Önce kendime değer vermeyi ve bana yanlış davranan insanları hayatımdan silmeyi nasıl öğreneceğim
1 ay
Önce kendime değer vermeyi ve bana yanlış davranan insanları hayatımdan silmeyi nasıl öğreneceğim
Kendini tanımakla başlamalısınız konuya.
Hayatın neresinde olduğunuzu belirlemelisiniz.
Kendinize ait bir felsefeniz , pencereniz olmalı.
Kırmızı çizginizin olması gerekir.
Tartışma konusu bile yapmamalısınız.
Hayatınızda olan biteni özel olduğunu bildiğimiz şeyleri grup içinde veya dışında paylaşıma açmamalısınız.
Önyargıyı minimuma indirmelisiniz.
Yeryüzünde yaşarken yalnız olmadığınızı kabul etmemelisiniz.
Ben ben ben diye diye yaşamamalısınız.
Kendinizi sevmelisiniz ancak bu başka hayatları hiçe sayarak olmamalı.
İstek ve tercihleriniz aynı paralelde olmalı.
Doğru ve gerçeğe bağlı bir yaşam olmalı.
Farklı olmak çıkıntı olmak eş değer düşüncesinden çıkmak durumundayız.
Beş parmağın bile aynı olmadığını kabul etmemiz gerekir.
Birinin gerçek mi , sahte mi olduğunu anlamak istiyorsak o kişiye o zamana kadar sorulmamış mantık temelli , düşündürücü sorular sorun.
Ama mesajla değil.
Yüz yüze.
Eğer düşünüp cevap veriyorsa sizin için emek harcamaya çalışıyordur.
Fakat bu ne ya böyle saçma sapan soru olur mu diye cevap veriyorsa hiç vakit kaybetmeyin.
İnsanların gözünde itibarlı ve değerli olmak için okunan dua eüzübillahimineşşeytanirracim bismillahirrahmanirrahim süb-ha-ne rab-bi-yel a-liy-yil a-lel veh-hab elhamdülillahi rabbil alemin allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed bi-adedi kül-li da-in ve deva-in ve barik ve sellim aleyhi ve aleyhim kesiran kesira allahüm-me-cal-ni fi na-za-ri sa-gi-ran ve-fi a-yu-nin-nas kebir allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed bi-adedi kül-li da-in ve deva-in ve barik ve sellim aleyhi ve aleyhim kesiran kesira ve salli ve sellim ve barik ala ce-mi-il enbiyai vel mürselin ve ali kül-lin ve sahbi kül-lin ecmaine velhamdülillahi rabbil alemin amin bi-ca-hin ne-biy-yil muhtar in-de-ke ve ali-hil ahyar amine amin ya rab-bel alemin amin.
bu zor birsey degil sen istersen hersey simdi olur senin tek yapacagin sey sana kim zarar veriyorsa seni kim oldugundan fazla uzuyorsa degersiz hissettiriyorsa sana ulasabilecegi heryerden engelleyip gececeksin hepsine yol vereceksin sadece birtek kendine zaman ayiracaksin kendini mutlu etmeye bakacaksin hicbirseyi umursama ne dusunuyorsan aklindan cikart zorla kendini dusunmemeye calis hissetmemeye calis baska birseylerle ilgilen herseyden sana iyi gelecek birisiyle konus oyle oyle alisacaksin gun gectikce yavas yavas herseyden sogumaya baslayacaksin zaten
hickimse seninle kolay kolay dans edemesin her konuda gozunu karart cesaretli ol hicbirseyden korkma ne yapacagin herzaman belli olmasin ortama gore ortami kokla
Kendine değer vermek önce sınır koymakla başlar 💛 Sana kötü hissettiren davranışları fark et ve “buna razı değilim” deme cesaretini göster 🙅♀️
Küçük bir yerden başla. Mesela mesajına geç cevap veren biriyle sen de mesafeni azalt. İyi hissettiren insanlara alan aç, yoranları yavaşça uzağa al. Yalnız kalmaktan korkma, en güvenilir kişi önce kendin olursun 🌿✨
Cevap
7Cevap
Obez değilsen kilolu yani takıntılıda değilsen
Çokta zor değil
Zamanla, ınsanları tanı cevrene bak, aynı olayları yasamıs ınsanlara bak, güven zayıflıktır, elbet de guveneceksın ama bu kolay olmamalı
Burcun ne harbi merak ettim
Aslan
ASLAN burcunun en büyük sıkıntısı gereğinden fazla çabalaması ilişkide.
artık umudunu keserek
Evet cidden bu işe yarıyor ama kalbime söz geçiremiyorum
Kalbine söz geçirmene gerek yok tokat at, kalbin dediğin şey mantığınla susturulabilir şey bak bende böyleydim sonra aslında böyle oldukça ezildiğimi anladım insanlar iyiyi ezerler adeta ve ben onların gözümde çöpe atılacak insandım. Peki zamanla ne demeye başladım? Ben iyilik meleği değilim demeye başladım, iyilik yapmak veya anlayışlı olmak gibi şeyler yapmak zorunda değilim yaparsamda herkesin farkında olacağı anda yapıyorum vb
kendini sevmekle başla.
sev yeter
Sevince daha kötü oluyor
Öğretirim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?