Arkadaşlar iyi geceler. 18 yaşında evlendim, çok zorluklar çektim eşimden ve annesinden. 4 sene kaynanamla yaşadım siz anlayın halimi. Neyse eşimle yatak odam yok, ayrı yatıyoruz. Konuşcak hiçbir şey yok konuşmuyoruz bile. O kendi halinde takılıyor ben kendi halimde. Ne yapcağımı bilemiyorum. Allah rızası için bir akıl verin bana.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Ev içinde ev olmaz alın eşinizi karşınıza oturup konuşun anlatın farkindamisin diye sor kaç yıl oldu vs. diye orta yolu bulduktan sonra izleyin konuşmadan sonra değişti mi degismiyorsa bir konuşma daha yapın ama bu konuşmada boşanmak zorunda olacağınızı da ekleyin tabi siz boşanıp kendi ayaklarınızın üstünde durabilecekseniz ( hayat şartları iş bulma konusu olduğu için öyle söyledim ) öz aileniz size kucak açar mı vs. bu ihtimallerin hepsini gözden geçirin şunu net söyleyebilirim evlilik tek taraflı yürümüyor bir taraf feda ediyor alttan alıyor karşı tarafın umrunda olmuyor değişen de çok ama çok nadirdir hakkınızda hayırlısı olsun
Evlilik bu devirde pişmanlıktır hemde bu devirin insanıyla 🤷🏻♂️00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBu dediğini benim cici annem yapıyor.
Yani şöyle deyim.
Benim annem ile babam ayrıdır.
Ben annemle kalırım.
Çünkü babam çok normal birisi değil dır.
Babam aldı bir tane kadın onunla evlndi çocuk ta yaptı.
ama kadın çok iyi birisi ama babamı zor çeker,
ayrılmak ister kadın babam dan ama ayrılamıyor çünkü oğlu çok sever babamı oncin ayrılmak istemez. Sürekli küserler barışırlar.
Yani sen çocuğunuz var diye evli kalmak isten? Eğer öyleyse ayrıl ondan kafan daha rahat olur. .00 Yorumla
+1 yılÇocuk için evlilik sürdürmek saçma. Tam tersi bir çocuk mutsuz bir evlilikte annesinin babasının birbirini sevmediği bir evlilikte büyümesi daha kötü psikolojik yara. Benim annem babam öyleydi hep kavga hep sevgisizlik keşke ayrılsalardı da sessiz sakin huzurlu büyüseydik.
02 Yorumla
Soran+1 yılÜzücü bi durum
- +1 yıl
Öyle büyük kavga kıyametler ve şiddet yoktu ama birbirlerini sevmediklerini hep hissettik hiç huzurlu bir aile olamadık. Çocuğun için en doğrusu kavgasız gürültüsüz sessiz sakin büyütmektir. Annesiyle babasının birbirini sevmediğini görmesin o yaralar. Ama ayrı olurlarsa ona zaten sorun olmaz dünyanın ilk ailesi ayrılan çocuğu olmayacak.
+1 yılE sizin evliliğiniz bitmiş ki. Neden şimdiye kadar boşanmadınız? Ve mutsuz bir evlilik çocuk için sürdürülmez bu yanlış. Siz böyle düzgün bir aile olamadığınız sürece o çocuk ikinizin arasında yıpranır. Ayrıl boşan en iyisi. Çocuk içinde iyi olur bu
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
38
Cevap
66Cevap
Cocuk icin iyilik yaptiginizi düsünüyorsunuz ama tam tersi oluyor. Ben huzursuz ailenin bir cocuguyum. Annem babama bizim icin katlandigini söyledi ama bu bizim pikolojimizi mutsuz ortamdan dolayi cok etkiledi ve halada ilerde iliskimizde etkilicek. Ayri ama daha huzurlu ve salglikli oortamin olmasi daha iyidir yani ayirlin cocugunuza iyilik yapmak istiyorsaniz. Ayrica evliligin belli standartlar altinda yürümediginide gösterirsiniz. Bunu gösterincede cocugunuzda ona göre iyi standartli bir saglikli iliskinin ne oldugunu görücek ve kendisi icinde o stadartda bir iliski isticek.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı. Boşanmayı gündeme aldığınız kadar birbirinizle muhabbetinizi nasıl düzeleceğini konusunda kafa yormalısınız. Elinden geleni yaptıktan sonra son secenek boşanma olmalı.
Genç yaşlarda evliliklerin böyle bir sıkıntısı oluyor eşler kıymet bilmiyor. Geç evliliklerde genelde erkekler hanımlarının el üstünde tutuyor.
Evlilikle ilgili çok güzel kitaplar var "beş sevgi dili" en beyendiğim kitaptır. Faydası olacağını düşünüyorum21 Yorumla- +1 yıl
Kiz masallah genc bi kardesimiz olarak seni kutluyorum olaylara mantikli yaklasabilen insanlar gordukce mutlu oluyo insan gercekten yuva yikmak kolay yapmasi zordur bu yasta bilincli olman takdire sayan :)
+1 yılEğer Yatak odanız Yoksa böyle bir evlilik dinen bile mümkün değildir. Acil çözüm şart. Eşinizle bir dışarı çıkıp veya 2 gün tatile gidin. İçinizdeki sorunları konuşarak çözün. Sorunlar konuşarak çözülür susmak ile değil. Olmazsa bir Uzmana müracaat edin. Ama siz bu işe el atın. Aileniz ile görüşüp yardım isteyin. Bir şeyleri siz yapma gayretine girin. Eğer o vazgeçmişse. Önemli olan dizi onun sevip sevmediği. Eğer onun sevgisi bitmişse. O zaman işiniz zor. Erkek asla yalnız olamaz ve kalamaz.
00 Yorumla
+1 yılUğraşman gerekiyor böyle oldu deyip bırakma gerekiyorsa evlilik psikoloğuna gidin tıbbi uzman desteği alın belki böylelikle bir çözüm bulunabilir eşin ne seviyorsa ona göre uğraş elinde tutman gerekiyor evlilik kolay kurulan bir şey değil bir hayat ve yıllar var bu kadar emeği çöpe atmayın
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÇocuklarınıza “ben senin için katlandım babana” demek çocuklarınıza haksızlık olur. Onların cevabı “ bizim için keşke katlanmasaydın” olur. Kendinizi düşünün biraz. Siz mutlu olursanız çocuklarınız mutlu olur. Birde aynı evde iki yabancı olmakta boşanma nedeni için geçerli bir sebep hukuken. Kadının kadınlık görevi erkeğin erkeklik görevi işlevi olmuyorsa tek celse.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBirincisi senin cevabın burada degil. Bunu bir ilişki kocuna danışmalısın ya da eşini karşına alıp konuşmak lazım.
Zor bir durum Ama atlatılabilir.
burada gel özele dertleşelim diyenlere de sakın itibar etme. Onların derdi iki iltifat edip senin aklını çelmek10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSanırım seni en iyi ben anlatım ben de hemen hemen aynı şeyleri yaşıyorum. şu an burada olmayabilirsin ama yorumumu mutlaka okuyacaksın. Ben öğretmenim. Seninle muhabbet etmek dertleşmek isterim. Sorunu beğeneceğim. Muallim ben. Bana ulaşırsan memnun olurum
00 Yorumla
+1 yılboşanacaksın.
o hatayı ben yaptım. aman oğlum babasız büyümesin dedim. mutsuz bir ev ortamında olmaktansa ayrı olması daha sağlıklı. boşandığım zaman pedagogum o babasız kalmayacak onun babası var demişti10 YorumlaBenim annemde boşanacakmış ama bizim için boşanmamış üç kız kardeşiz ve iyi ki boşanmamış babam bu hayatta en değerli hazinem babasız büyümeyi hayal bile edemiyorum
20 Yorumla
+1 yılMaden anlaşamıyorsunuz çocuk neden yaptınız ki. Şahsen ben 2-3 sene çocuk düşünmüyorum önce bir bakalım bu sorumluluğu alabilecek bir çift miyiz aramızdaki uyum nasıl olacak ona göre düşünülür ki ekonomik duruma göre de bakarız.
00 YorumlaÇocuk olduktan sonra da çocuk için katlanacak isin belki, ana baba ayrı olup büyümesin diye, çocuk olur biraz mutluluk belki, sonra yine mutsuzluk, hergün mutsuz eden, mutsuz etmeye alışıyor, üzmekten kırmaktan çekinmiyor maalesef
00 YorumlaTek başıma ayaklarımın üzerinde dururum kimseye muhtaç olmam diyorsan boşan bence ya da çalışmıyorsan kendine iş bul iş hayatını tanı biraz kendini toparla sonra boşan. Anne baba mutluysa çocukta mutludur. Mutsuz bir evde çocuğunda mutlu olması beklenemez.
10 Yorumlaboşa zaman kaybı. Zamanınız bu kadar değersiz olmamalı. Tek başına da çocuğunu büyütürsün. Var öyle aslan gibi anneler
20 Yorumla
+1 yılYanlış. Çocuk içinse bitmesi gerekir. O huzursuz, mutsuz ve kavgalı bir ortamda çocuk büyümemeli. Olayları kavramaya başladığında travması olur...
00 YorumlaSeni o kadar iyi anliyorum ki. Yazdiklarini okudukca yasadigim hayatin aynini gordum ve halen ayni. Bazen hayat kisa diyorum ve hayat senin, baskasi icin yasamamak gerekiyor. Sonra oglum ve ayrica isin ekonomik tarafi dusunduruyor. Ekonomik dememin nedeni nafaka vermek istemem veya vermeyecek olmam degil, verebilecegim nafaka ile ulkemizde gecinmeyi birakin ev bile tutamazsiniz artik. Amaaan neyse yazdikca yazarim yoksa buraya 😥
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. erken evliliğin hataları aynı evde 2 yabancı gibi bir ömür geçmez dediğin gibiyse durumun zor ailen arkandaysa eşinle konuş ayrı eve çıkın yoksa sonu zaten boşanma olur
04 Yorumla- +1 yıl
@yrmz3405 18 yaşında evlilik yapan hayata nasıl alışır? bak sen orta yaşlarda evlenmişsin evlilik kafa uyumu olunca güzeldir her konuda çiftler arkadaş gibi olmadığı için sorun yaşanıyor ve aileci erkek kadın olunca zaten baslibasina sorun yaşanır her evli olan ayrı evde yaşamak ister ne yaşadığını karı koca bilmeli
Önce eşinle konuşup halletmeye çalış sınuca bağlanmazsa boşan gitsin kendi ayakların üzerinde durabilirsin eminim. Ve çocuklarında zamanla anlayacaklardır.
00 Yorumla
+1 yılcok erkek evlenmissin bir kere buyuk hata ustelik bir de cocuk yapmissin mutsuz bir evlilikten bu evliligi surdurmenin anlami ve onemi kalmamis ki iki yabanci gibisiniz
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. Şu an kac yasindasin, kac cocugun var, ne mezunusun, ail3n bosansan sahip cikar mi, calisma sansin var mı ? Bu sorularin cevabini verirsen ona gore yorumlayabiliriz.
00 Yorumla
+1 yılBence cok yanlış. Cocuk bile sizin durumunuzdan etkilenir. Mutsuz bir evde büyümesinden iyidir. Cocuk yine sizin çocuğunuz. Bence sen kendini düşün. Ve boşan
00 Yorumlaailen arkandaysa bence ayrıl çocuklar bir şekilde büyüyor ayrılmak onlara olan ilgini azaltmaz asıl mutsuz olan ailenin çocukları sağlıklı büyümezler sen mutlu olursan onlarda mutlu büyür bence ☺️
00 YorumlaOrtada evlilik diye bir şey kalmamış zaten. Konuşarak çözüme kavuşturamıyorsanız yolları ayırmak iki taraf içinde en mantıklısı olur.
04 Yorumla
Soran+1 yılSorun ilgi sevgi yok beraber hiç bir şey yapamıyoruz kocamı koca işte
Soran+1 yılHaklısın doğru olanda bu elbette ama yaşım genç bi evlilik daha yaparsam ve daha kötü olursam diyede korkuyorum
- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılBoşandığında sana destek olacak bir ailen var mı arkanda. ya da krndi ayaklarının üzerinde durabilirmisin
10 Yorumla Zaten evliliğiniz bitmiş. Biten evliliği de çocukla zorla ileri götüremezsin eninde sonunda biter ve olan çocuğa olur.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 541 cevap paylaştı.
+1 yılBöyle evlilik olmaz ama hayatta çekilmez hayatı mutlu yaşamak İçin boşanmak gerekiyorsa düşünmeyin boşanın gitsin
12 Yorumla- +1 yıl
aklın yolu bir
- +1 yıl
@Afrodit34343434 yani 🙋🏻♂️☺️
- Aile & Toplum konusunda 940 cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik tabelasının altında bomboş bir çerçevesiniz. Yoluna bak. Ajitasyon yapma. Kadın ol, yaşaman gereken hayatı sür.
10 Yorumla
+1 yılçocuklar için evlilik sürdürmek mantıklı değil çocuklar tam tersi mutsuz bir evlilikte daha da mutsuz oluyorlar piskojik açıdan hiç iyi değil
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlilik birliği kalmamış ortada ne yazık ki.. Çocuk o mutsuz aile ortamında zaten iyi yetişmeyecek. Bence henüz yaşınız genç iken boşanıp kendinize yeni bir hayat kurun
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılHanfendi mutsuz evliliği çocukta yapsan kurtarmaz birbirinize karşı soğukluk ilgisizlik var mı sayma sevgi var mı
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı. Ayrilsanizda cocuklara bisey olmayacak. Birlikteyken zaten mutsuzsunuz bunu cocuklarada yansitacaksiniz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende aynı durumdayım 😓
Allah yardımcınız olsun510 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@ümtwerty 12
Cevap sahibi+1 yıl@yrmz3405 😑😑 bizimki çok farklı alkol felanda var
Cevap sahibi+1 yıl@ümtwerty 1 tane
Cevap sahibi+1 yıl@ümtwerty 12 evet bazen
Cevap sahibi+1 yıl@ümtwerty anlamadım napim
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yıltüm samimiyetinle konuş. olmuyorsa boşan. güzellikle anlat derdini.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı. Akılı muhtemelen sana 18'inde vermişlerdir ama sen almamışsındır. Artık geç oldu, insanlara hizmet etmeye devam et
00 Yorumla
+1 yılBitten bir evliliği çocuk için yürütülmez ilerde o çocuk mutsuzluğunuzdan etkilenicek...
10 Yorumla
+1 yılÇocuklarına iyi bir hayat sunulacaksa boşanman en doğrusu
10 Yorumla
+1 yılDegil baska sorun varsa sor yine, sonra birbirinizi aldatip cocugun psikolojisini bozarsinuzuz
00 Yorumla
+1 yılEvliliğiniz bitmiş ne çocuğu saçmalama.
Kendine de yazık etme daha fazla.00 Yorumladevam edeceksin mecburen ayrıl desem nasıl gecımını saglıyacaksın
01 Yorumla
+1 yılAdres belli hanım ya ayrilirsin ya da çocuk için katlanirin hayat böyle maalesef kolayliklar
00 Yorumla
+1 yılboşanacaksın hem seks ten mahrumsun hem ilgi ve alakadan
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılDeğil hatta çok daha kötü sonuçları oluyor. Çocukların psikolojisini de kötü etkiliyor.
00 Yorumla
+1 yılÇok yanlış bir şey bu bana göre. Kurtuluş çocukta olsaydı yetimhanelerde çocuk kalmazdı
00 YorumlaBoşanmak daha iyi olur bence. Çocuk böyle bir evde büyüyünce aşkın ve sevginin böyle bir şey olduğunu sanacak.
00 Yorumla
+1 yılBenim annemle babam ayrı. Boşanma etkiliyor açıkcası hatta kötü bi boşanmaysa psikolojinin içine ediyor ama yemin ederim öyle bi evde yaşamaktan iyi. İyileşme fırsatın oluyor değişim dönüşüm falan
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılOlmuyor arkadasim emin ol olmuyor çocuk için devam etsin diyorsun sonra boyle bir ortamda çocuk nasil saglikli yetisebilirki diyorsun en mantiklisi çocuk daha fazla buyumeden yollari ayirmak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDeğil değil mutsuz ailenin çocukları zaten mutsuz olur
20 Yorumla
+1 yılburadaki görüşlere göre hareket etmen doğru olmaz, fikir edinebilirsin belki fakat hayat senin hayatın korku ve kaygıların yüzünden karar vermekte zorlanman normal sosyo ekonomik düzeyin vereceğin kararda etkili olur.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılPeki bu sorduğun sorunun bir sebebi olmalı, Neden? Sorusunu sorduğunda aldigin cevap nedir?
00 Yorumla Bosanicakksin abi kendi hayatini sevdigin bir adami alicaksin hayatina bu dunyaya baskalarini mutlu etmeye gelmedin kendin mutlu olmalisin ve seni mutlu eden birinj hakkediyorsun .
06 Yorumla
Soran+1 yılMaddi yönden sıkıntı yaşatmıyor sadece aramızda sevgi ilgi hiç bir şey yok. Aile gibi değiliz. Maddi yönden her istediğim olunca da acaba haksızlık mı ediyorum diye vicdan yapıyorum
Soran+1 yılYa daha kötü olursam?
Soran+1 yılSöyle lütfen
Biraz ilgi göster onunla konuş erkekler ilgi çok severler adım at, sen susarsan olmaz, yuvayı dişi kuş yapar 😊
31 Yorumla- +1 yıl
mesaj at konuşalım
Aile & Toplum konusunda 676 cevap paylaştı. Aslında evliliginiz bitmiş sadece resmiyette kapıtta. yatak odasının bile olmaması cok kötü! Devam etmemen en iyisi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇocuğun var mı eğer yoksa boşan hiç uğraşma seni çok iyi anlıyorum ilgisiz eş adamı Deli eder
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılO evlilik bitmiş. Çocuğa yazık olur hiç bir şey düzelmez.
00 YorumlaSeni çok iyi anlıyorum. Çokta uzugunum. Gerçekten zor bı hayat burada fazla detaylı yazamıyorum. Çocuk olursa iyi olur yuva kurtulur dersen eskisinden daha zor günler yasatain
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYa siz evlisiniz. Cinsel hayatiniz olmasi gerek. Az ilgi goster ne bikeyim cilve falan yap gece yanyana yatin bari.
41 YorumlaÇocuğun ailesi sizsiniz bunu en iyi siz bilirsiniz
Etkilenir mi ayrılmanızdan?10 YorumlaBen çocuk için sürdürüyorum maalesef mecbur🤣
44 Yorumla- +1 yıl
@efe2468 çocuk olunca arada sürdürüyosun ama biryere kadar mutsuzsan bile
+1 yılsıkıntı büyük neden mutsuzsunuz yatak vc mi başka neden mi
00 Yorumla
+1 yılYanlış çocuk büyüdükçe farkına varıcak ve etkilenecek ona da kötü örnek olmayan abilerim ablalarım
00 Yorumla
+1 yılGerçekten çok zor peki ayrılmak istesen nasıl olur sence hayatın
00 Yorumla- Devamını Gör (44)
Devamını Gör(89)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri