her şey berbat edilir.
10 YorumlaBence ettirilmememli eğer olursa bu durum cocuk icin yapılmış en kötü şeydir sağlıksız bir ortamda buyutulmek.
10 Yorumla
+1 yılBence hayır o çocuk kavga varsa daha çok yıpranır piskolojisi bozulur ayrılmak en iyisi kötü giden evliliği çocuk kurtaramaz
10 Yorumla
+1 yılBence hayır. Sonuçta çocuk anne ve babasının birbirini sevmediğini anladığında daha büyük bir yıkım yaşayacak.
10 Yorumla
+1 yılÇocuk gelişimi uzmanı arkadaş çocuk küçükse belli bir yaşa gelene kadar ilişkinin devam etmesi gerektiğini ifade etmişti
10 Yorumla
+1 yılÇok saçma bitmisse bitmiştir. Bosandigimizda babası yine eski eşim olacak sonuçta. Çocuk için hasarin en az olacagi şekilde planlanması gerekir.
10 Yorumlaevli kalmanin bir anlami ve onemi kalmadiginda cocuk icin surdurulmeli ama nereye kadar cok zor bir durum
10 Yorumla
+1 yılEn doğrusu budur. Çocuk biraz daha büyüyünce ayrılırlar.
20 Yorumla- Devamını Gör (113)
Devamını Gör(158)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem