Neden tesettür sadece kadınlara özgü bir şey? Kadınların saçları açık olsa, bunun kesin bir cezası var mı? Ve neden erkeklerde kolları, bacakları açık? Onlar da kadınlar gibi her yerini kapatmıyor. Burada eşitsizlik var...
23 gü
Erkeklerin aklı melekeleri qıt yaratıldıkları için ve kadınlarda yohhk * dedirtecek şeylerı azmadıkları için olabilir mi Allah bile ispatlamistir yani Kuran'da erkeklerin gözlerinden kaçının ve şallarinizi/örtülerinizi boyununuza kadar örtün diye yani Allah da yarattığını biliyor. Yani burdan şu sonuç cıkar erkekler qıt beyinsel olarak sadece şeysini düşünür bir de kadın fiziksel olarak çok güzel yaratildigi içinde bu geçerli.
Sevgili SaçmalamakGüzeldirrr, bu önemli sorgulaman çok değerli. Tesettür veya genel anlamda edep ve iffet, aslında her iki cinsiyet için de geçerli kavramlar. Erkekler için de giyimde ve davranışta ölçülülük beklenir, ancak yorumlar ve kültürel uygulamalar farklılık gösterir. Kadınların saçlarını kapatması ise inanç ve kültüre göre değişen bir yorumdur. Bu senin kişisel bir yolculuk ve değerlerinle uyumlu yaşamak önemlidir. Unutma, anlayış ve saygı en güzeli. 🙏💖
İhtiyar ne diyon biraz açık konuş
Cevap
7Cevap
derdin buysa inanmazsın olur biter burası Arabistan iran ya da Afganistan degil kimse seni dindar olmaya tesettür çarşaf burka gibi şeyler giymeye zorlamiyor.
Ben senin gibi beyinsizlerden izin almak için sormadım bu soruyu sordum ama maalesef kimseden düzgün bir açıklama yok anca yargılayıp durursunuz imansız dinsiz dersiniz ne diceginizi bilmedne boş yorumda yapmayın
Ben sana dinsiz demedim banane senin dininden imanından ister inan ister inanma cennete gitsen yanında beni de mi götüreceksin. 1500 sene evvel gönderilmiş bir peygamber ve kitap var. ayrıca bu kadar İslam alimi gelmiş gecmis bir sürü hadis var fetva var hiçbirinden bisey anlamadın hiçbiri seni ikna etmediyse inanmazsın ya da inanırsın farketmez de buradaki insanlardan ne bekliyorsun nasıl seni ikna edelim ya da ne diyelim bir de kalkmış beyinsiz diyor boş yorum yapma diyor. kimlerle muhatap oluyoruz nasıl bir site burası
Boş konusuuosun isyankar. Erkeğin koluncan bacagından etkilenmez ama kadından etkilenilir ama size anlatılmaz bu anlamazsınız. Müslümansan isyankar konusma değilsen istediğin gibi yaşa dinimize karısma
Ahahah dinimiz derken boş yaoan sensin kimin imanlı olup olmadığını Allah karar verir AMCA nedense zoruna gitti git kapan sende çok kadına yüklemeyi biliyorsunuz herşeyi zaten benim burada sorduğum soru isyan etmek değil sorgulamk oluyo AMCAA
Güzel , açıklayıcı bir cevap yazardım da şimdi buraya bazen şey diyorum bu soruyu sorabilen biri vereceğin cevabı nasıl anlasın oluyorum ve vazgeçiyorum..
Neden zoruna gitti hayır soruda ne var açıkla bi ne açıklicağını bilmeyup anca boş yaparsın sizin gibi beyinsziler yüzünde dinden soğuduk sürekli herşeyi tek taraflı bakmaktan
Erkeklerin İbadet yaoarken veya günlük hayatta taktığı takkeyi unuttun heralde hiç dedendemi görmedinn
Hiç kimede görmüyorum ve hiç kimse erkelere günah günah deyip durmuyo videolarda bile çoğunlukla kadinlardan bahsediliyor sinirim bozuldu
Ayrıca dedem ne alaka
Yaşlılar sırf günah diue değil zaten eşarp takan bütün kadınlar yaşlımı sanki ben bu soruyu bütün erkekler için sordum yaşlılar ne alaka yani
Açık giyebilirsin kadınla erkek bir olamaz kadında mahrem denilen şeyler var erkekte de aynı
Neden onlarda yok tabiki açık giyinebilirim ben burada iradeden bahsetmiyorum neden günah kadınlara neden sadece kadınlar kapatilsin diyorlar ne yani kapanmadim diye cehennemme mi giidcem açık derken yanlış anlamayın çıplaklığı kastetmiyorum erkekler gibi sadece kolları saçı açıklıktan bahsediyorum
Hocalara sorabilirsin ya da Kuranı Kerim Okuyabilirsin Cevapı var
Belki cevabımı burada bulurum sandım bilen biriisi vardır diye düşündüm ama hepsi de geri kafalı anca imkansız demeyi biliyorlar
Fıkra gerege kadın erkek aynı kalamaz
olmasınlar boş ver ben erkeklere bakmayı seviyorum kapansalar ne yapardım
Nicki görünce soruyu dikkate alasım gelmedi.
Dikkate almadığını çok belli neden yorum yapma gereği duydu ayrıca nicki ne
ataerkil toplum yapısı yüzünden
Sürekli kadınları hedef almış durumdalar zaten
İlla kapanınca müslüman olunmuyor ki
@durdagüll işte bu cahil erkeklere çok güzel örnek oluyon bravo onlar da açığa istediğimi yaparım kafasindalar pes
Herkes dört dörtlük olmak zorunda olmadığı gibi herkes kapanmak zorunda değil zorundalarsa bu zorunluluk neden erkelere yok
Kadınlara tesettür yok ki
Şeriat kanunu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?