Severek ayrıldık ne yapacağım?

3 buçuk yıllık bir ilişkim vardı, 2 gün önce bitti. Onun ailevi, maddi ve manevi çok fazla yükü vardı, yaşadığı şeyler basit şeyler değildi, bu yüzden kafam susmuyor deyip alkole başladı. Çok karşı çıktım, olmadı. Sonra ben sana böyle zarar veriyorum, çok zarar göreceksin dedi ve ilişkimiz bitti. Yanımda çok ağladı ama mecburum dedi. Ayrıldığımız gün içini bana döktü, çektiği sıkıntıları anlattı, sonra bitti. Ben de ayrıldıktan sonra annesini aradım, alkol kullanmaya başladığını, hayatının zor olduğunu, borçlardan ve diğer kişisel sebeplerinden kötü halde olduğunu, bu yüzden alkol kullanmaya başladığını söyledim. O "söylersen biter" demişti ama ben de bittikten sonra zaten bitti deyip çaresiz kaldım. Onu korumak istedim, o yüzden annesine dedim çünkü alkol alınca hayati tehlikesi oluyordu, kendine zarar verme eğilimi olmaya başladı. Son kez onu korumak için annesine demek zorunda kaldım. O da bu sebeple "kendimi düzeltip sana geri dönmeyi düşünüyordum, seviyordum ama ailem her şeyi duydu, beni onlarla papaz ettin" dedi ve bana karşı saygı ve sevgisi zerre kalmamış. Ben çok mu kötülük ettim?

Güncellemeler
2 gü
Onu her zaman bekledim her zaman ona sadık kaldım ondan son kez he gecenin sonunda seni sevdiğimi söyleyebildiğim mesajı atmama izin ver dedim bundan sonra ondan hiçbir şey beklemeden sadece günün sonunda onu sevdiğimi yazacağım çünkü bu ilişkiyi iyi ya da kötü bitiren oydu bense yarım kaldım ben ayrılmadım bile çokta ağladı kendisi belki o anın siniriyle artık sevmediğini demiştir değil mi
Severek ayrıldık ne yapacağım?