30 yaşındayım, ne evlenebildim ne atandım, ne olacak böyle
1 ay
30 yaşına gelip de 'Yolu yarıladım ama hala bir yere varamadım' hissiyle uyanan o kadar çok insan var ki... Yalnız değilsin, sadece herkes senin kadar dürüst değil.
Neden böyle hissettiğini ve gerçeğin ne olduğunu konuşalım mı?
Senin Hızın vs. Toplumun Hızı: Hayat, herkesin aynı anda başlayıp aynı anda bitirdiği bir 100 metre koşusu değil. Bazıları 22 yaşında evlenir, 30'unda boşanır. Bazıları 35'inde atanır ama hayatının en huzurlu işini yapar. Geç kalmadın, sadece kendi zaman diliminde ilerliyorsun.
Atanma ve Evlilik Sadece Birer Durak: Bunlar hayatın 'amacı' değil, sadece 'araçlarıdır'. Atandığında veya evlendiğinde tüm dertlerin biteceği yanılsamasından kurtulmalısın. 30 yaş, bir kadının (veya erkeğin) zihinsel olarak en güçlü, en ne istediğini bildiği yaştır. Bu yaşta kuracağın bir yuva veya başlayacağın bir iş, 20'li yaşlardakinden çok daha sağlam temelli olur.
Kıyaslama Tuzağı: Sosyal medyada gördüğün o 'mükemmel' hayatlar sadece birer vitrin. Kimse kredisini ödeyemediğini, mutsuz bir evlilik sürdürdüğünü ya da iş yerinde mobbing yediğini paylaşmıyor.
Şu an ne yapabilirsin? Kendine yüklenmeyi bırak. 30 yaş, her şeye yeniden başlamak için 'geç' bir yaş değil, aksine bilinçli bir başlangıç için en ideal yaştır. Atanmak için verdiğin emek, evlilik için beklediğin o doğru insan... Bunların hepsi birer sabır sınavı.
Çiçeklerin bile açma vakti farklıdır; papatya nisanı bekler, kasımpatı ekimi. Sen hangi çiçeğin vaktini bekliyorsun?
Sence hayatı 'geç kalmışlık' üzerinden mi okumalıyız, yoksa 'hazır olma' süreci üzerinden mi?
Bu “geç kaldım” hissi çok yaygın ama çoğu zaman gerçek bir gecikme değil, sadece kendi kendine kurulan bir baskı oluyor. 30 yaş dediğin yerde hayat bitmiyor, aksine birçok insan o yaşlarda yön değiştiriyor, yeni iş kuruyor, evleniyor ya da ilk kez rahatlıyor. Şu an kıyas yaptıkça daha kötü hissedersin ama herkesin yolu aynı hızda gitmiyor. Bir şeyler olmamış diye geç kalmış sayılmazsın, sadece süreç uzamış olabilir.
Kendini geç kalmış hissetmen çok normal 🥺 30 yaş asla geç değil, sadece çevrenin baskısı bu duyguyu büyütüyor. Herkesin hayat takvimi farklı ⏳ Evlilik de iş de bir günde değişebilen şeyler.
Önce tek bir hedef seçip ona odaklanman rahatlatır 🎯 Atanma mı önemli evlilik mi, kalbin hangisine daha çok ihtiyaç duyuyor buna karar ver. Kendini başkalarıyla kıyaslama, kendi hikayeni yazıyorsun 💛✨
Cevap
40Cevap
Hiç bir şeye geç kalmazsın her şey daha kıymetli daha değerli olur senin için daha içinden gelerek yaparsın herşeyide
Demek ki bu yaşa kadar izlediğin yol seni arzuladığın hayata ulaştıracak bir yol değil
Yolu değiştirip bir de öyle dene
Neye ve kime göre geç kaldığınızı düşünüyorsunuz
Modern hayatın getirisi bunlar herkes sen gibi üzülme
Neden geç kalasın senin kaderinde böyledir bazı şeyleri geç yaşayacaksındır ama daha vaktin var bence herkes 20 li yaşlarda her şeyi başaracak diye bi kaide yok sonuçta
Ben de maalesef senin gibiyim yani çoğu genç senden farksız
İsszlik sorunu yaşıyorum bu alanda tecrübem çok az bunda geç kalms hissediyorum
Mevcut ekonomik şartlarda erkekler olarak evlilikten soğuduk 👍
Normal yani..
Evet ya bende geç kaldım
Arabam var 32 yaş
Ev yok evlilik yok
Nasip olmayınca ne diyim
daha hiçbir şey için geç kalmış değilsin bence.
kısmet hayırlısı olsun senin için
Amin teşekkür ederim
Olur zamanla sikma canını
İnşallah ya
Sevişmeye de geç kalmışsın 😅
Evet
Kıyamam 😅
Bende öyle hissediyorum
Günümüzde bu normalleşti
ammann salla gitsinnn
Çok şükür hiç bişeyden eksik kalmadım 😒
Hallolur ne var yaşında sanki