Evet, son derece rahatsız oluyorum. Ne konuşulanı, ne de dinlediğimi duyabiliyorum.
Bir de çok uzun oluyor. Aabah ezanında şansına uyanmışsan daha da bitene kadar uyuyamıyon.
Son zamanlarda sesleri de iyice açıyorlar, içimizde okunuyor sanki. Her adımda cami var zaten, üstüne seka da okutorlar, cuma günü hutbe dışarıda okunuyor.
Çok isteyen telefonuna kursun o şekilde anlasın namaz saatini. İnanmayan ya da başka dinden insana saygısızlık aslında, başka bir şey değil
Bu hocaya ve okuyuşuna bağlı. Kimisi o kadar uzatıyor ki, diğeri camide ezanı okumuş namazı kıldırmış bu halen ezan okuyor. Bide sesi çirkin olan hocalar var ki, neyse bir şey demiyorum.
Ezan sesinden rahatsızlık duyulur mu hiç Ezan sesinden rahatsızlık duyulması bana göre mümkün değil, çünkü bu ses insanın ruhuna huzur veren bir çağrıdır. Doğduğumuz da kulağımıza ilk okunan ezan, hayatımızdaki maneviyatın başlangıcıdır. Ben ezan sesini her duyduğumda kendimi bir muhasebeye çekerim, fakat 2 yıldır namazları ihmal ettim. İnşallah en kısa sürede bu hatamı düzeltmeyi planlıyorum. Ezan, dünyayı değil ahireti hatırlatan namaz için bir davettir; rahatsızlık duyan, belki de maneviyatını göz ardı ediyordur.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
1 yıl
Sesleri aşırı arttirdilar son zamanda. Zaten diyanetin kurulus amacını dusunursek halkı dinden sogutmak icin yapilan duzenlemelere pek saşırmamak lazım. Ama ezan insan sesiyle ya da kaliteli hoparlolerle kulak sagligina zarar vermeyecek sekilde 5 vakit mutlaka okunmalı. Vatanimizdan geriye bir o kaldı o da olmazsa hiç olmaz