1 yılBu sorunun cevabı kısa ve net HAYIR olmalı.
Ancak ülkemiz, toplumumuz öyle bir durumda ki; yüzbinlerce hatta milyonlarca çift (büyük çoğunluğu kadın ) çaresizlikten bu durumu ( çocuk/çocuklar olması ), mutsuz ve huzursuz bir evliliği sineye çekmenin en büyük dayanağı yapıyor.
Hayır cevabı benim kişisel görüşüm değil, binlerce Psikiyatr, Psikolog ve Sosyoloğun mesleki görüşü.
Çocuğu/çocukları olan evli birine boşanın veya boşanmayın demek, tüm özelini bilmediğim için anlamsız olsa da, bekar veya evli olup çocuğu olmayanlara şunu tavsiye etmek daha akıllıca olur. Boşanmaların % 80-85 gibi bir oranı evliliklerin ilk 5 yılında gerçekleşiyor. Bir insan 5 yıl boyunca rol yapamayacağı için bu süre beklenip daha sonra çocuk sahibi olmak veya çocuk yokken boşanmak daha akıllıca. Bu yapılırsa hem çocuk konusu hem de birbirine tanıma, birbiri ile daha çok vakit geçirme, gezme, tozma, cinsellik gibi aktiviteler daha rahat ve yoğun yapılabilir.
Bu konu kitap yazılacak, konferans verilecek kadar uzun ve önemli ama buna ne vaktim var, ne niyetim var nede bunu bu platformda okuyacak bir kitle var.
Özetle; evliliği kurtuluş olarak yapmayın, 3-5 yıl birbirinizi tanımadan çocuk yapmayın. Mutsuz ve huzursuz iseniz çocuğu bahane etmeyin. Boşanma eşler arasında oluyor. Bir kadın boşandığında anneliğinden, bir erkek boşandığında babalığından boşanmıyor, karı ve kocalıktan, hayat arkadaşı, eş olmaktan boşanılıyor.
Boşandıktan sonra kadın, annelik; erkek, babalık yapmayacak kadar şuursuzsa zaten evli olsalar da bu sıfatları şuurlu bir şekilde yapamazlar.
Son cümlem bekarlara, boşanmışlara ve boşanacaklara;
Umarım eş tercihlerinizde ruh, kalp ve beyin denkliğiniz olan kişilerde isabet bulursunuz.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılEğer psikolojisini toparlayamayacağınız bir durum olursa devam ettirilmeli ama eğer ki çocuk alışırsa ya da karşıdaki kişinin düzelme ihtimali varsa devam ettirilmeli şans verilmeli ama olmuyorsa da Allah'ın iki yolu vardır ikisi de helaldir bunun biri evlenmek diğeri de boşanmak.
10 Yorumla
1 yılMantıken hayır.
Fiilen yapacak bir şey yok
21 Yorumla
Soran1 yılEvet…
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 675 cevap paylaştı.
s 1 yılHayır. Her çocuğun hakkıdır mutlu bir evde büyümek. Devamlı mutsuz veya kavga eden ebeveynler ile büyümektense lafın gelişi mutlu anane dede annenin olduğu evde büyümesi daha iyidir
31 Yorumla- 1 yıl
Eig için teşekkür ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
136Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılHayat bir çocuk için bile mutsuz olmak için kısa
10 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 11,9b cevap paylaştı.
u 1 yılHayır sürdürülmez
10 Yorumla
1 yılKimin ne söylediği veya düşündüğünden çok neye muhtaç olduğuna bakılması gerektiğini düşünenlerdenim.
Evliliği çocuk için sürdürmek istediğini söyleyen genel olarak kadındır.
Bununda maddi kaygılarını kapatma veya yapılan yanlış seçimi kabullenememe durumdan dolayı ortaya çıkar.
Çocuğa rağmen boşanan var mı gayet tabi.
Hatta evliliğini kurtarmak için çocuk yapan bile var.
Uzun lafın kısası kişiler (ister kadın , ister erkek) olsun yapılan hata ve yanlışları kamufle etmek için yine yanlış yapmaya devam ediyorlar maalesef.
Söyleseniz ne olacak insanoğlu böyle yaşamakta bir sakınca görmüyor ki.12 Yorumla
Soran1 yılMaddi bir kaygım yok efendim, gerçekten tamamen çocuklardan dolayı.
- 1 yıl
İstisnalar gerçek olanı değiştirmez.
Kişinin yapamayacağı şeyi başka kişilerin üzerine atması kolaya kaçmaktır.
Hayatta sizin , kararda.
Ne zamana kadar bir kadın seviyormuş gibi yapabilir bilemem tabi. Çocuk İllahaki bir noktadan sonra etkilenmeye başlayacak.
Ne diyim.
İnşallah güzel insanlara denk gelir.
selam ,, öncelikle bilmen gereken bir gerçek hayat hala devam ediyor olması ve sende bu hayat denilen döngüde yaşıyor olman bu nedenle yaptığın ya da verdiğin karar ne varsa bu da seni o yöne sürükler öncelikle tabi ki çocuk öncelik olmalı hayatında ama bunu yaparken de biraz kendine güvenmen kendi ayaklarının üstünde kimseye ihtiyaç duymayacak gibi bir şeyleri başarman gerekiyor sorumluluk diye bir kavram var bunu bilmek zorundasın gerekiyorsa çocuğuna anne baba lık yapmak zorundasın ki emin ol istemek başarmanın yarısı dır ,,
20 Yorumla
1 yılBu, birçok çiftin zorlandığı bir konu. Çocuk için evliliği sürdürmek, ona istikrarlı bir aile ortamı sağlamak gibi görünebilir, ancak mutsuz bir birliktelik çocuğa sandığından daha fazla zarar verebilir. Çocuklar, ebeveynlerinin duygusal durumlarını hisseder ve sağlıksız bir ilişkinin içinde büyümek onların ilişkiler ve sevgi hakkındaki algılarını olumsuz etkileyebilir.
Önemli olan, çocuğun sağlıklı bir ortamda büyümesini sağlamak. Eğer evlilik içinde mutlu ve huzurlu bir ortam oluşturulamıyorsa, ayrılık bazen herkes için daha iyi bir seçenek olabilir.
21 Yorumla- 1 yıl
😎👍
Gizli Üye(30-35)1 yılBen sırf bu yüzden evliliğimi bitirmiştim ancak çocuklarım süreçten o kadar çok etkilendi ki , çok fazla değişimleri oldu. Ben bu kadarını tahmin edememiştim ve geri evime döndüm. Katlanmaya çalışıyorum. Çok büyük olaylar yoksa sürekli şiddet , alkol , madde , aldatma vs katlanmalısın. Bu işin çözümü de yok maalesef. Aynı evin içinde en azından tartışmalarınızı çocuklara duyurmadan yapın.
66 Yorumla
Soran1 yılŞiddet ve alkol yok ama sevgi ve saygıda yok. Ben çok şeyi yutuyorum sırf çocuklar kavga ettiğimizi görmesinler diye, çünkü ufak bir ayrı kalmadı sürece yaşadık boşanmayı denedim dediğiniz gibi çocuklar çok etkilendi.. artık normal bir durumda bile ananeye gitmek istemiyorlar sanki yine sürekli orada kalacaklar psikolojisi var.
Cevap sahibi1 yılİşte bunun adı etkilenmedir. Benim kızım ben kendisini de terkedeceğim korkusu yaşıyor hala. Asla benden ayrılamıyor. Yani bu o kadar şiddetli bi etkilenme oldu ki , geçen bi animasyon izliyorduk. Animasyonda annesi çocuk serçeyi bırakıp gidiyordu. Kızım bu animasyon kaçıncı izleyişi olmasına rağmen bana dedi ki bu çok korkunç bi animasyon bunu değiştir dedi. Neden diye sorduğumda bilmiyorum dedi. Sonra biraz daha konuşturdum , bizim de kendisini ve kardeşini bırakıp gideceğimizi hayal ediyormuş hep. O kadsr kötü hissettim ki anlatamam. Ve ben de her gece rüyamda çocuklarımın kayboldupunu onları yana yakıla aradığımı görüyordum. Dün gece bile yine gördüm hatta. Ben bile çok etkilenmişim süreçten , farkında değilim. Sevgi saygı olayı bizde de yok. Ama inan diğerini de tatmış biri olarak çocuklarımız için kendimizi feda etmekten başka çaremiz yok. Onların tahrip olmasını ilerde çok zor telafi ederiz. Ama onlar daha ayakları üstünde durabilecekleri zamana gelince de biz kendi hayatımızı ayrı kurabiliriz. burada boşanmalı diyenler eminim ya bu süreci tatmamış olanlar ya da bekar olanlar. Teori ile pratik asla aynı olmuyor unutma. Allah yardımcın olsun
Soran1 yılBu gelen yüzlerce yorum arasında duygularımı tercüman olan siz oldunuz, aynı süreçleri yaşadığımız için duygularımız ortak, biz sizinle kendimizden geçip anne tarafımızla hareket ediyoruz şu an, onlar ayakların üzerinde durduğu zaman biz olarak kalırmıyız bilmiyorum ama şu an şartlar bu durumda
Soran1 yılSizinle sohbet isterim..
Cevap sahibi1 yılmaalesef öyle , damdan düşeni getirin demişler bana :) tabi ki istek atabilirsiniz
- 1 yıl
katlanmak kendi hayatını bitirmektir ama
Gizli Üye(36-45)1 yılBen ayrıldım. Sekiz ay babamın evinde kaldık oglum ile. Babam oglumdan rahatsız oldu. Ve onunla didisti 10 yaşındaydı berbat bir durumdu oğluma takmıştı. Yüzüne niye geldin sen? Ne işin var burada? Niye babanın yanında değilsin? Oglumdan ciddi ciddi cevaplar bekledi. Bende baba ne yapıyorsun dedim 10 yasidna daha o. bosanacagimi söylediğimde oğlum nefesini zor aldı. Balkondaydi ve kalbini tutarak anne ne olur bosanma dedi. işime girdim sekiz ay boyunca geri donmedim. a işten gelince oglumu çam ağaçlarının altından ağlarken topluyordum. Gizli gizli oralara girip agliyordu mahallenin couklari gosteriyordu oğlun burada diye eşim jse ayrilmayalim diyordu elbette der benim gibisini bulmuş. davayı çektim birlikte geri aynı evin içine girdik su an oğlum 20 yasinda ve ben bu uzun mecburi süreçte başkasına aşık oldum. Yani sadece çocuk için evli kalacaksaniz. sadakat güven beklemeyin. Olmaz o.
34 Yorumla- 1 yıl
iyi idare edilmesi gereken bir süreç. mutsuz olunan ilişkide durlmaz.
Cevap sahibi1 yıl@herseyibiliyom mutsuz değilim. Gayet öğrendim idare etmesini. Hatta iyi ki ayrilmamisim. Cunki bu. Ekonomik kaosta tek maaşla oğlumun tük masraflarini karsilayacaktim heo calisacaktim en azından bu şekilde. Tüm maaşım. bana kalıyor. Oğlumun tük masraflarini eşim kardiliyor ne. İse gezip tozup tatilden cikiyorum. Aslında bir kadını bir erkek bu hale getiriyor. Bence erkekler dikkat etmeli cunki aldatmalari aslında onların sonu oluyor. Bizler aslında çekmiyoruz kullanmasını iyi biliyoruz
- 1 yıl
Ah kuzum benim
Cevap sahibi1 yıl@herseyibiliyom kuzun falan değilim senin saçma s. alak konuşma
1 yılYığınla insanın yaptığı en büyük hatadır.
Çocuğum mutsuz olmasın ben bu evliliğe devam edeyim diyen her kadın veya erkek inanılmaz bir mutsuzluk ve umutsuzluk ile yıllarını harcıyor ve çoğunlukla da sonuç yine ayrılık ile bitiyor.
Fakat bu süreçte kadın veya erkek psikolojik olarak fazlasıyla yıprandığı için bu yine o çocuğa yansıyor.
Kısacası çocuk için dayanıyorum diyenler, olan yine o çocuğa olacak. Bir de şu var ki, "ben senin için bu mutsuzluğa dayandım" demek çocuk üzerinde de gizli bir baskı oluşturuyor.22 Yorumla- 1 yıl
1 yılhayir birdahada bitmis gitmis birseyin hesabini yapmam kendi basima ayakta durmaya calisirim cocugumun anneside olurum babasida olurum gerekirse sabahtan aksama kadar calisirim kendim yemem icmem cocuguma yediririm iciririm kendimi dusunmem ac kalirim daha iyi ama cocugumun basina gelmesin o ac kalmasin
33 Yorumla- 1 yıl
hersey zor olsa bile elimden gelen herseyi yaparim yeterki benim cocugum ac kalmasin bu kadar basit illa birisine gerek yok
- 1 yıl
Dünya o kadar basit değil, o çocuğun babaya da ihtiyacı var. Ve sen bir kadın olarak o çocuğun hem annesi hem de babası olamazsın.
sürdürülmez Çünkü iki kişi Aynı evi zorla Paylaştığı zaman Hem kendi aralarında hem çocuğa karşı mutsuz olurlar bunu çocuğa belli etmemek mümkün değil Ayrıca çocuk bunu zamanla anladığında kendini çok kötü hissedebilir mutsuz bir ailedense Mutlu bir anne baba ister her çocuk Çünkü ne görürse onu yaşar
20 YorumlaSaygısını yitirmiş bir evlilik hiç bir şart altında devam ettirilmemeli... Çiftler arasında sevgi bitebilir, zamanla nefrete dönüşebilir. Saygısını kaybetmemişse çocuk, miras, sağlık, aile gibi bahaneler (!) ile belki iyi olur diye devam etmekte fayda görüyorum.
21 Yorumla- 1 yıl
Geçen X sohbet odasında 32 yıl evli bir çiftle karşılaştım. Kadın, boşanmaya karar vermiş, eşi alkolü ve sohbet odasında geçirdiği zamandan bıkmış. Şimdi, burada erkek sorun olan alkol ve sohbet odalarındaki sohbet süresini dengede tutarsa hayatta boşanmazlar. Fakat, erkek 3 sözünde durup tekrar alkolün ve sohbetin devam etmesinde o kadının haklı olarak boşanması, hukukunun korunması esastır.
Ben sorunlu bir evliliğin çocuk için sürdürülmesi karşıyım. Çoğu insan ayrı ebeveynlerin çocuk için travmatik olduğunu düşünüyor. Ama asıl sürekli çatışma halinde ve mutsuz ebeveynler çocuk için daha ağır travmalar yaratıyor. Bunların örneklerini çok gördüm. Bir de birbirinize katlanmak zorunda olmanız var. Kendi hayatınızı da berbat ediyorsunuz. Mutsuz evlilik yerine mutlu ayrılık çocuk için de, ebeveynler için de daha iyidir.
10 Yorumla
1 yılHayır aynı evde yaşamak o çocuğa iyi gelecek sanılır ama sadece o çocuğu harcamış olur ebeveynler. Tahammül ve sabır bittiğinde boşanmak daha doğru herkes için. Oğlumu/kızımı düşündüğümden boşanmıyorum da en bencilce bahanedir. Evladını gerçekten seven biri onun sağlığını, geleceğini düşünür. Kendi nefsini değil.
30 Yorumla
1 yılSürdürülülmemeli bence.
Çocuk için sürdürülmeli diye düşünülsede tam aksine çocugun psikolojisi için çok zararlıdir. Çocukta ruhsal sorunlar oluşturabilir. Ayrıca anne/baba profili ve eş profilleri için kötu sonuçlar dogurur. Bu çocuğun şimdiki ve gelecegi için olumsuz sonuçlar doguru ve yanlış, eksik, zararlı, çekimser bir karakteri olabilir
20 Yorumla
1 yılMutsuz bir evlilik sadece çocuk için sürdürülmemeli. Çocuklar, sevgi dolu bir ortamda büyüdüklerinde sağlıklı bireyler olur. Anne-babanın mutsuzluğu, farkında olmasalar bile çocukları da etkiler. Önemli olan, huzurlu bir ortam Bazen ayrı yollar, hem ebeveynler hem de çocuk için daha iyidir.
20 YorumlaDoğru olmasa bile bunu bu şekilde sürdüren bir çok insan tanıyorum kendim dahil çünkü hiç kimsenin suçsuz ve günahsız bir bireyin hayatını zindan etmeye hakkı yoktur
21 Yorumla
Soran1 yıl👏
Gizli Üye(36-45)1 yılSürdürülemez. Sırf çocuk için evliligini sürdürüp kaçamak yapan insanlar var. Bana bu şekilde yürüyen çok oldu mesela. Adam karımı sevmiyorum ama çocuk için katlaniyorum diyor. O arayida benle değerlendirecek aklı sıra. He canım he. Mutsuzsan bosanirsin olur biter. Ama yemiyor tabi çocuk bahane. Kaçamak şahane!
30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılHayır tam tersine çocuk için sürdürülmemeli ona bunu abartı olmadan normal olduğunu öğreterek anlatmak lazım o çocuk zaten zamanla alışır sadece o iki kişinin arkadaş kalabilmeleri lazım çocuk için evli kalmalarına gerek yok ama çocuk belli bir yaşa gelene kadar en azından arkadaş kalabilirler hem çocuğun piskolojisi bozulmaz hemde kimse istemediği bir ilişkiyi sürdürmek zorunda kalmaz
32 Yorumla
Cevap sahibi1 yılEvet öyle ama bunu çocuğu etkilenmemesi için yapıyorlar çocuklarını düşünmeleri ve biraz olgun davranmaları lazım
Eğer şiddet ya da psikolojik baskı yoksa sevgin bittiği için evliliği bitirirsen bu çok egoistce bir karar olur. Çocuğunun psikolojisini de düşünmen lazım hem de çok ciddi anlamda.
11 Yorumla
Soran1 yılBir erkekten gelen en mantıklı yorum
🥲çoçuğun psikolojisi bozulur...(nereden bildiğimi sormayın)
31 Yorumla
Soran1 yıl😔
Hayır ileride çok pişman olursun. Bizde de aynı durum vardı annem ile babam için. Annem şu an çok pişman keşke siz küçükken bıraksaydım diyor çünkü sonrasında bırakmak çok zor oluyor yaşanmışlıklardan dolayı. Her seferinde belki düzelir diye affetmiş annem bizim için, biz küçüğüz diye. Ama tabi ki değişmemiş hala da aynı huylarına devam ediyor. Her seferinde de söyler keşke siz küçükken bıraksaymışım diye o yüzden tamam çocuğun küçüktür belki kadın başına büyütmen de zor olabilir belki ama en azından ileride pişman olmandan ve çocuğun psikolojisiyle oynamandan iyidir. O çocuk kavgalı ortamda büyümektense sadece seninle disiplinli ve huzurlu bir şekilde büyüyebilirr 🌸
10 YorumlaLütfen sürdürmeyin 😅 benim ailem bi süre küs kaldılar ulan o kadar mutlu oldum ki idifflnfnf sessizlik be
11 Yorumla
Soran1 yıl☺️güldürdünüz
Gizli Üye(25-29)1 yılbence hayır ya. İlişki süreciniz boyunca yaşanacak her şeyden çocuk hiç şüphesiz etkilenecektir. Bana en sağlıklı olanın barışçıl bir şekilde ayrılıp çocuğun ara kalmayacağı şekilde dengeli bir ilişki kurmak. Başta çocuk için çok zor bir durum ama gelecekte mutsuz bir evliliğin meyvesi olacağına ayrı ebeveynli bir ilişkinin meyvesi olması sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSürdürülür sürdürüyoruz
Biraksen o olmaz öyle evlikllik diyeleri onlarin hiç biri bu durumu yaşamamıştır
lhersey içinde biter gitmeden önce kendine son soruyu sorarsın çocuğum 🤔
Surdurulmaz diyenler bu noktaya gelip bu soruyla muhattap olmayanlardir 8 yıldır bu soruyu soruyorum cevabı hiç değişmedi.
Bırak boşan diyenler çocuğundan çok kendi rahatlihini özgürlüğünü lay lay lom hayati sevenlerdir
10 YorumlaTek kişiye göre bakarsan evet haklısın ama çocuğa bakarsan mecbur aramıza hoş geldin
22 Yorumla
Soran1 yılSizde mi öylesiniz
1 yılÇocuklarım için katlaniyorum ama ne kadar dayanabilirim hiç bilmiyorum
27 Yorumla
Soran1 yılÇok çok zor..
- 1 yıl
Evet çok zor düzelmesi için uğraştım elimden geleni yaptım ama başaramadım
Soran1 yılYok yok düzelmiyor
- 1 yıl
Sen ne yapmayı düşünüyorsun benim gibi yıllarını vereceksen sağlığından olabilirsin
Soran1 yılŞimdilik maalesef devam edeceğim..
- 1 yıl
Problem ne merak ettim. Ve bu problemler çocuklar yokken yok muydu? Kocan mükemmeldi de çocuklar olunca mı sıkıntıya geçti?
- 1 yıl
kendi hayatını zehir ediyosun. bu şekilde çocuklarına da faydanolmaz.
1 yılBazı aileler, çocuklarının mutluluğu ve sağlıklı bir aile ortamı için bir arada kalmayı tercih edebilir. Ancak, bazen mutsuz bir evlilik çocuklar üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir. Her durum farklıdır ve en önemli olan çocukların iyi bir ortamda büyümesidir. Ebeveynlerin de mutlu olması, çocukların mutluluğunu etkileyebilir. Bu konuda duygularınızı ve düşüncelerinizi paylaşmak önemli olabilir.
00 Yorumla
1 yılÇocuk kaç yaşında? Sizin yaşlariniz ne? Evlilikte mutsuz olma sebepleriniz ve boyutu ne? Bosanilirsa ayakta durubilecek maddi imkanlarımız ya da aile sahip cikiyormu gibi özel durumlariniz nasil. Bir çok konunun cevabına gore hareket etmekte fayda var.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSürdürüyorum Allah şahit çocuklar olmasın bir gün bile çekmem. Çocuklar belli bir olgunlupa gelince sanırım ipleri kopartırım
37 Yorumla
Cevap sahibi1 yılKaç yıllık evlisin kaç çocuk var
Soran1 yıl9 senelik, 2 çocuk var
Cevap sahibi1 yılBen de 12 sene 3 çocuk 😞
Soran1 yılSeninde zor. Allah bağışlasın
Cevap sahibi1 yılAmin Allah razı olsun
Cevap sahibi1 yılSizdeki sorunlar ne
- 1 yıl
Sizin gibi adamlara bakınca evdekine bakıp Allah'ım bu neden böyle diyorum çocuklarını hiç umursamaz psikoloji falan bırakmadı kimsede
Sürdürülmemeli çünkü kendi mutsuzlugunuzu bir hastalık gibi çocuğunuza bulastirirsiniz ve çocuğunuz psikolojik ve biyolojik olarak çöküntüye girer, bosanmayarak iyilik yaptığınızı sanirsiniz Yani kaş yapayim derken göz çıkarırsınız.
10 Yorumla
1 yılHayır. Çocuğun iyiliği için diyorlar ama aslında daha çok zarar verdiklerinin farkında değiller. Mutsuz evliliklerde ister istemez sorunlar hep olur. Soğukluğun yerini tartışma alır zamanla. Böyle bir ortamda çocuk nasıl mutlu olabilir?
10 Yorumla
1 yılBen kusura bakmayın ama böyledir saçmalık düşünemiyorum evli değilim hiç evlenmedim arkadaşım var üniversiteden evlendi üçte bebek yaptı en büyüğü beş en küçük 1,5 yaşlarında var yok mutsuz bir evlilik çocuğa ızdırap dışında hiçbir şey vermez. hiçbir şey Ben aynı durumda olsaydım. Hemen açardım o davayı arkadaşlar o çocuğun hakkına giriyorsunuz. Daha sonra özgüveni düşük çekingen pasif bireyler yetişiyor tartışma ortamı yetişkin insanların psikolojisi bozarken çocuğa neler yapmaz Allah aşkına
21 Yorumla
1 yılÇocuk çok önemli bir detay evladı için herşeyi göze alıp katlanıyor aileler fakat sağlıksız bir ortamda bu çocuk büyümemeli kimse hayatını es geçmemeli bence evlat çok önemli herşeyden değerli buna lafım yok aksi idda edilemez ama mutsuz bir anne baba çocuğa çok yararlı olmaz bence
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl7 sene boyunca cocuk icin m. al gibi katlandim.. ama en buyuk hatayi orada yaptim. Simdi anne ogul daha huzurluyuz ♡
22 Yorumla
Soran1 yılSizin adınıza çok sevindim 🌸
Cevap sahibi1 yılCok tessekur ederim , hakinizda hayirlisi olsun ❤️
1 yılHayır. O çocuğun psikolojik sağlığına zarardan başka bir işe yaramaz.
30 Yorumla
1 yılÇocuk en az 16 17 yaşında değilse ciddi saygısızlıklar dışında biraz daha devam ettirilmeli bu yaşlardan sonra boşanılmalı illa boşanılacaksa diye düşünüyorum tabii çocuk o yaşa gelene kadar devam ettirmeye karar verilmişse de sürekli kavga ve gerginlik ortamında olunmaması gerekiyor bence
11 Yorumla
1 yılKesinlikle hayır, ben 6-7 yıl önce boşandım ve çocuklarımı yanıma aldım, belkide hayatımda aldığım en doğru karar oldu. Düzelmeyecek gibiyse yapacak bişey yok.
10 Yorumla
1 yılKarşı taraf düzelmiyor ise bence sürdürülmez. Zaten ister istemez kavgalar oluyordur ve zaten çocuğun psikolojisi bozuluyordur. Kavga ile gürültü ile büyüyeceğini anne babası ayrı büyüsün annesiyle ayrı güzel vakit geçirsin babasıyla ayrı güzel vakit geçirirsin en azından kavga gürültü görmesin.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 347 cevap paylaştı.
1 yılAsla
Çocuğun mutluluğu aileye bağlıdır. Bireyler sağlıksız evlilik çatısı altında yetiştirirken çocuğu aslında psikolojik olarak travmatik birey meydana getirirler.10 Yorumla
1 yılMutsuz bir evlilik ne çocuk sayesinde iyileşir ne de çocuk için sürdürülür. Sonuçta ya eziyet olur ya da yük. Sağduyulu davranın devir bilinç devri.
10 YorumlaHalkımız genelinde çok yanlış bilinen bir gerçektir bu, aksine mutsuz bir evlilik varsa çocuk var diye boşanmamazlık olmaz boşanın ki çocuk etkilenmesin o ortamdan.
20 YorumlaAnne ve babalar lütfen sürdürmeyin hayatıma sıçıldı bu durum yüzünden daha kötü oluyor emin olun ayrılın gitsin
20 Yorumla
1 yılAsla 👎 mutlu olmak varken, ruh eşinle dünyayı gezmek keşfetmek varken ne diye elin oğlunu çekeyim. Mal mıyım ben?
20 Yorumla
1 yılÇocuğunuzun borderline, bipolar biri olmasını istiyorsanız sürdürün. Terapi paralarını da karşılarsınız.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAnnesi babası boşanan arkadaşlarım hep bana şunu dediler. İyi ki ayrılmışlar.
22 Yorumla
Soran1 yılBenim çevremde de hep tam tersi durumlar oldu..
Cevap sahibi1 yılBen 30 yaşındayım. Hem lise hem üniversite zamanından arkadaşlarım bir tanesi bile keşke ayrilmasalardi demedi. Hepsi iyi boşanmislar diye konuşuyordu.
1 yılHayır diyorum bir anne olarak. Çocuklar o kadar çok hissediyor ki mutsuzluğu bekar anne olmak daha zor olsa da onu seçerim oğlum için
20 Yorumla
1 yılGereksiz ve yüksek dozda şiddet yoksa, içki, kumar veya madde bağımlısı değilse, çocuğun olduğu evlilik asla parçalanmış aileyi haketmiyor.
20 Yorumla
1 yılHayır aksine çocuk daha yıpranıyor yetişkince ayrılıp çocuğa daha sağlıklı olan hayatı sunmak çocuk bahane
20 Yorumla
1 yılHayır mutsuz ortamda büyümek dense ayrılık da daha sağlıklı yaşamı daha huzurlu mutluluğu veriliyor
30 Yorumla
1 yılMutsuz bir evlilik surdurmek sadece çocuğu süründürür
40 Yorumla
1 yılKimse için sürdürülmemeli. Kadın ve erkeğin hayatı bitiyor.
30 Yorumla
1 yılBu sorunun cevabı tamamen kişinin içinde bulunduğu koşullara bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Özellikle kadın için.
10 Yorumlasoğuduğum insanla vakit kaybetmem çocuklara da yazık mutsuz huzursuz ortamda büyümeleri daha kötü
20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılmutsuz ortamda büyen çocuk daha çok etkileniyo mutsuz lsam boşanırım sırf çocuk mutsuz ortamda büyümesin diye
20 Yorumla
1 yılNe kadar çocuk için sürdürsenizde illa ki çocuğa etki eder bu o yüzden çocuk daha fazla etkilenmemesi için ayrılmanız daha mantıklı
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSürdürülür. Ayrılan çiftlerin çocukları ortalarda ziyan oluyor
60 YorumlaEvet bir süre sürdürülür eğer şiddet vs yoksa çocuk için değer ama şiddet bağırma çağırma varsa çocuk mutlu bile olur kurtulduğuna
20 Yorumla
1 yılÇok şiddetli kavgalar varsa sanmam çocuğa ayrı ikende bakılabilir sonuçta anne baba olmaktan vazgeçilmiyor karı koca ayrılıyor
10 YorumlaSürdürülebilir ancak yıpratıcı olabilir cocuguda mutsuzluğa sürükleyecek olursa boş ver gitsin😅
22 Yorumla
Soran1 yılÇocuğun mutsuz olduğu durum yok, ben mutsuzum ama onlara bir şey yansıtmıyoruz
1 yılBen bebeğim 40 günlüktü evden çıktım 3 aylıktı boşandı şimdi çok huzurluyuz şu an 7 aylık iyi ki yapmışım diyorum
21 Yorumla
Soran1 yılBaya cesur tavranmışsınız. Tebrik ederim 👏
- Devamını Gör (224)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Mutsuz bir evliliğin çocuklar için sürdürülüp sürdürülmemesi, oldukça karmaşık bir konudur ve her durum farklıdır. Bu konuda alınacak karar, ebeveynlerin ve çocukların duygusal sağlığını, güvenliğini ve gelişimini göz önünde bulundurmayı gerektirir. Evlilikle ilgili kararlar, genellikle ailenin özel koşullarına, bireylerin isteklerine, evliliğin doğasına ve çocukların yaşına bağlı olarak şekillenir.
Mutsuz Evliliğin Çocuk Üzerindeki Potansiyel Etkileri;
- Ebeveynlerin arasındaki sürekli gerilim ve mutsuzluk, çocuk üzerinde kaygı, stres ve güvensizlik yaratabilir. Çocuk, ebeveynlerinin arasındaki duygusal mesafeyi ve olumsuz iletişimi hissedebilir.
- Ebeveynlerin mutsuzluğu, çocuğun dünyasında güvensizlik yaratabilir. Çocuk, güvenli bir ortamda büyümek yerine sürekli bir huzursuzluk içinde olabilir.
- Çocuklar, ebeveynlerinin ilişkilerindeki dinamikleri gözlemleyerek kendi ilişki anlayışlarını geliştirirler. Mutsuz bir evlilikte yetişen bir çocuk, ileride ilişkilerinde sağlıklı sınırlar ve iletişim kurmada zorluk yaşayabilir.
- Ebeveynlerin birbirine duyduğu saygı eksikliği, çocukta olumsuz ilişki örüntülerine neden olabilir.
- Mutsuz bir evlilik, çocuğun kendini güvensiz ve yetersiz hissetmesine yol açabilir. Çocuk, ebeveynlerinin mutsuzluğu nedeniyle duygusal açıdan ihmal edilmiş hissedebilir.
- Çocuk, ebeveynlerinin arasındaki çatışmalar nedeniyle sosyal becerilerde gerileme veya yalnızlık duygusu yaşayabilir.
Sonuç olarak;
Mutsuz bir evliliği sürdürüp sürdürmemenin kararı, kişisel bir karardır ve her çiftin durumu farklıdır. Çocukların sağlıklı gelişiminde, ebeveynlerin duygusal sağlığı ve ilişki dinamiklerinin büyük etkisi vardır. Eğer evlilik, çocukların güvenliğini ve psikolojik sağlığını olumsuz etkiliyorsa, ayrılmak daha sağlıklı bir seçenek olabilir. Ancak, eğer çiftler birbirleriyle anlaşarak, ilişkilerini iyileştirmek için çalışıyorlarsa ve çocuklar bu süreçte güvenli bir ortamda büyütülüyorsa, evliliği sürdürmek de geçerli bir seçenek olabilir.
Ayrıca, çift terapisi, danışman veya aile terapistinden profesyonel yardım almak bu süreci daha sağlıklı bir şekilde yönetmenize yardımcı olabilir.
Daha detaylı bilgi için profilimdeki instagram hesabımdan bana ulaşabilirsiniz.🌸