Arkadaşlar islam öğretisine göre yahudiler sözde lanetlenmiş bir topluluk. Gerçek dünyaya baktığımız da , para piyasası , yiyecek ve içecek piyasası vs. çeşitli alanlarda yahudiler TEKEL durumunda. Bu güce ve kudrete baktımızda ya lanetli olmasalardı? Tanrı onlara dünyanın tapusunu mu verirdi sizce?
İsra Suresi'nin ilk ayetleri buna değiniyor: Yahudilere hitaben:
"Bunun ardından sizi onlara galip getireceğiz; mallar ve oğullarla size yardım edecek ve sizin sayınızı artıracağız. Eğer iyilik ederseniz, kendinize iyilik etmiş olursunuz ve eğer kötülük ederseniz yine kendinizedir. Artık diğer fesadınızın zamanı gelince, yüzlerinizi üzüntüye sokmaları, kötülük yapmaları ve ilk kez girdikleri gibi yine Beyti Makdis'e girmeleri, ele geçirdikleri yerleri mahvetmeleri için onları tekrar göndereceğiz." (İsra Suresi, 6-7)
Allahın birine yekten bişey verdiğini gördün mü? Bu tamamen senin cabana bağlı. adamlar azınlık olmanın verdiği birlik beraberlikle kendi gibi olanları tutuyor ve her türlü yardımda bulunuyorlar. Ayrıca çok iyi teşkilatlanmışlar. Sen çalıştında Rabbim mi vermedi?
Sence maddi güç mü önemli manevi güç mü? Maddi güce bir şekilde ulaşılır ama manevi güce ulaşmak zordur. paraları olsa ne olur? Onlar lanetli bir topluluk. Ve Birgün müslümanlar tarafından yok edilecekler. İnşallah Amin
Ne alaka? Faiz bir kere haram ve onlar bunun temelinde. Bir cok banka yahudilerin dunyadam bu bile zaten lanetli olduklarinin gostergesi. Haram para bogazdan gecer mi hic?
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
14
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çünkü zamanında Yahudilere bir çok peygamber gönderildi. Aynı zamanda dünya nimeti olarak onlara çokça fırsatlar verildi. Hatta onları zulüm altından kurtardı. Örneğin, Hz. Musa aracılığı ile Yahudileri Firavun'un zulmünden kurtardıktan sonra yine ihanet ettiler. Her defasında bu ihaneti yaptılar. Tarihte bu olaylar geçiyor. Okumanızı tavsiye ederim.
Bir Yahudi olarak şunu belirteyim: lanetlendiği nerde yazıyor? Dilediğim kullarımı rızıklandırır, dilemediklerimi rızıklandırmam diyor. Bir yanlış var sizde bence🤔🤔
Dünyanın onların olmasi; Sonsuz güzel hayatın bizim olamayicagi anlamına mi geliyor bu sorunun cevabını verirsen ben de senin sorunun cevabını vereceğim.
Sen önce bir kapanıp altdan altdan iş gören süslüman kadınlarına bak kendi dininize bak müslümanım deyip geçinmekle olmuyor bu işler siz ancak domatesin üstündeki allah yazısına şaşın. Sen bir yahudinin kuran okumak ve arapça öğrenmeğin zorunlu olduğunu biliyormusunda böyle konuşuyorsun. Sen müslümanım diyorsun ama biz senden iyi biliyoruz islamı. Bu arada sadece zengin değil dünyayı parmağımıza sardık oynatıyoruz ne oldu kıskanıyorumusunuz. Sen önce kendini dinini öğren sonra gel ahkam kes islam size insanları dış görünüşü ilemi yargılayın dedi. O yahudi senden daha dindar Allaha ibadet ediyor sence kendine bak kokuşmuş insancık.
En İyi Cevaplar