"""Bazı""" insanlar neden milliyetçiliği faşizmle karıştırır ve tüm milliyetçilere faşist gözüyle bakarlar _? Vatan, millet, ulus sevgisi yanlış bir şey mi ki_? Çok merak ettim bilmiyorum aydınlatın beni _?😂😂😂😂😂😂😂😂
Cevabın nedir?
Milliyetçilik veya ulusçuluk Milletini veya ulusunu yüceltmek, kendi milletinin çıkarlarını her daim önde tutmaktır. Milliyetçilik tabii ki de yanlış bir şey değildir. Milliyetçilik dozunda yapılırsa birleştiricidir hatta. Ancak faşizme çok rahat kayabilecek bir ideolojidir. Irkçılık ile milliyetçilik aynı şey değildir tabii. Bunun için Ulus kavramını bilmek gerekir ki ulusçuluk yapilabilsin.
Ulus, dilimize Moğolcadan geçmiş bir kelimedir ve "Devlete bağlı olan kavimler, halklar topluluğu"na denir. Türkler, Kürtler, Lazlar, Çerkezler, Türkiye Ermenileri/Histiyanları/Süryanileri ve diğer tüm halkların karışımı ulusu oluşturur. Ulusçuluk yani milliyetçilik tüm bu halkların çıkarının korunmasıdır. Çünkü hepsi birleşip Türk Millet ini oluşturur.
Faşizmin ise türleri vardır. Faşistler kendilerinden farklı dini inanca, siyasi görüşe, ırklara nefretle bakarlar. Irkçılık da faşizmin türlerinddn biridir. Her birey kendi ırkını sevmelidir ancak hiçbir ırkın diğerinden hiçbir şekilde üstün olmadığının farkına varmalıdır.
Kendi milletinden etnik kökeni farklı olan birini aşağılaman, senin milliyetçi değil ırkçı olduğunu gosterir.03 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler cevap için 😂
En İyi Cevaplar
Milliyetçilik güçlü devletlerde olması gereken bir etkendir :)
Çünkü toplumu sıkı sıkıya birbirine bağlar.
Dışardan gelenleri dışardan görüp kendi kendini bir nevi kapatıp temiz kalabilir gibi gibi bunların ötesinde toplumsal değerlerin yozlaşmasına müsaade edilmez...
Tabi böyle 3. dünya ülkesiysen milliyetçilik faşistlik olur etniklere gün doğar
evrensel değerler falan derken yurtdışında Türk olduundan dolayı gördüğün o nefreti kendi ülkende dahi görebilirsin033 Yorumla- +1 yıl
Evet doğru diyorsun 😂
- +1 yıl
@küfürlü ikinci yorum üzdü küfürlü
- +1 yıl
@Adsızseyirci GEÇMİŞ OLSUN DA KÜFÜRLÜ DEĞİL O :)
- +1 yıl
... kaybetme 'abla' elbet aşıcaz...
mevzu bu :D - +1 yıl
@Adsızseyirci Abla dememe mi üzüldün sen şimdi :D
- +1 yıl
senden 1 yaş büyük olduğunu yazan yaş bölümümünü görmeme ihtimaline üzüldüm :D
- +1 yıl
@Adsızseyirci Ya görüpte yazmışsam :D
- +1 yıl
hayırlısı o zaman ne diyim
- +1 yıl
Osmanlı aynı zamanda milliyetçi idi ancak ırkçı değildi. Kendi milletini öne çikarirdi. Mehter marşo var gonderemmi?
Ceddin deden, neslin baban
Hep kahraman Türk milleti
Orduların, pekçok zaman
Vermiştiler dünyaya şan.
TÜRK MILLETI, TURK MİLLETİ
Aşk ile sev MILLIYETI
Kahret vatan düşmanını
Çeksin o mel’un zilleti. - +1 yıl
Hahahaha ulan siz yokmusunuz çok şakacısınız haaa. Ulan bak herkese boyle şakalar yapma vallla böyle düşünüyosun sanarlar. tamam ciddileşwlim.
Ülkücülüğe nasıl bağladın anlayan yok ama haklisin. Çoğu Atatürk e mason diyor. Bunu ben de anlamis drgilim cogu ummetci haklisin burada. - +1 yıl
@KocaDozer https://www.youtube.com/watch?v=QCYbC38R-fQ
Buyur kafan rahatlar.
- +1 yıl
@KocaDozer Yep.
Yalnız şu şekilde bazı şeyleri öğrenmen gerek bir şeyleri anlayabilmen için ama bu konuda sana yardımcı olamam.
Ben ideoloji okuyup seçmem...
Hayatı okur ideoloji yaratırım.
Gözümde bir şeyler yapmaya çalışan ama anlamaktan ziyade ispatlanmamış doğruluğunu kanıtlamaya çalışan baskıcı bir tipsin...
Ben senin gelişimine yardımcı olamam git kitap oku a-q
- +1 yıl
@Adsızseyirci Türkiyedeki herkes kadınlara abla diyor zaten. 50 yaşındaki amca bile 20 yaşındaki kıza abla diyor alıştık yani 😂😂😂
- +1 yıl
Kocadozer -25 iq seviyen ve olanca cehaletinle bir de asiri ozguven sahibi olman o kadar ironik ki. kimsenin milliyetciligine veya başka ideolojidense fikrine laf edecek halim yok ama fasizm olsun nasyonalizm olsun sosyalizm olsun bunlar aydinlanma cagi sonrasi akilciligin urunleridir. fakat ulkemizde ne aydinlanma yasandigi , dolayisiyla ne akilcilik olustugu icin hangi ideoloji olursa olsun siritiyor insanimizda. yorum yapanlar da dozer kafali oluyorlar. mehter marsinin ittihat ve terakki osmanli yonetimini devraldigi zaman yazildigini bilmez misin cahilliginden utanmaz herif , bir de karsk tarafla dalga gecer gibi osmonlo molloyotco dogoldo diye dalga gecmissin? Oglum su minicik beyninizle ne milliyetci olun ne solcu olun lan
- +1 yıl
Guclu devletler milliyetci olmak zorundadir gibi bir de dayanaksiz sozleri yok mu ah siz bu ozguveni i. o denen tarihi bile bile carpitan heriften aliyorsynuz ya , onu takip ederek kendinizi de adamdan sayiyorsunuz ne diyim ki
- +1 yıl
Gerci cehalet sadece dozerde degilmis kuflu oglandaymis da yorumu o birakmis pardon.
- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılHayir değil.. milliyetçilik esasen bir milletin kendini neden diger milletten farklı hissettiğini açıklar. Dil kültür ve ülkü birliğidir. Bu kadar! Milliyetçiyim. Çünkü dilim türkçe, kültürüm türki, dostlarım burada. Elbet ülkemi seveceğim. Elbet vatanım için iyisini isteyeceğim.
Lakin milliyetçiliği ırkçılıkla karıştırmamak lazim. En güzel millet benim milletim, aman da diğerleri ölsün, aman da onun kanı bozuk... vs gibi laflar yanlıştır. Bu tarz kafası kırık kimseler milliyetçiliğin yanlış anlaşılmasına sebep oluyor.01 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum kesinlikle
Bir insanin kendi degerlerine sahip cikmasi neden kotu olsun
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
27Cevap
+1 yılMilliyetçilik kötü olamaz türk milliyetçiligi burası türkiyedir ve bu kimligi kim taşıyorsada türkiyelidir türk tür lazı da çerkezide kürdü de bir alman ben almanım der başka bir etnik köken söylemez bir yunanlı ben yunanım der başka bir etnik köken söylemez en kapsamlısı abd dir her yerden insan var ama adamlar ben amerikalıyım diyor ben ispanyol ya da meksikalıyım demiyor halkımızın özellikle ermeni piçlerinin kandırmış oldugu kürt kardeşlerimizin bunu iyi algılaması gerek milliyetçilik etnik veye bir görüşe göre deyil türk milliyet çiligi için ise bundan güzel başka hiç birşey olamaz
02 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler cevap için 😂
- +1 yıl
Yeterki milliyetçiligi ögrenin her zaman yardımcı oluruz
+1 yılMilliyetçilik kötü birşey olurmu hiç kaldıki bana göre her vatan sever bu vatanın evladında olması gereken bir duygu düşünce hangi partiye oy verirse versin akp chp mhp dsp hepar saadet hiç farketmez hain değilse milliyetçi duyguları olmalı. Biz hep deriz ya bayrağını vatanını dinini Türk'lüğünü halkını sevmek faşistlikse bizden ala faşist yok. Gurur duya duya belirtmek isterimki Ne Mutlu Türküm Diyene.
15 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum 😂
- +1 yıl
@KocaDozer milliyetçiliği benimsemeyenler haindir demedim zaten bir insan hain değilse milliyetçi duyguları olmalı dedim
- 4 ay
Vatan diye bişey yok insan uydurması insanın yaşadığı yere ad koymak için uydurduğu bişey insanlar ırka milliyete göre değil insanlığına göre yargılanmak zorundadır bu insan olmanın görevidir bunun dışında yok giyiniş yok statü yok ırk bunlara göre yargılıyosan insan değilsindir bütün insanlar eşit olmalı sadece yaptığı iyiliklere kötülüklere göre değer görmek zorundadır bu insanlık görevidir Allah'ta yok ben sadece fizik yasalarına göre yaşar insanlarıda yaptığı iyilik kötülüklere göre yargılarım dinimde yoktur solcuyum komünistim feministim
+1 yıl- +1 yıl
👏👏👏
Milliyetçilik gerçek Türklüktür. Milliyetçi olmayan Türk değildir. Milliyetçikere faşist diyen aptal ve ahmak ve hainler esas kendileri faşistlik yapıyor. Beyin hücreleri iğdiş olmuş ve gavurluğa devlirilmiş kanı bozukların faşist yaftalarına aldırma, gül geç.
110 Yorumla- +1 yıl
Kapılmamak elde değil 😂😂
kötü bişey değil faşist le alakasi yok sen vatanini bayragini devletini milletini sevmeye devam et kim ne derse desin önemli olan vatanini severken korurken devletini karsina alma devletini severken korurken vatanini bayragini karsina alma yeter ki
12 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle 😂
+1 yılmilliyetcilik güzel bir şey. tabi burda kastettigim sey ırkcılık degil. o ayrı. ama milliyetcilik neden güzel dersen vatanı sevmek milleti sevmek topragını sevmek neden kötü olsunki. bence cok güzel. bu cennet vatan sevilmezmi ya.
02 Yorumla- +1 yıl
Valla çok haklısın 😂😂
- +1 yıl
eyvallah :)
alparslan Türkeş, Muhsin yazıcıoğlu , Abdullah çatlı, Mahmut yıldırım bunlardan bahsediyorsak milliyetçi diye evet ama birkaç kekoysa ülke ocaklarındaki hayır
22 Yorumla- +1 yıl
Saydığın isimleri ben de seviyorum 😂😂
- 21 Yorumla
- +1 yıl
Aynen 😂😂
Milliyetçilik bizi birbirimize bağlar. Ama bazi insanlar bunu ırkçılıkla kariştio. Bu ülkenin Türküde Kürdüde Çerkezi de vs. var. Birlik içinde milliyetçi olmaliyiz. Irkçı değil.
01 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum 😂
+1 yılMilliyetçilik eğer bir ırkı savunmaya vardıysa bu ırkçılığa girer ki insanlar bu yüzden karıştırırlar faşizmle.
07 Yorumla- +1 yıl
Her millet kendi ırkını savunur😂😂
- +1 yıl
evet ama bir adım ötesi, üstünlük taslamaktır
- +1 yıl
- +1 yıl
@KocaDozer tamam biz de onu savunuyoruz zaten ne zaman dışladık 😂😂
Neden kotu olsun? İnsanin kendi ulkesi milletini sevmesi cikarlarini on plana cikarmasi neden kotu bisey olsun?
01 Yorumla- +1 yıl
Bence de 😂
+1 yılMilliyetçilik milleti olmayanlar için faşizimdir. Gurur duydugumuz bir milletimiz var milliyetçiyiz
22 Yorumla- +1 yıl
Pekala 😂😂
- +1 yıl
heheyyyt be konuş trabzonlu :D
+1 yılMilliyetçiliği ırkçılık diye itham etmek yanlış, bu da o insanların sıkıntısı
01 Yorumla- +1 yıl
Bence de 😂
vatan sevgisi vatan aşkı olmadıkları için o kişilerin derdi farklı bir şey
01 Yorumla- +1 yıl
Anladım 😂
+1 yılkankam ben böyle şeylere kafa yormak istemiyorum 😂 ameliyat oldum geçmiş olsun de bana 😂😂
03 Yorumla- +1 yıl
Ne ameliyatı geçmiş olsun 😂😂
- +1 yıl
sağol ya kimden duydun 😂 ahahqh 😂 burundan ameliyat oldum
- +1 yıl
😂😂
Milliyetçilik kötü olur mu hiç? bize Milliyetçili insan lazım.
01 Yorumla- +1 yıl
Diyorsun 😂😂
+1 yılMilliyetcilik gayet güzel bisey ama Türk olan giderde kurdu ezerse olmaz ben Türküm her kadar milliyetçi olsamda kimseyi ezmem sen kurtsun ben Türküm diye
11 Yorumla- +1 yıl
Anladım😂
Onları düşünenler koministler sen sevmeye devam et kardeş
01 Yorumla- +1 yıl
Peki teşekkürler 😂
+1 yılBence milliyetçilik olmalı fakat insanları ayrıştıracak düzeyde değil
01 Yorumla- +1 yıl
Evet katılıyorum 😂
+1 yılMilliyetciyim Faşistim TÜRKÜN TÜRK TEN BAŞKA dostu yok olmadı olamaz aksinin iddaa eden inkâr eden gözümde değersiz
12 Yorumla- +1 yıl
Pekala 😂😂
Milliyetçiliğin düşmanı olan kişi emperyalist dosttur, pkk ve işiddir
00 Yorumla
+1 yılMilliyetçilik: Kendi ırkını sevebilirsin bu çok doğal bir şey
Faşizm: Irkçılık yapılmamalı tabi01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler 😂
+1 yılAksine her birey milliyetcibolsa gunlul gulustan olurbak 2 askeri icin menemeni yakan Basbuga
01 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum kesinlikle
Gizli Üye(30-35)+1 yılaşırı milliyetçilik iyi değildir. faşist değildir ama çok aşırısı iyi değildir.
01 Yorumla- +1 yıl
Haklısın 😂
+1 yılCahil oldukları için.
22 Yorumla- +1 yıl
Kim? 😂
- +1 yıl
Milliyetçiliği ırkçılık sananlar
Hedef Turan Rehber Kuran !!!
11 Yorumla- +1 yıl
Vauv😂
dozunu kacirmadikca gayet iyi bisey
01 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum teşekkürler 😂😂
+1 yılonu diyenler cahil kuş kadar aklı olmayan insanlar
01 Yorumla- +1 yıl
Galiba 😂😂😂
+1 yılBaşkaları aşağılanmadığı sürece sıkıntı yok.
05 Yorumla- +1 yıl
Aynen 😂😂
- +1 yıl
Neden hep gülüyorsun 😂
- +1 yıl
Ağlayım mı 😂😂
- +1 yıl
Gül gül 😂 🌹
- +1 yıl
Teşekkür ederim 😂😂
+1 yılYa bırak onların beyni yok fikri var...
01 Yorumla- +1 yıl
Diyorsun 😂
Milliyetçilik, milletini devletini sevmektir.
01 Yorumla- +1 yıl
Evet. 😂
Bazı insanları kaale alma , boş ver.
04 Yorumla- +1 yıl
Almıyorum ama gıcık ediyorlar 😂😂
- +1 yıl
Hahahah 😂😂
yasasin turan ulkusu ;)
12 Yorumla- +1 yıl
Güzel 😂
Gizli Üye(36-45)+1 yılşuanda milliyetçi yok bu ülkede
02 Yorumla- +1 yıl
Yok yaa 😂😂
Cevap sahibi+1 yılolsaydı böyle olmazdı neyse beni konuşturma. iyi akşamlar kardeşim
Değil
01 Yorumla- +1 yıl
Peki 😂
Değil tabikide ;)
01 Yorumla- +1 yıl
Evet değil 😂😂
+1 yılŞerefsizliktir nokta
02 Yorumla- +1 yıl
Ne? 😂
- +1 yıl
Kendi ırkından başka insanları insan olarak bile görmeyenlerdir Türk Kürt Arap v. b ırk olarqkta doğabilirdin türküm dersenn kürdün gazabı kürdüm dersen türkün gazabı na uğruyorsun sakın bana milliyetçi ile faşist i ayıramıyorsun deme zira bunu ayırt eden sağlıklı kafa yok boş işler ne mutlu şerefsiz olmayan insanlara
+1 yılHayır kuzum :Dd :D
01 Yorumla- +1 yıl
Peki kuzum 😂😂
Gizli Üye(25-29)+1 yılyaşasın halkların kardeşliği ✌
02 Yorumla- +1 yıl
Valla mı 😂😂😂
Cevap sahibi+1 yılvalla
Devamını Gör(24)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi