Kendinizi bir şeyleri yaşamak ya da elde etmek için geç kalmış gibi hissettiğiniz oluyor mu?

Hayır asla düşünmedim , her şey zamanında güzel bence. Otobüsü kaçırdım diye arkasından koşanlardan olmadım hiç belki de doğru otobüs değildir diye düşündüm hep. Hem arkdaşlık hem aşk ilişkilerinde ne de haaytımla ilgili kararlarda aceleci davranmadım olmuyorsa olmuyor kafasındayım biraz. Tabi caba gösterdikten sonra olmuyorsa bırakırım. Bir şeyleri başarmak için de emek çaba gerekiyor bunu göz ardı edemeyiz. O yüzden geç kaldıysam da kalırım aman acele işe şeytan karışır derler zaten.
Bu hisse sahip olmak kendini bir başkası ile kıyaslamak demek değil. Kendini kendinle kıyaslamak. Hayata bir kez daha gelinse farklı seçimler yapma isteği ve geçmişe yönelik bir pişmanlık ifadesi aynı zamanda. Kişisel gelişim kitapları ya da beylik cümleler hiçbir şey için geç olmadığını iddia edebilir. Ancak hayat akar ve pek çok şey için de artık çok geçtir. Bu farklı seçimler yapsaydınız hayatınızın daha güzel olacağı, şu an daha mutlu olacağınız anlamına gelmez. Yalnızca içinizde ukte kalan bir şeyler olduğu anlamına gelir. Eğer bu ukteler yeterince fazlaysa hayata geç kalmışsındır.
Panik yaşadığım anlar olmadı değil.. Fakat anladım ki aslında en doğru zamana giden bir yolcuyum ben.. Bir dönence var.. görüyorum.. duyuyorum.. Tam vakti için oradayım. Amin🍀🍀🙂🙂
Benim için her saniye yeni bir başlangıçtır.
Cevap
19Cevap
"Nerden başlarsan orası erkendir" diye bir söz var. Çok hoşuma gider benim. Yeter ki insan istesin, kendine inansın. Başaramayacağı şey yoktur. O yüzden kimse birşeylere geç kalmamıştır.
Bazen hissediyorum. Kötü hissettiriyor ama çok bi önemi yok🤷♀️
Aksine bazı şeylere çok erken başladım. İyi ki de başlamışım.
Bu duyguyu neredeyse çocukluğumdan beri yaşıyorum. Hep geç kaldığımı sanıyorum, sonra gerçekten geç oluyor ve aslında o zaman geç değilmiş onu anlıyorum. Büyük ihtimalle ileride de şu an için öyle düşüneceğim, aslında geç değilmiş diyeceğim.
evet ama zaten bir daha olamıycağı kadar şu an en erken zamanı hani derler ya istedğin yaşta ol bir daha olamıycağın kadar gençsin. Ölmediğimiz sürece yeterince geç diğildir. Bazen insan en kötüsünü düşünmeden değer bilmiyor.
Kesi likle hissediyorum
Daha bugun kuzenimle konustuk ben 34 o 49 yasinda
Disaridan ortaokul dahi lise universite okudu arti bir de aksamcı olarak moda tasarim okudu vs vs o kadar azimli
Uzun hikaye
Bugun bana dedi ki uzulme ben 35ten sonra basladim hayata onrmli olan o cesaretinin olmasi
Bir şeylere geç kalmış gibi değil de sanki her şeyi yaşamış, görmüş, bilmiş de ölümü bekleyen yaşlı insanlar gibi hissediyorum. Tek fark ölümsüz bir yaşlı gibiyim sanki. İşte öyle bir şeyler.
Evet. Yaşım 23 olmasına rağmen bazen 50 gibi hissediyorum. Öyle bir ruh hali içerisine giriyorum ki; herşeye, herkese geç kalmışım gibi sanki. 🥺🥴
Evliliğe geç kaldım eskiden çevrem vardı şimdi arkadaşım bile yok ortamım yok sürekli yalnızım bu durumu düşünmekten kafayı yemek üzereyim.
Bilmiyorum valla hayat beni nereye sürüklerse bende oraya giderim.. istesem de istemesem de.. her şeyi yaşamak zorunda değiliz sonuçta dimi😏
Bir ara fazlası ile öyle düşünüyordum. Şimdi yaşım daha ileri olduğu halde o kadar da hissetmiyorum. Sanırım sallamaya başladım.
Evet ya gençliğime geç kaldım bence keşke yine yolun başında 20 yaşımda olabilsem
Hayır fark etmem gereken şeyleri erken fark ettim hayatın aslında yaşamaya değmediğini anladım.
Evet. Mesela lisede konuşmada çok uyumlu olmasını üzülerek öğrenmek, kaynaşmak gibi
Herşey zamanına rehindir. O yüzden hiçbir şey geçkalmış değildir.
Hayır, yaşadığı sürece insan için geç kalınmış bir şey yoktur.
Ölene kadar bu duyguyu yaşayacağımı sanmiyorum , nefes alıp veriyorken hiç bir şey için geç değil
Bazen oluyor. Hayat böyle ya erken gidiyoruz bir şeylere ya da geç kalıyoruz...
Evet hemde fazlasıyla geç kalmış hissi yaşıyorum heleki şu sıralar.
Bazı şeylere gerçekten geç kalmış gibi hissediyorum
Uni okumak icin gec kaldim ailemde izin vermio artik dndndn
Bir değil birden çok şeye kalmış gibi hissediyorum.
Evet be ilkokul zamanlarıma gitmek isterdim ama geç kaldın bunun için
Güz gülleri gibi hic bahar yaşamadım
Ya sevmeyi bilmedim yillarca
Ya sevince gec kaldim
Evet.
Ehliyet almaya.
Anne olmaya.
Ev sahibi olmaya.
Kaldım tabi ama üstesinden gelip bir ucundan tutmaya çalışıyorum hayatı
Kafamı her yastığa koyduğumda bazı şeylere geç kaldığımın farkına varıyorum
Evet ama mecbur yaşıyorum ölüm gelene kadar, sonra zaten yokluğa karışıcam
Hayatı yaşamaya ve mutlu olmak için geç kaldım maalesef hiç mutluluğu yaşayamadım bu yaşıma kadar
hayır her sey tam zamanında tıkır tıkır isliyor memnunum
Evet hissediyorum ama artık geçen senelere takılmak yerine önüme bakıp kurtarmaya çalışıyorum
Çok şeyi yaşadım çok şeyde geç kaldım çünkü artık herşey para
Yiok daha hayatın başındayım henüz bi şeye geç kalmadım
Hemde nasıl kendi hayatımın tadını cıkartmakta cok gec kaldıgımı düşünüyorum
Evet yaşamaya geç kaldim şimdi artık yaşama hevesim yok...
Felsefik veya duyusal yaşamak için hayat çok kısa sadece anı yaşıyorum
Hic bir şeye geç kalmadım her zaman doğru yerde doğru kararlar verdim.
Evet her zaman öyle hissediyorum. Bu his insanı çileden çıkarıyor bazen. Kendi hayallerim var umutlarım var ama hiçbirşey yapamıyorum
Yok son derece relaksım
Evet çoğu zaman böyle hissediyorum
Evet bu his üzüyor insanı.
Bir tek okul konusunda gec kaldim..
Evlilik için geç kaldığımı
Gençliğimin bittiğini hissediyorum
Hiç böyle bir hisse kapılmadım açıkçası
Bazen ama hiç bir şey için geç değildir derler
Evet bazen hissediyorum
Yok öyle hissetmiyorum..
baba olmaya geç kaldım..
Çok fazla. Ama giden gitti