Klasik ülkücü sözleri: 1-) Alınlarına TURAN yazacaz ! 2-) Toprağın altına sokacaz! 3-) Milliyetçi hareket elbet bir gün yumruğunu masaya vuracak! 4-) Milliyetçi hareket buna izin vermeyecek!
Gardaşım: Bu sözler boş ve çocukça sözler. Memlekete faydanız olsun istiyorsanız sağda solda kalabalık gezip ahkam kesmek yerine yerli üretim ürünler tüketin. Diş macunun Colgate, İçtiğin kola CocaCola, Sabunun HacıŞakir Şampuanın Clear, Palmolive Dondurman Algida Meyve suyun Cappy Yakıt aldığın istasyon TP değil
Kalkıp turandan bahsediyorsun. Önce ülkene zarar vermeyi kes, sonra milliyetçiliğin hakkında konuşuruz.
Sen bu konularda haklısın. Ama birde şöyle şeyler var. Eskiden ocakta çok bulunmuş yürüyüşlere katılmış biri olarak söylüyorum. -Biz yürüyüş yapıyoruz sonrasında başka ortamda konusu açılıyor. biri diyorki oradabirisi kürdistan bayragıyla resim çektirmiş. bunu görüp bişey yapmıyor birçoğu. -Ocaktakiler arasında başbugu sevmeyen hatta küfreden kişiler var atsızın askeriymiş. -Tek silahımız kuran diyorlar. bir kavga çıkıyo (ee ocaktan birinin kavgası varmış) ortaya sopalar, bıçaklar çıkıyor. -Derslerinize önem verin diyorlar. Yürüyüşlere ve ocaga çagırarak, 2-3 tenefüste 1 okulda toplantı yaparak dersten alıkoyuyolar. -Saygısızlık yapmayın diyolar bir bakıyoruz bizim başkan kralını yapıyor ama biz yapınca suç. Anlayamadım gitti şu ülkücüleri. ... Eski Bir Ülkücü...
Yaptıkları toplantılar da ultra saçma. Memleketi biz koruyoruz edaları var hepsinde. Ben sözde reisin önünde elini arkaya toplayanları görüp gülüyordum. Bir ben elimi cebime sokardım bizim üniversite teşkilatındaki reis de bir beni severdi. Reis hariç herkes yalakaydı bizim orada. Sonra Erzurum'a geldim ve buradaki sözde ülkücüleri görünce bir kere daha sövdüm.
Şehit yürüyüşü yapıldı. Tek bir lider yerine 10 kişiyi yaymışlar yürüyüşe her kafadan başka bir slogan çıkıyor. Birisi ya Allah derken diğeri Şehitler ölmez diyor diğeri aponun pijleri diye bagiriyor.
Herkes Ya Allah Bismillah deyip sustuğu sırada birisi yanlışlıkla devam etti diye topluca güldüler o devam edene. Şehit yürüyüşünce gülecek kadar alçaktılar. Yanımda kürt arkadaşım ile yürüyorduk, beraber utandık orada yürümekten ve hemen ayrıldık.
Bu yüzden her zaman Alperen ocakları benim için bir ekstradır. Çok başkalar...
Haklısın kardeşim ben ülkücü değilim bişeyi merak ediyorum çok açık bir şekilde MHP nin akpartinin kuklası olduğu ortada buna milliyetçi arkadaşlar nasıl müsade ediyor sesini çıkarmıyor Devlet Bahçeli'ye neden ses çıkarmıyolar hatta neden kendi partileri yerine diğer partiye oy veriyolar?
Partizan olmayan biri olarak şahsen MHP yaptığı siyaseti en beğendiğim partidir. Kendi doğru bildiklerine doğru, kendi yanlış bildiklerine yanlış demeyi biliyorlar. Muhalefet olmak Ak Parti'nin yaptığı her şeyin tersini yapmak, ak olana kara kara olana ak demek değildir. Muhalefetin tam anlamını MHP uyguluyor. Şu an Ak Parti'nin yanında yer alma sebepleri aynı düşüncede olmaları. Yalakalık değil. Zamanında CHP ile de çok yanaştılar mesela...
Ben muhalefet konusunda dediğine katılıyorum CHP nin siyasetini hiç beğenmem mesela illa tersini söyleyecek ama diğer konularda katılmıyorum Yani bu yakınlaşma olmadan 1 hafta önce Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren insan Akp'yi eleştiren insan 1 hafta içinde ne kadar görüş birliğine gitti
Bu durum da bizim yargısız infaz yapmamızdan kaynaklı. Bir şeyler görüp yaşamış demek ki. Karşı durduğu konulardaki haksızlığını görmüş olabilir. Yiğidi öldürürüm hakkını yemem Bahceli kendini makama, paraya satacak birisi değil. Zaten bu sokakta ülkücüyüm diye gezenleri de mhpli olarak görmem ben.
Valla oldukça o dediğin markalardan uzağım. TORKU ve AFİA ürünleri kullanıyorum temizlik De arap sabunu dış macunu da genellikle misvak karbonat ve sirke ..😊 Araba desende yook zaten bende
Eskiden milliyetçilik Diline ve kültürüne sahip çıkarak yapılırdı Şimdi bıyık bırakan, ocaklara üye olan milliyetçi oluyor Ona bakılırsa Atatürk de milliyetçiydi şuanki milliyetçilerle yan yana getirin bakalım Atatürkü hiç alakaları yoktur
Ülkücü=Milliyetçi ama Milliyetçi=Ülkücü değil. Milliyetçilik daha genel bir kavram. Araştırmama gerek yok. Türkiye Milliyetçiliği var Türk Milliyetçiliği var, Alperenlik var, Ülkücülük var. Hepsi birbirinden bağımsız.
Kendinde emin tavırları var ama icraata geçmiyorlar, birde şu ürün kullanmaya gelince sen hiç mi kullanmıyorsun? Ülkede kaliteli diş macunu varda benim mi haberim yok? Başka örneklendirseydin keşke. Mecrubiyetten yerli malı hariç ürün kullanıyoruz. Keşke kendimiz üretebilsek ama yok yani ortada kullanımlık yerli malları..
Kalite için vatan satmak kadar saçma bir şey daha yok. Diş macunu da gereksiz bir şey. Misvak-Limon ikilisi hepsinden kaliteli iş yapıyor tavsiye ederim. Diğer ürünlerde ise istemediğin kadar yerli marka var.
Arkadaşım ülkeye bunu mhp mi sokuyor ki neyin siniri bu ülkeye konulmasın bizde kullanmayalım ya da daha iyisini yapsınlar. Ve şunuda söyleyeyim her üründe kullanılmaz bir yerde kalite farkı gerekiyor. Şimdi altında araba var diyelim yerli malı mı? Ama kaliteli araba olsun mercedes olsun porsche olsun diye kendini yırtarsın
Zamanında koç grup Devrim arabalarının üretimini durdurtmasaydı şu an altımdaki araç yerli otomobil olurdu. Gene bile önem gösteriyorum arabamın Japon malı olmasına. Ülkeye sokmasınlar bizde kullanmayalım dediğine göre sende siyaset bilgisi sıfır kardeşim kusuruma bakma. Ülkeye sokmamak demek ambargo uygulamak demektir. Dünyada yasalara uyan her marka her ülkede ticaret yapabilir. Sen ambargo uygularsan döner diğer ülkeler de sana ambargo uygular mal gibi kalırsın. Bir mal satış miktarı doğrultusunda üretilir. Sen ben o şu almazsa zaten marka kendisi sokmaz o malı ülkeye. Bu tip durumlara devlet karışamaz. Ağır saçmaladın onun için.
Bilgi olmadan söylenen sözler her zaman saçmadır dostum. Örneklendirmem dibine kadar da uygun. CocaCola yerine ColaTurka var, Algida yerine AOÇ, Golf var. Şampuan komili var, dalin var. Telefonda Casper, Vestel, Kaan. Sabun desen aktarlarda tonla. Meyve suyu desen bin tane örneği var.
Bu ülkeden yurt dışına çıkan her bir kuruş yarın öbür gün benim askerime kurşun olarak dönecek. Lüksün canı cehenneme.
En İyi Cevaplar