Kur'an'da yazmamasına rağmen sünnetin Müslümanlığın kuralı kabul edilmesi bence Yahudilerden alınan bir gelenek
1 ay
Onlar domuz eti de yemezler asla. Amerika da Türkler yahudi kasabından alırlar etlerini 👍
bunu bilmiyordum teşekkürler
Rica ederim, ne demek 🙏
Eic için çok teşekkür ederim 🙏
Bu konuyu sorgulaman çok değerli 🧠✨
Sünnetin kökeni Yahudilikte de var ama İslam’da sadece “Yahudiler yapıyor diye” alınmış bir gelenek değil. Hadislerde ve İslam kültüründe temizlik ve aidiyet sembolü olarak yer bulmuş 📖
Toplum baskısı kısmıysa gerçekten ayrı bir sorun. İnançtan çok “elalem ne der” kaygısı işleri sertleştiriyor 🙄💭
Cevap
1Cevap
Evet biliyoz ikiside Allah’ın gönderdiği din biri değiştirilmiş
Bazı ırklar da son zamanlarda artık sünnet olmaya basladilar
islamda boyle bir kural yok sizde tipki baska cahiller gibi uydurulmus hadisleri baz alarak kafadan atiyorsunuz. lutfen yalan yaymayin. allah kuranda sunneti farz kilmadiysa bu kural diyerek gunaha giriyorsunuz ona gore.
dostum hangi dünyada yaşıyorsun bilmem ama Türkiyede eğer sünnet olmadıysan müslüman olarak görülmüyorsun İslamın şartı gibi bir şey bu
Aslında Kuranda yazmıyor Yazdigimi okusan anlayacaksın
ben tuncelide yasiyorum ve ogluma yaptirmadim
bunu baska bir müslümana söylerseniz sizi müslüman olarak görmeyecektir
islami ve kurallarini kurani kerim belirler. ne hadisler nede insanlarin cahiliginin hic bir gecerliligi yoktur. sunnet kurani kerimde allahin emri olarak gecmez.
Evet biliyordum
Bilmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?