Mutsuz giden bir evliliği, çocuk için devam ettirmek doğru mudur?

Mutsuz giden bir evliliği, çocuk için devam ettirmek doğru mudur?
hayır tabi ki mutsuz bir evlilik çocuk için bile sürdürülmez. yani çocuğun gelişimini tabi ki etkiler iyi veya kötü ama hiç bir şekilde bence bir evlilik yani mutsuz ve kötü giden bir evlilik devam ettirilmemeli zaten bunun sonu yok ki yani bu gün çocuk için devam ettirirsiniz yarın çocuk okula gittiği için devam eder sonra ki gün çocuk evlendiği için devam eder yani aslında kişiler mutsuz ise anlaşmazlık iletişimsizlik varsa kesinlikle devam ettirilmemelidir bence. bu yüzden de ben mutsuz evliliklerin zaten çocuğu ya da kişiler yani çiftlere daha çok zararı olduğunu düşünüyorum.
bu yüzden de kişiler bence evliliği sonlandırıp kendilerine ve çocuğuna yeni bir düzen yeni bir yol belirlemelidir böylesi de bence daha sağlıklı olur.
Ben sürdürülmemesinden yanayım hatta derler ya "çocuk var ayrılmayın" yanlış bir cümle. Asıl kötü ve mutsuz giden bir evliliğin içinde çocuk varsa eşlerin ayrılması daha iyi.
Aile içi olan tartışmalardan en çok etkilenecek kişi çocuk, küçücük bir haldeyken bir kavganın içinde büyümesi insanlara ne kadar mantıklı geliyor anlam veremiyorum.
Ayrılık sonrası hem annede hem babada belli süreler içinde kalabilir, tabi bu ayrılık çocuğu ilerleyen zamanlarda fazla etkileyebilir çevresine bakınca "herkesin annesi babası birlikte" diyerek triplere girecek çoğu zaman anne babasını suçlayacak ama bir kavganın içinde büyüyüp ömür boyu onda tramva bırakmak daha mantıksız.
Çünkü kavga içinde büyüyen çocuklar, mutsuz bir evlilik içinde büyüyen çocuklar psikolojik olarak kendini yetersiz hisseder ya da anne babasından yeteri kadar sevgi göremediğini düşünür ki düşünmekte haklı.
Mutsuz bir evlilik çocuk için yürütülmeye çalışılsada yürütülemez hani kavga etmemeye çalışırlar falan ama çocuk büyüdükçe anne ve babasının arasında ki sevgisizliği tabi ki fark edecektir.
İnsanlar için evlenip çocuk yapmak çok kolay artık ama unuttukları bir şey oluyor sürekli tartışmanın olduğu bir evlilik çocuk için sürdürülmez çocuğu daha kötü hale getirir.
Hayır her gün o çocuğa işkence olacağına tek seferde biter kurtulurlar. Kimse kusura bakmasın çocuk için mutsuzluğu göze almam.
Teşekkürler 🤩
Cevap
6Cevap
en büyük hata
çocukları o mutsuz ortamda yaşatmaya ne hakkı var insanların en sonuında çocuklar hissediyor..
Ya ne yazık ki evet bu konuda çocuklar mağdur olmasın diye birçok insan sürdürüyor ama günümüz yeni nesilleri böyle bir şey yapmıyor
Çocuk için napilamayacak fedakarlık var mı? İnşa lar çocukları için yeri geliyor can veriyor. İdare etmekse mesele edilir.
Mutsuz evlilik devam ettikçe ortadaki saygı da zamanla azalıyor bence. Çocuk zaten büyüdükçe mutlu olmadığını anlıyor. Belirli noktada bitirilmeli.
Sürdüren çok çocuk üniversiteye girince bitiriyorlar
Hayır yanlıştır. Mutsuz bir evlilikte çocukta mutsuzdur
Çocuk evdeki negatif enerjiyi hemen fark eder ve o da içe kapanık ve huzursuz olur
öyle yapıyorum
Hayir
Hayır sürdürülmez
asla sürdürülmez
Saçma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?