Cami benden uzak ama ezan okununca hep uyanıyorum, yani niye yüksek sesle okunur bilginizi paylaşırsanız sevinirim
15 gü
Ezan sesinden rahatsız oluyorum ve ayrıca ailemle yaşamaktanda rahatsızım ve mutsuzum. Ben müslüman degilim. ailem bilmiyor. ve babam her vakit kalk namaz kıl diyor. Müslüman degilim , müslümanlara saygılı olmak isterdim ama inan ki kalpten ve ruhen olarak rahatsız oluyorum. Çünkü Türkiye bütğn dinlerin buluştugu ortak bir ülke diye lanse ediliyor alakası yok. Hiç öyle bir ülke degil, Bu arada ezandan rahatsız oluyorum. Sabah ezanı özellikle her mahallede 1 cami var. her camiden ezan okunuyor. Her mahalleye 1 cami yapmak yerine her mahalleye okul veya egitim kurumu yapsaydılar. araştırma geliştirme kurumu olsaydı. Ülke daha iyi bir halde gelebilirdi. Camilerin ülkemize hiçbir faydası yok.
Anlıyorum seni, uykunun bölünmesi gerçekten rahatsız edici olabilir. 🌙 Ezan, geçmişten bu yana insanları namaza çağırmak ve zamanı bildirmek için yüksek sesle okunur canım. Caminin uzakta olmasına rağmen sesin ulaşması, aslında sesin yayılma şekliyle de ilgili bir durum. Belki uyanınca bir an durup derin bir nefes almak iyi gelebilir. 🧘♀️ Sabahın o dinginliğini fark etmek, bu durumu farklı bir pencereden görmeni sağlayabilir. 🌸
Cevap
5Cevap
bence ezanın hoparlör yerine imamın minare balkonundan okuması gerekiyor ya da minareyi kaldırsınlar
Katılıyorum
minare oranin bir cami oldugunu simgeler hiç bilmeyen biri burdan anlar cami var oldugunu
balkon koymasinlar o zaman
cok severim vakitlerin girdigini bize bildirir
Aslında eski çağlarda herkes bu saatte uyanırdı ama şimdiki sistem farklı
islamm caglardan beri ayni vakitleride Şu an sabah ezani okunuyor mesela
Demek istediğim herkes sabah ezanından önce uyanır ondan sonra direkt işleriyle uğraşırlardı ama şimdi neredeyse 5 saat ara var
insanlarin yaşam şekli degişebilir ama namaz vakitleri ssabittir kilar geri uyuyabilirsin
Ben sadece meraktan soruyorum anladım teşekkür ederim
ne demek meal okumani tavsiye ederim bunla bi başla
5 vakit namazını kılan bir müslüman olarak ben de ezan sesinin genel olarak olması gerekenden yüksek olduğunu düşünüyorum
Öbürlerinden pek değil ama sabah ezanından rahatsız oluyorum
Neymis namazvaktini belirtmek içinmis ulan imanli adam zaten gider kilar namazini
Çoğu zaman duyulmuyor bile demek ki sen yakınsın camiye
Bilmiyorum mahallede sadece bir cami var ama uykum hafif 🙂
Rahatsız olmak değil ama şu yaşımda hala sabah ezanından baya korkarım
cami 100 metre ilerimde alıstıgımdan pek garip gelmiyor.
Namaza uyansınlar diye
Ama herkes müslüman olmayabilir
Kalksınlar diye duyulsun diye
Uyan diye zaten
Olmam, severim.
Ezan rahatsız ederse içimdeki cin kuvvetli demektir.
Cinle ne alakası var açıklar mısın cin nedir zaten? Bizden bağımsız varlık mıdır
Musallatın varsa dinlemeye katlanamazsın.
bazen oluyorum
Hayır olmam.
Olmam.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?