Sadece ülkemiz için demiyorum. Herhangi bir milletin, etnisitenin milliyetçiliğini yapmak saçma mı sizce?
1 ay
Sadece ülkemiz için demiyorum. Herhangi bir milletin, etnisitenin milliyetçiliğini yapmak saçma mı sizce?
Milliyetçilik en temel içgüdülerden birisi olan kavimciliğin ortaya çıkardığı bir durum. Eski çağlarda kavminizin koruması size hayatta kalmak için büyük avantaj sağlıyordu.
Kavim içindeyken dışardan gelen her şey otomatik yanlışlanır. Karşı kavimden 5 inek mi çaldınız hemen kavminize götürün. Kavminiz sizi Karşı kavimden gelen kişiye ölümüne savunur. "Hayır inek falan çalmadı siz yalan söylüyorsunuz" derler sizin adınıza.
Günümüzde birisi milliyetçiyim diyorsa ya milliyetçiliğin ne olduğunu bilmiyordur ya da bu ilkel içgüdüsüne yenilmiş bir maymundur. Çünkü hiçbir aklı başında insan "Benim kavmimdeki herkes haklıdır, iyidir, dosttur" diyemez.
Bide ırkçı davarlar var. Onlar milliyetçilik arkasına sığınıp kimliğini gizleme peşindeler. Oysa milletimi daha çok seviyorum ile diğer tüm milletleri sevmiyorum arasında bir fark yok
Aslında saçma değil ama çok basit sömürülecek bir konu...
Birilerinin duygularını ve adanmışlığını çok basit kullana bilirler...
Genelde de kullanıyorlar zaten.
Milliyetçilik tamamen çöpe atılacak bir şey değil ama sorgulanmadan yaşandığında tehlikeli olabiliyor 🤷♀️🇹🇷🌍
Kendi kültürünü sevmek çok doğal ve güzel ❤️ Fakat bunu üstünlük anlayışına, nefret söylemine ya da “bizden olmayan kötü” bakışına dönüştürünce iş saçmalaşıyor ve zarar veriyor.
Denge önemli. Hem köklerini sevebilirsin hem de tüm insanlığı kucaklayabilirsin 💫🤝
Cevap
10Cevap
Değil ben milliyetciyim ki Türk olan herkes bunu desteklemek zorunda baska dostumuz yok
Irkçı fasit falan diyebilirsiniz umurumda degil Türk üm Türkçü yüm Atatürk çüyüm
Niye diyim umrumda değil 🤣
hiçbir milliyetçiliği sevmem ve seveni de yanımda etrafımda istemem
Normalde yapmam ama zenci leri sevmem iyi ki beyazım bembeyaz tenim var muhteşem bişey ya zenci olsaydım tövbe tövbe Şükür namazı kılalım iyi ki beyazız
Milliyetçilik ile ne ilgisi var ki bu dediğinin. Tamam zenci değilsin ama açık tenli olmak ile beyaz ırktan olmak aynı şey değil
Ne diyon zenci misin sende
Iyyy zenci kız midemi bulandırır ya
Çok zekisin
Zenci kız zenci erkekten daha kötü ya iğrenç ötesi
😂🤣 Çok konuşma senden beyazım. Kavruk tenli anadolu köylüsü seni
Yo ben o kadar beyazım adolf hitlerden bile daha beyazım
Tamam cnm🩷
Kimse kapkara olmak istemez xenciler bile ağlıyorlar aynadakendilerini görünce
Bana gericilik gibi geliyor.
Niye saçma olsun bu toplumları bir ara da tutar
Sözünü ayarladığı sürece saçma degil
Saçma ve iğrenç