Kocam gece eve gelmedi, karakol ve araba çekildi hikayesi doğru mu yalan mı nasıl anlarım?

Dün akşam eşim araba yıkamak için dışarı çıktı, telefonu kapalı değil normalde ama fatura borcu gecikti, ödeyemedik, hat kısıtlı o yüzden net falan, hiç bir şeyi yoktu. Neyse dedim, bekleyeyim, gece yarısına kadar bekledim sonra uyumuşum ama aşırı sinirliyim. Sabah yazmış iş yerindeyim, arkadaşa bağlandım diye. Neyse işte, neredesin sen dedim, arabayı çektiler, tartıştım, zor aldım, karakola gittim, onunla uğraştım, sabaha karşı da şantiyeye geldim diyor. Şunu söyleyeyim, evet bizim arabada ait egzoz, film, bir sürü şey var, polis diyelim çevirdi yine de eve gönderirlerdi ya da en azından oradan arayabilirdi. Bunu ona söyledim, arattırdım diyor ama bende arama filan yok, telefonum da açıktı. Gerçekten çok sinirliyim, akşam eve gelsin büyük kavga edeceğim. Doğru mu yalan mı ben bunu nasıl anlarım, akıl verin, karakola sorsam olur mu?

Kocam gece eve gelmedi, karakol ve araba çekildi hikayesi doğru mu yalan mı nasıl anlarım?